Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2006 11:45

Dobrý den. Když venčím svoji 7 měsíční hovawartku tak si občas chceme zaběhat, ale problém je v tom že asi po 5 uběhlých metrech se mi positaví do cesty, začne skákat a štěkat- chce si hrát. Jak toto odtranit aby poslušně klusala vedle? Děkuji a přeji hezký den.

26.1.2006 15:20

fajo napsal(a):
Dobrý den. Když venčím svoji 7 měsíční hovawartku tak si občas chceme zaběhat, ale problém je v tom že asi po 5 uběhlých metrech se mi positaví do cesty, začne skákat a štěkat- chce si hrát. Jak toto odtranit aby poslušně klusala vedle? Děkuji a přeji hezký den.

Tohle dělá většina mladých psů. Nezbývá než to zkoušet znovu a znovu, až chlupáč pochopí, co se po něm vlastně chce. Záleží na tom, jestli požadujete, aby pes běžel u nohy, nebo vám pro začátek postačí, když poběží před vámi, tam je pak lepší delší vodítko a zvykat psa na povel "vpřed".

26.1.2006 15:26

makki napsal(a):
Tohle dělá většina mladých psů. Nezbývá než to zkoušet znovu a znovu, až chlupáč pochopí, co se po něm vlastně chce. Záleží na tom, jestli požadujete, aby pes běžel u nohy, nebo vám pro začátek postačí, když poběží před vámi, tam je pak lepší delší vodítko a zvykat psa na povel "vpřed".

ja zkousela davat povel "za paty", nejdrive pri chuzi, pak v klusu na uzke vyslapane cesticce ve snehu..ale fenule je mlada a strasne temperamentni, takze se jen zene dobpredu :-)

26.1.2006 17:54

fajo napsal(a):

Já myslím, že to bez problémů řeší povel k noze, tedy pokud vaše psice ví, co to je. Když ji dvakrát okříknete a nezastavíte, pochopí to taky.

27.1.2006 07:36

fajo napsal(a):

Mám stejně starého HW a myslím, že v tomto věku déletrvající cvik není štěně schopno ustát. Vždyť i chůze u nohy se nacvičuje zatím na pár metrů. Myslím, že to pochopí až časem. Což zařadit běh teprve po řádném vyblbnutí, aby byla trochu unavená? Pomalu prodlužovat trasu a chválit, když vydrží déle být "hodná".

27.1.2006 09:08

fajo napsal(a):

Pro psa je se naučit běhat vedle nohy psa jednodušší, než-li u nohy jen chodit. Ale pro člověka je to těžké psovi vysvětlit - běh je náročný. Psa je potřeba nechat vyblbnout (vyhrát si jinak) a pak teprve se pustit do samotného běhání. Přesně jak napsali psí oči - usměrňovat jako při učení chůze u nohy, podle potřeby okřiknout, na 3 vteřiny zastavit, okřiknout, běžet dál... Pokud by hodně předbíhala, začleňte hodně obratů.

27.1.2006 10:01

fajo napsal(a):

Taky radím s tím počkat, ona se zklidní a půjde to samo. Taky nevím, jak jsou na tom hovíci s kloubama, ale asi vám zatím nejde o nějaké delší pravidelné běhy, že ano? Já začala s labísem běhat v roce a půl a běžel automaticky v pohodě vedle nohy - měla jsem ho přivázaného kratším vodítkem k prsnímu horolezeckému úvazu. Ale pozor - jestli budete chtít časem psa učit tahat (canicross, skijöring apod.), není běhání u nohy nejlepší - pes pak nechápe, že najednou má tahat... Potýkám se teď s tímhle úskalím taky. Mám už klasickou canicrossovou výbavu, ale pes je zvyklý, že když běžíme, zařadí se vedle mne a netahá a netahá. Taky proto, že ho to nebaví, ale třeba na běžkách je to v pohodě, tam jsme začali rovnou taháním a není problém.

27.1.2006 11:45

marcha napsal(a):
Taky radím s tím počkat, ona se zklidní a půjde to samo. Taky nevím, jak jsou na tom hovíci s kloubama, ale asi vám zatím nejde o nějaké delší pravidelné běhy, že ano? Já začala s labísem běhat v roce a půl a běžel automaticky v pohodě vedle nohy - měla jsem ho přivázaného kratším vodítkem k prsnímu horolezeckému úvazu. Ale pozor - jestli budete chtít časem psa učit tahat (canicross, skijöring apod.), není běhání u nohy nejlepší - pes pak nechápe, že najednou má tahat... Potýkám se teď s tímhle úskalím taky. Mám už klasickou canicrossovou výbavu, ale pes je zvyklý, že když běžíme, zařadí se vedle mne a netahá a netahá. Taky proto, že ho to nebaví, ale třeba na běžkách je to v pohodě, tam jsme začali rovnou taháním a není problém.

Samozřejmě, vše se odvíjí od toho, kolik má m či km u nohy naběhat!

Přidejte reakci

Přidat smajlík