Pokud svému psílu vaříte, budu ráda, když se tu podělíte o svoje "recepty". Mám fenku, která odmítá granule...vyzkoušeli jsme snad všechno a skončili jsme u vaření, aby z ní nebyl chrt. To jí jede, ale pořád dokolečka vaříme kuřecí a hovězí z těstovanami či rýží, sem tam žaludky a srdíčka, někdy dostane vepřovou nožičku.....samozřejmě nějakou zeleninku a vajíčko.....tvaroh a mléčné výrobky jí nechutnají. Tak pište
ať máme inspiraci
sapinka
napsal(a):
Pokud svému psílu vaříte, budu ráda, když se tu podělíte o svoje "recepty". Mám fenku, která odmítá granule...vyzkoušeli jsme snad všechno a skončili jsme u vaření, aby z ní nebyl chrt. To jí jede, ale pořád dokolečka vaříme kuřecí a hovězí z těstovanami či rýží, sem tam žaludky a srdíčka, někdy dostane vepřovou nožičku.....samozřejmě nějakou zeleninku a vajíčko.....tvaroh a mléčné výrobky jí nechutnají. Tak pište
ať máme inspiraci
Ahoj, já si taky občas říkám, jestli by to nechtělo nějakou změnu, ale já dávám hodně různorodé maso, ale syrové. Přílohy - rýže, vločky, občas těstoviny nebo staré pečivo i občas brambory a nastrouhaná zelenina. Přílohu uvařím, před dovařením přidám zeleninu a něco zeleného - natě nebo byliny a taky trochu slunečnicového nebo olivového oleje. Taky dělám sulc z nožiček se zeleninou - nožičky úplně rozvařím a oberu, povařím ve vývaru zeleninu a opět nějaké bylinky nebo natě, naliju do misky. Každý den kus odkrojím, rozehřeju a přidávám k denní dávce. Maso kupuju opravdu různé od Vetamixu od všemožného hovězího, drštěk i zelených, kuřecích skeletů, vnitřností, ryb, krůtích odřezků a křídel. Taky kupuju různé měkké kosti. Teď chci zkusit i vemínko, tak jsem na něj zvědavá. Taky dávám občas vajíčko, med, tvarohy nebo jogurty. A ovoce, to je u nás taky hodně oblíbené.
sapinka
napsal(a):
Pokud svému psílu vaříte, budu ráda, když se tu podělíte o svoje "recepty". Mám fenku, která odmítá granule...vyzkoušeli jsme snad všechno a skončili jsme u vaření, aby z ní nebyl chrt. To jí jede, ale pořád dokolečka vaříme kuřecí a hovězí z těstovanami či rýží, sem tam žaludky a srdíčka, někdy dostane vepřovou nožičku.....samozřejmě nějakou zeleninku a vajíčko.....tvaroh a mléčné výrobky jí nechutnají. Tak pište
ať máme inspiraci
Mě se kdysi povedla sehnat fajnová knížečky : Malá psí kuchařka od J. Weigla,rok vydání 1998, a jsou tam celkem fajn nápady, namátkově :
filé, mrkev, rýže,tvaroh
hovězí přední, rýže zelenina, vajíčko
kuře, oves.vločky, rýže
hov.ledvinky, rýže, tvrdý sýr
oves.vločky,jablko, tvrdý sýr
králičí,těstoviny, mrkev
těstoviny,vejse, tvrdý sýr
rýže se zel. a sýrem
Uživatel s deaktivovaným účtem

anarwen
napsal(a):
Mě se kdysi povedla sehnat fajnová knížečky : Malá psí kuchařka od J. Weigla,rok vydání 1998, a jsou tam celkem fajn nápady, namátkově :
filé, mrkev, rýže,tvaroh
hovězí přední, rýže zelenina, vajíčko
kuře, oves.vločky, rýže
hov.ledvinky, rýže, tvrdý sýr
oves.vločky,jablko, tvrdý sýr
králičí,těstoviny, mrkev
těstoviny,vejse, tvrdý sýr
rýže se zel. a sýrem
s tím sýrem bych to tolik nepřeháněla. Jako pamlsek nebo na dochucení jo, ale rozhodně ne jako zdroj bílkovin. Běžný sýr je především zdoj soli, pak tuků, a pak až bílkovin. A kupovat přírodní nesolené nízkotučné sýry je trošku dražší záležitost. Ty pak klidně dávat můžete. Podle mě pokud psovi dáváte jako jídlo pribiňáčky, sýry, rohlíky, to už mu můžete udělat vepřo-knedlo-zelo a zdravý je to stejně, ne-li víc.
Inspirovat se dá i v jídlech co vaříte pro zbytek "smečky". Lečo, rizoto na x způsobů, zapečené těstoviny, vepřové v mrkvi, stačí míň osolit, případně trochu upravit způsob přípravy a můžete to servírovat i psovi. Bylinky a česnek může pes jíst bez problémů, trochu víc pepře a soli můžete přidat až oddělíte porci pro psa.
Takový zapečený file s pórkem, po tom se může utlouct celá rodina i pes. Rybu krátkce osmahnu na pánvi s trochou oleje, pak posypu bylinkami, trochu osolím a podleju vodou, nechám podusit, pak přidám pórek (nebo jinou zeleninu, pro lidi cibuli), když je to skoro hotové, zaleju vajíčkem s trochou pepře a soli, na závěr posypu čerstvými bylinkami pokud jsou (tymián, oregano, petržel, trochu bazalky). Příloha rýže natural nebo bezvaječné těstoviny. Zdravější varianta je jen rybu podusit se zeleninou, bez vajíčka, to pak přidávám i rajčata a jinou zeleninu.
Nebo kuře po provensálsku. Recept pro lidskou smečku: Kuře osolím, posypu na hrubo nasekaným česnekem, dám péct do trouby, podlévám pouze vodou, tuku se vypeče víc než dost. Přidám nahrubo nastrouhanou mrkev (nožem je to lepší), hrášek, kukuřici, případně i celer, část zeleniny jen podusím zvlášť. Posypu provensálskými bylinkami. Příloha rýže nebo brambory. Pro psa můžete udělat zdravější variantu a maso jen uvařit, s dušenou zeleninou. Stejně se dá dělat i králík, pro psa třeba i hovězí srdce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
s tím sýrem bych to tolik nepřeháněla. Jako pamlsek nebo na dochucení jo, ale rozhodně ne jako zdroj bílkovin. Běžný sýr je především zdoj soli, pak tuků, a pak až bílkovin. A kupovat přírodní nesolené nízkotučné sýry je trošku dražší záležitost. Ty pak klidně dávat můžete. Podle mě pokud psovi dáváte jako jídlo pribiňáčky, sýry, rohlíky, to už mu můžete udělat vepřo-knedlo-zelo a zdravý je to stejně, ne-li víc.
Inspirovat se dá i v jídlech co vaříte pro zbytek "smečky". Lečo, rizoto na x způsobů, zapečené těstoviny, vepřové v mrkvi, stačí míň osolit, případně trochu upravit způsob přípravy a můžete to servírovat i psovi. Bylinky a česnek může pes jíst bez problémů, trochu víc pepře a soli můžete přidat až oddělíte porci pro psa.
Takový zapečený file s pórkem, po tom se může utlouct celá rodina i pes. Rybu krátkce osmahnu na pánvi s trochou oleje, pak posypu bylinkami, trochu osolím a podleju vodou, nechám podusit, pak přidám pórek (nebo jinou zeleninu, pro lidi cibuli), když je to skoro hotové, zaleju vajíčkem s trochou pepře a soli, na závěr posypu čerstvými bylinkami pokud jsou (tymián, oregano, petržel, trochu bazalky). Příloha rýže natural nebo bezvaječné těstoviny. Zdravější varianta je jen rybu podusit se zeleninou, bez vajíčka, to pak přidávám i rajčata a jinou zeleninu.
Nebo kuře po provensálsku. Recept pro lidskou smečku: Kuře osolím, posypu na hrubo nasekaným česnekem, dám péct do trouby, podlévám pouze vodou, tuku se vypeče víc než dost. Přidám nahrubo nastrouhanou mrkev (nožem je to lepší), hrášek, kukuřici, případně i celer, část zeleniny jen podusím zvlášť. Posypu provensálskými bylinkami. Příloha rýže nebo brambory. Pro psa můžete udělat zdravější variantu a maso jen uvařit, s dušenou zeleninou. Stejně se dá dělat i králík, pro psa třeba i hovězí srdce.
nebo špenát, brambory a uvařené vajíčko/maso = varianta omelet plněných špenátem i vepřové pečeně se špenátem a bramborovými knedlíky. (a těm kdo nemají rádi špenát se omlouvám )
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
nebo špenát, brambory a uvařené vajíčko/maso = varianta omelet plněných špenátem i vepřové pečeně se špenátem a bramborovými knedlíky. (a těm kdo nemají rádi špenát se omlouvám )
koukám, že už krmíme i lidi. Ale pár receptů určitě využiju
. Právě dělám hovězí srdíčko s rýží a zeleninkou....to má feňule moc ráda
sapinka
napsal(a):
koukám, že už krmíme i lidi. Ale pár receptů určitě využiju
. Právě dělám hovězí srdíčko s rýží a zeleninkou....to má feňule moc ráda
Když jsme u těch receptů.
Myslíte si, že je nutné, aby měl pes denně maso? Už když to takhle napíšu, tak mi to samotné přijde jako nesmysl. Ale zase, je to masožravec .... (teda aspoň jsme se to tak učili).
Když psovi denně vařím, zhruba v poměru 1/3 masa, 1/3 zelenina, ovoce, 1/3 příloha (do ní počítám i věci jako tvaroh, jogurt nebo vejce). Tak je pro něj "zdravé", aby měl každý dejme tomu 3. nebo jen 5. den žrádlo bez masa, obohacené právě pak více o zbývající složky (nemyslím, že místo masa dám víc rýže, ale že místo masa dám víc jogurtu nebo tak).
cernokneznik
napsal(a):
Když jsme u těch receptů.
Myslíte si, že je nutné, aby měl pes denně maso? Už když to takhle napíšu, tak mi to samotné přijde jako nesmysl. Ale zase, je to masožravec .... (teda aspoň jsme se to tak učili).
Když psovi denně vařím, zhruba v poměru 1/3 masa, 1/3 zelenina, ovoce, 1/3 příloha (do ní počítám i věci jako tvaroh, jogurt nebo vejce). Tak je pro něj "zdravé", aby měl každý dejme tomu 3. nebo jen 5. den žrádlo bez masa, obohacené právě pak více o zbývající složky (nemyslím, že místo masa dám víc rýže, ale že místo masa dám víc jogurtu nebo tak).
Já dávám 3/4 maso a 1/4 příloha....a každý den, nedokážu si představit, že bych jí ho nedala......pak by nic nežrala, bílkoviny v jiné formě prostě nechce žrát......myslím, že maso by mělo být základ......mám teda velkého psa, ale ni u malého si to nedokážu představit. Když si vemu vlka......žere převážně maso a rostlinná složka je jen to, co má ta kořist(pokud je býložravec) v žaludku a střevech, pak žere trávu a třeba nějaké ovoce co najde...........
Uživatel s deaktivovaným účtem

cernokneznik
napsal(a):
Když jsme u těch receptů.
Myslíte si, že je nutné, aby měl pes denně maso? Už když to takhle napíšu, tak mi to samotné přijde jako nesmysl. Ale zase, je to masožravec .... (teda aspoň jsme se to tak učili).
Když psovi denně vařím, zhruba v poměru 1/3 masa, 1/3 zelenina, ovoce, 1/3 příloha (do ní počítám i věci jako tvaroh, jogurt nebo vejce). Tak je pro něj "zdravé", aby měl každý dejme tomu 3. nebo jen 5. den žrádlo bez masa, obohacené právě pak více o zbývající složky (nemyslím, že místo masa dám víc rýže, ale že místo masa dám víc jogurtu nebo tak).
jogurty a vejce by se meli pocitat spis do te bilkovinne slozky, tedy jako "maso".
Asi zalezi na konkretnim psovi. Puvodem jsou sice masozravci (plus ovoce), ale za tu dobu co uz zijou s lidmi se premenili vic na vsezravce. Nas pes je typicky zastupce te "puvodni" masozrave formy, nic nez ovoce a maso jist nechce. V puberte se byl schopny v jidle vrtat dve hodiny, protoze ze smesi mleteho masa, ryze a na drobno nasekane zeleniny poctive vybiral jen to maso. Takova nase mala popelka. Hlavne zeleninu do nej nemuzu dostat vubec, radsi se dojde na zahradu nazrat travy. Ale kdyz mu uvarim vrtule a klepnu do toho dve vajicka, tak to sbasti i se zeleninou a maso tam nemusi mit zadny.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
jogurty a vejce by se meli pocitat spis do te bilkovinne slozky, tedy jako "maso".
Asi zalezi na konkretnim psovi. Puvodem jsou sice masozravci (plus ovoce), ale za tu dobu co uz zijou s lidmi se premenili vic na vsezravce. Nas pes je typicky zastupce te "puvodni" masozrave formy, nic nez ovoce a maso jist nechce. V puberte se byl schopny v jidle vrtat dve hodiny, protoze ze smesi mleteho masa, ryze a na drobno nasekane zeleniny poctive vybiral jen to maso. Takova nase mala popelka. Hlavne zeleninu do nej nemuzu dostat vubec, radsi se dojde na zahradu nazrat travy. Ale kdyz mu uvarim vrtule a klepnu do toho dve vajicka, tak to sbasti i se zeleninou a maso tam nemusi mit zadny.
No můj pes by taky klidně sežral jenom těstoviny s vajíčkem (a zeleninu s tou si taky dává práci, aby ji sežral jen co nejmenší množství... a na vycházce si občas přidpadám jak s koněm na pastvě :-) ), ale spíš se ptám, jestli by se taková "dieta" neprojevila za čas na jeho kondici a nebo v takovém intervalu by to jeho tělo vůbec nepoznalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
jogurty a vejce by se meli pocitat spis do te bilkovinne slozky, tedy jako "maso".
Asi zalezi na konkretnim psovi. Puvodem jsou sice masozravci (plus ovoce), ale za tu dobu co uz zijou s lidmi se premenili vic na vsezravce. Nas pes je typicky zastupce te "puvodni" masozrave formy, nic nez ovoce a maso jist nechce. V puberte se byl schopny v jidle vrtat dve hodiny, protoze ze smesi mleteho masa, ryze a na drobno nasekane zeleniny poctive vybiral jen to maso. Takova nase mala popelka. Hlavne zeleninu do nej nemuzu dostat vubec, radsi se dojde na zahradu nazrat travy. Ale kdyz mu uvarim vrtule a klepnu do toho dve vajicka, tak to sbasti i se zeleninou a maso tam nemusi mit zadny.
No můj pes právě jogurty odmítá. vajíčko zbaští, ale jedině s masem, ona je taky Popelka, ale fakt pečlivá, ani těstoviny, které jsou vařené s masem jí nejedou a dokonce i rýži vybírá, proto toho musi dávat málo, aby se to nalepilo na to maso a nemohla to nechat na dně. Jinak pasení je taky její oblíbení činnost. jo a když jsme u toho vajíčka....považuje se za 100%bílkovinu, ale v syrovém stavu obsahuje látku, která znemžňuje využívání biotinu(vit H), ten pozitivně působí na srst, drápky a kůži, tak pozor, jestli vajíčko, tak převážně vařené!!!!!!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

cernokneznik
napsal(a):
No můj pes by taky klidně sežral jenom těstoviny s vajíčkem (a zeleninu s tou si taky dává práci, aby ji sežral jen co nejmenší množství... a na vycházce si občas přidpadám jak s koněm na pastvě :-) ), ale spíš se ptám, jestli by se taková "dieta" neprojevila za čas na jeho kondici a nebo v takovém intervalu by to jeho tělo vůbec nepoznalo.
Pokud v te "nemasove" veceri bude mit vajicko nebo jogurt, tak by to podle me poznat nemel. Zase zalezi na zatezi. Na sanovych psech v plnem treninku by se to asi projevilo velice rychle.
Ja krmim nepravidelne, takze nemuzu odhadnout jak casto dostane nemasovy jidlo. Mozna tak jednou tydne. Jediny co mam vyzkouseny je, ze po testovinach tloustne. Takze oblibene testoviny s vajickem moc casto nema.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sapinka
napsal(a):
No můj pes právě jogurty odmítá. vajíčko zbaští, ale jedině s masem, ona je taky Popelka, ale fakt pečlivá, ani těstoviny, které jsou vařené s masem jí nejedou a dokonce i rýži vybírá, proto toho musi dávat málo, aby se to nalepilo na to maso a nemohla to nechat na dně. Jinak pasení je taky její oblíbení činnost. jo a když jsme u toho vajíčka....považuje se za 100%bílkovinu, ale v syrovém stavu obsahuje látku, která znemžňuje využívání biotinu(vit H), ten pozitivně působí na srst, drápky a kůži, tak pozor, jestli vajíčko, tak převážně vařené!!!!!!!!
Jj, idealni "uprava" vajicka je zloutek syrovy a bilek uvarit. Odpurci tuku a cholesterolu doporucuji jist jen ten bilek. (To ja si ten cholesterol doplnim s chuti, je to preci dulezita slozka bunecnych membran)
S tou "anti-biotinovou" latkou si - krom toho ze nevim jak se jmenuje - lamu hlavu otazkou, jestli pusobi jen ve strevech, tzn. znehodnocuje pouze obsah biotinu v tom konkretnim jidle, nebo se dostava do organismu a blokuje vyuziti biotinu primo v krvi/bunkach? A pokud se dostava do organismu, jaky je "polocas rozpadu".
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jj, idealni "uprava" vajicka je zloutek syrovy a bilek uvarit. Odpurci tuku a cholesterolu doporucuji jist jen ten bilek. (To ja si ten cholesterol doplnim s chuti, je to preci dulezita slozka bunecnych membran)
S tou "anti-biotinovou" latkou si - krom toho ze nevim jak se jmenuje - lamu hlavu otazkou, jestli pusobi jen ve strevech, tzn. znehodnocuje pouze obsah biotinu v tom konkretnim jidle, nebo se dostava do organismu a blokuje vyuziti biotinu primo v krvi/bunkach? A pokud se dostava do organismu, jaky je "polocas rozpadu".
ahoj, ja som niekde pocula ze stenata krmene vela mliecnymi vyrobkami dorastaju do "vacsich rozmerov" a treba davat pozor. neviem ci je to pravda?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jj, idealni "uprava" vajicka je zloutek syrovy a bilek uvarit. Odpurci tuku a cholesterolu doporucuji jist jen ten bilek. (To ja si ten cholesterol doplnim s chuti, je to preci dulezita slozka bunecnych membran)
S tou "anti-biotinovou" latkou si - krom toho ze nevim jak se jmenuje - lamu hlavu otazkou, jestli pusobi jen ve strevech, tzn. znehodnocuje pouze obsah biotinu v tom konkretnim jidle, nebo se dostava do organismu a blokuje vyuziti biotinu primo v krvi/bunkach? A pokud se dostava do organismu, jaky je "polocas rozpadu".
Re:Chingis. Ta "anti-biotinová látka je bílkovina Avidin. A působí na biotin v té krmné dávce, kde je ten bílek. Takže zvíře vlastně biotin nepřijímá, proto málo syrového vajíčka jednou za čas nevadí, ale kdo to zkrmuje furt si zadělá na pěkný problém.
sapinka
napsal(a):
Pokud svému psílu vaříte, budu ráda, když se tu podělíte o svoje "recepty". Mám fenku, která odmítá granule...vyzkoušeli jsme snad všechno a skončili jsme u vaření, aby z ní nebyl chrt. To jí jede, ale pořád dokolečka vaříme kuřecí a hovězí z těstovanami či rýží, sem tam žaludky a srdíčka, někdy dostane vepřovou nožičku.....samozřejmě nějakou zeleninku a vajíčko.....tvaroh a mléčné výrobky jí nechutnají. Tak pište
ať máme inspiraci
Už dlouho svému psímu sluníčku vyvařuju - máme fenku bišonka a granule jí opakovaně způsobovaly ošklivé průjmy. Diagnóza: Potravinová alergie na ty lisované fujtajblíky. Ale zpět k vaření... Masíčko dáváme všemožné, hlavně hovězí (srdce, kližka), koňské maso (dietní, ale musí se dlouho vařit), kuřecí, krůtí, králíka (když dostaneme od známých z vesnice) a ryby (miluje mořskou štiku - já taky). Zelenina všeho druhu, povařená a posekaná na jemno (mražené směsky) a přílohy rýže, kroupy, jáhly, pohanka, rýžové těstoviny atp. vše samo vařené. Taky dáváme luštěniny (vařená čočka, fazolky, cizrna). Mám nespornou výhodu - z "normálního" jídla baští naprosto všechno. Dobře a vtipně napsaná knížka o výživě psů je od Dr. Ireny Sehnerové a jmenuje se "JAK KRMIT PSY aneb vraž do toho osm kostí". Fakt bezva čtení. Jo a ještě do každého jídla přidávám sušené mořské řasy jako zdroj vitamínů, antioxidant a podporu pigmentu.
lovedog
napsal(a):
Už dlouho svému psímu sluníčku vyvařuju - máme fenku bišonka a granule jí opakovaně způsobovaly ošklivé průjmy. Diagnóza: Potravinová alergie na ty lisované fujtajblíky. Ale zpět k vaření... Masíčko dáváme všemožné, hlavně hovězí (srdce, kližka), koňské maso (dietní, ale musí se dlouho vařit), kuřecí, krůtí, králíka (když dostaneme od známých z vesnice) a ryby (miluje mořskou štiku - já taky). Zelenina všeho druhu, povařená a posekaná na jemno (mražené směsky) a přílohy rýže, kroupy, jáhly, pohanka, rýžové těstoviny atp. vše samo vařené. Taky dáváme luštěniny (vařená čočka, fazolky, cizrna). Mám nespornou výhodu - z "normálního" jídla baští naprosto všechno. Dobře a vtipně napsaná knížka o výživě psů je od Dr. Ireny Sehnerové a jmenuje se "JAK KRMIT PSY aneb vraž do toho osm kostí". Fakt bezva čtení. Jo a ještě do každého jídla přidávám sušené mořské řasy jako zdroj vitamínů, antioxidant a podporu pigmentu.
Můžu se zeptat ty sušené mořské řasy je přímo nějaký doplňkový výrobek pro zvířata a nebo pro lidi?
sapinka
napsal(a):
Můžu se zeptat ty sušené mořské řasy je přímo nějaký doplňkový výrobek pro zvířata a nebo pro lidi?
Já vařím střídavě s granulema. Když vařím, tak většinou hovězí/krůtí maso + spousta zeleniny (mrkev, cibule, česnek, hrášek, kukuřice...) + jako příloha ov.vločky, rýže, těstoviny. K svačině nebo snídani ovocnou mísu (několik druhů ovoce a trocha jogurtu nebo tvarohu), to jim moc šmakuje.
Mořskou řasu přidávám taky, dá se koupit normálně psí, já mám od Beapharu za 149Kč 500gramů.
sapinka
napsal(a):
Pokud svému psílu vaříte, budu ráda, když se tu podělíte o svoje "recepty". Mám fenku, která odmítá granule...vyzkoušeli jsme snad všechno a skončili jsme u vaření, aby z ní nebyl chrt. To jí jede, ale pořád dokolečka vaříme kuřecí a hovězí z těstovanami či rýží, sem tam žaludky a srdíčka, někdy dostane vepřovou nožičku.....samozřejmě nějakou zeleninku a vajíčko.....tvaroh a mléčné výrobky jí nechutnají. Tak pište
ať máme inspiraci
Já tedy pejsky zatím krmím granulema, vařím jen občas. Zajímalo by mně, v jakém poměru ty jednotlivé složky správně mají být tak aby hafík dostal vše co potřebuje ? Vím, že masa nesmí být ani hodně ani málo, ale kde je ta správná míra ? Případně prosím uvádějte v receptech i kolik čeho dáváte pro jak velkého pejska, určitě se to bude hodit více lidem
sapinka
napsal(a):
Můžu se zeptat ty sušené mořské řasy je přímo nějaký doplňkový výrobek pro zvířata a nebo pro lidi?
Sušené mořské řasy je potravinový doplněk určený pro psy i kočky (i třeba pro koně ). Jsou sušené a drcené na prášek, takže se dobře smíchají s jídlem. Kupuju je na www.holisticshop.cz . Prodávají buď hnědé mořské řasy nebo červené mořské řasy (ty se musí před podáváním spařit).
lovedog
napsal(a):
Sušené mořské řasy je potravinový doplněk určený pro psy i kočky (i třeba pro koně ). Jsou sušené a drcené na prášek, takže se dobře smíchají s jídlem. Kupuju je na www.holisticshop.cz . Prodávají buď hnědé mořské řasy nebo červené mořské řasy (ty se musí před podáváním spařit).
děkuju mrknu na to