Protože se předešlá diskuse opět velice dlouho načítá,tak mě napadlo založit další pokračování naší suprové diskuse. Kolikáté už?
A tady pro info webovky dopisovatelek....
Naďa - www.bredzlatastudanka.estranky.cz
Káča - www.evajan.estranky.cz
Šejtanka Jana - www.sejtanovasmecka.com
Verča - www.frombearvalley.estranky.cz
Tak hurá do toho....
eavy
napsal(a):
Protože se předešlá diskuse opět velice dlouho načítá,tak mě napadlo založit další pokračování naší suprové diskuse. Kolikáté už?
Tak hurá do toho....
Barča jako miminko...
eavy
napsal(a):
Barča jako miminko...
Čauky šikulo
tedááá ty jsi holka aktivní
tak ja taky najdu nějaký foto
bredík s maminou
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Pro Šejtanku: Ty štěníci co jsi sem dávala jsou úplně xežrání , tyhle mimča mě vždycky dostanou. Jinak štěndo budu mít zase holku, já je mám nějak radši, i když psi jsou určitě impozantnější
. Teď jenom čekám, jestli se povede krytí. Mno, buď bude mímo na prázdniny nebo k narozkám. Mohla jsem si vybrat, buď novej mobil nebo pes, u mě vcelku zbytečná otázka
.
kaca
napsal(a):
Pro Šejtanku: Ty štěníci co jsi sem dávala jsou úplně xežrání , tyhle mimča mě vždycky dostanou. Jinak štěndo budu mít zase holku, já je mám nějak radši, i když psi jsou určitě impozantnější
. Teď jenom čekám, jestli se povede krytí. Mno, buď bude mímo na prázdniny nebo k narozkám. Mohla jsem si vybrat, buď novej mobil nebo pes, u mě vcelku zbytečná otázka
.
Ahoj Verčo!!
Bred je ten co má čumák u mámy-tipla bych si ,že ten co leží je Ben.
A Káčo co s novým mobilemto je teda náápad
rozhodně tvé rozhodnutí chápu
kaca
napsal(a):
Můj starý dobrý mobil stále funguje, tak na co nový, že ? Jo a to štěndo před Alissou mi taky hodně připomíná Beníka
.
Ahojky
tak jsem koukala a do Brna je přihlášeno 35 kavkazáků
rozhodčí je K.Hořák-tak bude veselo
S Bredem je nás v kruhu 5 a s Cindou 3
Jo a jdeme v kruhu jako ,,poslední" skoro, po nás už jen Krašský pastevecký a tam jsou jen dva,takže to bude asi na dlouho
Já tam ještě nebyla -daji se tam někde psiska přivázat??
nada
napsal(a):
Ahojky
tak jsem koukala a do Brna je přihlášeno 35 kavkazáků
rozhodčí je K.Hořák-tak bude veselo
S Bredem je nás v kruhu 5 a s Cindou 3
Jo a jdeme v kruhu jako ,,poslední" skoro, po nás už jen Krašský pastevecký a tam jsou jen dva,takže to bude asi na dlouho
Já tam ještě nebyla -daji se tam někde psiska přivázat??
S tím přivázáním nevím... Je to v hale a pokud nepoleví mrazy, tak se budou všichni mačkat uvnitř... se obávám
sejtani
napsal(a):
No,tak jestli tuhle kreaturu považuješ za medvěda, tak se vrať do 4.třídy na základku, tam se učí přírodověda a ukazují tam i vycpaná zvířátka
Jinak v tom Brně to bude celkem zajímavé,většinou je to tam dost namačkané
Jen aby nedošlo k omyluTen můj předchozí příspěvek je určený pro Moniku
sejtani
napsal(a):
Jen aby nedošlo k omyluTen můj předchozí příspěvek je určený pro Moniku
No jóóó, je to pes- tedy čuba, mám na to i papíry, jestli chceš nechám Tě kouknout, abys věděla, jak takový PP vypadá
sejtani
napsal(a):
No, víš....jak bych to řekla citlivě....dnes vystaví asi PP kdejakému vořechovi
Tak já se taky přidám s vořechem, mám pocit, že mu někdo říkal "žiletka" , viď Azgirko
.
sejtani
napsal(a):
No, víš....jak bych to řekla citlivě....dnes vystaví asi PP kdejakému vořechovi
Jani já vím, ale to víš, papíry jsou papíry
Na výstavu se dnes dostane každej Brontosaurus
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
........neměl tam lézt
sejtani
napsal(a):
No a pak se taky klidně může stát, že Brontosaurus porazí na výstavě napodobeninu medvěda
Jen pro upřesnění.Pokud by někdo považoval naše přátelské "pošťuchování" s Monikou za nevraživost nebo pomlouvání toho či onoho typu kavkazáka, pak věřte, že ve skutečnosti jsem s Monikou ve velmi přátelském vztahu
Brontosaurus má společného s brontosaurem snad jen jméno(Bronty) a napodobenina medvěda taktéž(Grizly Groza)
sejtani
napsal(a):
Jen pro upřesnění.Pokud by někdo považoval naše přátelské "pošťuchování" s Monikou za nevraživost nebo pomlouvání toho či onoho typu kavkazáka, pak věřte, že ve skutečnosti jsem s Monikou ve velmi přátelském vztahu
Brontosaurus má společného s brontosaurem snad jen jméno(Bronty) a napodobenina medvěda taktéž(Grizly Groza)
No, to víš že jo, velmi, VELMI
nada
napsal(a):
Ahojky-poradte!!!!
Cinda si ulomila zub,co s tím??
Co na výstavách??
Díky
Ulomila, nebo vylomila?
Pokud vylomila, tak hned na RTG- dokud je tam ta díra ještě vidět-to hlavně kvůli chovnosti, pokud ulomila /a vlastně i vylomila/, záleží na tom kterém posuzovateli, jak se na to bude dívat. Pro někoho je to vada krásy, jiný si ani nevšimne...
monika s
napsal(a):
Ulomila, nebo vylomila?
Pokud vylomila, tak hned na RTG- dokud je tam ta díra ještě vidět-to hlavně kvůli chovnosti, pokud ulomila /a vlastně i vylomila/, záleží na tom kterém posuzovateli, jak se na to bude dívat. Pro někoho je to vada krásy, jiný si ani nevšimne...
Myslím,že je to řezák 3,jen si ulomila tak třetinu zubu co je vidět.Takže RTG nemusim spěchat?? mohla bych to udělat až při DKK,když tam zub vlastně je?
nada
napsal(a):
Myslím,že je to řezák 3,jen si ulomila tak třetinu zubu co je vidět.Takže RTG nemusim spěchat?? mohla bych to udělat až při DKK,když tam zub vlastně je?
Mám stejný problém akorát u BC, taky řezák3, ostatně při jeho stylu života se vůbec divím, že ještě všechny zuby má Když je ulomená jen ta jedna třetina a zbytek zubu je vidět, tak rentgen stejně nic neřeší, ne?
nada
napsal(a):
Já myslela ten RTG pro případ,že by do budoucna vypadl.Je to možné??
Pokud to nezasahuje do dřeňové dutiny tak se nezkazí a nevypadne, ale jako prevence dalších horších úrazů je asi dobré to mít. Tomu našemu pošukovi ho určitě taky uděláme a možná i kavzazandě, ono člověk nikdy neví. A když už budou v narkóze kvůli DKK tak co by ne
susan
napsal(a):
Pokud to nezasahuje do dřeňové dutiny tak se nezkazí a nevypadne, ale jako prevence dalších horších úrazů je asi dobré to mít. Tomu našemu pošukovi ho určitě taky uděláme a možná i kavzazandě, ono člověk nikdy neví. A když už budou v narkóze kvůli DKK tak co by ne
.-....tak tady se nic neděje...tak sem hodím jednoho dnešního Bedřicha-pardon Bredíka
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
a jednu řádící
monika s
napsal(a):
Ulomila, nebo vylomila?
Máte úplnou pravdu,záleží na posuzovateli. S ulomeným řezákem
jsme absoulvovali již 3 výstavy. NV Praha - posuzoval p. Matyáš(SK) - ten to uznává (na mě se díval jako co se ženská divíš,
že si kavkazan zlomil zub), další byla NV Olomouc - p. Havelka (SK) - tomuto to vadilo ( konstatoval,že je to výstava krásy) a
poslední byla NV Głogow - p. Řehánek. ( Ten mi dokonce vysvětlil,
že u plemen jako je KPP se s tím musí počítat a žádný rozhodčí
by ulomený zub, jehož část je ještě prokazatelně vidět, neměl brát
jako vadu. Ale co rozhodčí to jiný názor. Takže je před námi období zkoušek posuzovatelů, kterým to vadí a kterým ne.
Doufám,že Cindy uvidím na nějaké výstavě. Hrozně se mi líbila
už když byla na prodej. Gratuluji. Na fotce byla hrozně podobná
mému Nerovi.
sediva
napsal(a):
Máte úplnou pravdu,záleží na posuzovateli. S ulomeným řezákem
jsme absoulvovali již 3 výstavy. NV Praha - posuzoval p. Matyáš(SK) - ten to uznává (na mě se díval jako co se ženská divíš,
že si kavkazan zlomil zub), další byla NV Olomouc - p. Havelka (SK) - tomuto to vadilo ( konstatoval,že je to výstava krásy) a
poslední byla NV Głogow - p. Řehánek. ( Ten mi dokonce vysvětlil,
že u plemen jako je KPP se s tím musí počítat a žádný rozhodčí
by ulomený zub, jehož část je ještě prokazatelně vidět, neměl brát
jako vadu. Ale co rozhodčí to jiný názor. Takže je před námi období zkoušek posuzovatelů, kterým to vadí a kterým ne.
Doufám,že Cindy uvidím na nějaké výstavě. Hrozně se mi líbila
už když byla na prodej. Gratuluji. Na fotce byla hrozně podobná
mému Nerovi.
Já jsem si hned na Nera-Franka vzpomněla,že jsme spolu o tom mluvily v Praze Ale nevěděla jsem jestli si toho rozhodčí všiml:-)))Tak to jsem se docela uklidnila,já myslela,že jsme s výstavama skončili dřív,než jsme začali
Díky za pochvaluJezdit budeme-ted nás čeká Brno:-)))
Tak jsem zvědavá jak to ten náš ,,pošuk" zvládne
nada
napsal(a):
a jednu řádící
Ahoj Naďo.
Ptala ses na pracovní třídu kavkazanů,taky máš odpověď...
Usnesení 12/30/05 P ČMKU ve věci třídy pracovní pro tzv. nepracovní plemena psů (dle nomenklatury FCI u kterých není požadována zkouška z výkonu) rozhodlo takto: Od 01. 01. 2006 P ČMKU zastavuje vydávání tzv. "malého certifikátu" - certifikátu opravňujícího zařazení výše uvedených plemen psů do třídy
pracovní na výstavách všech typů mimo výstav mezinárodních na tyto typy zkoušek:
ZPU 1, ZOP, ZVOP - dle řádů KJ CR Brno,
SchH - BH (dle německého zkušebního řádu),
VZ1, 2, 3 dle Zkušebního řádu SZBK ČR,
ZZO dle Národního zkušebního řádu ČR
IPO-V po schválení FCI
Dosud vystavené certifikáty zůstávají v platnosti.
Od 01. 01. 2006 se upravují ".Závazné pokyny ČMKU k zařazování psů neloveckých plemen do pracovních tříd na výstavách v ČR.
Odůvodnění: Zrušené zkoušky slouží k prověření vloh psů, vytrvalosti, základní ovladatelnosti či ověření přesnosti a ochoty k práci. Nemohou být tedy hodnocením vlastní pracovní výkonnosti psa, kterou je účast psa v pracovní třídě nepracovních plemen psů podmíněna.
eavy
napsal(a):
Ahoj Naďo.
Ptala ses na pracovní třídu kavkazanů,taky máš odpověď...
Usnesení 12/30/05 P ČMKU ve věci třídy pracovní pro tzv. nepracovní plemena psů (dle nomenklatury FCI u kterých není požadována zkouška z výkonu) rozhodlo takto: Od 01. 01. 2006 P ČMKU zastavuje vydávání tzv. "malého certifikátu" - certifikátu opravňujícího zařazení výše uvedených plemen psů do třídy
pracovní na výstavách všech typů mimo výstav mezinárodních na tyto typy zkoušek:
ZPU 1, ZOP, ZVOP - dle řádů KJ CR Brno,
SchH - BH (dle německého zkušebního řádu),
VZ1, 2, 3 dle Zkušebního řádu SZBK ČR,
ZZO dle Národního zkušebního řádu ČR
IPO-V po schválení FCI
Dosud vystavené certifikáty zůstávají v platnosti.
Od 01. 01. 2006 se upravují ".Závazné pokyny ČMKU k zařazování psů neloveckých plemen do pracovních tříd na výstavách v ČR.
Odůvodnění: Zrušené zkoušky slouží k prověření vloh psů, vytrvalosti, základní ovladatelnosti či ověření přesnosti a ochoty k práci. Nemohou být tedy hodnocením vlastní pracovní výkonnosti psa, kterou je účast psa v pracovní třídě nepracovních plemen psů podmíněna.
a hned jsem chytřejší :-)))
Ď
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Já vím:-)))))))))
Nebooj už jsem skončilaAspon do doby co bude Andy-briard.To už by mi opravdu doma neprošlo,ale to jsem říkala i před Cindou
Ale fakt ne,vzhledem že s nima chodím hodně ven a na cvičák / s obouma najednou / tak ze 3 kavkazákama už bych to opravdu asi nezvládala
Na tom ledu co tady máme opravdu stačej ty dva a to někdy koukám kde je nejbližší strom,abych se měla čeho chytit
No je fakt,že jsem to zatím vždy ustála:-)))ťuk ťuk...
Jak je Bred s Cindou tak je kavkazák-sám byl klidnější
Já si počkám na tvoje štěndo a nebo pak na naše miminka
nada
napsal(a):
Já vím:-)))))))))
Nebooj už jsem skončilaAspon do doby co bude Andy-briard.To už by mi opravdu doma neprošlo,ale to jsem říkala i před Cindou
Ale fakt ne,vzhledem že s nima chodím hodně ven a na cvičák / s obouma najednou / tak ze 3 kavkazákama už bych to opravdu asi nezvládala
Na tom ledu co tady máme opravdu stačej ty dva a to někdy koukám kde je nejbližší strom,abych se měla čeho chytit
No je fakt,že jsem to zatím vždy ustála:-)))ťuk ťuk...
Jak je Bred s Cindou tak je kavkazák-sám byl klidnější
Já si počkám na tvoje štěndo a nebo pak na naše miminka
Ahoj ženský.
No,k vaší diskusi. My teď máme medvědydva. A myslím,že by nám to i mohlo stačit. Ono,dáte mi jistě za pravdu,to ukrmit je dost náročný. Kvalitní granulky,masíčko na vaření,kolínka,prasečí pacičky na klouby,vitaminy,....
A ten můj chlap chce ještě tu moskevačku. Tak nevím,jestli dřív vyženu pást manžela,nebo hafušy...
Teď s broučkem bojujeme. Já chci koně,on fenku. Jsou to bouřlivé debaty a občas spolu i nemluvíme.... Kdo jede do Budějk na oblastku a mezinárodku?
eavy
napsal(a):
Ahoj ženský.
No,k vaší diskusi. My teď máme medvědydva. A myslím,že by nám to i mohlo stačit. Ono,dáte mi jistě za pravdu,to ukrmit je dost náročný. Kvalitní granulky,masíčko na vaření,kolínka,prasečí pacičky na klouby,vitaminy,....
A ten můj chlap chce ještě tu moskevačku. Tak nevím,jestli dřív vyženu pást manžela,nebo hafušy...
Teď s broučkem bojujeme. Já chci koně,on fenku. Jsou to bouřlivé debaty a občas spolu i nemluvíme.... Kdo jede do Budějk na oblastku a mezinárodku?
ahoj Verčo-tak máš veselo:-)))))))
O tom vaření a krmení mi chvilku povídej Připadám si jak blázen,doma mi taky nadávaj,že pro psy mám uvařeno vždy ...
no aby ne:-)))))))
Já myslela,že další pesan vám neprojde a ono ejhle Nojo,ale když bude fenečka tak pak pořádnýho pěknýho krycího pesana MSP :-))))
No a nebo on psa a ty koně
Do Budějěk na MVP jedu na oblastku neee,a jedu s oběma potvoramaVezmeme to přes chalupu
eavy
napsal(a):
Ahoj ženský.
Ahojky Verčo,
poslala by jsi mi mailem odkaz na www. té chov.st. MSP"z Dětenic?
Jinak nic proti koním, ale stojím při ĹádoviJ.S.
sejtani
napsal(a):
Ahojky Verčo,
poslala by jsi mi mailem odkaz na www. té chov.st. MSP"z Dětenic?
Jinak nic proti koním, ale stojím při ĹádoviJ.S.
Jasňačka,už smolím mailika
Teda,tak Ty se hodláš spolčit s mým mužem proti mě,jo? No fůůůj Koukni na diskusi o moskevanech,je tam veselo. Nějakej dobrák kterej všude byl a všechno viděl a všechno zná,mě tam dost dobře napadá
eavy
napsal(a):
Jasňačka,už smolím mailika
Teda,tak Ty se hodláš spolčit s mým mužem proti mě,jo? No fůůůj Koukni na diskusi o moskevanech,je tam veselo. Nějakej dobrák kterej všude byl a všechno viděl a všechno zná,mě tam dost dobře napadá
Já tě nenapadám, ale chci se něco dozvědět. V té předchozí diskusi byla aspoň šance se něco o tom plemeni dozvědět, tady mě pořád odkazuje někdo na někoho, a vim kulový. Netvrdim, že všchno vim, všechno znám...., ale už nějakou dobu se o moskeváky zajímám. A chci se dovědětco nejvíc, tak to tak ber.
P.S. Tam byly aspoň fotky pěkných psů. Nehodlám narušovat vaši kavkazáckou diskusi, sorry, to jen pro vysvětlení.
juras
napsal(a):
Já tě nenapadám, ale chci se něco dozvědět. V té předchozí diskusi byla aspoň šance se něco o tom plemeni dozvědět, tady mě pořád odkazuje někdo na někoho, a vim kulový. Netvrdim, že všchno vim, všechno znám...., ale už nějakou dobu se o moskeváky zajímám. A chci se dovědětco nejvíc, tak to tak ber.
P.S. Tam byly aspoň fotky pěkných psů. Nehodlám narušovat vaši kavkazáckou diskusi, sorry, to jen pro vysvětlení.
Nic proti Jurasi, ale ono to trochu jako napadení vyznělo
Asi by jsi měl nejlepší objet všechny chov.stanice moskevanů v ČR(nebo i v zahraničí)a udělat si názor sám.Když Ti někdo bude tvrdit, že jedině on má to nej, nej, nej a všechny jeho odchovy mají perfektní exteriér i povahu(nebo, že za jejich nedostatky mohou "hloupí" majitelé)a ostatní chovatele budou jen pomlouvat, tak je to k zamyšlení.....Fotky klamou, i hezký pes se dá nafotit jako "ludra" a naopak
sejtani
napsal(a):
Nic proti Jurasi, ale ono to trochu jako napadení vyznělo
Asi by jsi měl nejlepší objet všechny chov.stanice moskevanů v ČR(nebo i v zahraničí)a udělat si názor sám.Když Ti někdo bude tvrdit, že jedině on má to nej, nej, nej a všechny jeho odchovy mají perfektní exteriér i povahu(nebo, že za jejich nedostatky mohou "hloupí" majitelé)a ostatní chovatele budou jen pomlouvat, tak je to k zamyšlení.....Fotky klamou, i hezký pes se dá nafotit jako "ludra" a naopak
Frčím spát. Jani dobrou...
eavy
napsal(a):
Frčím spát. Jani dobrou...
Tak jak si užíváš "dovolenou"? To je ale blbej název pro mateřskou, co ?
kaca
napsal(a):
Tak jak si užíváš "dovolenou"? To je ale blbej název pro mateřskou, co ?
Tý jo. Úplně mi mluvíš z duše. Zrovna před chvílí jsem o tom psala na MSP. Že by mě zajímalo,kdo tomu dal tak nevinný název mateřská dovolená. Já bych zvolila rozhodně vhodnější název. Co třeba něco jako galeje
?
eavy
napsal(a):
Tý jo. Úplně mi mluvíš z duše. Zrovna před chvílí jsem o tom psala na MSP. Že by mě zajímalo,kdo tomu dal tak nevinný název mateřská dovolená. Já bych zvolila rozhodně vhodnější název. Co třeba něco jako galeje
?
Jj, galeje je poněkud přesnější název . Alespoň bych doma neposlouchala, vždyť jseš doma, tak z čeho jsi utahaná, to já chodím do práce. Tohle říkal můj manža, ale jen do té doby, než jsem si šla na týden lehnout do nemocnice
.
kaca
napsal(a):
Jj, galeje je poněkud přesnější název . Alespoň bych doma neposlouchala, vždyť jseš doma, tak z čeho jsi utahaná, to já chodím do práce. Tohle říkal můj manža, ale jen do té doby, než jsem si šla na týden lehnout do nemocnice
.
Tak,z diskuse na jiné téma a ze zakládání diskusí jsem se vyléčila. Už budu raději vetovat jen tady u nás
eavy
napsal(a):
Tak,z diskuse na jiné téma a ze zakládání diskusí jsem se vyléčila. Už budu raději vetovat jen tady u nás
Ahojky dámy
Naďo,už sis zažádala o chov.stanici? Jaké jméno by se Ti líbilo?
Máme teď s holkama problém. Když jsou spolu puštěné,což je převážná část dne,tak se začali škaredě prát. Normálně jsou ok,ale když se něco mihne kolem plotu a jedna začne štěkat,tak ta druhá jí napadne a pak se rvou mezi sebou,místo toho,aby hlídaly.
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Ahoj Verčo
o CHS jsem si již zažádala tak jsem nedočkavá kdy mi to dorazí:-)))
jmén jsem napsala 6 ale moc si to nepamatuju:-)))))))
No uvidíme až mi to pošlou:-))
Jinak k tomu rvaní-já mám to samé taky vždy letí k plotu a pak briard žere Breda -on je takovej moula,že se nechá a ted ještě do toho Cinda,takže Bred je poslední a Cinda se snaží přebrat vedení.My máme plot klasický drátěný,tak to chci obehnat ještě přes to prkeným plotem aby tam tak lidi nekoukali
No když jsem u toho je tak okřiknu,ale to je jen takový "škádlení"maximálně mají šrámy na čumáku-zatím:-)))
Ale lidi jsou z toho vyjukaný-že je trápíme,že se perou......no děs běsJá bych šla hned někam na samotu
Už jsi byla na DKK?
nada
napsal(a):
Ahoj Verčo
o CHS jsem si již zažádala tak jsem nedočkavá kdy mi to dorazí:-)))
jmén jsem napsala 6 ale moc si to nepamatuju:-)))))))
No uvidíme až mi to pošlou:-))
Jinak k tomu rvaní-já mám to samé taky vždy letí k plotu a pak briard žere Breda -on je takovej moula,že se nechá a ted ještě do toho Cinda,takže Bred je poslední a Cinda se snaží přebrat vedení.My máme plot klasický drátěný,tak to chci obehnat ještě přes to prkeným plotem aby tam tak lidi nekoukali
No když jsem u toho je tak okřiknu,ale to je jen takový "škádlení"maximálně mají šrámy na čumáku-zatím:-)))
Ale lidi jsou z toho vyjukaný-že je trápíme,že se perou......no děs běsJá bych šla hned někam na samotu
Už jsi byla na DKK?
Všechny zdravím U nás to chodí tak, že "vyštěkáč" u plotu je vždy nejmladší člen smečky - teď už tuto roli splňuje 5 měsíční Eliška. Šéf smečky dění jen sleduje a sám zasáhne až když se mu zdá, že je potřeba zakročit.
No a se rvačkama ve smečce si nevím rady. Boomča odchovala Darlenku jako svoje štěňátko a ta se jí teď odměňuje tvrdou nesnášenlivostí až nenávistí ve výbězích musí každá jinde, ale na druhou stranu při hlídání mimo "bydliště" jsou v pohodě. Potvory
lida
napsal(a):
Všechny zdravím U nás to chodí tak, že "vyštěkáč" u plotu je vždy nejmladší člen smečky - teď už tuto roli splňuje 5 měsíční Eliška. Šéf smečky dění jen sleduje a sám zasáhne až když se mu zdá, že je potřeba zakročit.
No a se rvačkama ve smečce si nevím rady. Boomča odchovala Darlenku jako svoje štěňátko a ta se jí teď odměňuje tvrdou nesnášenlivostí až nenávistí ve výbězích musí každá jinde, ale na druhou stranu při hlídání mimo "bydliště" jsou v pohodě. Potvory
Šéf naší lajdňácký smečky Dráček:-)
lida
napsal(a):
Zdravím , máme to doma stejně - Mišule hlídkuje a hlásí, Batir pozoruje a když je opravdu zle, tak to jde řešit. A to se pak Mišule musí klidit od plotu, protože jak se do toho Batir dá, tak jí vždycky smete, občas i štípne, aby nepřekážela. Takže Mišulka pak postává 2-3 metry od plotu, blafe a pozoruje Batira, jak pracuje
. Zdar Lajdňákům
.
PVc
pvc
napsal(a):
Zdravím , máme to doma stejně - Mišule hlídkuje a hlásí, Batir pozoruje a když je opravdu zle, tak to jde řešit. A to se pak Mišule musí klidit od plotu, protože jak se do toho Batir dá, tak jí vždycky smete, občas i štípne, aby nepřekážela. Takže Mišulka pak postává 2-3 metry od plotu, blafe a pozoruje Batira, jak pracuje
. Zdar Lajdňákům
.
PVc
Přesně tak! Batir je dženlas, že jenom štípne To Nastěnka když se nevhodně připletla byla sešívaná, Boominka rovněž:-( Zato Darlenka je chytrá, má rychlé nohy - od plotu utíká jak zajíc, když vidí že se blíží naštvaný Dráček:-) Ale je taky pravda, že je Darášek už pejsčí veterán......
lida
napsal(a):
Přesně tak! Batir je dženlas, že jenom štípne To Nastěnka když se nevhodně připletla byla sešívaná, Boominka rovněž:-( Zato Darlenka je chytrá, má rychlé nohy - od plotu utíká jak zajíc, když vidí že se blíží naštvaný Dráček:-) Ale je taky pravda, že je Darášek už pejsčí veterán......
Zdárek holky, vy teda dneska jedete .
lida
napsal(a):
Tak naše holky si ještě nijak neublížily,ale.... Vždycky to vyprovokuje ta mladší. Pustí se do té starší a ta je takový dobráček-hlupáček. Nechá se,zatím... Jednou té mladší ale může pořádně vyprášit kožich.
No a lidi z toho mají podívanou. Stojí u plotu a zírají...
eavy
napsal(a):
Tak naše holky si ještě nijak neublížily,ale.... Vždycky to vyprovokuje ta mladší. Pustí se do té starší a ta je takový dobráček-hlupáček. Nechá se,zatím... Jednou té mladší ale může pořádně vyprášit kožich.
No a lidi z toho mají podívanou. Stojí u plotu a zírají...
Ahoj Káčo.
Psala jsem ti do Knihy návštěv. Snažím se ti poslat fotky miminek moskeváčků,co mám od toho chovatele z Maďarska. Tvůj mail mi to ale posílá zpátky. Na tu diskusi o MSP je dávat nechci... Tam by mě zase kamenovali...
eavy
napsal(a):
Ahoj Káčo.
Psala jsem ti do Knihy návštěv. Snažím se ti poslat fotky miminek moskeváčků,co mám od toho chovatele z Maďarska. Tvůj mail mi to ale posílá zpátky. Na tu diskusi o MSP je dávat nechci... Tam by mě zase kamenovali...
Ahoj, koukám, že už jsi vyléčená z jiných diskuzí a zůstáváš věrná nám a kavkazanům . Ve vzkazníku na tvých stránkám máš ode mě povídání, páčko
.
eavy
napsal(a):
Ahoj Káčo.
Verčo,
moc děkuju za meilik, ti pupíci jsou xežrání , hned bych jednoho brala.
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
já bych spíš potřebovala obojek
eavy
napsal(a):
Já myslela,že jsi se domlouvala se Šejtankou.... Na tom obojku pro telata...
Jo jo, taky sháním obojek. Uvažuju o polostahováku s možnosti přepnutí na pevno - typ Martin (tak se to jmenuje) ze stránek www.obchod.hafbezobav.cz.
Nemáte s ním náhodou zkušenost? Jestli ta spona vydrží
susan
napsal(a):
Jo jo, taky sháním obojek. Uvažuju o polostahováku s možnosti přepnutí na pevno - typ Martin (tak se to jmenuje) ze stránek www.obchod.hafbezobav.cz.
Nemáte s ním náhodou zkušenost? Jestli ta spona vydrží
No,abych byla upřímná,tak nám se na naše kavkazačky osvědčily jenom klasické-stahovací-silnější-kovové obojky. A i ty někdy prasknou. Koukla jsem na ten obojek. U mě tedy vůbec nebudí důvěru ta přezka:-((. Možná tak pro malé a střední plemeno by to šlo,ale nejsem si jistá,jestli by udržela velkého psa.
eavy
napsal(a):
No,abych byla upřímná,tak nám se na naše kavkazačky osvědčily jenom klasické-stahovací-silnější-kovové obojky. A i ty někdy prasknou. Koukla jsem na ten obojek. U mě tedy vůbec nebudí důvěru ta přezka:-((. Možná tak pro malé a střední plemeno by to šlo,ale nejsem si jistá,jestli by udržela velkého psa.
No právě, taky se mi ta přezka nezdála Nám ZATÍM funguje trojřadý polostahovák, ale ještě nebyl testován plnou silou, tak chci právě nějaký pořádný kožený ať se nedivím
susan
napsal(a):
No právě, taky se mi ta přezka nezdála Nám ZATÍM funguje trojřadý polostahovák, ale ještě nebyl testován plnou silou, tak chci právě nějaký pořádný kožený ať se nedivím
Čauky:-))))))))))
Verčo já jsem se s Janinou nedomlouvala ,takže nevímAsi jí písnu mail:-))
Jinak ten "MARTIN" mi nepřipadá špatnej,takovej podobnej mám na Cindu a drží zatím v pohodě.Jakou přezku jste myslely?? To zapínání nebo to oko??? Mně nepřipadá,že by to nevydržel?!
kovovej silnej stahovák mám na Breda ,ale 1.už mu špatně nandavám a za 2. poptřebuju něco pořádnýho na léto na dovču:-))))Ted jsem přišla z venčení a jsem teda trochu promrzlá
a jedna dnešní-Cinda leze Sáře do bašty
susan
napsal(a):
Zdravím, sice se vměšuji , ale nedá mi to. Obojek martin používáme pro naše asiaty, ten nejstarší už asi čtyři roky a zatím super. Jen se nesmí poplést očko vedle u stahovacího - na to nezapínat jinak se to rozloží a trvá dlouho, než příjdete na způsob zapnutí
nada
napsal(a):
Čauky:-))))))))))
Verčo já jsem se s Janinou nedomlouvala ,takže nevímAsi jí písnu mail:-))
Jinak ten "MARTIN" mi nepřipadá špatnej,takovej podobnej mám na Cindu a drží zatím v pohodě.Jakou přezku jste myslely?? To zapínání nebo to oko??? Mně nepřipadá,že by to nevydržel?!
kovovej silnej stahovák mám na Breda ,ale 1.už mu špatně nandavám a za 2. poptřebuju něco pořádnýho na léto na dovču:-))))Ted jsem přišla z venčení a jsem teda trochu promrzlá
a jedna dnešní-Cinda leze Sáře do bašty
Myslela jsem zapínání. Já jsem taky takový podobný viděla na Cassiusovi (Cipískovi) - zdravím tímto Lajdňáčky No asi nezbyde než vyzkoušet
asy
napsal(a):
Zdravím, sice se vměšuji , ale nedá mi to. Obojek martin používáme pro naše asiaty, ten nejstarší už asi čtyři roky a zatím super. Jen se nesmí poplést očko vedle u stahovacího - na to nezapínat jinak se to rozloží a trvá dlouho, než příjdete na způsob zapnutí
Díky za info.
Tady jsem našla ty obojky pro telata, ale nejsou modré, jak se tady tuším psalo, tak nevím, jestli to jsou ony
ketris.cz/index.php?show=produkty&folderID=105&startID=18&maxitem=6
Už se mi tam nevlezlo www. Jinak tam jsou i slušné karabiny a jiné věci (třeba držák na hlavu nebo na kravský ocas)
susan
napsal(a):
Díky za info.
Tady jsem našla ty obojky pro telata, ale nejsou modré, jak se tady tuším psalo, tak nevím, jestli to jsou ony
ketris.cz/index.php?show=produkty&folderID=105&startID=18&maxitem=6
Už se mi tam nevlezlo www. Jinak tam jsou i slušné karabiny a jiné věci (třeba držák na hlavu nebo na kravský ocas)
Zuzko,pod čím jsi to našla??? Já našla jen ohlávky
susan
napsal(a):
Když zkopíruješ ten odkaz co jsem sem dala za www. tak ti přímo ta strana naskočí. Jinak je to v oddělení Fixace na str 4 - vazák a poslední dvě položky tam jsou samostatné obojky.
Tento:
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
tak jsem se k tomu konečně dopracovala,a i ceny jsou slušný,taky tam maji jeden celokoženej!!!!!!Myslím,že za 260.-
Tak díky za náápovědu:-)))
kaca
napsal(a):
Ahojky,
ten vypadá fakt dobře (a pevně), pomalu se začínám koukat po obojcích a vodítkách . Kdeže mají tenhle?
Já jsem na podobný narazila u nás ve zveráku, koupila jsem podšitý, ale měli i jen z holé kůže. Ale než jsme ho pořádně odzkoušeli tak z něho Caira vyrostla
Ten můj má navíc uchycenou přezku i očko 4 cvoky (tenhle má 2)takže mi přišel jistější než tento, ale možná to stačí
susan
napsal(a):
Já jsem na podobný narazila u nás ve zveráku, koupila jsem podšitý, ale měli i jen z holé kůže. Ale než jsme ho pořádně odzkoušeli tak z něho Caira vyrostla
Ten můj má navíc uchycenou přezku i očko 4 cvoky (tenhle má 2)takže mi přišel jistější než tento, ale možná to stačí
A k sehnání je tamten na stránkách Ketrisu -viz. výše
susan
napsal(a):
A k sehnání je tamten na stránkách Ketrisu -viz. výše
pro účely procházek a při "laškování" s figurantem používáme zelené obojky které jsou původně vyráběny pro telata. To není invektiva ale radostná zpráva pro všechny kteří mají stejně jako my místo psů - pakoně. Tyhle obojky fakt vydrží všechno. Nejsou ale moc sexy, tak se nehodí na výstavy. Pro takové účely a na focení používáme koženou klasiku.
romanovci
napsal(a):
pro účely procházek a při "laškování" s figurantem používáme zelené obojky které jsou původně vyráběny pro telata. To není invektiva ale radostná zpráva pro všechny kteří mají stejně jako my místo psů - pakoně. Tyhle obojky fakt vydrží všechno. Nejsou ale moc sexy, tak se nehodí na výstavy. Pro takové účely a na focení používáme koženou klasiku.
no po těch telecích stále marně pátrám jsou někde na webu?? nebo jen v kravínech
nada
napsal(a):
Já koukal pořád po obrázcích:-)))
V ceníku jsem je našla tak to snad budou oni.No něco jsem objednala tak uvidímeDíííky
Tak,dnes mi došlo vodítko speciálně na bonitační zkoušku povahy a na cvičák. Jedním slovem,je super! To by nepřetrhl ani bejk. Dneska ho vyfotím a dám do diskuse. Musím počkat na manžela,já to do pc nepřetáhnu. Jo a stálo mě 450,- i s obrovskou karabinou a v délce 2m!
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Verčo-tek kde je foto??? :-)))
eavy
napsal(a):
Vůbec nestíhám. Za světla se k holkám nedostanu :-(,snad to stihnu zítra. Chtěla jsem to vodíko vyfotit i se psem kamarádky (maltézákem) pro představu,jenže mi to jaksi nevychází :-((
Zdravím dámy ,Verča je venku s pejskama a na mne zbyly mateřské povinosti. Ještě že nemusím kojit ....uf to by byla asi dřina. Dostal jsem rozkaz dát jsem na forum fotku vodítka pro našeho slona . Tak se kochejte ..,tohle vodítko má výhodu pokud Vám autíčko vypoví službu ,tak Vás na tomhle vodítku odtáhnou i s autem do servisu. POMPO
eavy
napsal(a):
Zdravím dámy ,Verča je venku s pejskama a na mne zbyly mateřské povinosti. Ještě že nemusím kojit ....uf to by byla asi dřina. Dostal jsem rozkaz dát jsem na forum fotku vodítka pro našeho slona . Tak se kochejte ..,tohle vodítko má výhodu pokud Vám autíčko vypoví službu ,tak Vás na tomhle vodítku odtáhnou i s autem do servisu. POMPO
Tak tady taky jedna z dnešní procházky
Chiara a Máša
lmusa
napsal(a):
Tak tady taky jedna z dnešní procházky
Chiara a Máša
A ještě Máša
nada
napsal(a):
Chiara je teda pěkný telátko
To je ! A přitom toho sní méně než ten náš labradoří synek
A pak že jí má stačit nějaké okýnko šířky 35 cm, aby prolezla domů
lmusa
napsal(a):
to neviděli
Krásné holkyA Chiara je teda fakt KUS
Taky jedna z dnešní procházky
susan
napsal(a):
Krásné holkyA Chiara je teda fakt KUS
Taky jedna z dnešní procházky
A ještě jedna mazlící
Právě nám slečna začala hárat, tak počítám, že to bude docela rodeo.
Snad je uhlídáme
susan
napsal(a):
A ještě jedna mazlící
Právě nám slečna začala hárat, tak počítám, že to bude docela rodeo.
Snad je uhlídáme
Mašule ještě nehárala. Doufám, že si to nechá až po výstavách nebo alespoň tak nějak mezi
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
taky jsem první výstavu přežila,i když to byl horor-nechtěl ukázat zuby i když jsme to poctivě trénovali
Takže jsem se u toho pěkně zapotila a zuby stejně neukázal
nada
napsal(a):
taky jsem první výstavu přežila,i když to byl horor-nechtěl ukázat zuby i když jsme to poctivě trénovali
Takže jsem se u toho pěkně zapotila a zuby stejně neukázal
hmm... mi se teda při ukazování zubů taky pěkně kroutí
Mám takový pocit, že "zamlada" to šlo líp . Teď si asi myslí, že už je velká holka, tak nemusí
nada
napsal(a):
Ahoj Líbo:-))
Měli jsme tenkrát p.Václavíka a řekl nám,že na mezinárodce nemůže čekat celej den,než se uráčíme ukázat zuby tak jsme dostali -nadějný.Na dalších už to šlo samo se zubama:-)))
Ještě, že úplně nevyhodil z kruhu !
Ono je to s těmi psisky někdy nevyzpytatelné. Já se kdysi na NV v Ostravě podivovala nad tím, jak se zkušená chovatelka a vystavovatelka v kruhu válela i se psem u prohlídky zubů.
Ale teď vidím, že nic není nemožné...
lmusa
napsal(a):
Ještě, že úplně nevyhodil z kruhu !
Ono je to s těmi psisky někdy nevyzpytatelné. Já se kdysi na NV v Ostravě podivovala nad tím, jak se zkušená chovatelka a vystavovatelka v kruhu válela i se psem u prohlídky zubů.
Ale teď vidím, že nic není nemožné...
Líbo - vzpomeň si na Zbraslav!!!!! Tam byl přece z kruhu vyhozený Loran!!!!
lida
napsal(a):
Líbo - vzpomeň si na Zbraslav!!!!! Tam byl přece z kruhu vyhozený Loran!!!!
No už se těším Bude to asi dost sranda
Můžu se ještě zeptat jaké používáte na výstyvu obojky? Vzhledem k tomu, co je to za slony tak tady rozhodčí snad neřeší, aby byl co nejtenší a neslehával chlupy nebo snad jo?
susan
napsal(a):
Můžu se ještě zeptat jaké používáte na výstyvu obojky? Vzhledem k tomu, co je to za slony tak tady rozhodčí snad neřeší, aby byl co nejtenší a neslehával chlupy nebo snad jo?
Předpokládám, že takhle nějak na tom budem i my
Jenže to máme ještě o to složitější, že ji jako mimi přepadli dva NO
a vyděsili, takže když teď vidí více velkých psů, je dost dost ostražitá a nejlépe zapustí nohy do betonu a čeká. Tak mám strach, abychom se vůbec odlepili od vstupu.
Chodíme to odbourávat na cvičák, ale musíme dost opatrně, ať se to nezvrhne v agresi. Začínám přemýšlet nad tím, jestli pro ni nebude schůdnější speciálka. I když konkurence je tam početnější.
susan
napsal(a):
a vyděsili, takže když teď vidí více velkých psů, je dost dost ostražitá a nejlépe zapustí nohy do betonu a čeká. Tak mám strach, abychom se vůbec odlepili od vstupu.
Chodíme to odbourávat na cvičák, ale musíme dost opatrně, ať se to nezvrhne v agresi. Začínám přemýšlet nad tím, jestli pro ni nebude schůdnější speciálka. I když konkurence je tam početnější.
Zuzko,my používáme klasický kovový stahovák a co jsem takhle vypozorovala,tak používají majitelé i kožené obojky,ale ne moc široké. Nikdy jsem nebyla svědkem toho,že by rozhodčí měl výhrady proti nějakým obojkům.
susan
napsal(a):
No já jen doufám,že si to "válení" nezopakuju v něděli s Cindou Brně:-)))))))))Zatím zuby ukazuje,ale..........
Jinak obojek maji klasickej jako na ven-tlustej kovovej stahovák a nebo koženej,Vyděla jsem jedinýho kavkaze na předváděcím vodítko,ale to já bych teda s nima nemohla A myslím,že u KPP se to neřeší-obojek.
Zuzko já bych jí asi zkusila vzít na kukačku,aby věděla co ji čeká,oni bejvaj dost vyjukaný a kort když je to v hale to se pak chovaj úplně jinak!!
nada
napsal(a):
No já jen doufám,že si to "válení" nezopakuju v něděli s Cindou Brně:-)))))))))Zatím zuby ukazuje,ale..........
Jinak obojek maji klasickej jako na ven-tlustej kovovej stahovák a nebo koženej,Vyděla jsem jedinýho kavkaze na předváděcím vodítko,ale to já bych teda s nima nemohla A myslím,že u KPP se to neřeší-obojek.
Zuzko já bych jí asi zkusila vzít na kukačku,aby věděla co ji čeká,oni bejvaj dost vyjukaný a kort když je to v hale to se pak chovaj úplně jinak!!
Tak koho uvidím na mezinárodce v Budějovicích?
susan
napsal(a):
No, obojek já osobně kovový. Nedovedu si představit, jak ji tam tahám na nějaké tkaničce od bot. Tak mi připadají ty "výstavní" obojky Si představ, kdyby si nějací dva z našich miláčků zrovna nepadli do oka a teď mít ty psy na těch "tkaničkách"....
nada
napsal(a):
jo, jo... viděli jsme letos na klubovce v Uhříněvsi...a nebyl to jen jeden
lmusa
napsal(a):
hmm... tak to bylo pro Lídu k té Zbraslavi
Líbo v Uhříněvsy jsem měla ségru Breda jen na držení:-)))) jinak ta se chuděra vrátila zpět k chovateli po špatném životě u majitele
tak jsem to trénovala na nečisto:-))
Tady je jedna Bonnie ZS
nada
napsal(a):
Líbo v Uhříněvsy jsem měla ségru Breda jen na držení:-)))) jinak ta se chuděra vrátila zpět k chovateli po špatném životě u majitele
tak jsem to trénovala na nečisto:-))
Tady je jedna Bonnie ZS
Ale dyť já vůbec neměla na mysli Bonnie
, ale jiné kavkazy, kteří byli voděni v kruhu na těch předváděčkách
Ale to je každého věc, na čem si vodí psa. Já se jen tiše divila
lmusa
napsal(a):
já to špatně pochopila
já psal ted o tpm,že tam budu s dvouma psama jinak ty vodítka
taky neřeším :-))))))))))))
lmusa
napsal(a):
Předváděčka mne ani nenapadla, to by fakt nešlo Spíš jsem se ptala pro to, že používám trojřadý polostahovák a tak jestli nebude lepší na výstavu jednořadý, ať není tak široký. Jinak asi na tu Ostarvu se hlásit nebudem, zkusíme to tam na kukačku a pak se uvidí
Však máme čas (doufám
) A když by ji to bylo proti srsti, tak se na to vykašlu. A zkusím to až s druhou feňulí
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
jedna dnešní vzteklá
susan
napsal(a):
Předváděčka mne ani nenapadla, to by fakt nešlo Spíš jsem se ptala pro to, že používám trojřadý polostahovák a tak jestli nebude lepší na výstavu jednořadý, ať není tak široký. Jinak asi na tu Ostarvu se hlásit nebudem, zkusíme to tam na kukačku a pak se uvidí
Však máme čas (doufám
) A když by ji to bylo proti srsti, tak se na to vykašlu. A zkusím to až s druhou feňulí
A díky všem za rady a uklidnění
susan
napsal(a):
Rukavice po důkladné kavkazí (to šlo pouze o krádež) a bordeří (
výsledek vidíte) lustraci
susan
napsal(a):
Však máme čas (doufám
"...s druhou feňulí " ? Přibude další kavkazačka do smečky ?
Apropó...dneska v průběhu procházky jsem přišla na to, co je lepší než kavkazák
Jsou to dva kavkazáci
susan
napsal(a):
Že to byly rukavice jsem tedy fakt nepoznala, to žlutý jsem mylně považovala za šlupku od banánu . Vykuchaly je ale dokonale. Naše čuba, jednou manželovi sežrala krabičku cigaret a roztrhala peníze na naftu (byly to asi 3 tisíce). Naštěstí mi je v bance vyměnili, u přepážky seděla paní, která měla taky psa a tak pro mě měla pochopení
.
kaca
napsal(a):
Že to byly rukavice jsem tedy fakt nepoznala, to žlutý jsem mylně považovala za šlupku od banánu . Vykuchaly je ale dokonale. Naše čuba, jednou manželovi sežrala krabičku cigaret a roztrhala peníze na naftu (byly to asi 3 tisíce). Naštěstí mi je v bance vyměnili, u přepážky seděla paní, která měla taky psa a tak pro mě měla pochopení
.
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Teda já mám ty moje zlatíčka na polostahovácích od Manmatu nebo Polaru. Používají je musheři pro saňové psy, kteří s tou silou taky nešetří. Obrovská výhoda je, že na nich není žádná sponka, která by zapříčinila roztrhnutí obojku. Je tam pouze kovová posunovačka na přizpůsobení délky obojku. Přetahují se přez hlavu, oka mají ze svařované asi 5 mm široké snad oceli či co (tomu fakt nerozumím) a ty tam jsou dvě - jedno na polostahovák a jedno na normální "nestahovací" nošení. A kdyby Mišulka Batirovi jeho obojek nepřekousala (byl u nás topenář, tak jsme ho venku jistili na úvaze), tak je máme oba dosud.
PVc
P.S. Lído, teda že se nestydíš, že Elišku skováváš, když je taková holka hezká . Zdravíme vás všechny
.
pvc
napsal(a):
Teda já mám ty moje zlatíčka na polostahovácích od Manmatu nebo Polaru. Používají je musheři pro saňové psy, kteří s tou silou taky nešetří. Obrovská výhoda je, že na nich není žádná sponka, která by zapříčinila roztrhnutí obojku. Je tam pouze kovová posunovačka na přizpůsobení délky obojku. Přetahují se přez hlavu, oka mají ze svařované asi 5 mm široké snad oceli či co (tomu fakt nerozumím) a ty tam jsou dvě - jedno na polostahovák a jedno na normální "nestahovací" nošení. A kdyby Mišulka Batirovi jeho obojek nepřekousala (byl u nás topenář, tak jsme ho venku jistili na úvaze), tak je máme oba dosud.
PVc
P.S. Lído, teda že se nestydíš, že Elišku skováváš, když je taková holka hezká . Zdravíme vás všechny
.
Petro, já přece Elišku neschovávám, akorát fotky nebyly, no:-(
Hele a jak se s Miškou chystáš na výstavy? Já začínám s oběma holkama ve Vojanovkách. Doufám že začnou obě hárat
A k obojkům - já používám setrvale jednoduché kovové stahovací řetízáky. Zatím vydržely všechno:-)
lida
napsal(a):
Hele a jak se s Miškou chystáš na výstavy? Já začínám s oběma holkama ve Vojanovkách. Doufám že začnou obě hárat
A k obojkům - já používám setrvale jednoduché kovové stahovací řetízáky. Zatím vydržely všechno:-)
Já si dělám srandu, mám to stejně - sice fotím, ale na to, abych to dala na CD a donesla někam, odkud to můžu poslat - hrůza a děs. Výstavy - to samé. Já bych chtěla jít (aspoň na ty blízko, do kterých zahrnuji i Prahu), ale abych si vytiskla přihlášku (jsem děsnej lenoch, to radši koukám po webech a obdivuju fotky a povídání
). A další věc je, že Mišule výstavy fakt nesnáší. A to, jak si to tím kazí v kruhu, ani nemluvit (doma prohlá záda nemá, zato když se má někdě předvést, tak ukáže, jak je strhaná
). Ale snad tento týden kouknu na termíny a někam nás přihlásím. Obojky - nemám kovové moc ráda, špatně se chytají do ruky když psa zastavuju v rozběhu a navíc barví srst. A kvalitní nebarvící u nás nemají. Mišuli ho dávám na výstavy, ale na bonitaci bude mít zase ten osvědčený široký.
lida
napsal(a):
Eliška je vážně moc pěkná holka, zrovna včera jsem se kochala fotečkama na vašem webu . Já chodím do Vojanovek na kukačku, je tam vystavována fenka z našeho vrhu, tak vás tam doufám uvidím
.
Na fotu Angara Evajan na loňských Vojankách
kaca
napsal(a):
Eliška je vážně moc pěkná holka, zrovna včera jsem se kochala fotečkama na vašem webu . Já chodím do Vojanovek na kukačku, je tam vystavována fenka z našeho vrhu, tak vás tam doufám uvidím
.
Na fotu Angara Evajan na loňských Vojankách
Už se moc těším:-)
Petro, ale o víkendu jsem čučela na video z Litoměřic a opět a zase jsem se musela slzavě smát, když jsme tam my dvě s Miškou a Darlou - v tom posledním rozeběhu - jen my čtyři - to je jak ze cvičáku:-))))) Naprosto vzorově vedle sebe, otočky jak na povel a stejně!!!!!! A ať koukám jak koukám tak tam má Mišule záda rovná. Asi jí to takto bavilo víc? Jenže mám obavu, že teď by se nám holky už sežraly:-(((( Darlenka začala "kavkazit" nejenom na Boomíšku......
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Ještě mám jeden takový, řekla bych až šťouravý, dotaz. Jestli se mi podaří poslat přihlášku, tak bych chtěla na bonitaci. A protože doma mi hlídají psiska ve dvou, tak nevím, jestli můžu mít bonitovaného psa vedle již uchovněného. Totiž si myslím, že pro Mišuli to bude asi nuda a při posuzování povahy možná sranda. Ale rozhodně tam nebude předvádět to co doma. Protože na vycházkách si prostě lidí nevšímáme. A rozhodně jí to nechci učit, aby startovala pokaždé, když na ní někdo bafne. Např. s Batirem (naše druhé psisko), který nás brání i na vycházkách do roztrhání těla (i když nám dle mého mínění nic nehrozí), byl problém jít do města. Měl pocit, že každý, kdo se přiblíží na dva metry, nás ohrožuje. A nedávno, když před nás nějaký provokatér hodil dělbuch, tak sice ztuhnul, ale už se na něj nevrhal. A protože to dalo dost práce, takhle ho usměrnit, nechci Mišku naučit útočit, aby měla dobrý bonitační kód a pak jí to zase pracně odnaučovat. Proto si myslím, že kdyby tam byli oba, tak se zachová podle psa. Ale je to možné?????
lida
napsal(a):
A schováváš + navíc o ní tvrdíš, že je to strašidlo!
Hodím sem pár fotek Dajčat.Doufám, že z nich budou taky jednou taková strašidla jako Eliška
lida
napsal(a):
Petro, ale o víkendu jsem čučela na video z Litoměřic a opět a zase jsem se musela slzavě smát, když jsme tam my dvě s Miškou a Darlou - v tom posledním rozeběhu - jen my čtyři - to je jak ze cvičáku:-))))) Naprosto vzorově vedle sebe, otočky jak na povel a stejně!!!!!! A ať koukám jak koukám tak tam má Mišule záda rovná. Asi jí to takto bavilo víc? Jenže mám obavu, že teď by se nám holky už sežraly:-(((( Darlenka začala "kavkazit" nejenom na Boomíšku......
a holčička Dakša
lida
napsal(a):
pejsek Daret Bela
lida
napsal(a):
a další pejsek Day-Dean
lida
napsal(a):
a malá Deniska
lida
napsal(a):
pejsek Dracula Anúbis
lida
napsal(a):
další kluk Drastic Leon
lida
napsal(a):
poslední je naše holčička Dynamica
sejtani
napsal(a):
A schováváš + navíc o ní tvrdíš, že je to strašidlo!
Hodím sem pár fotek Dajčat.Doufám, že z nich budou taky jednou taková strašidla jako Eliška
a ještě jedna společná....
sejtani
napsal(a):
a ještě jedna společná....
a už vářně posledníAramis Irslak jako ukázkové přírodní plemeno
pvc
napsal(a):
Ještě mám jeden takový, řekla bych až šťouravý, dotaz. Jestli se mi podaří poslat přihlášku, tak bych chtěla na bonitaci. A protože doma mi hlídají psiska ve dvou, tak nevím, jestli můžu mít bonitovaného psa vedle již uchovněného. Totiž si myslím, že pro Mišuli to bude asi nuda a při posuzování povahy možná sranda. Ale rozhodně tam nebude předvádět to co doma. Protože na vycházkách si prostě lidí nevšímáme. A rozhodně jí to nechci učit, aby startovala pokaždé, když na ní někdo bafne. Např. s Batirem (naše druhé psisko), který nás brání i na vycházkách do roztrhání těla (i když nám dle mého mínění nic nehrozí), byl problém jít do města. Měl pocit, že každý, kdo se přiblíží na dva metry, nás ohrožuje. A nedávno, když před nás nějaký provokatér hodil dělbuch, tak sice ztuhnul, ale už se na něj nevrhal. A protože to dalo dost práce, takhle ho usměrnit, nechci Mišku naučit útočit, aby měla dobrý bonitační kód a pak jí to zase pracně odnaučovat. Proto si myslím, že kdyby tam byli oba, tak se zachová podle psa. Ale je to možné?????
Petro, to vážně nejde. Miška tam musí být sama za sebe, všechno co píšeš chápu, ale regule jsou regule.
lida
napsal(a):
Petro, to vážně nejde. Miška tam musí být sama za sebe, všechno co píšeš chápu, ale regule jsou regule.
Tak s tou bonitací mě to vážně štve . Ale vlastně je to jedno, jenom mi přijde hloupé, předvádět něco, co by nikdy sama o sobě nedělala. Ale o tom jsme si už dost "pokecaly". Jinak s výstavama - Mišule má hřívu až za kohoutek a na zadku má šíleně moc podsady, zatímco uprostřed má chlupy jen aby se neřeklo. Takže ten dojem prohlých zad je dokonalý. A jediný posuzovatel, který si šáhnul na záda - kohoutek a zadek - byla právě p.posuzovatelka v Litoměřicích. A taky říkala, že pod dojmem chlupů by posuzovala jinak, ale když se hmatem přesvědčí, tak je to o něčem jiném. A o tom, že by se holky nepozabíjely, si nedělám nejmenší iluze. Mišuli vadí všichni psi okolo a feny přímo nesnáší. Teda pokud se na všechno nevykašle a nespí. Ale i při spaní se vedle nesmí postavit nikdo se psem, jinak startuje.
eavy
napsal(a):
Tak hurá do toho....
Janino-tak mně teda uchvátil Drákula
Ale nádherný jsou všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nada
napsal(a):
Janino-tak mně teda uchvátil Drákula
Ale nádherný jsou všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahojky Šejtanko, panebože, ti jsou nádherní, ti se ti teda povedli . Mě osobně vzal u srdce pejsek Daret Bela, žíhaní se mi moc líbí a tenhle ještě vypadá jako správnej rozumbrada. Tak je všechny pozdravuj a podrbej na líčku za tetku Káču
.
kaca
napsal(a):
Ahojky Šejtanko, panebože, ti jsou nádherní, ti se ti teda povedli . Mě osobně vzal u srdce pejsek Daret Bela, žíhaní se mi moc líbí a tenhle ještě vypadá jako správnej rozumbrada. Tak je všechny pozdravuj a podrbej na líčku za tetku Káču
.
Teda Jani ta malá šejtánčata jsou fakt nááádhernáááá
Doma u jsem muže psychicky připravila, že další kavkazáček bude, ale ještě se musím držet a ještě chvíli počkat až se ti naši pesani vyhrabou z puberty
susan
napsal(a):
Teda Jani ta malá šejtánčata jsou fakt nááádhernáááá
Doma u jsem muže psychicky připravila, že další kavkazáček bude, ale ještě se musím držet a ještě chvíli počkat až se ti naši pesani vyhrabou z puberty
Halooooooo
Snad jste nezapadali sněhem,že je tu tam mrtvo My máme ze zahrady ledovku