Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2007 19:11

Ahoj, budu psát seminární práci na problematiku napadení psi atd. a byla bych ráda, kdyby jste mi psali svoje názory, co se tohoto tématu týče, ať už jsou jakýkoliv =o) Ráda bych ji napsala opravdu objektivně, a proto bych byla vděčná za každý příspěvek, protože si myslím, že by se k tomu měli vyjádřit především majitelé těchto plemen, a nejen novináři, kteří o tom sami moc nevědí. A kdyby jste byli tak hodní a třeba přidali i fotky pesanů, bylo by to fajn. Předem moc díky za příspěvky, Eddienka

20.11.2007 19:18

eddienka napsal(a):
Ahoj, budu psát seminární práci na problematiku napadení psi atd. a byla bych ráda, kdyby jste mi psali svoje názory, co se tohoto tématu týče, ať už jsou jakýkoliv =o) Ráda bych ji napsala opravdu objektivně, a proto bych byla vděčná za každý příspěvek, protože si myslím, že by se k tomu měli vyjádřit především majitelé těchto plemen, a nejen novináři, kteří o tom sami moc nevědí. A kdyby jste byli tak hodní a třeba přidali i fotky pesanů, bylo by to fajn. Předem moc díky za příspěvky, Eddienka

Zkuste kouknout tady : http://www.psiskolafalco.cz/bojplem.htm

20.11.2007 19:29

lmusa napsal(a):
Zkuste kouknout tady : http://www.psiskolafalco.cz/bojplem.htm

Díky za odkaz

20.11.2007 19:36

eddienka napsal(a):

co zkusit použít vyhledávání? Už tu toto téma bylo několikrát...

20.11.2007 19:42

eddienka napsal(a):

No, to je zrovna odkaz na toho "nejpovolanějšího"

Jaká "bojová plemena" máš na mysli?
Myslíš teriéry typu bull, nebo molossoidní pracovní psy?
Předpokládám, že ty první :-)
Tyhle mám tři, tři piťáky. V podstatě jsou to všechno psi "z druhé ruky". Jeden je červený red nose pes, jehož chovatelé se ohánějí velkými slovy a chovatelskou etikou. Množí ale psy s trochu pokřivenými povahami, bázlivé. Pejsek byl navíc bitý, tak teď vůbec nezapadá do povahového profilu plemene.
Další je fenka, která byla v útulku jen hodinu a půl a byla štěně. Má teď ZZO, ZM v roce a půl, což po tom špatném startu není špatné skóre. Miluje lidi, psi jí nevadí, ale je velice dominantní a sebevědomá-přesto se psy vyjde.
Třetí je také fenka, černobílá Diana, která byla v útulku dva roky, mám ji chvilku. Byla vrácena pro opakované napadání psů, pro nevychovanost, nezvladatelnost, z náhradní péče se do útulku vrátila pětkrát, teď už snad zakotví. S fenkou APBT se mi snese, ovčandu nesnáší, protože ovčanda se na ni hned zpočátku vrhla. Spíše byla u nevhodných lidí.
Rozhodně to nejsou psi pro každého. K lidem by dle standardu měli mít láskyplný vztah, což je většinou pravda, na potkání každého ulížou k smrti, ale lidé se jich bojí a jejich majitelé jsou často i na ulici nevhodně slovně napadáni. Skvěle se s nimi pracuje, i když na IPO mají až moc citlivou a jemnou povahu, tedy ve velké většině. Bohužel se v dnešní době vyskytuje spousta rádobychovatelů, kteří množí na všem, co má aspoň náznak vaginy nebo penisu a podle toho úroveň většiny pouličních pitbullů vypadá. Chovatelé bezPP, kteří nemají žádnou chovatelskou etiku ani vnitřní morálku, v pohodě množí na psech nevyrovnaných, bázlivých, nabízí to v inzerátech za 3000 a rozhodně to s pity ani AST nemá nic společného. Ne každý rodinný pes je vhoný pro chov. Dívější tvrdé podmínky nám daly vyrovnané psy, kteří jsou sice vůči ostatním psům vznětliví, ale dá se to socializací mírnit, k lidem úžasně poddajní, milující, zbožňují doteky a projevený zájem vždy bohatě oplatí, dokáží se i pv pozdním věku chovat jako štěňata, dělat opičky. Mají velice dobrou paměť.
Jestli chceš foto, nějaké mám na www.apbt.cz

20.11.2007 19:46

mucholabka napsal(a):

Tyhle mám tři, tři piťáky. V podstatě jsou to všechno psi "z druhé ruky". Jeden je červený red nose pes, jehož chovatelé se ohánějí velkými slovy a chovatelskou etikou. Množí ale psy s trochu pokřivenými povahami, bázlivé. Pejsek byl navíc bitý, tak teď vůbec nezapadá do povahového profilu plemene.
Další je fenka, která byla v útulku jen hodinu a půl a byla štěně. Má teď ZZO, ZM v roce a půl, což po tom špatném startu není špatné skóre. Miluje lidi, psi jí nevadí, ale je velice dominantní a sebevědomá-přesto se psy vyjde.
Třetí je také fenka, černobílá Diana, která byla v útulku dva roky, mám ji chvilku. Byla vrácena pro opakované napadání psů, pro nevychovanost, nezvladatelnost, z náhradní péče se do útulku vrátila pětkrát, teď už snad zakotví. S fenkou APBT se mi snese, ovčandu nesnáší, protože ovčanda se na ni hned zpočátku vrhla. Spíše byla u nevhodných lidí.
Rozhodně to nejsou psi pro každého. K lidem by dle standardu měli mít láskyplný vztah, což je většinou pravda, na potkání každého ulížou k smrti, ale lidé se jich bojí a jejich majitelé jsou často i na ulici nevhodně slovně napadáni. Skvěle se s nimi pracuje, i když na IPO mají až moc citlivou a jemnou povahu, tedy ve velké většině. Bohužel se v dnešní době vyskytuje spousta rádobychovatelů, kteří množí na všem, co má aspoň náznak vaginy nebo penisu a podle toho úroveň většiny pouličních pitbullů vypadá. Chovatelé bezPP, kteří nemají žádnou chovatelskou etiku ani vnitřní morálku, v pohodě množí na psech nevyrovnaných, bázlivých, nabízí to v inzerátech za 3000 a rozhodně to s pity ani AST nemá nic společného. Ne každý rodinný pes je vhoný pro chov. Dívější tvrdé podmínky nám daly vyrovnané psy, kteří jsou sice vůči ostatním psům vznětliví, ale dá se to socializací mírnit, k lidem úžasně poddajní, milující, zbožňují doteky a projevený zájem vždy bohatě oplatí, dokáží se i pv pozdním věku chovat jako štěňata, dělat opičky. Mají velice dobrou paměť.

Diana

20.11.2007 19:49

mucholabka napsal(a):

A obě holky

20.11.2007 19:52

mucholabka napsal(a):

Moc díky za příspěvek, určitě ho využiju. Mile mě překvapilo, to co píšeš o vztahu k jiným psům, sama mám doma půlročního zlatáčka, ale když mu byly dva měsíce chytla mi ho sousedova pitbulka přes plot za čumák a chvíli to nevypadalo vůbec dobře, naštěstí se z toho dostal bez vážné újmy, ale nejhorší je, že ona to neudělala poprvé a majitel se k tomu postavil tak, že náš pesan si za to může sám a on by za psa dal ruku do ohně a klidně si s ní chodí na procházky bez košíku a na volno. Mluvila jsem o tom už s kamarádem, co má ted už jen dva pitáky, na který teda nedam dopustit, ale sám přiznává, že by ani jednoho z nich nevedl bez vodítka a vůbec by je nepustil k psům... Každopádně moc díky za příspěvek..

pavels

20.11.2007 22:38
pavels

eddienka napsal(a):
Moc díky za příspěvek, určitě ho využiju. Mile mě překvapilo, to co píšeš o vztahu k jiným psům, sama mám doma půlročního zlatáčka, ale když mu byly dva měsíce chytla mi ho sousedova pitbulka přes plot za čumák a chvíli to nevypadalo vůbec dobře, naštěstí se z toho dostal bez vážné újmy, ale nejhorší je, že ona to neudělala poprvé a majitel se k tomu postavil tak, že náš pesan si za to může sám a on by za psa dal ruku do ohně a klidně si s ní chodí na procházky bez košíku a na volno. Mluvila jsem o tom už s kamarádem, co má ted už jen dva pitáky, na který teda nedam dopustit, ale sám přiznává, že by ani jednoho z nich nevedl bez vodítka a vůbec by je nepustil k psům... Každopádně moc díky za příspěvek..

Něco jsem ti poslal na email.

20.11.2007 22:44

eddienka napsal(a):

Zdravím, hned na začátek tě chválím, že nedáš jen na media, a chceš napsat objektivní seminárku-kéž by takoví byli i reportéři...
K bojovému plemenu jsem se dostala jako slepý k houslím, a postupně měním názory na hodně věcí kolem nich... Nedivím se lidem, že se jich bojí a že z nich mají respekt, i já patřila mezi ně. Ale nic se nemá přehánět! a na vše by se mělo koukat objektivně a z více pohledů, ne jen z pohledu novy, která z pita udělá senzační krvelačnou bestii, ale jak se z něj ta bestie stala, to už nepoví.
Pod pojmem bojová plemena by si člověk měl představit jen a pouze pit bull terriéra, což je jediný pes, který byl opravdu šlechtěn na psí zápasy. Ano, používali se tam i jiní psi... Bohužel (nebo bohudík) to byly právě zápasy, co z pitů udělalo takové psy, jací jsou. Jsou to úžasní společníci, kamarádi a mazlové-ale!!! v rukách správného člověka. Nemyslím si-jako spousta lidí, že by na ně měl být zbrojní průkaz, ale minimálně by se měli prodávat jen lidem, kteří znají jejich minulost a jsou si vědomi, co je to za psy a mají s nimi jen dobré úmysli-není to ten správný pes na machrování a zvyšování sebevědomí, to opravdu ne.
Exteriérově jsou to krásní psi, kteří nemají standard, tudíž je opravdu každý jiný-což můžu vidět u kamaráda, který má tři pity, a opravdu bych skoro neřekla, že je to to samé plemeno. Povahově-jak tu již bylo psáno, jsou mazlové milující lidi, kteří jsou schopní tě radostí ubouchat ocasem, a ulízat k smrti. Jsou to obranáři, a pro svého pána by udělali cokoli-což někteří lidé bohužel zneužívají... (pán vzal svého pita na lov divočáků, pes bránil pána a "pral" se s divočákem, lezli z něj střeva, ale on se nevzdával... pán se pak v hospodě smál, jak je to blbý pes... nepochopil, že ten pes položil život za svého pána!!!)
Je to pes,který potřebuje vyžití, potřebuje pohyb, práci. Každý jedinec je dobrý na něco jiného, některý je aportér, některý dokáže hodiny viset na peškovi, jiný zas tahá těžká břemena. Každopádně to není pes, kterého baví ležet na posteli a koukat na televizi. Nebo být zavřený v kotci.
Co se týče napadení pitem... Pit napadne člověka minimálně, pokud se tak stane, je k tomu většinou nějaký důvod-je týraný, je zahnaný do kouta, a to je pak útok ze strachu. I když, samozřejmě, tak jako u lidí, může to být způsobené i nějakou poruchou, to bohužel nikdo neovlivní. Jediný problém u útoku pita je jeho síla a jeho vytrvalost-nevzdává se. Bojuje srdíčkem. O pokousání jiným druhem psa se nemluví tak často právě proto, že pak nejsou takové následky, jako pokousání bojovníkem...
Co se týče pit versus jiný pes-je to různé, každý je jiný.. Většinu pitbulů co znám, ostatní psy nemusí, ale pita snesou (vlastní zkušenost)... Zatím máme štěně, takže se u nás agrese neprojevila, právě naopak-podřizujem se i jezevčikovi, kdyby to šlo, tak si pod něj i lehnem, na druhou stranu, když vidím tu naši nezbedu, jak řádí s kamošema, pitama, tak me občas i tuhne krev v žilách-a je to jen "hra"...
Je pár lidí, který se mi (nám) podařilo přesvědčit, že pitbull opravdu není krvelačná bestie, a jsem tomu moc ráda, a byla bych ještě raději, kdyby se mi povedlo přesvědščit i zarputilé nepřátele pitů alespoň k tomu, že nejsou uplně zlí...

Jinak, příspěkvů na toto téma je na tomto foru opravdu mnoho a mnoho, mrkni na ně. Ale z příspěvků na fauně-i na nemoderce - z jedné strany se dozvíš, že jsou to skvělí psi, z druhé strany se dozvíš, že jsou to hrozní psi, kteří by se měli zakázat, takže objektivní názor si musíš udělat sama... a není to jednoduché :-) přeji hodně štěstí, a nezapomeň pisnout, jak jsi dopadla se seminárkou... no, kdyby se ti chtělo, docela by mě i ta seminárka zajímala, můžeš mi ji pak poslat na mail snowmouska@seznam.cz, kdyby ti to nevadilo, že si to přečtu...

Pro tebe-na youtube.com je plno videí-jak negativních, tak pozitivních, o pitech... Jedno fakt pěkné je, tuším-The great americat pit bull terrier, no je jich tam hodně...
Tina

Neregistrovaný uživatel

21.11.2007 01:21
Neregistrovaný uživatel

eddienka napsal(a):

Eddienko, pokud chceš objektivně psát o problematice napadení psy, měla by jsi se zajímat především o ta plemena, která nejvíc takových napadení způsobují. To, že se 5x v roce objeví v TV Nova případ nezvládnutého pita, křížence pita, amstaffa, nebo rotweilera, (většinou byli ti psi v rukách magorů, kteří je nedokázali zvládnout, nebo je přímo týrali), tak to neznamená, že se tato problematika týká plemen, kterým se (hloupě) říká "bojová". Píšeš, že chceš objektivitu, ale tuto problematiku okamžitě spojuješ jen s určitým druhem psů. To o objektivitě nesvědčí, už teď je tvůj názor předpojatý. Koušou všichni psi, když k tomu mají důvod (špatné zacházení, týrání, strach, ...) a věř tomu, že bullové jsou mezi posledními plemeny, která se nechají k útoku vyprovokovat. Mají snížený práh dráždivosti, což znamená, že je i cizí člověk může třeba tahat za hubu nebo uši a bull drží - v nejhorším prostě odejde. Zatahej cizího jezevčíka za hubu a uvidíš, co se stane
Na káždý útok (nebo obranu?) pita jsou stovky napadení a pokousání ze strany takzvaných "normálních" plemen. Kdyby byla agresivita problémem psů typu bull, tak nebudou výjimečné případy párkrát v roce, ale byly by jich stovky a tisíce ročně! Různých pitů a jejich kříženců, amstaffů, argentínských dog a podobných psů jsou tu chovány tisíce, a můžeš si být jista, že každý útok nezvládnutého jedince těchto plemen je pečlivě bulvárem zdokumentován. Když jsou tak hrozní, jak to, že jsou jen výjimečné případy? (možná nad tím by jsi se měla ve své práci zaměřit). Naproti tomu se do zpravodajství nedostanou nejen stovky napadení různými ovčáky, kokry, dalmatíny, jezevčíky (to jsou plemena, která mají na svědomí nejvíce útoků - vedou statistiky), ale ani smrtelná zranění způsobená jiným psem, než typu bull, se mnohdy do zpráv nedostanou. Divil jsem se, že si bulvár typu Nova nechala ujít třeba smrt člověka způsobenou křížencem Německého ovčáka. Asi to není tak "zajímavé" jako pokousání na rukou vlastního majitele pitem - spíš lehké zranění.
No, nebudu se zde rozepisovat dále, jen jestli chceš mít seminárku nějaké úrovně, zjisti si víc faktů, než jen o "bojových" psech. Jinak ti z toho vyleze sice trochu "hezčí", nicméně však opět bulvární článek. Nebo tobě se snad zdá, že napadení psem je způsobeno pouze jedním typem ("bojového") psa? Že ne...
Jinak na závěr...chovám psy, které nějaký imbecil též zařadil mezi "bojová" či "nebezpečná" plemena, a to i přesto, že NIKDY ještě nebyl případ napadení člověka tímto plemenem. V Anglii se jich chová přes 250 tisíc registrovaných a žádné napadení člověka není zaznamenáno. Je snad takový pes nebezpečnější, než jezevčík, který mě kousnul kvůli shnilé kosti, nebo pudl, který mě kousnul bez sebemenšího viditelného varování? Není...

21.11.2007 02:09

mucholabka napsal(a):

mucholabka : K čemu ten smajlík? co ti přijde tak k smíchu? a proč ty uvozovky? sama bys sis měla přečíst ten článek,než začneš tvrdit,kdo je povolaný a kdo ne... Asi to vypadá,že víš o psech víc než ten pán,že?..

21.11.2007 06:16

eddienka napsal(a):

Byla to pitbulka? Byl to čistokrevný APBT s registrací? Nebo jen něco, co jako pit vypadá a o čem Vám řekli, že je to pit...?

21.11.2007 09:02

gyoker napsal(a):
mucholabka : K čemu ten smajlík? co ti přijde tak k smíchu? a proč ty uvozovky? sama bys sis měla přečíst ten článek,než začneš tvrdit,kdo je povolaný a kdo ne... Asi to vypadá,že víš o psech víc než ten pán,že?..

Gyoker: vždyť ten člověk není schopný dialogu, mele pořád dokola něco o nesnášenlivosti. Rozhodně to nejsou ovečky, ale zase je líčí jako zabijáky každého psa na potkání a každého majitele varuje, že se jednou bude divit...

21.11.2007 09:36

eddienka napsal(a):

Ta seminárka bude teda na téma "napadení psi", nebo "napadení psy"? Nechci rejpat s pravopisem, ale tady to úplně mění smysl věty...
"Bojová plemena" by přišla víc na přestřes, kdybyste chtěla psát o napadených psech.
Pokud to má být o napadení lidí psy, pak by opravdu bylo skvělé poohlédnout se po nějakých statistikách, jaká plemena mají kolik pokousání na svědomí. Nebude to lehké a přesná čísla asi neseženete, protože právě ta častá napadení jezevčíkem apod. nejsou nijak medializována a kolikrát ani léčena, zejména je-li to ne moc vážné napadení v rámci vlastní rodiny. Vlastně netuším, kde by se takové údaje mohly shromažďovat, snad na pohotovostech, ale tam se dostanou jen vážnější případy. A přitom by se člověk divil, kolik menších psů terorizuje svoji rodinu, která ho rozmazlila a teď se ho bojí... O velkých psech se tohle ví víc, protože to se musí řešit, ti psi končí v útulcích nebo u specializovaných výcvikářů. S prckem přežijete, i když šéfuje... U nás na vsi je spousta "patařů", co vám vyloženě jdou po kotnících, ale to nikdo neřeší. Nebezpečné psy máme my, protože jsou velcí... . Nikoho už nezajímá, že jsou naprosto přátelští, vychovaní a neběhají po vsi volně...
PS: Taky by mě výsledná práce zajímala, nechcete to dát někam na web?

21.11.2007 11:19

eddienka napsal(a):

Náš pit Gucci je zde http://lejdarka.blog.cz/

21.11.2007 12:41

ilisek napsal(a):
Náš pit Gucci je zde http://lejdarka.blog.cz/

fajn tema, len by si mohla zacat s tym ze nic take ako bojove plemena oficialne neexistuje..teda ziadnou uznavanou federaciou ktora schvaluje plemena a zaradenie tychto plemien nie su tieto psiky uznane ako bojove...taka skupina psov ani neexistuje...
ak ste o tomuz pisali tak sorry ale nestiham tak som to cele riadne nerecital...ale drzim palce nech to cele dobre dopadne a chcel by som sa spytat ci je mozne si to potom niekde precitat? vdaka

21.11.2007 13:19

sanko2 napsal(a):
fajn tema, len by si mohla zacat s tym ze nic take ako bojove plemena oficialne neexistuje..teda ziadnou uznavanou federaciou ktora schvaluje plemena a zaradenie tychto plemien nie su tieto psiky uznane ako bojove...taka skupina psov ani neexistuje...
ak ste o tomuz pisali tak sorry ale nestiham tak som to cele riadne nerecital...ale drzim palce nech to cele dobre dopadne a chcel by som sa spytat ci je mozne si to potom niekde precitat? vdaka

Přesně tak jak psal Sanko, přesně to jsem měla v tendenci napsat. Název ,, bojové plemeno,, vzniklo v lidech, v těch kteří se tohoto psa obávají a mají z něj strach, ať už je to pes typu bull, nebo jakékoliv molosské plemeno. Nic podobné jako oficiální plemeno bojové neexistuje. To vyšlo z toho, že mnoho z těchto psů bylo používáno a občas dodnes je na boj - popř. lov. Podle mě za dob válek a tehdejších roků, byli psi zařazeni do boje stejně jako lidé. Velcí mastifové bojovali v obrněných pláštích stejně tak, jako tzvn, rytíři a podobní. Nemyslím, si, že by to psům něco dávalo, ovšem to se nikdy více nedozvíme. Další byli psi co zápasili v arénách...co zabíjeli pro lov atd. Tyhle povahy se u většiny dnes moderních psů přešlechtily a nejsou žádány. Je málo plemen, které se dnes používají proto, pro co byli kdysi dávno vyšlechtěny. Málo které plemeno jde ve šlépějích. Ale vždy to v nich je. Určitě to jen miniaturní skulinku v mozku zastupuje. Ovšem tohle všechno se dneska ovlivňuje už jen čistě výchovou. Proto pokud potkáte agresivního bulla na člověka - něco je špatně. Jestli potkáte čivavu agresivní na vše kolem sebe - též je něco špatně. Kde se stala ale chyba? Proč se agresivní čivava nepovažuje také za bojové plemeno? Protože neumí vyrvat člověku kus masa??? Ale umí, jen ji dřív odkopnete, než by vás stačila pořádně pokousat, ale co s 30kily u bulla?

Dnes je v módě mít ,,krvelačnou bestii,, jak to mnozí na ulici říkají nebo ,,zabijáka,, ale v čem to tkví? Co třeba v tom, že když jdeme po ulici s mírumilovnou bordeauxskou dogou, a kolem vás jde maminka s dítětem, které neposlouchá a první co ji napadne je - ,,nech toho zlobení, nebo tě ten velkej pes pokouše.,, Kde se potom bere název ,,zabiják,, V tom případě já už naštvaná odvětí - ano sežere vás obě dvě za blbý kecy. Jsme to mi lidi, co děláme ze psů postrach. A potom hážem špínu na ně. Proč? Protože necháváme malé děti jako slepci samotné se psy - můžete psu věřit jak chcete, ale ani vy by jste se nebránili, kdyby vám někdo píchnul kužku do oka? Nebránili by jste se, kdyby vám někdo nezdůvodně ubližoval??? Mám pocit že ano !!! Nedivte se i tomu nejsplachovatelnějšímu psu, že vám zaútočí na nevychované děti bez dozoru, když mu ubližují. Můj bratr nato též doplatil. Má prokousnutou levou tvář skrz na skrz a další dva zuby nad pravým obočím, další dva má za levým uchem a nebýt včasného zákroku nemusel by přežít !!! Ale proč trestat psa - neměl večer po tmě šermovat před Německým ovčákem (hlídacím psem) klackem a neměl ho ním bouchnout. Pes jakožto tvor, co má v hlavě zakódované bránit území určitě zakročí. Řekneme si, měl jej poznat? Měl jej poznat po čichu? Myslím, že pes co brání majetek a sebe na tím moc nepřemýšlí. Nečeká, že lidské mládě - jakožto partner ze smečky by jej mohlo ohrožovat na životě. Pokud nechceme aby psi ubližovali, neubližujte vy jim. nepodrthujte jim důvěru ve vás. A dnes je bratrovi o pár let více a na mého psa molosse dělá bubáka za rohem...varuju jen pokaždé a dostává zato odemne i facáka, ale je blbý a za blbost se platí. Vidím na svém psovi, jak to nechápe - vždyť jej znám, proč to dělá, proč?- Vidím na něm také, že útočit nechce, protože sám je zmatený, ale vrčí, ano vrčí a netváří se mile..protože mu bratr, jakožto člen smečky dělá v hlavě haloooo. Pes hlídá pokoj, hlídá mě sedící tam na židli, prostě mají v sobě obranu sebe s své smečky...a pokud jej smečka zrazuje...nedivme se.

Nemám ráda lidi, co porovnávají psy jen proto, že jeden byl nevychovaný a zabil dítě...vše je v rukou majitelů, ne psů. A pokud už se stane, že pes je agresivní a nezvladatelný - má být opatřen a zajištěn tak, aby nemohl ohrozit sebe a ani nikoho jiného.

21.11.2007 13:22

mucholabka napsal(a):
Gyoker: vždyť ten člověk není schopný dialogu, mele pořád dokola něco o nesnášenlivosti. Rozhodně to nejsou ovečky, ale zase je líčí jako zabijáky každého psa na potkání a každého majitele varuje, že se jednou bude divit...

Mucholabka: Ale on přece netvrdí,že se to stane pokaždé,on přece říká,že pokud už to jednou pejsek udělá a napadne,potom teprve je to "odjištěná zbraň"a s nejvetší pravěpodobností to udělá znovu...(.On přece psal,že pokud druhý jiný pes např.zaujme submisivní pozici,tak "boj."plem.to vyhodnotí jako chybu čili né jako že se pes vzdává...)Jinak kdybys sis pročetla jeho stránky,tak někt.majitelé pejsků měli tento probém a byli z toho zaskočeni,že se pejsek mění v dospělosti ve vztahu k ostatním psům...

21.11.2007 13:27

sabina napsal(a):
Přesně tak jak psal Sanko, přesně to jsem měla v tendenci napsat. Název ,, bojové plemeno,, vzniklo v lidech, v těch kteří se tohoto psa obávají a mají z něj strach, ať už je to pes typu bull, nebo jakékoliv molosské plemeno. Nic podobné jako oficiální plemeno bojové neexistuje. To vyšlo z toho, že mnoho z těchto psů bylo používáno a občas dodnes je na boj - popř. lov. Podle mě za dob válek a tehdejších roků, byli psi zařazeni do boje stejně jako lidé. Velcí mastifové bojovali v obrněných pláštích stejně tak, jako tzvn, rytíři a podobní. Nemyslím, si, že by to psům něco dávalo, ovšem to se nikdy více nedozvíme. Další byli psi co zápasili v arénách...co zabíjeli pro lov atd. Tyhle povahy se u většiny dnes moderních psů přešlechtily a nejsou žádány. Je málo plemen, které se dnes používají proto, pro co byli kdysi dávno vyšlechtěny. Málo které plemeno jde ve šlépějích. Ale vždy to v nich je. Určitě to jen miniaturní skulinku v mozku zastupuje. Ovšem tohle všechno se dneska ovlivňuje už jen čistě výchovou. Proto pokud potkáte agresivního bulla na člověka - něco je špatně. Jestli potkáte čivavu agresivní na vše kolem sebe - též je něco špatně. Kde se stala ale chyba? Proč se agresivní čivava nepovažuje také za bojové plemeno? Protože neumí vyrvat člověku kus masa??? Ale umí, jen ji dřív odkopnete, než by vás stačila pořádně pokousat, ale co s 30kily u bulla?

Dnes je v módě mít ,,krvelačnou bestii,, jak to mnozí na ulici říkají nebo ,,zabijáka,, ale v čem to tkví? Co třeba v tom, že když jdeme po ulici s mírumilovnou bordeauxskou dogou, a kolem vás jde maminka s dítětem, které neposlouchá a první co ji napadne je - ,,nech toho zlobení, nebo tě ten velkej pes pokouše.,, Kde se potom bere název ,,zabiják,, V tom případě já už naštvaná odvětí - ano sežere vás obě dvě za blbý kecy. Jsme to mi lidi, co děláme ze psů postrach. A potom hážem špínu na ně. Proč? Protože necháváme malé děti jako slepci samotné se psy - můžete psu věřit jak chcete, ale ani vy by jste se nebránili, kdyby vám někdo píchnul kužku do oka? Nebránili by jste se, kdyby vám někdo nezdůvodně ubližoval??? Mám pocit že ano !!! Nedivte se i tomu nejsplachovatelnějšímu psu, že vám zaútočí na nevychované děti bez dozoru, když mu ubližují. Můj bratr nato též doplatil. Má prokousnutou levou tvář skrz na skrz a další dva zuby nad pravým obočím, další dva má za levým uchem a nebýt včasného zákroku nemusel by přežít !!! Ale proč trestat psa - neměl večer po tmě šermovat před Německým ovčákem (hlídacím psem) klackem a neměl ho ním bouchnout. Pes jakožto tvor, co má v hlavě zakódované bránit území určitě zakročí. Řekneme si, měl jej poznat? Měl jej poznat po čichu? Myslím, že pes co brání majetek a sebe na tím moc nepřemýšlí. Nečeká, že lidské mládě - jakožto partner ze smečky by jej mohlo ohrožovat na životě. Pokud nechceme aby psi ubližovali, neubližujte vy jim. nepodrthujte jim důvěru ve vás. A dnes je bratrovi o pár let více a na mého psa molosse dělá bubáka za rohem...varuju jen pokaždé a dostává zato odemne i facáka, ale je blbý a za blbost se platí. Vidím na svém psovi, jak to nechápe - vždyť jej znám, proč to dělá, proč?- Vidím na něm také, že útočit nechce, protože sám je zmatený, ale vrčí, ano vrčí a netváří se mile..protože mu bratr, jakožto člen smečky dělá v hlavě haloooo. Pes hlídá pokoj, hlídá mě sedící tam na židli, prostě mají v sobě obranu sebe s své smečky...a pokud jej smečka zrazuje...nedivme se.

Nemám ráda lidi, co porovnávají psy jen proto, že jeden byl nevychovaný a zabil dítě...vše je v rukou majitelů, ne psů. A pokud už se stane, že pes je agresivní a nezvladatelný - má být opatřen a zajištěn tak, aby nemohl ohrozit sebe a ani nikoho jiného.

pes dává signály, je na člověka, do jaké hloubky je bude respektovat.

24.11.2007 09:21

gyoker napsal(a):
Mucholabka: Ale on přece netvrdí,že se to stane pokaždé,on přece říká,že pokud už to jednou pejsek udělá a napadne,potom teprve je to "odjištěná zbraň"a s nejvetší pravěpodobností to udělá znovu...(.On přece psal,že pokud druhý jiný pes např.zaujme submisivní pozici,tak "boj."plem.to vyhodnotí jako chybu čili né jako že se pes vzdává...)Jinak kdybys sis pročetla jeho stránky,tak někt.majitelé pejsků měli tento probém a byli z toho zaskočeni,že se pejsek mění v dospělosti ve vztahu k ostatním psům...

To není pravda, to je právě omyl, který tento "nejchytřejší" šíří, pit je schope vycházet s jiným psem ve smečce, znám i gamebred pity, kteří si spolu krásně hrají. Není pravda, že před pitem lehne pes na záda a pit ho kousne do břicha, jak mají někteří lidé zafixováno. A pokud nevěříte, můžete se přijít podívat na tři pity a ovčákA NA JEDNÉ ZAHRADĚ.

25.11.2007 02:17

mucholabka napsal(a):
To není pravda, to je právě omyl, který tento "nejchytřejší" šíří, pit je schope vycházet s jiným psem ve smečce, znám i gamebred pity, kteří si spolu krásně hrají. Není pravda, že před pitem lehne pes na záda a pit ho kousne do břicha, jak mají někteří lidé zafixováno. A pokud nevěříte, můžete se přijít podívat na tři pity a ovčákA NA JEDNÉ ZAHRADĚ.

Mucholabka: Jenže on to přece netvrdí,že se to každý pejsek zákonitě udělá(hlavně se tam mluví o AMSTAFECH ),ale že pokud už to udělá,je tu pravděpodobnost,že to udělá znovu a pak je třeba mít se na pozoru.Já čtu ty dotazy skoro rok,tak ti lidé teda lžou?,že se jim stalo,že štěně se chovalo super a najednou se vše začalo měnit.?Znovu říkám,že ten problém psali timajitelé..Je jasný,že to nepsali všichni majitelé.Prostě se na něho někteří lidé obraceli s prosbou a dotazem a on jim řekl svůj názor.On sám tam popisuje situaci,kdy jeho psa napadl výše zmíněný pes a že bylo dost\"zajímavé\"půl hodiny lézt po zemi a páčit čelisti ze svého psa...Akorát nechápu,co proti panu D.pořád něco máš.A nepřijde mi,že by nebyl schopen dialogu,proč se teda lidé na něj obracejí (nejen s \"boj.plemeny\")a proč jezdí na jeho soustředění,když o psech nic neví,..No a jinak já přece taky netvrdím,že si žádný z těchto psů nedovede hrát.Známý má pitbulku,také super fenečku a bez problémů..Asi tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík