Štěně zlatého retrívra samo doma?!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2008 16:50

Zdravím všechny. Co nevidět budu mít doma štěňátko goldena . První dva týdny s ním zůstanu doma, ale pak mě škola nemine a proto bych se chtěla zeptat, co takové štěně Zl. retívra samo doma nadělá za neplechy? Hraček na kousání bude mít určitě dost, ale některá plemena psů mají v oblibě i sedačky, postele, bačkory a kdo ví co ještě. Proto bych se ráda zeptala, když je Zlatý retrívr (štěně) sám doma, jestli je to "rapl" nebo se nemusím bát až přijdu domů, že to tam nepoznám? Děkuji za všechny vaše názory, rady a příhody

3.2.2008 17:00

mishka napsal(a):
Zdravím všechny. Co nevidět budu mít doma štěňátko goldena . První dva týdny s ním zůstanu doma, ale pak mě škola nemine a proto bych se chtěla zeptat, co takové štěně Zl. retívra samo doma nadělá za neplechy? Hraček na kousání bude mít určitě dost, ale některá plemena psů mají v oblibě i sedačky, postele, bačkory a kdo ví co ještě. Proto bych se ráda zeptala, když je Zlatý retrívr (štěně) sám doma, jestli je to "rapl" nebo se nemusím bát až přijdu domů, že to tam nepoznám? Děkuji za všechny vaše názory, rady a příhody

Ahoj, tak to samozřejmě záleží na temperamentu pejska, to se nedá říct, jestli bude doma hodný nebo zlobivý. Jedno štěně ti všechno okouše, druhé si toho ani nevšimne. Záleží prostě na charakteru a poté i na výchově. Já mám také retrívra, jsou mu už čtyři roky, takže je to pohodář a doma si ničeho nevšimne. Ale když byl malý, tak jsme pro něho měli takovou ohrádku, 120 x 120 cm a vysokou cca 80 cm a v ní jsme ho nechávali když nikdo nebyl doma nebo i na noc. Byl v ní asi první půlrok svého života a pak to bylo v pohodě.

3.2.2008 17:04

mishka napsal(a):

Já bych ho i přesto nechala vždy samotného alespoň ve vedlejším pokoji. Většina lidí dělá tu chybu, že se psem ze začátku jsou stále a pak teprve přijde pro psa šok, když musejí do práce nebodo školy. Bývá to problém třeba po nemoci nebo po prázdninách, takže si ho hlavně nerozmazlit.

3.2.2008 17:32

almina napsal(a):
Já bych ho i přesto nechala vždy samotného alespoň ve vedlejším pokoji. Většina lidí dělá tu chybu, že se psem ze začátku jsou stále a pak teprve přijde pro psa šok, když musejí do práce nebodo školy. Bývá to problém třeba po nemoci nebo po prázdninách, takže si ho hlavně nerozmazlit.

No právě. Já to chci udělat tak, že ten druhý týden co s ním budu doma, tak ráno udělám to co budu dělat pořád. Vyvenčím, dám nažrat a odpočnout, a jak vlastně ho dám odpočívat, tak ho nechám v té místnosti, třeba zezačátku na hoďku, samotné a pak za tři dny třeba už na dvě, aby si začal zvykat, že s ním nidko nebude. Budu prostě dělat jakobych odešla do školy... To myslím, že je celkem dobrý nápad ne?

3.2.2008 17:52

mishka napsal(a):
No právě. Já to chci udělat tak, že ten druhý týden co s ním budu doma, tak ráno udělám to co budu dělat pořád. Vyvenčím, dám nažrat a odpočnout, a jak vlastně ho dám odpočívat, tak ho nechám v té místnosti, třeba zezačátku na hoďku, samotné a pak za tři dny třeba už na dvě, aby si začal zvykat, že s ním nidko nebude. Budu prostě dělat jakobych odešla do školy... To myslím, že je celkem dobrý nápad ne?

To je dobrý nápad. Sice nemám retrívra, ale kokra - i když v tomhle asi moc nezáleží na plemeni. Chce to trénovat hned od začátku, já si psa pořizovala o prázdninách a tuhle stránku jsem zanedbala, pes si na mě tak zvykl, že mě rvalo srdce, když jsem ho slyšela, jak trpí. Postupně jsme to začali trénovat - šlo to ztuha a pomalu, ale dneska už to více méně zvládá. Nechávám jí v chodbě a má otevřeno do verandy, do celého bytu bych ji určitě nepustila, to bych si mohla být jistá, že vyhrabe koš a pustí se i do dalších neplech. Nechávám jí nějaké hračky a papírovou krabičku s dobrotami, aby se zabavila. Občas ještě škrábe na dveře, ale začíná zjiš´tovat, že je to k ničemu, tak snad časem upustí i od toho. Hodně štěstí

3.2.2008 19:35

monica napsal(a):
To je dobrý nápad. Sice nemám retrívra, ale kokra - i když v tomhle asi moc nezáleží na plemeni. Chce to trénovat hned od začátku, já si psa pořizovala o prázdninách a tuhle stránku jsem zanedbala, pes si na mě tak zvykl, že mě rvalo srdce, když jsem ho slyšela, jak trpí. Postupně jsme to začali trénovat - šlo to ztuha a pomalu, ale dneska už to více méně zvládá. Nechávám jí v chodbě a má otevřeno do verandy, do celého bytu bych ji určitě nepustila, to bych si mohla být jistá, že vyhrabe koš a pustí se i do dalších neplech. Nechávám jí nějaké hračky a papírovou krabičku s dobrotami, aby se zabavila. Občas ještě škrábe na dveře, ale začíná zjiš´tovat, že je to k ničemu, tak snad časem upustí i od toho. Hodně štěstí

Ja mám doma už 9 let goldena. Byli jsme s ním doma asi týden, pak skončili prázdniny a byl od pul osmi tak do jedny sam doma. Tata vyrobil takovy dreveny plutek jelikož máme kuchyň propojenou s obývákem. MOhl tedy být jenom v předsíni a v kuchyni. Asi dva měsíce měl nutkání okusovat nábytek. Pak ho to přešlo. je fakt zlatej

4.2.2008 09:30

mishka napsal(a):

Sice nemám goldena nýbrž labradora, ale myslím, že to se štěnětem bude podobné. Mladí retrívři jsou velmi podnikaví a plní temperamentu, takže se nějjakým "ztrátám" nejspíš nevyhnete. My to eliminovali tím, že pokud zůstával Sam sám doma, tak ve vyklizené předsíni (i záclony musely pryč) plné hraček. Pravda je, že jsem v té době studovala a byla s ním první rok skoro pořád doma, takže byl sám jen občas a ne na dlouho. Se zvykáním na samotu potíže nebyly, Sam je dost nezávislák a pohodář. Od mala spal sám v místnosti na pelíšku, což tomu asi taky napomohlo, že pak nijak viditelně netrpěl.
Takže doporučuji hlavně přizpůsobit byt - nenechat tam po dobu nepřítomnosti nic, čeho byste pak museli litovat a nic, čím by si štěně mohlo ublížit (Sam třeba zrovna takové věci miloval, stačilo jít na záchod a v nestřežené chvíli se zmocnil pepřového spreje, antikoncepčních pilulek, žiletek na holení... všechno přežil v pořádku, ale bylo to drama). No, a pak se obrnit trpělivostí, protože to přejde s věkem. Sama jsem musela i na návštěvách hlídat zruba do roku, pak se zklidnil. A ve třech dostal úplně rozum, a to tak náhle, že jsem nejdřív myslela, že je nemocný.
Taky je pravda, že je v tom každý pes jiný a že zlaťáci jsou obecně klidnější a rozumnější než labísi. Takže hodně radosti s prckem!
Na obr. Sam před šesti lety

Přidejte reakci

Přidat smajlík