Krátkosrsté, nebo dlouhosrsté plemeno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2006 15:27

Kterému dáváte přednost?

8.1.2006 19:42

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Podle toho jaká je náročnost česání.. já mám osobně ráda chlupáče, ale rozhodně ne ty, které musíte 3 hodiny česat. Takového bych si vážně nepořídila A taky bych dost hleděla na línání

8.1.2006 19:46

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Nahaté!!! Protože jsem alergik (i když ne zrovna na pejsky, ale na plno jiných věcí), trošku jsem se bála si hafíka pořídit. Když jsem se dozvěděla o naháčích, byla jsem se podívat v CHS a okamžitě se zamilovala do nahatých naháčů.Svůj výběr jsem konzultovala s alergologem, no pan doktor mi to sice přímo nezakázal, ale nadšený taky zrovna nebyl. Dopadlo to tak, že mám dva nahaté naháče, těším se na třetího, chodím na injekce a nijak se nehorším!!
Jinak by mi to asi bylo jedno. Líbí se mi jak ti krátkosrstí, to jsou takoví psí atleti, tak chlupáči - no kdo by odolal zavrtat se do kožíšku!!

8.1.2006 19:49

splestule blativa napsal(a):
Nahaté!!! Protože jsem alergik (i když ne zrovna na pejsky, ale na plno jiných věcí), trošku jsem se bála si hafíka pořídit. Když jsem se dozvěděla o naháčích, byla jsem se podívat v CHS a okamžitě se zamilovala do nahatých naháčů.Svůj výběr jsem konzultovala s alergologem, no pan doktor mi to sice přímo nezakázal, ale nadšený taky zrovna nebyl. Dopadlo to tak, že mám dva nahaté naháče, těším se na třetího, chodím na injekce a nijak se nehorším!!
Jinak by mi to asi bylo jedno. Líbí se mi jak ti krátkosrstí, to jsou takoví psí atleti, tak chlupáči - no kdo by odolal zavrtat se do kožíšku!!

Já chtěla původně taky nahaté plemeno :) Čínští chocholatí pejsci se mi strašně moc líbí, ale asi bych nezvládala tu péči o kůži :( Nakonec jsem se rozhodla pro dlouhosrstéé a je to v poho

8.1.2006 19:54

nik0la napsal(a):
Já chtěla původně taky nahaté plemeno :) Čínští chocholatí pejsci se mi strašně moc líbí, ale asi bych nezvládala tu péči o kůži :( Nakonec jsem se rozhodla pro dlouhosrstéé a je to v poho

Myslím, že ses bát vůbec nemusela. Vypadá to na první pohled sice náročně, ale já to řeším tak, že když mažu sebe, mažu i pejsky-ráno a večer. Očista je jednodušší než u chlupatých plemen, údržba kůže je složitější u mlaďasů, kdy se jim dělají uhříky, ale to časem pomine a zůstane jen krásná hladká kůžička. V létě namažu opalovacím krémem - práce na minutu. V zimě obléknu svetr-práce na minutu. Opravdu se není čeho bát.

8.1.2006 20:21

Myslím, že ses bát vůbec nemusela. Vypadá to na první pohled sice náročně, ale já to řeším tak, že když mažu sebe, mažu i pejsky-ráno a večer. Očista je jednodušší než u chlupatých plemen, údržba kůže je složitější u mlaďasů, kdy se jim dělají uhříky, ale to časem pomine a zůstane jen krásná hladká kůžička. V létě namažu opalovacím krémem - práce na minutu. V zimě obléknu svetr-práce na minutu. Opravdu se není čeho bát.

Co se mě týče, tak mezi krátkosrstými a dlouhosrstými nedělám jakýkoliv rozdíl, avšak jsem velký odpůrce naháčů.Líbí se mi, o to nic.Ale připadá mi to ,,proti přírodě", aby byly šelmy psovité bez srsti a navíc se musely mazat...Sám mám krátkosrstou fenku BŠO a zlatého retrívra, takže mám doma jak oba druhy srsti.

8.1.2006 20:36

troy napsal(a):
Co se mě týče, tak mezi krátkosrstými a dlouhosrstými nedělám jakýkoliv rozdíl, avšak jsem velký odpůrce naháčů.Líbí se mi, o to nic.Ale připadá mi to ,,proti přírodě", aby byly šelmy psovité bez srsti a navíc se musely mazat...Sám mám krátkosrstou fenku BŠO a zlatého retrívra, takže mám doma jak oba druhy srsti.

Ja uz sem si tak zvykla na dlouhosrste plemeno...mela jsem leona...a parada...vycesat, uklidit po nem a parada...zadny problem...

8.1.2006 23:08

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Já mám asi radši krátkosrsté psy, ale jen z důvodu, že nejsem z těch, které baví velmi časté česání a udržování dlouhé srsti ve velké parádě.
Ale nejsem zastánce ani odpůrce psů krátkosrtých ani dlouhosrstých.
Líbí se mi někteří velmi dlouhosrstí, třeba lhasa apso, líbí se mi tibetský teriér, katalánský ovčák, briard, ale líbí se mi i třeba rotvajler, německá doga, vipet... Zkrátka odpověď na tuto otázku je z mé strany velmi zmatená.
Mě se líbí velmi mnoho plemen, vlastně asi není plemeno, které by se mi doslova nelíbilo, u mě je výber plemene, které chci mít doma dán povahou a poté i upotřebitelností ("proč chci či potřebuji dalšího psa"), než-li čímkoliv jiným.
Vlastně mám doma psy různých srstí: krátkou, mírně dlouhou, poměrně dlouhou a nyní budu mít psa s poměrně dlouhou srstí a ještě s potřebou upravovat.
Suma sumárum: líbí se mi dlouhosrtí i krátkosrstí...

9.1.2006 11:31

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Mám doma americké kokry, tedy já osobně mám raději dlouhosrstá plemena, je to strašně příjemné, když zajedete do jejich srsti, která je, pokud je dobře udržovaná, jako plyšová. Také co se týká údržby bytu, připadá mi zvíře s dlouhými chlupy daleko praktičtější, protože dlouhé chlupy jsou v chomáčcích, které se dají výborně vysát a navíc, pokud je zvíře pravidelně kartáčováno, chlupů je minimum. V žádném případě netrávím hodiny kartáčováním, ale obden věnuji každé naší psové (mám 2) tak 10 minut a není problém. Mám ale od rodičů zkušenosti i s krátkochlupými a to dobrmany a boxery a to je podle mne docela hrůza. Tvrdé chlupy zapíchané všude a nelze ani pravidelným kartáčováním eliminovat množství. No ale v podstatě si myslím, že pro každého bude vyhovující něco jiného, protože když jdeme ven a někoho potkáme, tak velká většina lidí řekne, že to jsou nádherní psi, ale že to musí být šílená práce s těmi chlupy a údržbou. No to asi musí každý vyzkoušet, co mu víc vyhovuje. Já jsem ale jednoznačně zastánce dlouhých chlupíků!

9.1.2006 14:35

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Líbí se mi jak krátkosrstí, tak dlouhosrstí. V bytě bych radši chtěla hladkosrstého psa - pokud je pes trošku větší (např. RTW), tak se lépe udržuje čistý než velký chlupáč. Svého choďáka sice můžu strčit do vany (když ho opravdu nutně potřebuju umýt - jinak se nemyje vůbec), jenže srst je tak hustá, že se nedá namočit až na kůži. Takže mytí ztrácí smysl

9.1.2006 14:54

nik0la napsal(a):
Kterému dáváte přednost?

Mně vyhovuje strukturou srsti můj labrador. Sice když líná, je to tragédie - chlupy všude, na černé oblečení zapomenout , ale jeho srst má úžasnou samočistící schopnost a je tak akorát. Hřebelcuji ho tak 2x týdně (ovšem když líná 1x denně je málo), přičemž s mrtvýma chlupama odstraním i nečistotu. Nikdy jsem ho nekoupala (kromě v rybníce), přitom vypadá pořád čistě a ani nemá klasickou "psí vůni", i když je hlavně v létě dost venku. Ani se na něj nic nechytá - větvičky, kotačky, svízel... Bahno oschne a opadá samo. A je odolný vůči nepřízni počasí, hned tak se nepromáčí ani nepromrzne.
Jinak mám slabost pro rozježené hrubosrsté psy a krátkosrsté atlety. Dlouhosrstí se mi tolik nelíbí a většinou bych je sestřihla (kamarádi mají ostříhané tibeťany, paráda), navíc vzpomínám na procházu se třemi kokry, kteří po šmejdění ve smrčině měli ocas a nohy plné větviček a rozplétat to... A taky, přítelovi vadí, když nevidí psovi oči

9.1.2006 15:27

Radši jsem nechtěla ryskovat Ale Číňánci jsou moc krásní Možná si nějákého časem pořídím, ale jak jsem řekla, zatím nemám odvahu

Přidejte reakci

Přidat smajlík