andy07
napsal(a):
Mám roční štěně německéhé ovčáka,fenku.Je poslušná,ale začíná být agresivní na ostatní pejsky.Najde se někdo se stejným trápením a také radou?DÍKY
ahojda rada bych ti pomohla ale mam spis opacny problem mam rocniho psa a ten je zase se vsema kamarad aji pote co ho napadl sousedovic policejni vlcak takze fakt nevim....treba je to proste jeji osobnost a jako pritel ji stacis ty.....
andy07
napsal(a):
Mám roční štěně německéhé ovčáka,fenku.Je poslušná,ale začíná být agresivní na ostatní pejsky.Najde se někdo se stejným trápením a také radou?DÍKY
Ahoj.
Můžu se zeptat, jak často s ní chodíš mezi ostatní psy? Jak často je v kontaktu s cizími či známými psími kamarády?
A jak probíhal kontakt se psy během prvního roku?
impact
napsal(a):
Ahoj.
Můžu se zeptat, jak často s ní chodíš mezi ostatní psy? Jak často je v kontaktu s cizími či známými psími kamarády?
A jak probíhal kontakt se psy během prvního roku?
Ahoj.Se pejskyje casto v kontaktu,bydlime v rod.domku a hned vedle nas s obou stran jsou take pejsci,takze je s nimi teoreticky porad.ale take je pravda,ze momentalne se nestykame s zadnym psim kamaradem,takze ven chodime ted sami.Ale jeste pred mesicem jsme meli psiho kmarada a nebyl mezi nimi ediny problem,vidali jsme se trikrat dene a byli uplne v pohode. A take s ostatnim psy si vzdycky hrala,chvilkama na sebe zavrceli,ale nikdy nebyl problem,az donedavna a hlavne do vcerejska nez skocila do fenky labradora Nastesti se ani jedne nic nestalo,ale jsem toho spatna a byla bych nerada,kdyby se nam to opakovalo ... Myslis,ze tomu muzu nejak zabranit,nebo to nejak zmenit? A jinac rok ji byl teprve pred 3dny ...
pepepina
napsal(a):
ahojda rada bych ti pomohla ale mam spis opacny problem mam rocniho psa a ten je zase se vsema kamarad aji pote co ho napadl sousedovic policejni vlcak takze fakt nevim....treba je to proste jeji osobnost a jako pritel ji stacis ty.....
Ahojky,ona je se vsema taky kamaradka,nebo teda byla donedavna ... Je pravda,ze jsme spolu porad,ale nemuzu zase rict,ze by na mne byla nejak fixovana,nebo tak neco,tim myslim,to jak pises,ze ji mozna stacim ja snad je to jen nejake blbe obdobi,nebo neco.Je a jinac ten tvuj hafan je krasnej.
andy07
napsal(a):
Ahojky,ona je se vsema taky kamaradka,nebo teda byla donedavna ... Je pravda,ze jsme spolu porad,ale nemuzu zase rict,ze by na mne byla nejak fixovana,nebo tak neco,tim myslim,to jak pises,ze ji mozna stacim ja snad je to jen nejake blbe obdobi,nebo neco.Je a jinac ten tvuj hafan je krasnej.
hih je dekuji vsak co ty vis co se ji honi hlavou ja mam hafana u babicky na baraku at ho netrapim v byte a normalne dneska babicku malem kousnul kdyz me chtela pohladit ja fakt nekdy nevim co jim honi hlavou JAKO MIMINKO
pepepina
napsal(a):
hih je dekuji vsak co ty vis co se ji honi hlavou ja mam hafana u babicky na baraku at ho netrapim v byte a normalne dneska babicku malem kousnul kdyz me chtela pohladit ja fakt nekdy nevim co jim honi hlavou JAKO MIMINKO
jj někdy,aby se v těch naších mláčcích faakt nejde vyznat a hlavně do hlavy jim nevidíme,což je někdy škoda A chodíš s ním na cvičák?
andy07
napsal(a):
jj někdy,aby se v těch naších mláčcích faakt nejde vyznat a hlavně do hlavy jim nevidíme,což je někdy škoda A chodíš s ním na cvičák?
nee nechodim ale on je strasne chytry a poslusny poslechne na slovo celkem aji chapavy jedine co me na nem vadi je ze je takovy divoky roztekany v zapalu vykonani povelu je schopny te povalit zmasakrovat cokoliv rozbit treba v lete kdyz videl z okna ze jdu domu tak nam v predsini proskocil sitove dvere jeste ze byli jen sitovedoufam ze z toho silenstvi brzo vyroste.....
andy07
napsal(a):
Ahoj.Se pejskyje casto v kontaktu,bydlime v rod.domku a hned vedle nas s obou stran jsou take pejsci,takze je s nimi teoreticky porad.ale take je pravda,ze momentalne se nestykame s zadnym psim kamaradem,takze ven chodime ted sami.Ale jeste pred mesicem jsme meli psiho kmarada a nebyl mezi nimi ediny problem,vidali jsme se trikrat dene a byli uplne v pohode. A take s ostatnim psy si vzdycky hrala,chvilkama na sebe zavrceli,ale nikdy nebyl problem,az donedavna a hlavne do vcerejska nez skocila do fenky labradora Nastesti se ani jedne nic nestalo,ale jsem toho spatna a byla bych nerada,kdyby se nam to opakovalo ... Myslis,ze tomu muzu nejak zabranit,nebo to nejak zmenit? A jinac rok ji byl teprve pred 3dny ...
Asi bych na tvém místě vyhledávala hlavně kontakt s druhými psy. A taky možná cvičák...
A pokud se stane to, že uvidíš, jak reaguje agresivně na nějakého psa, tak jí to okamžitě a rázně zarazit... Dát jí jasně najevo, že tohle teda NE!
Hele neproved jí některej "soused" pes něco? Ono se většinou takový chování nenastartuje samo od sebe...
A popravdě se mi moc nelíbí představa, že to dělá proto, že jí ty stačíš... Tam spíše může být problém v tom, že má mezery v socializaci a neumí se ve společnosti psů chovat...
impact
napsal(a):
Asi bych na tvém místě vyhledávala hlavně kontakt s druhými psy. A taky možná cvičák...
A pokud se stane to, že uvidíš, jak reaguje agresivně na nějakého psa, tak jí to okamžitě a rázně zarazit... Dát jí jasně najevo, že tohle teda NE!
Hele neproved jí některej "soused" pes něco? Ono se většinou takový chování nenastartuje samo od sebe...
A popravdě se mi moc nelíbí představa, že to dělá proto, že jí ty stačíš... Tam spíše může být problém v tom, že má mezery v socializaci a neumí se ve společnosti psů chovat...
V roce je to dosti a brzo a velký problém mít agresivní štěně - to je jen krůček k tomu, aby jsi měla nadosmrti agresivního psa. Hele, není soused - pes labrador? Znám psa, co ho jednou napadl černej labrador a on teď napadá jakýhokoliv psa podobnýho konstitučně a barvou. Myslím, že to chce a chtělo od mala chodit ven se psy, a nenechávat jej jen na zahradě v jejich blízkosti přes plot. Trochu pocvičit a jak říká Impact - u svého psa musíš vědět, kdy se chystá na útok, nebo jen vyčkává příležitosti - takže rázně zakročit...a prostě přes tohle vlak nejede....tam tudy nene do Bavorova...měla by si to fena ujasnit co nejdřív, jelikož máš zatím dost šanci, že od toho odpustí.
impact
napsal(a):
Podle mého názoru jde nedostatečnou socializaci, málo skutečné "práce" - výcviku (zřejmě žádný či jen amatérský) v kombinaci s dospíváním feny. Německý ovčák je plemeno, které vyžaduje od majitele poměrně hodně zaměstnání, měla bys chodit na cvičák. Fena bude v kontaktu s ostatními psy, bude muset za jejich přítomnosti pracovat. Bude tě mnohem víc respektovat, nedovolí si dělat nic, o čem ví, že dělat nesmí (napadat jiné psy).
To, že máte z obou stran sousedy neznamená, že by fena měla dostatek kontaktu s cizími psy - akorát na sebe řvou přes plot - to není žádným přínosem. Ona musí být ve styku s cizími psy na neutrálním území a s různými psy, nejen s těmi, které zná. Cvič poslušnost, to je základ - fena tě musí absolutně respektovat a za každých okolností bezpodmínečně a okamžitě poslechnout. Napadání předcházej - při hře s fenami jí dávej košík a pozorně sleduj chování, jakmile zjistíš, že se ježí či "prsí", okamžitě jí hrubě okřikni a odvolej.
Je možné, že si prostě s jinými fenami hrát nebude - tak ji k tomu nenutˇ - důležité ovšem je, aby feny bezdůvodně nenapadala, např, když se potkají na procházce.
Jinak drtivá většina ovčáků je snadno ovladatelná a udělá ti, co ti na očích uvidí, jen si s nimi musíš prostě dát trochu práce při výchově a výcviku.
Já mám dospělého psa NO - od malička je stále mezi psy a je velmi přátelský. Ovšem při hře s jiným dospělým psem jsem ostražitá - jakmile mám pocit, že se na sebe mládenci příliš "prsí", psa budˇodvolám nebo odvedu jejich pozornost jiným směrem.
caniche
napsal(a):
Podle mého názoru jde nedostatečnou socializaci, málo skutečné "práce" - výcviku (zřejmě žádný či jen amatérský) v kombinaci s dospíváním feny. Německý ovčák je plemeno, které vyžaduje od majitele poměrně hodně zaměstnání, měla bys chodit na cvičák. Fena bude v kontaktu s ostatními psy, bude muset za jejich přítomnosti pracovat. Bude tě mnohem víc respektovat, nedovolí si dělat nic, o čem ví, že dělat nesmí (napadat jiné psy).
To, že máte z obou stran sousedy neznamená, že by fena měla dostatek kontaktu s cizími psy - akorát na sebe řvou přes plot - to není žádným přínosem. Ona musí být ve styku s cizími psy na neutrálním území a s různými psy, nejen s těmi, které zná. Cvič poslušnost, to je základ - fena tě musí absolutně respektovat a za každých okolností bezpodmínečně a okamžitě poslechnout. Napadání předcházej - při hře s fenami jí dávej košík a pozorně sleduj chování, jakmile zjistíš, že se ježí či "prsí", okamžitě jí hrubě okřikni a odvolej.
Je možné, že si prostě s jinými fenami hrát nebude - tak ji k tomu nenutˇ - důležité ovšem je, aby feny bezdůvodně nenapadala, např, když se potkají na procházce.
Jinak drtivá většina ovčáků je snadno ovladatelná a udělá ti, co ti na očích uvidí, jen si s nimi musíš prostě dát trochu práce při výchově a výcviku.
Já mám dospělého psa NO - od malička je stále mezi psy a je velmi přátelský. Ovšem při hře s jiným dospělým psem jsem ostražitá - jakmile mám pocit, že se na sebe mládenci příliš "prsí", psa budˇodvolám nebo odvedu jejich pozornost jiným směrem.
Amen.
impact
napsal(a):
Ahojky,dekuji za rady,urcite s ni zacnu vice pracovat. Doufam,ze se mi podari s tim jeste neco udelat
caniche
napsal(a):
Souhlasím s tím, co psala caniche - fenu víc zaměstnat, brát mezi psy, nejlépe na cvičák. A pak mě ještě napadlo - nebude hárat? Moje beauceronka není konfliktní, ale kolem hárání se stává nerudnou a protivnou... Měsíc po hárání už je to zase OK.
impact
napsal(a):
Ve věku jednoho roku není ještě pozdě, neboj.
Dobrý den. To je čistokrevný NO?
Já mám taky jednoho. Když byl malej, tak byl dobře socializovanej, až povyrostl a byl na vodítku, tak vždy když jsme potkávali psa na ulici, tak jsem mu říkal NESMÍŠ. Teď když jdeme na procházku, tak ostatní majitelé psů nemůžou ty své udržet a ti jejich prakticky pořád štěkají a vyvádí, ten můj si jich nevšímá a prostě jde po svých, nebo si jich jen všimne, ale vůbec ho to k nim netáhne, jinak ho vždy napomenu což se v této situaci moc často nestává, protože si už zvyknul Horší je to ze sousedícími psi. Tam je velká rivalita. Podle mého si každý pes hlídá své teritorium a proto ty sousedící psi většinou nesnáší. Netvrdím, že je tomu tak vždycky. Mému NO je momentálně 1 a půl roku. Přítelkyně má 4 letého NO a je na tom podobně. Sousedícího psa nesnáší a když je na procházce, tak je na vodítku a většinou si částečně ostatních psů nevšímá, když je puštěn například na loukách a objeví se pes, tak si ho přítelkyně většinou chytne. Když jsou oba společně puštěni můj pes i její, tak jsem raději, aby měli náhubky, protože můj je štěně a chce si hrát a její je starší pes a na hraní, už moc není a ten můj ho otravuje a dráždí a občas dojde k potyčce, ale to je naprosto normální, protože ti psi si musí ujasnit, kdo je silnější a kdo by se měl podřídit. Jinak jsou to zlatíčka a na vycházce jsou v pořádku. Nevím jak praktikujete vycházky, ale osobně vřele doporučuji používat náhubek. Mě většinou dost naštvou lidi, kteří nemají vychované psi a nemají nad nimi kontrolu a nemají ani náhubky. V takovém případě jim vždy s prominutím na drzo řeknu, ať si chytnou psa jinak tomu mému sundám náhubek. Aby to bylo fér, protože není nic horšího, když se do vašeho psa pustí pes bez náhubku a váš pes má náhubek a nemůže se prakticky ani bránit. Nevím jak kdo to praktikuje, ale například přítelkyně má dobře psa vybaveného(reflekční vesta, reflekční blikátko, náhubek, vodítko). Vím, že to sem asi nepatří, ale tím jsem chtěl trošičku naznačit, že když jdete ze psem na vycházku, tak by měl být na vodítku a pokud je na vodítku, tak by měl mít hodně dobrou poslušnost. A tím myslím, alespoň základní cviky výchovy FUJ a NESMÍŠ. Pak by neměl být problém s ostatními psi. Pokud není na vodítku a je volně puštěn, tak zde hrozí, že se zaběhne za zajícem, za kočkou, za jiným psem a pak nastávají problémy. Přeji hodně štěstí.