Neregistrovaný uživatel

Ahoj,
můj bratr a jeho přítelkyně si chtějí pořídit hnědého dobrmana(fenku).
Mě se ale zdá že se pro ně dobrman nehodí protože
žijí v dost malém bytě
bratr nemá žádné kynologické zkušenosti
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
žijí v dost malém bytě
Na velikosti bytu nezáleží - záleží, kolik času denně psovi věnují.
Nedostatek kynologických zkušeností je na prd, ale lze šikovně dohnat pravidelnou docházkou na kvalitní cvičák.
Nějaký další argument?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
žijí v dost malém bytě
Proč by probůh nemohl být velký pes v malém bytě? Jestli je ten byt dost velký pro dva lidi, vejde se tam bez problémů i savec třikrát menší.
Každý musí někdy začít. Důslednost ve výchově a odpovědnost jsou daleko důležitější než počet předchozích psů.
impact
napsal(a):
Na velikosti bytu nezáleží - záleží, kolik času denně psovi věnují.
Nedostatek kynologických zkušeností je na prd, ale lze šikovně dohnat pravidelnou docházkou na kvalitní cvičák.
Nějaký další argument?
jeho přítelkyně měla kokršpaněla.
Ale brácha se bojí že když nemá dostatek zkušeností tak psa zmrší...
Ale myslí si že mu bude věnovat času dost,ale nevim.
Mimochodem,byl by někdo tak hodný a napsal mi cokoli o tomto plemeni-o jeho povaze,jak se rád učí atdů.
Nebude mu vadit cesta od majitele z Brna až do Plzně?
Děkuju
Terka
zviratkomilacek
napsal(a):
jeho přítelkyně měla kokršpaněla.
Ale brácha se bojí že když nemá dostatek zkušeností tak psa zmrší...
Ale myslí si že mu bude věnovat času dost,ale nevim.
Mimochodem,byl by někdo tak hodný a napsal mi cokoli o tomto plemeni-o jeho povaze,jak se rád učí atdů.
Nebude mu vadit cesta od majitele z Brna až do Plzně?
Děkuju
Terka
My jsme jeli z Vysočiny až za Strakonice a všechno v pohodě, štěně skoro celou dobu
spalo. Samozdřejmě jsme měli naplánované zastávky kde se mohl pejsek proběhnout. Já jsem měla svého prvního psa Howawarta a nemyslím, že by to byl problém.Když člověk chce tak to zvládne.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Proč by probůh nemohl být velký pes v malém bytě? Jestli je ten byt dost velký pro dva lidi, vejde se tam bez problémů i savec třikrát menší.
Každý musí někdy začít. Důslednost ve výchově a odpovědnost jsou daleko důležitější než počet předchozích psů.
my jely z Brna pro psa až za Slovenské hranice a hodila trvala přes 3 hodiny...tam a přes 3 zpět...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
žijí v dost malém bytě
Dobrý den,
jsem chovatelka tohoto vrhu dobrmanů - hnědá fenka má být od nás.
S veškerými otázkamo se můžete obrátit přímo na mě. se vším ráda pomůžu,poradím.
Prvního dobrmana -psa jsem si pořídila ve 14letech (bez problémů vychován a v rámci jeho možností vycvičen...)
Před dobrmanem byl skotský ovčák-pes u babičky na dvoře...
Velikost bytu nerozhoduje-rozhoduje láska ke psu a chuť se mu věnovat!
Jana Palátová ,Janalie@seznam.cz, www.dobrman.ic.cz
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
žijí v dost malém bytě
Ahoj, já mám modrou dobrmanku, je jí teď 5 mesícu a je v byte-jeste s jednim psem. Důlezitých je pár vecí, a to mít na psa zezacátku dovolenou, ja jí venovala 3 mesíce, mít v byte hodne skríní a nemít veci venku, protoze tenhle hafan tu svou hlavu nacpe uplne vsude a klidne ti sebere krabku cigaret a rozzvyka a to je jen minimum, mně rozkousala i mobil, dávát si na veci pozor, fakt jo
Pred dobrmanem jsem mela jen voriska a jezevcika, dobrman je opravdu zivé zvíre, coz znamena, ze kdyz ho ráno nevyvencíte tak hodku, tak bude nevybehany a nevybehany pes se snadno nudi a unudeny pes okusuje, je protivny apod. Takze pres den casto prochazky, az bude mit po ockovani a pak hodne zvykacich hracek, na cvicak s nim urcite, at ma pes i hobby atd. Hodne trpelivosti, stesti na povahu pejska a lepší nez dobré zdraví!