Ti tak zvaně bojoví 2

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2006 15:38

Tihle psi mě docela zajímají. Už z toho důvodu, že když je potkám mám strach o svoji fenku. Je moc živá a někdy otravná. Co když se ten "bojoví" naštve zakousne se a nepustí. Jenom jednou jsem je na vycházce potkala, kdy můj pes byl na volno a pán na mě volal. Raději si ji chytnite. Měl taky fenku.Fotky mně nic bohužel neřeknou, ale byla bych ráda, kdyby jste k nim napsali jak se chovají vůči ostatním. Dobrou a špatnou zkušenost se psy s lidmi. Nemyslím, že lidi nadávají, ale např. zavrčení nebo naopak. Já nevím, kde je pravda. Jenom mě tady štve, že každý tady dá fotku a nic!!! Jako doplněk jo a napsat přesný plemeno nebo čím je křížený a jestli je to pes nebo fenka. Je tolik pravd a nepravd, že by mě zajímali zkušenosti i od těch co je třeba nemají. Jak se cvičí? Doufám, že se na mě nezlobíte kvůli fotkám, ale já jich mám taky tisíce, ale bez něčeho by jste se na ně možná ani nepodívali. Prostě pes.

24.1.2006 12:09

chibet napsal(a):
Tihle psi mě docela zajímají. Už z toho důvodu, že když je potkám mám strach o svoji fenku. Je moc živá a někdy otravná. Co když se ten "bojoví" naštve zakousne se a nepustí. Jenom jednou jsem je na vycházce potkala, kdy můj pes byl na volno a pán na mě volal. Raději si ji chytnite. Měl taky fenku.Fotky mně nic bohužel neřeknou, ale byla bych ráda, kdyby jste k nim napsali jak se chovají vůči ostatním. Dobrou a špatnou zkušenost se psy s lidmi. Nemyslím, že lidi nadávají, ale např. zavrčení nebo naopak. Já nevím, kde je pravda. Jenom mě tady štve, že každý tady dá fotku a nic!!! Jako doplněk jo a napsat přesný plemeno nebo čím je křížený a jestli je to pes nebo fenka. Je tolik pravd a nepravd, že by mě zajímali zkušenosti i od těch co je třeba nemají. Jak se cvičí? Doufám, že se na mě nezlobíte kvůli fotkám, ale já jich mám taky tisíce, ale bez něčeho by jste se na ně možná ani nepodívali. Prostě pes.

Stručně a výstižně: jaký pes, takový pán!!! Stejně jako se dá zkazit čivava, dá se zkazit i třeba amstaf...jen ty následky pak bývají horší. Na Tvém místě bych rozhodně Tvého psa k bojovému plemenu volně nepouštěla...oni to ani majitelé nemají rádi. Já mám bojové psy tři a taky mi vadí, když k nám přiběhne pes na volno...nikdy si nemůžeš být jistá, jestli třeba nebude dorážet, snažit se mé psy kousnout, atd...když vidím, že je ten cizí pes slušně vychovaný, dobře socializovaný a chce si hrát....proč ne? Klidně ať si s těmi mými pohraje, zkamarádí se...je to dobré jako socializace pro obě strany.U fotek svých psů jsem myslím plemeno psala.
Černá je stafbullka a modrá amstafka.

24.1.2006 13:27

chibet napsal(a):

Chibet - jaká plemena považuješ za bojová?

24.1.2006 13:32

sofa napsal(a):
Chibet - jaká plemena považuješ za bojová?

Jo tak to by mě totiž taky zajímalo. Já nevím , který tam nebo jestli tam nějaký vůbec řadit. Jenom vím, že RR tam rozhodně nepatří.

24.1.2006 14:38

chibet napsal(a):

Už jsem zde někde fotku svých psů dávala a jak jsem řekla bojová není má americká pitbullterierka, ale voříška velikosti jezevčíka!
Pitbulka je vůči ostatním psům v pohodě, buď si jich nevšímá, nebo si hraje, je pravda že s ní nechodím nikdy bez koše a když jo, tak je venku bez koše ve výběhu pro psy buď sama nebo s někým s kým vím že se dobře zná a že si neublíží :-)
Jinak je to fena na feny je hodná, hraje si, se psy je to horší, protože je hodně dominantní tak se občas po otrvném psu (pohlaví pes) ožene....
Naopak voříška mi schválně uteče jen proto aby se mohla poprat!

Tak třeba jsem názor na pojem "bojové plemeno" změnila :-)

24.1.2006 15:00

chibet napsal(a):

přikláním se k názoru, že bestie se dá udělat téměř z jakékoliv rasy - je to převážně o lidech co potlačí a co naopak v té či oné rase upřednostní. Třeba německého ovčáka veřejnost víceméně nepovařuje za bojové plemeno, bohužel tak jak čtu i z vlastní zkušenosti jsou často tito psi velice agresivní, příklad za vše: na mého cca ročního Barika (viz příspěvek "kdo jsem?" ) se seběhli dva pětiletí něm. ovčáci. Vracel jsem se s Barikem z cca 15km běhu po horách (je vycvičen na povel a tak téměř vždy na volno) a téměř doma, na polním letišti vidím ženskou a dva volně pobíhající psy, kteří když nás (Barika) spatřili vyloženě zaútočili ve smečce a Barikovi (přestože dnes statný pes, tehdá roční štěně a po mých15km resp jeho 30km běhu )nedali šanci - jeden z NO se mu zakousl do zátylku a držel...ženská byla jak na jehlách, viditelně dostala záchvat a nevěděla co dělat jen stála opodál a cosi blekotala...NO jsem asi žebra zlomil kopáním a údery pěstí na hlavu znepříjemnil život, takže nakonec pustil...ale jedině ta ženska si zasloužila pár přes ,s prominutím hubu, ten pes za to nemohl...naštěstí se ukázalo, že měl Barik jen kůži prokouslou na dvou nebo třech místech...

chibet napsal(a):

Tak já bych zase řekla, že takzvaná "bojová plemena" existují. Aspoň Já tak nazývám plemena, který byla šlechtěna k boji (ať už se psy nebo s býky v aréně, apod.) a dále vyšlechtěna z takových plemen. U mě je to pibull, bullteriér, amstf, stafbul, šarpej...

Jinak teda "jakej pán, takovej krám". Psovod "pitomec", kterej si chce pořídit psa, aby se nějak prezentoval, většinou vychová "neposlušnýho zmetka" a může to být kokr, pibull nebo doga. Psovod, kterej má opravdu zájem o psy, snaží se jim porozumět a umí psa správně socializovat a vycvičit, vychová ze psa vždycky perfektního parťáka. A na plemeni nezáleží.

Proto ve vždycky napřed ptejte - Kdo je psův majitel? Kdo ho vychovává? Kdo ho cvičí? A dejte na první dojem. Jestliže potkáte na procházce někoho s "bojovníkem", který běhá úplně na volno a jeho pán se o něj, ani o vás a vašeho, taknějak nezajímá, tak se radši vyhněte obloukem. Narazila jste na nezodpovědného kreténa. Pokud vás ale vidí už z dálky a vidíte, že má zájem (svého psa si zavolá), zřejmě bude stát za to si s ním pokecat a klidně se i zeptat, jestli bysi pejsci mohli pohrát.

Tož tak Můj soukromý názor. Podle sebe spoudím tebe. Howgh.

PS: Na fotce ze 3/4 pibull, z 1/4 zřejmě belgický ovčák.

impact napsal(a):
Tak já bych zase řekla, že takzvaná "bojová plemena" existují. Aspoň Já tak nazývám plemena, který byla šlechtěna k boji (ať už se psy nebo s býky v aréně, apod.) a dále vyšlechtěna z takových plemen. U mě je to pibull, bullteriér, amstf, stafbul, šarpej...

Jinak teda "jakej pán, takovej krám". Psovod "pitomec", kterej si chce pořídit psa, aby se nějak prezentoval, většinou vychová "neposlušnýho zmetka" a může to být kokr, pibull nebo doga. Psovod, kterej má opravdu zájem o psy, snaží se jim porozumět a umí psa správně socializovat a vycvičit, vychová ze psa vždycky perfektního parťáka. A na plemeni nezáleží.

Proto ve vždycky napřed ptejte - Kdo je psův majitel? Kdo ho vychovává? Kdo ho cvičí? A dejte na první dojem. Jestliže potkáte na procházce někoho s "bojovníkem", který běhá úplně na volno a jeho pán se o něj, ani o vás a vašeho, taknějak nezajímá, tak se radši vyhněte obloukem. Narazila jste na nezodpovědného kreténa. Pokud vás ale vidí už z dálky a vidíte, že má zájem (svého psa si zavolá), zřejmě bude stát za to si s ním pokecat a klidně se i zeptat, jestli bysi pejsci mohli pohrát.

Tož tak Můj soukromý názor. Podle sebe spoudím tebe. Howgh.

PS: Na fotce ze 3/4 pibull, z 1/4 zřejmě belgický ovčák.

Jéje. Chtěla jse říct: Podle sebe soudím tebe...

Přidejte reakci

Přidat smajlík