Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2006 11:58

Skus
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vývoj skusu u psa, mám 4 měsíční štěně, která musí mít v dospělosti nůžkový skus, nyní při přezubování však u něj u řezáků , které má již vyměněny pozoruji skus - volné nůžky a u dvou až náznak na podkus, myslíte, že je možné že se to ještě srovná nebo se mám smířit s vadou skusu.

Hubinu má těď téměř prázdnou má nové zatím pouze řezáky

17.1.2006 12:12

nikola mala napsal(a):
Skus
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vývoj skusu u psa, mám 4 měsíční štěně, která musí mít v dospělosti nůžkový skus, nyní při přezubování však u něj u řezáků , které má již vyměněny pozoruji skus - volné nůžky a u dvou až náznak na podkus, myslíte, že je možné že se to ještě srovná nebo se mám smířit s vadou skusu.

Predkus a podkus jsou i vady rustu celisti, takze se budouci predkus ci podkus da poznat jiz u maleho stenete. Nezalezi u nich tedy jen na poloze zubu.
postaveni mlecnych zubu samo o sobe trochu predpovida postaveni zubu trvalych, ale drobne posuny zde jeste mohou nastat, takze si myslim, ze se ty volne nuzky jeste spravi. Otazkou je take co mate za plemeno. U vetsiny plemen s predepsanym nuzkovym skusem se toleruji i tzv. volne nuzky.

17.1.2006 14:07

nikola mala napsal(a):
Skus

Jee omlouvam se nevsimla jsem si ze jde jiz o z casti prezubene stene. Pokud se vady vyskytne po prezubeni myslim, muze se spravit s rustem celisti zvirete jen omezene. Z podkusu nuzky nebudou, ale volnejsi nuzky se spravit mohou.

18.1.2006 11:58

nikola mala napsal(a):
Skus

Já myslím, že není třeba se vzrušovat. Při přezubování řezáků se vždycky vyskytují všelijaké zrůdnosti. Počkejte, až všechny řezáky dorostou a kompletně vylezou z dásní (IMHO v případě vašeho psa, ještě nejsou úplně vyklubané, proto se vám zdá, že tam je náznak podkusu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík