Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2007 16:26

Ahoj, mám půlročního křížence, máme ho v bytě ještě s jedním pejskem, problém je ten, že přes den nikdo není doma zhruba od sedmi do dvou odpoledne. Vždy dojdu domů a je někde něco roztahaného, počurá se a klidně i pokaká. S těmi věcmi je to tak, že vždy se snažím aby nikde nic nenašel ale on vždy něco najde, hraček má dost ale ty ho asi nezajímají. Když jsme ale doma, počká na to až jdeme ven, a doma se nepočurává. Tak by mě zajímalo jak ho tohle odnaučit.

11.12.2007 16:41

kaitie napsal(a):
Ahoj, mám půlročního křížence, máme ho v bytě ještě s jedním pejskem, problém je ten, že přes den nikdo není doma zhruba od sedmi do dvou odpoledne. Vždy dojdu domů a je někde něco roztahaného, počurá se a klidně i pokaká. S těmi věcmi je to tak, že vždy se snažím aby nikde nic nenašel ale on vždy něco najde, hraček má dost ale ty ho asi nezajímají. Když jsme ale doma, počká na to až jdeme ven, a doma se nepočurává. Tak by mě zajímalo jak ho tohle odnaučit.

V půl roce to prostě ještě nevydrží... Si myslím. Možná to i dělá "na truc" a snaží se tím si vynutit pozornost. Jak dlouho ho necháváte samotného doma? Jak jste ho učili být sám doma?

12.12.2007 15:52

impact napsal(a):
V půl roce to prostě ještě nevydrží... Si myslím. Možná to i dělá "na truc" a snaží se tím si vynutit pozornost. Jak dlouho ho necháváte samotného doma? Jak jste ho učili být sám doma?

No, ja bych rekla, ze 7 hodin je na pulrocni stene dlouha doba... Vydrzi to v noci, kdy jste doma a on klidne spi. Musite mit trpelivost, cim bude starsi, tim min louzicek budete nachazet

A k tomu nporadku.... Co zkusit rano vstat driv a nechat ho poradne probehnout? Stendo se unavi a doma bude chrnet, takze nebude mit cas na lumparny a mozna se tim zlepsi i to pocuravani.

13.12.2007 09:06

mrsniky napsal(a):
No, ja bych rekla, ze 7 hodin je na pulrocni stene dlouha doba... Vydrzi to v noci, kdy jste doma a on klidne spi. Musite mit trpelivost, cim bude starsi, tim min louzicek budete nachazet

A k tomu nporadku.... Co zkusit rano vstat driv a nechat ho poradne probehnout? Stendo se unavi a doma bude chrnet, takze nebude mit cas na lumparny a mozna se tim zlepsi i to pocuravani.

...no, myslím, že v půlroce už má pes fyzicky na to, aby vydržel...., zkusil bych výše doporučované...po ránu vylítat, něco malého k jídlu a nechat usnout, třeba to pak bude lepší...

13.12.2007 14:48

dav napsal(a):
...no, myslím, že v půlroce už má pes fyzicky na to, aby vydržel...., zkusil bych výše doporučované...po ránu vylítat, něco malého k jídlu a nechat usnout, třeba to pak bude lepší...

No s tou jeho aktivitou je to trochu složitější :) jak jsou doma dva tak si pořád hrají. Myslím, že když by byl doma sám, bylo by to tak o 90% lepší . Ale s tím venčením se to poslední dobou nějak zlepšilo. Občas najdu loužičku, když jsem třeba dýl ve škole, nebo hodně blbnou a víc pije... Ale musím uznat že to bývalo horší.

13.12.2007 15:03

kaitie napsal(a):
No s tou jeho aktivitou je to trochu složitější :) jak jsou doma dva tak si pořád hrají. Myslím, že když by byl doma sám, bylo by to tak o 90% lepší . Ale s tím venčením se to poslední dobou nějak zlepšilo. Občas najdu loužičku, když jsem třeba dýl ve škole, nebo hodně blbnou a víc pije... Ale musím uznat že to bývalo horší.

nas Amon mal 3 mesiace a vydrzal doma bez pocikania a pokakania 10 hodin sam (to bol prosim len raz ked sa zrazu zmenili necakane plany, bezne je sam len okolo 4 hodin ked sme v praci) tym som len chcel podotknut ze to nebude isto vekom a niekde je chyba...polrocne stena musi doma v pohode vydrzat kym ste v praci...
co sa tyka toho trhania veci tak je to tym ze sa skor snazi vydobit si pozornost...ono radit je tazke ked neviem ako na tom ste a nepoznam vam...takze to necham radsej na inych aby som sa opat nepopalil...
s tym pocikavanim ale bude chyba ASI u vas...niekde pri vychove sa stala chyba a nieco ste museli nejak prehliadnut, alebo sa nieco muselo stat...drzime palce aby to co najskor preslo...dolezite je ale aby ste boli dosledny...netreba byt prisny ale dosledny...ak sa to stane potrestat, nie bitkou ale nejak inac nevsimat si psika napriklad vykricat a musi pochopit kde spravil chybu a ze to nesmie, hnevat sa na neho dlhsiu dobu...a hresit bezprostredne po tom ako to spravi...ale to isto viete...
este ma napadlo >> ked ste doma tak sa nepocika ale vypyta??? to je dost dolezite, lebo ak ano ta to moze vazne robit na truc a vasa chyba to nie je...alebo nieco so zdravim, nejke prechladnutie alebo tak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík