Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2007 19:09

Umí vaši pejsci dávat paci? Mám 2 - jeden to pochopil během chvilky, ale druhýmu - malej kříženec - to prostě nemůžu vysvětlit. Třeba lehni pochopil během 2minut a od tý doby umí, ale pacinu prostě ne a ne a basta. Jak jste učili vy? Máte nějaký nápady? A jaký vychytávky ještě umí vaši pejsánci - pochlubte se

10.11.2007 09:53

moninka napsal(a):
Umí vaši pejsci dávat paci? Mám 2 - jeden to pochopil během chvilky, ale druhýmu - malej kříženec - to prostě nemůžu vysvětlit. Třeba lehni pochopil během 2minut a od tý doby umí, ale pacinu prostě ne a ne a basta. Jak jste učili vy? Máte nějaký nápady? A jaký vychytávky ještě umí vaši pejsánci - pochlubte se

My jsme podání packy ani neučili, ale umíme přinést zvonící telefon, tak, aby se zvonění nepřerušilo, umíme nosit hrnečky za ouška prostě umíme nosit všechno, pro co ho pošlu, samozřejmě především nosí bažanty a kachny a zajíce, ale to je náplň jeho práce. Mimo jiné přináší jako dary :šneky, myši, kamínky, ropuchy, pavouky a bohužel taky ježky, už mám doma na zimu tři.

10.11.2007 11:02

moninka napsal(a):

Vemte si do ruky pamlsek, zavřete ruku v pěst a dejte to takhle psíkovi. Ve chvíli, kdy ve snaze dostat se k pamlsku Vám na ruku položí packu, rozevřete pěst, aby si hned pamlsek vzal a pochvalte. Když to tak udělá 5x, začněte přidávat i slovní povel. To kam přesně Vám tu ruku položí není hned v začátku tak moc důležité, to dopilujete až po něm budete chtít nejdřív packu a pak teprve dostane pamlsek z druhé ruky.Takhle už to pochopilo několik pejsků vetšinou během několika minut, nejdéle za odpoledne občasného \"cvičení\" a to mi majitelé říkali, že mají doma mouly, kteří se to nenaučí

10.11.2007 11:37

hankaapes napsal(a):
My jsme podání packy ani neučili, ale umíme přinést zvonící telefon, tak, aby se zvonění nepřerušilo, umíme nosit hrnečky za ouška prostě umíme nosit všechno, pro co ho pošlu, samozřejmě především nosí bažanty a kachny a zajíce, ale to je náplň jeho práce. Mimo jiné přináší jako dary :šneky, myši, kamínky, ropuchy, pavouky a bohužel taky ježky, už mám doma na zimu tři.

Tý jo a jak jste k tomu dospěli - donést zvonící telefon I když ono je to asi jednodušší učit pejska, co normálně nosí aporty. Ale stejně super!

10.11.2007 11:40

hankaapes napsal(a):

Máte skvělýho psa.

10.11.2007 11:43

odberryho napsal(a):
Vemte si do ruky pamlsek, zavřete ruku v pěst a dejte to takhle psíkovi. Ve chvíli, kdy ve snaze dostat se k pamlsku Vám na ruku položí packu, rozevřete pěst, aby si hned pamlsek vzal a pochvalte. Když to tak udělá 5x, začněte přidávat i slovní povel. To kam přesně Vám tu ruku položí není hned v začátku tak moc důležité, to dopilujete až po něm budete chtít nejdřív packu a pak teprve dostane pamlsek z druhé ruky.Takhle už to pochopilo několik pejsků vetšinou během několika minut, nejdéle za odpoledne občasného \"cvičení\" a to mi majitelé říkali, že mají doma mouly, kteří se to nenaučí

To jsem teda zvědavá - vyzkouším! Každopádně pak dam vědět, jestli fakt nemam toho moulu, co se to nenaučí Díky!

10.11.2007 12:24

odberryho napsal(a):

Ahojky, no me to prave moje fenka takhle vubec nechapala - to s tou pesti... sla do te zavrene ruky cumakem, vubec ji nenapadlo dat packu... takze jsme to delali uplne polopate... vzala jsem ji packu, rekla PAC a dala pamlsek... a tak treba 7krat po sobe a 7krat za den.... trvalo ji to TYDEN, ale pochopila... pak najednou zlom a dala ji sama... Naucit ji DRUHOU trvalo asi 2 min... Takze je to individualni, kazdej pejsek reaguje na neco jinyho a jinak rychle... nevzdavejte to, trenujte a uspech se dostavi

10.11.2007 13:05

moninka napsal(a):

No, my máme doma dva hafany, jednoho ročního voříška, toho jsem to naučila v pohodě, pochopil velmi rychle, umí dát obě packy... ted máme dalšího hafana,zlatého retrívra a u něj jsem to ještě nezkoušela, snažím se s ním ted dělat jiné cviky, dostala jsem ho jako pětiměsíčního beze jména, bez jakékoliv základního výcviku, takže doufám,že to doženem Přidám fotku voříška, Maxíka(starší fotka)

10.11.2007 15:22

moninka napsal(a):

Mno, já to hafany učila ta, že jsem si vzala piškotek do prstů a tou rukou vzala psovi packu a řekla "Dej pac" a dala jsem pamlsek. Po několika opakováních jsem byla pochopena a třeba feňule toho přímo zneužívá. Vždycky přijde, hodí ten svůj kukuč, sedne si a cpe mi packu, jakože chce něco dobrýho

Ale takhle jsem to naučila naše dva hafany (jako štěňátka), ale u třetího se mi to nepovedlo. Je fakt, že jsem ho to učila až byl dospělý, ale dopadlo to tak, že poslintal celou zem a mé ruce a packu jsem nedostala. Je to pro něj asi ponižující, protože všechno ostatní chápe velmi rychle

10.11.2007 15:24

slecnanikdo napsal(a):
Mno, já to hafany učila ta, že jsem si vzala piškotek do prstů a tou rukou vzala psovi packu a řekla "Dej pac" a dala jsem pamlsek. Po několika opakováních jsem byla pochopena a třeba feňule toho přímo zneužívá. Vždycky přijde, hodí ten svůj kukuč, sedne si a cpe mi packu, jakože chce něco dobrýho

Ale takhle jsem to naučila naše dva hafany (jako štěňátka), ale u třetího se mi to nepovedlo. Je fakt, že jsem ho to učila až byl dospělý, ale dopadlo to tak, že poslintal celou zem a mé ruce a packu jsem nedostala. Je to pro něj asi ponižující, protože všechno ostatní chápe velmi rychle

Jó, a dokonce jsem jednoho psa naučila i povel "Pozdrav". Vyšla jsem z toho, že umí dávat pac. Prostě když řeknu "pozdrav", tak zvedne packu do výšky jak kdyby "hajloval"

10.11.2007 15:26

slecnanikdo napsal(a):
Jó, a dokonce jsem jednoho psa naučila i povel "Pozdrav". Vyšla jsem z toho, že umí dávat pac. Prostě když řeknu "pozdrav", tak zvedne packu do výšky jak kdyby "hajloval"

Jo, nechcu se chlubit, ale dokonce umíme dát "levou", "pravou" a "obě"
Je to jednoduchý, prostě jsem si všimla, že dává vždycky první levou. A to ostatní byla hračka

10.11.2007 15:55

slecnanikdo napsal(a):
Jo, nechcu se chlubit, ale dokonce umíme dát "levou", "pravou" a "obě"
Je to jednoduchý, prostě jsem si všimla, že dává vždycky první levou. A to ostatní byla hračka

To my umime taky ... davame PAC, DRUHOU,PANACKUJ a kdyz reknu CAU, tak udela presne to, co tvuj na Pozdrav.... proste si jakoby placnem...

10.11.2007 16:12

bubllinka napsal(a):
To my umime taky ... davame PAC, DRUHOU,PANACKUJ a kdyz reknu CAU, tak udela presne to, co tvuj na Pozdrav.... proste si jakoby placnem...

Můj pes se naučil ,,dej pac,, v podstatě úplně sám. Teď tomuhle povelu rozumí na více způsobů. Když mě vítal...sápal po mě packu...a já mu u toho samozřejmě říkala ahoj, nazdar...takže když k němu kleknete a řekne nazdar - dá vám pac...to samí, ikdyž mu řeknete ,,dej pac,, a ve chvíli jsme ho naučila reagovat na ,,pravá,, levá,, nebo na pac,, a druhou pac,, obě nohy prostřídá Dopilovali jsme až do takové machrovinky, že si pamatuje která je ta pravá, a která ta levá...občas se plete, ale po připomenutí už je opět v kolejích

10.11.2007 22:55

moninka napsal(a):

nechce se mi číst všechny příspěvky, takže možná budu někoho opakovat. Moje rada je - dej psíkovi povel a vezmi zlehka jeho tlamu do ruky vytrvej do doby, kdy ti ji bude chtít packou sundat, v ten moment ruku sundej a nastrč pod zvednutou packu a pak už jen chval a odměňuj. Není to 100 %-ní ale u většiny pesanů to fungovalo.

10.11.2007 23:14

tlapka napsal(a):
nechce se mi číst všechny příspěvky, takže možná budu někoho opakovat. Moje rada je - dej psíkovi povel a vezmi zlehka jeho tlamu do ruky vytrvej do doby, kdy ti ji bude chtít packou sundat, v ten moment ruku sundej a nastrč pod zvednutou packu a pak už jen chval a odměňuj. Není to 100 %-ní ale u většiny pesanů to fungovalo.

Super! Tak za to dnešní odpoledne jsme to 2x procvičovali a HURÁ - UMÍME Obstála metoda - schovat pamlsek v dlani a jakmile ho packou začne dolovat - otevřít. Párkrát jen tak, pak jsem přidala povel a pochopil A teď k večeru už dá packu jenom na povel a odměnu - bez ruky. Mam radost
Jinak chválim pejsky co u toho zvládaji i další machrovinky! A díky za radu!

11.11.2007 09:57

moninka napsal(a):
Tý jo a jak jste k tomu dospěli - donést zvonící telefon I když ono je to asi jednodušší učit pejska, co normálně nosí aporty. Ale stejně super!

Abych se přiznala, tak když mě zazvonil telefon a byl v dosahu pes, tak ho jaksi přinesl sám od sebe, a já v hrůze, aby ho neprokousnul, jsem jenom tiše radostně zavolala "přines mi ho" a on ho přinesl. byla jsem tak nadšená, že jsem to vyzkoušela ještě několikrát a od té doby se rozumí, že ho přinese. Když jsem na zahradě a mám otevřené dveře do baráku jsem v klidu, telefon zazvoní a pesan mi ho přinese. Má to asi v sobě :o)). Hrnečky jsme už cvičili záměrně, aby se doma zabavil.

22.11.2007 10:34

moninka napsal(a):
Super! Tak za to dnešní odpoledne jsme to 2x procvičovali a HURÁ - UMÍME Obstála metoda - schovat pamlsek v dlani a jakmile ho packou začne dolovat - otevřít. Párkrát jen tak, pak jsem přidala povel a pochopil A teď k večeru už dá packu jenom na povel a odměnu - bez ruky. Mam radost
Jinak chválim pejsky co u toho zvládaji i další machrovinky! A díky za radu!

Mz už taky umíme :) stačilo 10minut a super, ten mladší hned na po 3. pochopil a ted zvládáme i bez pamlsku. Starší, 6letý, zatím jen s pamlskem a držíme hlavu, protože se domáhá jayzykem do dlaně, tlapka ho napadne jen když není jiná možnost. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík