Mám 11týdenního bulíčka a zjistila jsem, že má jen jednu kuličku - ta druhá se bohužel nedá ani nahmatat. Byli jsme u veta, tak dostal injeki hormonů, druhá bude v pondělí a pak ještě jedna. Je šance, že ještě sestoupí? Pejsek je bez PP a na chov s ním určoi nepočítám, ale nerada bych aby se vyskytli nějaké komplikace, nechci ho nechat operovat.
Chtěla bych taky poradit, jestli má cenu masírovat tříselný kanálek a jestli jo, tak bych to potřebovala popsat. Jsou ještě nějaké možnosti (krom operace), jak varlátko popohnat dolů?????
Moc děkuji za rady!!!
petra136
napsal(a):
Mám 11týdenního bulíčka a zjistila jsem, že má jen jednu kuličku - ta druhá se bohužel nedá ani nahmatat. Byli jsme u veta, tak dostal injeki hormonů, druhá bude v pondělí a pak ještě jedna. Je šance, že ještě sestoupí? Pejsek je bez PP a na chov s ním určoi nepočítám, ale nerada bych aby se vyskytli nějaké komplikace, nechci ho nechat operovat.
Chtěla bych taky poradit, jestli má cenu masírovat tříselný kanálek a jestli jo, tak bych to potřebovala popsat. Jsou ještě nějaké možnosti (krom operace), jak varlátko popohnat dolů?????
Moc děkuji za rady!!!
Ahoj, nezoufej, 11 týdnů je dobrý věk a velká šance, že varlátko sestuopí, já to měla taky u psa a hormony jsme mu začali dávat až ve 4 měsících a sestoupilo, taky sem masírovala, jakmile jsem ho nahmatala v tříselným kanále tak sem ho jemně thala dolů, po druhé injekci hormonů bylo dole.
Záleží samozřejmě jestli ho vůbec má, když nejde nahmatat, zase kdyby mělo zůstat v břiše tak je lepší kdyby ho neměl aby se to nemuselo operovat. Tak přeju úspěšnou léčbu Ahoj.
entlebus
napsal(a):
Ahoj, nezoufej, 11 týdnů je dobrý věk a velká šance, že varlátko sestuopí, já to měla taky u psa a hormony jsme mu začali dávat až ve 4 měsících a sestoupilo, taky sem masírovala, jakmile jsem ho nahmatala v tříselným kanále tak sem ho jemně thala dolů, po druhé injekci hormonů bylo dole.
Záleží samozřejmě jestli ho vůbec má, když nejde nahmatat, zase kdyby mělo zůstat v břiše tak je lepší kdyby ho neměl aby se to nemuselo operovat. Tak přeju úspěšnou léčbu Ahoj.
Ahoj neviem ci to nejak pomoze, ale co viem tak kamarat ma nemeckeho ovciaka, ktory ma zostupene len jedno varla a takto zije uz niekolko rokov...a bezakych kolvek problemov...ale neviem ovedat ci ma len jedno alebo to druhe niekde uviazlo...to netusim...vela stastia...ale isto este mate cas a uvidite co urobia injekcie...
ak nepomozu tak si dajte urobit sono a uvidite ci tam je...potom sa porozpravajte s veterinarom ci je nevyhnutna operacia, alebo nemoze psik zit bez problemov aj s jednym uviaznutym varlatom...prajeme vela stastia
petra136
napsal(a):
Moc děkuji za rady!!!
Ráda bych napsala,že varlátko jistě sestoupí,bohužel zkušenost s mým pejskem svědčí o opaku.Skutečnost je ta,že pejsek by měl mít obě varlata sestouplá již při odběru od chovatele.Hormonální léčbu jsem odmítla,hormonům nevěřím,obzvlášť v tomto věku mi to přijde jako nadměrná zátěž pro organismus.Navíc pokud sestoupí až po tomto zákroku,je tu riziko,že u potomků se tato vada objeví opět.Někdy pomůže masáž třísel,u nás se posléze zjistilo,že varlátko chybí úplně,tudíž nenachází se ani v dutině břišní.V opačném případě bych psa samozřejmě operovat nechala,neb je velké riziko(vzhledem k vyšší teplotě uvnitř těla)zhoubného bujení u takto skrytého varlete.
petra136
napsal(a):
Moc děkuji za rady!!!
HURÁ!!! Tak se mi dneska povedlo kuličku nahmatat v tříselném kanálku, sice jen jednou, pak jak se hafan rozdováděl zase zmizela, ale byla tam!!! Zkoušela jsem jí jemně masírovat a stahovat dolů. Budu to zkoušet častěji. Zítra jdeme na druhou injekci, tak ho zkusí prohmátnout doktorka. Snad se nám to podaří.