Svatobernardský pes (bernardýn) pod psát Aranka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2008 11:54

CHtěla bys mi zdělit pár rad co se týče bernardýna byla bych moc ráda a budu ráda když se přidají i ostatní co maj skušenosti s tímto plemenem

13.2.2008 15:37

romiik napsal(a):
CHtěla bys mi zdělit pár rad co se týče bernardýna byla bych moc ráda a budu ráda když se přidají i ostatní co maj skušenosti s tímto plemenem

Záleží v jakém směru by jsi potřebovala poradit, co tě nejvíce zajímá. Je toho mnoho. Zda již jsi majitelem bernardýna nebo zda nákup teprve plánuješ atd.

13.2.2008 16:11

aranka napsal(a):
Záleží v jakém směru by jsi potřebovala poradit, co tě nejvíce zajímá. Je toho mnoho. Zda již jsi majitelem bernardýna nebo zda nákup teprve plánuješ atd.

Je děkuji jsem již majitelkou fenybez pp vzala sem si jí od ochráncu zvířat byla týraná tak sme se jí ujali.Ale tím že nedostávala jíst tak má sražený žaludek a odmítá stravu tak porád špekulujem co jí dávat co zabere jednou po druhé už ne .A dále nesnáší psi nejradči by je asi zakousla a to i feny

13.2.2008 17:24

romiik napsal(a):
Je děkuji jsem již majitelkou fenybez pp vzala sem si jí od ochráncu zvířat byla týraná tak sme se jí ujali.Ale tím že nedostávala jíst tak má sražený žaludek a odmítá stravu tak porád špekulujem co jí dávat co zabere jednou po druhé už ne .A dále nesnáší psi nejradči by je asi zakousla a to i feny

Nejlépe jak psa rozežrat je dávat mu vícekrát denně žrát. Zpočátku bych ji dávala 3 x denně a určitě nepohrdne vařenou stravou nebo jestli krmíte granule tak nějaké pro psy s trávícími potížemy, aby nápor na zažívání nebyl tak velký. Horší to bude se zvykáním na jiné psy a soužití s nimi, pravděpodobně má špatné zkušenosti nebo mohla být od jiných psů i izolována, špatná socializace. Bude to chtít hodně trpělivosti.Bernardýni si hodně pamatují.Rychle se dá skazit ,ale dlouho nebo vůbec napravit.

13.2.2008 17:37

aranka napsal(a):
Nejlépe jak psa rozežrat je dávat mu vícekrát denně žrát. Zpočátku bych ji dávala 3 x denně a určitě nepohrdne vařenou stravou nebo jestli krmíte granule tak nějaké pro psy s trávícími potížemy, aby nápor na zažívání nebyl tak velký. Horší to bude se zvykáním na jiné psy a soužití s nimi, pravděpodobně má špatné zkušenosti nebo mohla být od jiných psů i izolována, špatná socializace. Bude to chtít hodně trpělivosti.Bernardýni si hodně pamatují.Rychle se dá skazit ,ale dlouho nebo vůbec napravit.

ty sou krásný máte chovnou stanici ?Dáváme několikrát děně jenže ta si lehne několikrád jí i krmím ,ale jednou to zabere pak zas né máme granule a vařím těstovyny rýži a maso to maj deně tvaroh jogurty a tak dál má rada docela sladký to co asi dostala přes plot.Mám doma fenu a tu přijala asi jen díky tomu že se obje háraly.Jinak s těmi jinými psi je to opravdu krutý a že je tvrdohlavá sem zjistila,ale jinak uplně supr andílek jen kdyby jedla jak má

13.2.2008 18:38

romiik napsal(a):
ty sou krásný máte chovnou stanici ?Dáváme několikrát děně jenže ta si lehne několikrád jí i krmím ,ale jednou to zabere pak zas né máme granule a vařím těstovyny rýži a maso to maj deně tvaroh jogurty a tak dál má rada docela sladký to co asi dostala přes plot.Mám doma fenu a tu přijala asi jen díky tomu že se obje háraly.Jinak s těmi jinými psi je to opravdu krutý a že je tvrdohlavá sem zjistila,ale jinak uplně supr andílek jen kdyby jedla jak má

S tím krmením to bude déle trvat nebo ji dávka může také prozatím stačit.Plno lidí má představu,že bernardýn spotřebuje velké množství krmení, ale není to úplná pravda. Podle fotky nevypadá hubená, je dobré jak je bernardýn dobře pohyblivý a není tlustý.Když je jinak zdravá bez jiných problémů a spíš atletický typ,bez zřetelně vyditelných žeber,tak nevidím žádný problém.
Ano mám chovatelskou stanici.Jestli si chcete něco přečíst o bernardýnech podívejte se na naše klubové stránky www.bernardynklub.cz ,jsou tam o nich i pěkné články.

13.2.2008 18:42

aranka napsal(a):

Dobry den, (ARANKA)
Prepacte, ze Vam tu vstupujem, ale chcem sa Vas opytat ci su tyto krasny hafani s pp?? A taktiez by som chcela vediet vas nazor na krytie Svatobernards. psov s pp s nepapierakmi, alebo dokonca kryt svatober. bez pp so psom tiez bez pp.
Dakujem za Vasu odpoved
Katka

13.2.2008 19:55

1katka1 napsal(a):
Dobry den, (ARANKA)
Prepacte, ze Vam tu vstupujem, ale chcem sa Vas opytat ci su tyto krasny hafani s pp?? A taktiez by som chcela vediet vas nazor na krytie Svatobernards. psov s pp s nepapierakmi, alebo dokonca kryt svatober. bez pp so psom tiez bez pp.
Dakujem za Vasu odpoved
Katka

Ano moji psi jsou s PP. Záleží na tom zda pes s PP je chovný nebo nikoli.Jestli je chovný tak můj názor je krýt pouze uchovněné feny s PP.Jestli pes s PP chovný není z jakých koliv příčin, tak je jen na rozhodnutí majitele jestli se psem bude krýt feny bez PP nebo třeba i s PP ,ale neuchovněné. To samé je i na rozhodnutí majitelů obou jedinců bez PP, tam je velké riziko ,že jedinci mohou být příbuzní nebo dokonce sourozenci a to hlavně v tom případě,že ani jeden není po některém rodiči s PP. U nás je poměrně malá chovná základna a i u psů s PP musíme důkladně vybírat oba rodiče.

13.2.2008 20:03

aranka napsal(a):
Ano moji psi jsou s PP. Záleží na tom zda pes s PP je chovný nebo nikoli.Jestli je chovný tak můj názor je krýt pouze uchovněné feny s PP.Jestli pes s PP chovný není z jakých koliv příčin, tak je jen na rozhodnutí majitele jestli se psem bude krýt feny bez PP nebo třeba i s PP ,ale neuchovněné. To samé je i na rozhodnutí majitelů obou jedinců bez PP, tam je velké riziko ,že jedinci mohou být příbuzní nebo dokonce sourozenci a to hlavně v tom případě,že ani jeden není po některém rodiči s PP. U nás je poměrně malá chovná základna a i u psů s PP musíme důkladně vybírat oba rodiče.

No mala som na mysli psikov bez pp, a chcela by som Vas nazor, ci Vy osobne keby ste mala fenu bez pp (nechovnu) ci by ste ju dala nakryt, len teda z takeho dovodu, aby mala aspon raz mlade??? Inaak su naozaaaj uzastnyyy, idem hned mrknut na vase stranky
A ozaj ako je to so slintanim?? Moc slintaju,? teda ja mam newfoundl. a ten ked vidii, ze niekto nieco papa, tak nam pustaa potoky sliiin, ale uz sme si nejako na to zvykliii

13.2.2008 20:26

aranka napsal(a):

pro (aranka) tady jak se tě ptaj ohledně toho nakrývání tak tu de o nás co máme psi bez PP a náhodou si jí dovolíme připustit některým to vadí moc já jsem toho názoru když chci po své feně štěně s jejíma vlastnostma tak jí připustim ať má PP , nebo né nedělám v tom rozdíl a nejsem jediná je jich víc tak asi chtěj docílit abys mi taky a vůbec nikdo neodpovídal na mé otázky a nedával rady.Jinak fena bernardýna co mám já neslintá to novofundland slintá určitě

13.2.2008 20:27

1katka1 napsal(a):
No mala som na mysli psikov bez pp, a chcela by som Vas nazor, ci Vy osobne keby ste mala fenu bez pp (nechovnu) ci by ste ju dala nakryt, len teda z takeho dovodu, aby mala aspon raz mlade??? Inaak su naozaaaj uzastnyyy, idem hned mrknut na vase stranky
A ozaj ako je to so slintanim?? Moc slintaju,? teda ja mam newfoundl. a ten ked vidii, ze niekto nieco papa, tak nam pustaa potoky sliiin, ale uz sme si nejako na to zvykliii

Já osobně bych fenu bez PP jen z důvodu ,aby měla alespoň jenou štěňata nekryla.Také jsem měla fenu bez PP ,ale jiného plemene a měla jsem ji jen jako výborného kamaráda, když dožila, tak až potom jsem začala uvažovat o tom, jaké by to bylo mít štěňata z vlastního chovu a proto jsem si již vybrala psa s PP a založila chovatelskou stanici.

13.2.2008 20:30

romiik napsal(a):
pro (aranka) tady jak se tě ptaj ohledně toho nakrývání tak tu de o nás co máme psi bez PP a náhodou si jí dovolíme připustit některým to vadí moc já jsem toho názoru když chci po své feně štěně s jejíma vlastnostma tak jí připustim ať má PP , nebo né nedělám v tom rozdíl a nejsem jediná je jich víc tak asi chtěj docílit abys mi taky a vůbec nikdo neodpovídal na mé otázky a nedával rady.Jinak fena bernardýna co mám já neslintá to novofundland slintá určitě

No já mám dvě fenky NF a ani jedna neslintá.
Teda ta starší, Lenny slintala asi tak do svých necelých dvou let.
No a mladá, Baffy ta zatím neslintá vůbec.

13.2.2008 20:33

scepancova napsal(a):
No já mám dvě fenky NF a ani jedna neslintá.
Teda ta starší, Lenny slintala asi tak do svých necelých dvou let.
No a mladá, Baffy ta zatím neslintá vůbec.

No tak vydíš že slintá Ket ještě nepřestala to je asi tím že jí je 10m.Jinak diskuze na NF je krapánek jinde asi si se spletla

13.2.2008 20:34

romiik napsal(a):
No tak vydíš že slintá Ket ještě nepřestala to je asi tím že jí je 10m.Jinak diskuze na NF je krapánek jinde asi si se spletla

Jinak aranka máš krásné psi a stránky taky jen tak dál

13.2.2008 20:37

romiik napsal(a):

Hmmm, trochu drzá............tebe taky z diskuze NF nikdo nevyhazoval.
Já tady jenom napsala, že ne všichni NF slintají. Mám doma dva a ani jeden neslintá.
A jestli umíš číst, tak jsem psala že starší fena slintala do necelých dvou let, nyní ji už je 6 a nestliná.

13.2.2008 20:40

1katka1 napsal(a):

Ještě jsem zapoměla odpovědět na slintání :). Podle mého pozorování na mých psech jsem si všimla , že méně slintají feny a to z toho důvodu,že mají menší závěsy na tlamě než psi a tak se jim v nich nedrží tolik vody např. při pití nebo slin,když vidí něco dobrého. Pes který patří do skupiny molossů, tak každý méně či více slintá a není to jen bernardýn nebo novofundlák

13.2.2008 20:46

scepancova napsal(a):
Já tady jenom napsala, že ne všichni NF slintají. Mám doma dva a ani jeden neslintá.
A jestli umíš číst, tak jsem psala že starší fena slintala do necelých dvou let, nyní ji už je 6 a nestliná.

Tak ja nevieem, ze by berno. neslintal???Fuhaaaaa to je zaujimave toto sa mi fakt nezdaaa kamarat mal takeho hafa a ten slintal cely cas aj ked prave nevidel jedlo., preto ma to zaujimaaa.
A inak moj fundlak slinta zatial, len ked vidi niekoho jest, a neverim tomu , ze ked zacnes pred ber. jest piskot tak bude suchy !!!!neverim tomu!!!!
Romca a stym spletenim si ako myslela??? Ako to o com vravis, kazdy si moze pisat to co chce!!! a hlavne kde chce!!! A hlavne citaj pozorne co pise Katka scep.

13.2.2008 20:53

scepancova napsal(a):

Já nejsem drzá jen člověk řekne svuj názor a vy hned bubu tak nevím kdo by radči neodešel vy žijete jen pro vístavy a ty co jsou jen se psam normálně asi bez vístav tak se nemaj šanci chytit tot muj další názor.A nikoho taky nevyhazuji jen sem řekla že NFsou vedle a tam ti poví jak moc slintaj

maťa

13.2.2008 20:55
maťa

romiik napsal(a):
Já nejsem drzá jen člověk řekne svuj názor a vy hned bubu tak nevím kdo by radči neodešel vy žijete jen pro vístavy a ty co jsou jen se psam normálně asi bez vístav tak se nemaj šanci chytit tot muj další názor.A nikoho taky nevyhazuji jen sem řekla že NFsou vedle a tam ti poví jak moc slintaj

Romano! Já nevystavuji a přesto mám psy s PP!!! Jsou to mí parťáci a miláčci, a neodsuzuji nic a nikoho, ale množit na bezpapírové feně a úmyslně, je fakt padlé na hlavu, a ještě s argumentem, že je to zdravotně prospěšné!!! Napřed se nauč základy o psech, a pak je měj

A holky neurážej, protože oproti tobě mají v hlavě jasno a srovnáno a o své psy se starají nejen z láskou, ale hlavně s úctou a selským rozumem, což tobě evidentně chybí

maťa

13.2.2008 20:56
maťa

romiik napsal(a):

S úctou k plemeni, tam mělo být, mi to nějak vypadlo

13.2.2008 21:00

romiik napsal(a):

Zlata mojaaa , ale to mas uplnu pravdu, ze nf su vedla, ty nevies citat???? Ja som sa pytala, ze ako slinta bern.!!!!!!! a to mi tam urcite nepovediaaa.
A co sa tyka vyhadzovu , nikto ta nevyhodil, kazdy si povie svoj nazor , a inak mala by si odist aj odtial to , kedze ma svoj nazor taky isty ako my aj aranka
Dalsia vec su tam tiez ludia kt maji Nf bez papierov a tam nie je ziadny probleeem.
My zijeme pre vystavy??? hmmm to je zaujimave, chodia tiez na ifaunu ludia, kt nevystav.

13.2.2008 21:00

romiik napsal(a):

Jen že, jestli jsi si všimla, tak 1Katka1 se ptala na to jak slintají bernardýni a zároveň napsala, že její NF slintá. Tzn. že já odpověděla jí a né tobě. Tak že se nauč číst a pak tady někoh vyhazuj. Chápeš?
Jinak, my jenom výstavama nežijeme, to jsi opravdu na velkém omylu. A to že se cítíš dodčená, že jsme napsaly svůj názor na krytý psí bez PP to je jen a jen tvůj problém.
Napsaly jsme jenom svůj názor, nic víc, nic miň.
Nezlob se na nás, ale prostě nebudeme někomu vykládat, že má skvělý nápad krýt psa bez PP, když tento názor nemáme.
Nikdo vás od nikud nevyhazoval..............jen jsme napsaly svůj názor. A to že jste vztahovačné, urážlivé, za to bohužel nemůžeme. Prostě nikomu nebudeme lhát, když si o množení psů bez PP myslím, to co si myslím, tak to taky tak napíšu.
A jestli jenom proto jsem my špatné, proto že nesdílíme váš názor, tak promiň.

13.2.2008 21:01

romiik napsal(a):

Romčo, ono vůbec nejde o ty výstava, víš to sama. jde o přístup, názor jako máte vy, jsem měla před pořízením psa taky, naco PP, vždyť pes je na lásku...
ale časem chce člověk víc, ne jen toho psa na zahradum když se můžeš potkával s lidma, které spojuje koníček a ještě si to zpříjemnit výstavou, není co řešit, mít štěňata, která mají svou budoucnost a být na ně hrdá.
jo to jde...
vím, že se třeba vaši psi mají skvěle, dělejte to dál, ale na množení si pořiď fenu s PP, a budeš hrdá i na sebe, že jdi udělala něco víc pro toto plemeno!

13.2.2008 21:02

romiik napsal(a):

Jo jinak píše se VÝSTAVA a ne VÍSTAVA.

13.2.2008 21:08

rude napsal(a):
Romčo, ono vůbec nejde o ty výstava, víš to sama. jde o přístup, názor jako máte vy, jsem měla před pořízením psa taky, naco PP, vždyť pes je na lásku...
ale časem chce člověk víc, ne jen toho psa na zahradum když se můžeš potkával s lidma, které spojuje koníček a ještě si to zpříjemnit výstavou, není co řešit, mít štěňata, která mají svou budoucnost a být na ně hrdá.
jo to jde...
vím, že se třeba vaši psi mají skvěle, dělejte to dál, ale na množení si pořiď fenu s PP, a budeš hrdá i na sebe, že jdi udělala něco víc pro toto plemeno!

Tak takhle nějak přesně jsem to chtěla napsat, díky Peťo. Akorát jsem nějak nemohla najít vhodná slova(nikdy jsem moc na sloh nebyla). A třeba já přece s Alim taky nevystavuju!

13.2.2008 21:10

neofemka napsal(a):
Tak takhle nějak přesně jsem to chtěla napsat, díky Peťo. Akorát jsem nějak nemohla najít vhodná slova(nikdy jsem moc na sloh nebyla). A třeba já přece s Alim taky nevystavuju!

No nevystavuješ a taky nechceš chovat. Protože víš, že by to nebylo správné, i když Ali má PP, klidně by ho uchovnili, vašk co, nikdo přeci neví jaké měl problémy. Jen že máš selský rozum a taky ho používáš. Narozdíl od někerých.

13.2.2008 21:13

scepancova napsal(a):
No nevystavuješ a taky nechceš chovat. Protože víš, že by to nebylo správné, i když Ali má PP, klidně by ho uchovnili, vašk co, nikdo přeci neví jaké měl problémy. Jen že máš selský rozum a taky ho používáš. Narozdíl od někerých.

já to holky nechápu, chtěla se bavit o svém psu a co má žrát a vy jste dizkusi o nakrytí převedli sem.dejte jí pokoj, že vás to baví.

13.2.2008 21:16

michalasin napsal(a):
já to holky nechápu, chtěla se bavit o svém psu a co má žrát a vy jste dizkusi o nakrytí převedli sem.dejte jí pokoj, že vás to baví.

No jestli jsi si všimla, tak já tady slušně odpověděla, na slintání.
To že se Romiik, hned ozve a napíše že diskuze NF je vedle, hmmm nechápu. Proč mě posílá vedle, když jsem já slušně odpověděla???
Haa, proč?

13.2.2008 21:17

romiik napsal(a):

OT : Ja tiez nevystavujem a mohla by som. Mam psa s PP

13.2.2008 21:18

michalasin napsal(a):

hm, mna len zaujimal nazor Aranky, neviem co je na tom zle???
A presne ako Katka pise, ze Romca na nu "vyletela"

13.2.2008 21:18

pigie napsal(a):

a nemáte to jedno , se to tady bude omílat pořád dokola.

13.2.2008 21:19

pigie napsal(a):

hmmm, měly by jsem spočítat, kolik máme vlastně na naši diskuzi psů a kolik z nich chodí na výstavy. Troufám si říct, že to nebude ani polovina.

13.2.2008 21:20

michalasin napsal(a):

No jasně, však je to jedno.
Si množete bezpapíráky a nás s tim neotravujte.

13.2.2008 21:20

michalasin napsal(a):

je to ale pravda, chtěla poradit s bernardýnem a už jsou tu NF.

13.2.2008 21:22

scepancova napsal(a):
hmmm, měly by jsem spočítat, kolik máme vlastně na naši diskuzi psů a kolik z nich chodí na výstavy. Troufám si říct, že to nebude ani polovina.

To mozme tvrdit aj o tebe si si zalozila nove forum bez pp a preco si tu????
To ma strasne zaujima

13.2.2008 21:22

scepancova napsal(a):
No jasně, však je to jedno.
Si množete bezpapíráky a nás s tim neotravujte.

však nikdo vás už neotravuje.tak nevím proč se tím pořád zabíváte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík