kiwi
napsal(a):
Ahojky! potřebovala bych poradit mám číňánka! a asi jsme zanedbali péči o chrup a už tam má nehezký zubní kámen! je jediným řešením veterinární ošetření nebo je i jiný způsob? odmala dostává kostičky na kousání ale asi to u malých plemen nepomáhá! co s tím? jinak krmim granulemi Roal Canin!
Ahoj, já čistím psovi denně zuby (kartáčkem a pastou), k odstraňování kamene jsem taky používala takový kovový srpeček (vypadá jako z manikúry ale je určený na zubní kámen). Od doby, kdy jsme začali krmit Eukanubou, už ale srpeček vůbec nepotřebujeme, kámen se tvoří v mnohem menší míře (dříve jsme dávali Bosch).
kiwi
napsal(a):
Ahojky! potřebovala bych poradit mám číňánka! a asi jsme zanedbali péči o chrup a už tam má nehezký zubní kámen! je jediným řešením veterinární ošetření nebo je i jiný způsob? odmala dostává kostičky na kousání ale asi to u malých plemen nepomáhá! co s tím? jinak krmim granulemi Roal Canin!
Pokud už má zubní kámen vytvořený, pak jsou dvě možnosti. V případě menšího nánosu oškrábat nějakým kovovým předmětem. Nejlepší je samozřejmě speciální "špachtlička", ale klidně se dá použít i cokoli jiného (například padesátník ). V případě většího "postižení" už připadá v úvahu jen veterinář a ultrazvuk
Mimochodem, ne všichni veterináři psa při ultrazvukovém čistění zubů uspávají.
zet
napsal(a):
Pokud už má zubní kámen vytvořený, pak jsou dvě možnosti. V případě menšího nánosu oškrábat nějakým kovovým předmětem. Nejlepší je samozřejmě speciální "špachtlička", ale klidně se dá použít i cokoli jiného (například padesátník ). V případě většího "postižení" už připadá v úvahu jen veterinář a ultrazvuk
Mimochodem, ne všichni veterináři psa při ultrazvukovém čistění zubů uspávají.
V Allpetu mají bezvadnou pastu, která se maže na zuby a dáseň prstem a zubní kámen rozruší a sám opadá. Jmenuje se OROZYME Oral Hygiene Gel a stojí asi 200 kč. Ještě jsem zapomněla, asi je dobrá, protože u nás se stojí na čištění ve frontě