Postavení Oušek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2008 21:14

Dobrý večer
Mám 8 měsíční štěně NO má problém s postavením jednoho ouška už od dětství,nakonec se mu postavilo před měsícem,ale opět spadlo.Nevím co s tím mám dělat.Máte s tím někdo zkušenosti.Co masírování,jak nato?Dostává sýr,tvaroh,vařené prasečí nožičky a podávám mu kloubní výživu GILAKAN

dobrmanier

27.1.2008 21:17
dobrmanier

denny napsal(a):
Dobrý večer
Mám 8 měsíční štěně NO má problém s postavením jednoho ouška už od dětství,nakonec se mu postavilo před měsícem,ale opět spadlo.Nevím co s tím mám dělat.Máte s tím někdo zkušenosti.Co masírování,jak nato?Dostává sýr,tvaroh,vařené prasečí nožičky a podávám mu kloubní výživu GILAKAN

Ahoj, mám sice dobrmana, ale přesto se pokusím Ti poradit. Také nám padalo ouško. Masírováním se chrupavka změkčí, nejlepší je, když spojíš obě uší nahoře náplastí, nejlépe takovou, která je vzdušná a i dobře lepí (Omnifix), nech to týden a potom uvidíš, jestli je to lepší-mělo by být.

27.1.2008 23:29

dobrmanier napsal(a):
Ahoj, mám sice dobrmana, ale přesto se pokusím Ti poradit. Také nám padalo ouško. Masírováním se chrupavka změkčí, nejlepší je, když spojíš obě uší nahoře náplastí, nejlépe takovou, která je vzdušná a i dobře lepí (Omnifix), nech to týden a potom uvidíš, jestli je to lepší-mělo by být.

já bych měla opačný, problém....nevíte jak na to, aby ouško spadlo? Už asi 2 měsíce mu jedno ucho trčí nahoru. Skouším mu ho masírovat, ale vydrží dole jen chvilku a jak se oklepe už ho má zas nahoře...

28.1.2008 00:02

mikka napsal(a):
já bych měla opačný, problém....nevíte jak na to, aby ouško spadlo? Už asi 2 měsíce mu jedno ucho trčí nahoru. Skouším mu ho masírovat, ale vydrží dole jen chvilku a jak se oklepe už ho má zas nahoře...

Záleží teda taky jak je pejsek starý, ale doporučuji slepit uši pod bradou k sobě náplastí.

28.1.2008 09:01

mikka napsal(a):

Já mám psa, který vypádá přesně jako ten tvůj a ouška má nahoru. A vypadá skvěle Asi je to přirozený, zbytečně bych ho netrápila slepováním a nechala to,jak se to vyvine.Třeba zase spadne, nebo se zvedne i to druhé.Anebo ne,i tak bude krásnej hafík :)

Mmch nevadí to slepování psům? Můj pes totiž mrská ušima,poslouchá, hodně s nima pracuje, myslím,že jim to musí docela dost vadit.

28.1.2008 09:38

misule napsal(a):
Já mám psa, který vypádá přesně jako ten tvůj a ouška má nahoru. A vypadá skvěle Asi je to přirozený, zbytečně bych ho netrápila slepováním a nechala to,jak se to vyvine.Třeba zase spadne, nebo se zvedne i to druhé.Anebo ne,i tak bude krásnej hafík :)

Mmch nevadí to slepování psům? Můj pes totiž mrská ušima,poslouchá, hodně s nima pracuje, myslím,že jim to musí docela dost vadit.

Mno, řekla bych, že jim vadí asi míň než vylepování uších kupírovaných. Mám doma štěndo dříve kupírovaného plemene a neřekla bych, že ji slepené uši nějak výrazně vadí. Ale asi to bude jedinec od jedince

28.1.2008 09:45

misule napsal(a):

Jeee to je pravda jsou jako bratři On měl právě uši do 5 měsíců dole a najednou se mu jedno postavilo , tak jsem myslela, že se m upostaví i to druhé a bude mít uši nahoru. Jenže, ona je tak už 2 měsíce no. Ale to slepování izolepou se mi opravdu nelíbí, myslim, že by ho to bolelo...

28.1.2008 09:58

mikka napsal(a):
Jeee to je pravda jsou jako bratři On měl právě uši do 5 měsíců dole a najednou se mu jedno postavilo , tak jsem myslela, že se m upostaví i to druhé a bude mít uši nahoru. Jenže, ona je tak už 2 měsíce no. Ale to slepování izolepou se mi opravdu nelíbí, myslim, že by ho to bolelo...

Já bych tomu nechala volný průběh. Já mám toho svýho od 2 let (z útulku), takže ti nemůžu říct,jestli je jako malý taky neměl dole.
Ale je pravda že co jsme si ho vzali, tak jednu dobu mělo jedno ucho tendenci se překlápět dolů. Ale nepřeklopilo se.
V tomhle se moc nevyznám,ale nevím,jestli to třeba není stravou...jestli třeba nepotřebuje víc kolagenu,že by se to zpevnilo,nevím.
Ale spíš mi přijde, že časem se to ustálí,že je ještě malý na to, aby mu to tak zůstalo napořád. Třeba se zvednou obě, anebo se zase sklopí.

Ale jsou fakt jako dvojčata :)
Jestli bude mít i stejně úžasnou povahu,tak tě čekají ty nejlepší časy.....protože je to fakt číslo :) Člověk se s ním hodně nasměje, umí být pěkný střeštiprdlo, ale pak se rozvali na pohovku a člověk o něm vůbec neví,jak je hodnej

28.1.2008 10:09

misule napsal(a):
Já bych tomu nechala volný průběh. Já mám toho svýho od 2 let (z útulku), takže ti nemůžu říct,jestli je jako malý taky neměl dole.
Ale je pravda že co jsme si ho vzali, tak jednu dobu mělo jedno ucho tendenci se překlápět dolů. Ale nepřeklopilo se.
V tomhle se moc nevyznám,ale nevím,jestli to třeba není stravou...jestli třeba nepotřebuje víc kolagenu,že by se to zpevnilo,nevím.
Ale spíš mi přijde, že časem se to ustálí,že je ještě malý na to, aby mu to tak zůstalo napořád. Třeba se zvednou obě, anebo se zase sklopí.

Ale jsou fakt jako dvojčata :)
Jestli bude mít i stejně úžasnou povahu,tak tě čekají ty nejlepší časy.....protože je to fakt číslo :) Člověk se s ním hodně nasměje, umí být pěkný střeštiprdlo, ale pak se rozvali na pohovku a člověk o něm vůbec neví,jak je hodnej

Já ho mám od 4 měsíců je to nalezenec. Nevim, že by stravou ? Hmm je pravda, že furt tápám jaké granule. Do ted byl na eukanubě,ale až dožere pytel už ji nekoupim, protože po ní strašně prdí a má hromady jak spolubydlící labrador. Tak se rozhoduju bud hills nebo orijen. Ten kalogen je v čem?
Odkud jsi? Jak koukám na tu fotku leží na zádech tak mi přijde, že koukám na mého

28.1.2008 11:24

mikka napsal(a):
Já ho mám od 4 měsíců je to nalezenec. Nevim, že by stravou ? Hmm je pravda, že furt tápám jaké granule. Do ted byl na eukanubě,ale až dožere pytel už ji nekoupim, protože po ní strašně prdí a má hromady jak spolubydlící labrador. Tak se rozhoduju bud hills nebo orijen. Ten kalogen je v čem?
Odkud jsi? Jak koukám na tu fotku leží na zádech tak mi přijde, že koukám na mého

My jsme Brno - venkov. Ten kolagen je spíš v doplncích výživy...jinak asi v chrupavkách a tak. Ale v doplncích bych mu to nedávala bez porady s veterinářem...sice by to mělo jedině pomoct,ale i tak.
Na té fotce, jak jde s tou hračkou, tam mi přijde,že ty uši nemá úplně překlopené. že jsou spíš tak napůl...a na té kde seděl,tam měl ty uši ale úplně překlopené......takže můj osobní názor je, že mu lezou nahoru :) tak bych fakt počkala a nedělala žádný slepování...at si to najde nějaké řešení samo:)

Mmch...ten kukuč....celej můj Fidla. Přesně stejnej šibalskej výraz :)

28.1.2008 11:25

misule napsal(a):
My jsme Brno - venkov. Ten kolagen je spíš v doplncích výživy...jinak asi v chrupavkách a tak. Ale v doplncích bych mu to nedávala bez porady s veterinářem...sice by to mělo jedině pomoct,ale i tak.
Na té fotce, jak jde s tou hračkou, tam mi přijde,že ty uši nemá úplně překlopené. že jsou spíš tak napůl...a na té kde seděl,tam měl ty uši ale úplně překlopené......takže můj osobní názor je, že mu lezou nahoru :) tak bych fakt počkala a nedělala žádný slepování...at si to najde nějaké řešení samo:)

Mmch...ten kukuč....celej můj Fidla. Přesně stejnej šibalskej výraz :)

Jo ještě - my krmíme ProPlanem - jehněčí nebo losos :) A chutná a střevní problémy nemá

28.1.2008 11:39

misule napsal(a):
Jo ještě - my krmíme ProPlanem - jehněčí nebo losos :) A chutná a střevní problémy nemá

To je užasný jak si sou podobní ... kolik tvůj má v kohoutku, jestli jso ui stejně velký? Pro planem jsem ho taky krmila, ale co snědl asi kilo z tříkilového pytle tak se mu uplně zhnusil a odmítá ho..... Hih ted na mě kouká a má obě uši nahoře a ypadá uplně stejně jako tvůj Fildo na poslední fotce

28.1.2008 11:39

denny napsal(a):
Dobrý večer

My jsme měli taky jen jedno ouško nahoru.....

28.1.2008 11:40

wooffy napsal(a):

.... a teď,jak nám to sluší....

28.1.2008 11:41

wooffy napsal(a):

ježiš to je krásný bobeček .. co je to za pejska?

maťa

28.1.2008 11:53
maťa

denny napsal(a):
Dobrý večer

Je ten NO s PP, nebo bez? Je moc pěkný!!!

Jinak pokud má problém s postavením jednoho ouška už od dětství, mohlo se stát, že si je "přeležel" již v děloze u matky Osobně s tím sice u NO zkušenosti nemám, ale pamatuji si, že někde v roce 1993 se o tom debatovalo na cvičáku, a nestalo se to jen NO, ale také kolii a ND
Pokud vím, nic se s tím dělat nedalo, chrupavka byla měkká a pejsci prostě měli ouška jinak

Proto se ptám na PP, jestli ti jde o výstavy a chov, nebo ne. Sluší mu to totiž i tak

Hani ahoj!!! Koukám, že Enzo je stále strýček Fidó Stejně mu to sekne a máš aspoň nenapodobitelného pejska

maťa

28.1.2008 11:55
maťa

denny napsal(a):
Dobrý večer

Jo jinak Kolagen přidávat můžeš, tím nic nezkazíš a já osobně nedám dopustit na čistý kolagen v lidském přípravku COLAFIT! Koupíš ho normálka v lékárně

28.1.2008 11:57

mikka napsal(a):
ježiš to je krásný bobeček .. co je to za pejska?

je to franc.buldoček kříženej s papilonem. Takhle nevinně jen vypadá,na to že mu budou 4 měsíce,už toho zvládl celkem hodně.

28.1.2008 11:58

maťa napsal(a):
Jo jinak Kolagen přidávat můžeš, tím nic nezkazíš a já osobně nedám dopustit na čistý kolagen v lidském přípravku COLAFIT! Koupíš ho normálka v lékárně

Ahojky Matulko ... co piranak už není stýček Fido ?

28.1.2008 12:00

wooffy napsal(a):
je to franc.buldoček kříženej s papilonem. Takhle nevinně jen vypadá,na to že mu budou 4 měsíce,už toho zvládl celkem hodně.

tak to je suprová kombinace .. j ápro sebe hádala fr. buldočka s krysaříkem Ale je fakt krásnej, stejně ty kříženci jsou užasný

maťa

28.1.2008 12:03
maťa

mikka napsal(a):
Ahojky Matulko ... co piranak už není stýček Fido ?

Kdepak Hani, piraňce udělalo dobře vykoupání v bahenní a posléze v čisté vodě - to již ne dobrovolně - a od té chvíle mu ouško stojí, jak přibité, byť "fluše" zuby, kudy chodí

Takže čekám, kdy začne kulhat To tu ještě totiž nebylo a nějak se mi nechce věřit, že budu mít nějakého psa BEZ PROBLÉMU!

maťa

28.1.2008 12:05
maťa

maťa napsal(a):
Kdepak Hani, piraňce udělalo dobře vykoupání v bahenní a posléze v čisté vodě - to již ne dobrovolně - a od té chvíle mu ouško stojí, jak přibité, byť "fluše" zuby, kudy chodí

Takže čekám, kdy začne kulhat To tu ještě totiž nebylo a nějak se mi nechce věřit, že budu mít nějakého psa BEZ PROBLÉMU!

Bych tak nenááápadně ještě dodala, že hlavně ta část smečky, co má PP, má těch zdravotních problémů až moc
Ti, co PP nemají, jsou díkybohu, jak rybičky Ťuk ťuk ťuk....buch buch buch

28.1.2008 12:06

mikka napsal(a):
tak to je suprová kombinace .. j ápro sebe hádala fr. buldočka s krysaříkem Ale je fakt krásnej, stejně ty kříženci jsou užasný

Má na procházkách celkem úspěchy.Pokaždé se dovíme něco nového.Prej netopír,klokan,krysa atd.

28.1.2008 12:12

maťa napsal(a):
Bych tak nenááápadně ještě dodala, že hlavně ta část smečky, co má PP, má těch zdravotních problémů až moc
Ti, co PP nemají, jsou díkybohu, jak rybičky Ťuk ťuk ťuk....buch buch buch

Teda tak jdu hledat bahno ... enzo se už dostal do puberty a to pořádný Začal mi pěkně zdrhat za psama, bych h opřerazila parchanta..
Matulko držim palečky ,aby byl piranka v pořádku a určo bude

maťa

28.1.2008 12:17
maťa

denny napsal(a):
Dobrý večer

Bahno ani nemusíš....to spíš vynech a zkus nutnou prodecuru poté, tedy umytí ve vaně komplet celého štěněte Návod jak na to, i s obrázky, máš na mém webu v Aktuálně: Nejen Efram bahňáčkem

Děkuji moc, palečky asi budu potřebovat, protože už mám nervy dopředu, a to díky Agbíškovi.....mimochodem, ten od včerejšího večera kulhá na pravou zadní Nevím co kde dělal, ale asi letěl na zahradu a ty zatáčky on bere jak chrt, kterým bohužel není
Takže opět zvýšené dávky prášků a jestli to nepřejde, hurááá na Jaggy

Ach jooo....

Posílám fotku piraňky a Agbíška....mně si tam radši nevšímej, jim to kazím

Přidejte reakci

Přidat smajlík