Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2008 15:30

No koukám, že diskuze s PP nebo bez PP je tady pro Vás naprosto zbytečná.
Já nikdy neřekla, že s PP jsou lepší to ne. Ale u psa s PP, máš jistý původ, víš co z toho vyroste u psa bez PP nikdy ta jistota není.
A neříkej mi, že ty znáš, nebo jsi viděla rodiče, prarodiče a praprarodiče tvé feny.
Tvá fena může mít povahu naprosto úžasnou, ale víš jakou povahu měli její rodiče a prarodiče? Ty víš zda, byli zdraví? Zda netrpěli nějakou genetickou vadou?
Zda měli, či neměli DKK? Určitě z toho nic nevíš.
Tvá fenka může být naprosto zdravá, ale bohužel toto všechno může přenášet.
Pokud by jsi věděla něco o chovu s PP, tak by jsi také věděla, že zde se všechny tyto věci kontrolují a k sobě se pouštějí jenom vhodní jedinci. Taky se hlídá povaha, pes který má špatnou povahu se ani neuchovní, může to být sebekrásnější jedinec, ale pokud povaha není OK, tak se prostě neuchovní.
Což u množení bez PP se ani náhodou nedodržuje.

No ale pokud chceš, tak si svou krásnou, hodou fenk klidně množ, je to jen a jen tvoje věc. Ale tady s tim nebude nikdo souhlasit.
A ještě jedna věc, my si pořídili fenu s PP, neplánovali jsme žádné výstavy, štěňata, prostě nic takového. Ale chtěli jsme s PP, už jenom kvůli jistotě původu. To že jsme se nakonec začali chovu věnovat, to už je druhá věc.
Původně byla taky jenom na zahradu, jako společník. Ale nikdy mě nenapadlo si pořízovat psa bez PP jenom kvůli toho, že je drahší než s PP. Vždyť pořizovací cena je to nejmenší. Dlaší náklady, ať už se jedno o psa s PP nebo bez PP, jsou stejně naprosto stejná.

13.2.2008 15:34

scepancova napsal(a):
Já nikdy neřekla, že s PP jsou lepší to ne. Ale u psa s PP, máš jistý původ, víš co z toho vyroste u psa bez PP nikdy ta jistota není.
A neříkej mi, že ty znáš, nebo jsi viděla rodiče, prarodiče a praprarodiče tvé feny.
Tvá fena může mít povahu naprosto úžasnou, ale víš jakou povahu měli její rodiče a prarodiče? Ty víš zda, byli zdraví? Zda netrpěli nějakou genetickou vadou?
Pokud by jsi věděla něco o chovu s PP, tak by jsi také věděla, že zde se všechny tyto věci kontrolují a k sobě se pouštějí jenom vhodní jedinci. Taky se hlídá povaha, pes který má špatnou povahu se ani neuchovní, může to být sebekrásnější jedinec, ale pokud povaha není OK, tak se prostě neuchovní.

No ale pokud chceš, tak si svou krásnou, hodou fenk klidně množ, je to jen a jen tvoje věc. Ale tady s tim nebude nikdo souhlasit.
A ještě jedna věc, my si pořídili fenu s PP, neplánovali jsme žádné výstavy, štěňata, prostě nic takového. Ale chtěli jsme s PP, už jenom kvůli jistotě původu. To že jsme se nakonec začali chovu věnovat, to už je druhá věc.
Původně byla taky jenom na zahradu, jako společník. Ale nikdy mě nenapadlo si pořízovat psa bez PP jenom kvůli toho, že je drahší než s PP. Vždyť pořizovací cena je to nejmenší. Dlaší náklady, ať už se jedno o psa s PP nebo bez PP, jsou stejně naprosto stejná.

tady se nikdo o pořizovací ceně nebaví, do psů jsem dala už spoustu peněz, ale s pp mám taky špatné zkušenosti, přesto, že rodiče od štěňat měli udělaný rtg a ty kraviny kolem toho, tak fena měla tolik vrhů, že ty poslední štěnda byli mrzáci. a ti co si je koupili pak lítali jen po veterině a vyplázli nemalé peníze za operace kyčlí. a to měli rodiče0/0. fakt musím souhlasit s romčou.

13.2.2008 15:38

michalasin napsal(a):
tady se nikdo o pořizovací ceně nebaví, do psů jsem dala už spoustu peněz, ale s pp mám taky špatné zkušenosti, přesto, že rodiče od štěňat měli udělaný rtg a ty kraviny kolem toho, tak fena měla tolik vrhů, že ty poslední štěnda byli mrzáci. a ti co si je koupili pak lítali jen po veterině a vyplázli nemalé peníze za operace kyčlí. a to měli rodiče0/0. fakt musím souhlasit s romčou.

Pokud vím, tak jestli chovatelé chovají podle zásad klubu, tohle se stát nemůže, protože fena může mít jen několik vrhů za určité období-holky opravte mě, která se v tom vyznáte líp.

13.2.2008 15:39

michalasin napsal(a):

ještě jsem se chtěla zeptat, zda Maťa má taky foundlanda, nebo křížence?

13.2.2008 15:39

michalasin napsal(a):

No, promě za mě si vy dvě množte co chcete. Je to jen a jen vaše věc.

A ty jsi měla nějakého psa s PP?
Taky netvrdím, že jsou papírová štěňata vždy zdravé, genetiga je mocná čarodějka.
Hmmm, no a zajímalo by mě, kolik teda měla ta fenka vrhů, protože když je fena chovná, tak může mít štěňata pouze jednou za rok. Teda aspoň u NF.
Pokud to vezmu u NF, tak to vychází max. na 5 vrhu za její život.

13.2.2008 15:40

michalasin napsal(a):

Máťa ti odpoví určitě sama. Ale NF nemá...............teda co vím, tak zatím NF nemá.

13.2.2008 15:43

michalasin napsal(a):

S počtem vrhů neztrácí štěňata na kvalitě. Záleží, jaký genový materiál jim předají rodiče. Když mají rodiče DKK 0/0, znamená to, že mají dobré předpoklady pro to, aby měli zdravé klouby. Ale špatnou výživou, přehnaným zatěžováním kloubů u štěňat se dá udělat mrzák i ze zdravého štěněte s dobrými předpoklady. Proto také "vývojová displazie" KK) Na druhou stranu, pokud rodiče bez PP a tudíž ledkdy (ne vždy) mají vady i v kostře stavbě těla( vč DKK), předají tento genový materiál svým štěňatům a ta s takovým genovým základem bohužel již přes všechnu naši snahu nemohou mít DKK 0/0 popřípadě jinnou natolik slušnou, aby se i u nich neprojevily zdravotní problémy.

13.2.2008 15:45

michalasin napsal(a):

Bohužel každej pes kterýho znám a má papíry je děs operace očí potíže s močákem moc velká víška a další a další věci porád léky a veteryna kapačky doma špatně jí sou už zdegenerovaný jeden je myslím z druhého vrhu teprve a stejně ty problémi maj já neřeším pořizovací cenu ,ale to že mám špatný skušenosti a určitě nejsem jediná proto asi dou lidi radči do bez pp

13.2.2008 15:45

scepancova napsal(a):
No, promě za mě si vy dvě množte co chcete. Je to jen a jen vaše věc.

A ty jsi měla nějakého psa s PP?
Taky netvrdím, že jsou papírová štěňata vždy zdravé, genetiga je mocná čarodějka.
Hmmm, no a zajímalo by mě, kolik teda měla ta fenka vrhů, protože když je fena chovná, tak může mít štěňata pouze jednou za rok. Teda aspoň u NF.
Pokud to vezmu u NF, tak to vychází max. na 5 vrhu za její život.

kolik měla vrhů nevím, znám ale ty co od nich mají 2 štěňata- jsou to labradoři, a už za ty operaca dali 30000 kč, mají štěstí, netrpí nedostatkem peněz, takže nebyk broblém v operaci, ale paradoksem je, že si vzali jedno, až byl starší tak to zjistili a nechali psa operovat, řekli to chovateli a ten že si psa vezme zpět a dá jim druhé štěně. ale oni už na toho prvního byli zvyklí, nechali si jej a vzali ještě od něj druhého a ten má teď to samé v bledě modrým.a přitom rodiče mají kyčle v pořádku. to je ale divný, coooo?

13.2.2008 15:48

michalasin napsal(a):
kolik měla vrhů nevím, znám ale ty co od nich mají 2 štěňata- jsou to labradoři, a už za ty operaca dali 30000 kč, mají štěstí, netrpí nedostatkem peněz, takže nebyk broblém v operaci, ale paradoksem je, že si vzali jedno, až byl starší tak to zjistili a nechali psa operovat, řekli to chovateli a ten že si psa vezme zpět a dá jim druhé štěně. ale oni už na toho prvního byli zvyklí, nechali si jej a vzali ještě od něj druhého a ten má teď to samé v bledě modrým.a přitom rodiče mají kyčle v pořádku. to je ale divný, coooo?

no jsem se jen na Máťu ptala, protže se připojí, jen když si může rýpnout. a není to jen v tomhle fóru.jinak nic proti ní.

13.2.2008 15:49

michalasin napsal(a):

No divné to není............jediné co je divné je to, že si tam od tud vzali další štěně.
Navíc jak píšu, genetika je mocná čarodějka, tzn. že i po zdravách rodičích se může vyskytnout nemocné štěně, ale určitě je tam menší předpoklad, než u bezpapíráku, u kterých skoro žádný množitel žádná vyšetření nedělá a samozřejmě ani nezná žádná vyšetření rodičů a prarodičů.

13.2.2008 15:51

michalasin napsal(a):
no jsem se jen na Máťu ptala, protže se připojí, jen když si může rýpnout. a není to jen v tomhle fóru.jinak nic proti ní.

jinak fakt pp neřeším, líbí se mi i s pp i bez pp, vždyť jsou to naši miláčci?!!? a každý se o něj snaží starat jak nejlíp umí.

13.2.2008 15:51

michalasin napsal(a):

Hmmm, se Máťi ani nedivím, že se zde připojí jen jak si může rýpnout, protože tady to fatk asi jinak ani nepůjde.
Ale jsem ráda, že se zde připojuje, aspoň nás je víc kterým se to nelíbí.

13.2.2008 15:54

michalasin napsal(a):

Jo pp sem mněla , byla to fena bernského salašníka , ale z špatných zkušenosti sme s manželem odmítli dalšího pp.Nikdy sem nebyla na vístavě chtěli sme doma pouze mazlíčka

13.2.2008 15:55

romiik napsal(a):
Jo pp sem mněla , byla to fena bernského salašníka , ale z špatných zkušenosti sme s manželem odmítli dalšího pp.Nikdy sem nebyla na vístavě chtěli sme doma pouze mazlíčka

A můžu vědět ty špatné zkušenosti?

13.2.2008 15:59

romiik napsal(a):

Já to řeknu asi takhle: štěňata? proč ne?! pokud bude o ně dobře postaráno a budou rozdáni do dobrých rukou!?, množení ve velkým?????- to myslím fena má dvakrát do roka štěňata a za život tak 10 vrhů. tak to rozhodně ne! chudák fena a štěňata.a můj názor platí s pp i bezpp

13.2.2008 16:01

evina napsal(a):
S počtem vrhů neztrácí štěňata na kvalitě. Záleží, jaký genový materiál jim předají rodiče. Když mají rodiče DKK 0/0, znamená to, že mají dobré předpoklady pro to, aby měli zdravé klouby. Ale špatnou výživou, přehnaným zatěžováním kloubů u štěňat se dá udělat mrzák i ze zdravého štěněte s dobrými předpoklady. Proto také "vývojová displazie" KK) Na druhou stranu, pokud rodiče bez PP a tudíž ledkdy (ne vždy) mají vady i v kostře stavbě těla( vč DKK), předají tento genový materiál svým štěňatům a ta s takovým genovým základem bohužel již přes všechnu naši snahu nemohou mít DKK 0/0 popřípadě jinnou natolik slušnou, aby se i u nich neprojevily zdravotní problémy.

Ja mam tiez maltezaka bez pp ma uz 6,5 roka, a teraz uz rozmyslam, ze neskor si kupim maltezaka uz s pp, pokial sa bude dat, pretoze to co vidim okolo seba tak to maltezaci rozhodne nie su. Samozrejme, za ani moj nie je ideal , ale aspon splna ako taku vysku, kdezto ked vidim, maltezaka vo velkosti stredneho pudlikaa a zvlnenou srstou tak som zhrozenaa, samozrejme je to milacikk strasny , ale akosi uz to je take zavadzajuce , ze toto je maltezak ked tak vobec nevypada.
Ked som mala 15 tak som ho chcela kryt samozrejme, ale len kvoli tomu , aby som mala potomka po nom, ale postupom casu som zistila, ze je to strasnaaa blbost.
Teraz by som si to nedovolila.
A aka je taka strasna starost mat psa s pp???Venovat sa musis tak isto , akurat, ze musis ist na dve vystavy a bonitaciu, a to si myslim, ze nie je nic hrozneee niee??
Ja som si kupila Sany ako domaceho milacika a nie na vystavy o tom som ani neuvazovala, chcela som len ,aby bola zdrava, a aby som vedela akych ma skutocnych rodicov.

13.2.2008 16:03

michalasin napsal(a):
Já to řeknu asi takhle: štěňata? proč ne?! pokud bude o ně dobře postaráno a budou rozdáni do dobrých rukou!?, množení ve velkým?????- to myslím fena má dvakrát do roka štěňata a za život tak 10 vrhů. tak to rozhodně ne! chudák fena a štěňata.a můj názor platí s pp i bezpp

Tak nebo tak je to pořád množení.

Ale říkám, klidně si množte co chcete. Je to jen a jen vaše věc.

13.2.2008 16:04

evina napsal(a):

me to akosi neda...kruci pridem tu skoro po mesiaci a uz sa clovek rozculi...ty co tu tak vehementne brania krizenia psov bez PP su mierne mentalne naruseny...ak je to kvoli tomu aku ma super povahu, stavbu a podobne tak to je riadna kravina, lebo takto odovzdava svoje neurcite geny dalej, ale ked uz tvrdia ze to nerobia pre prachy tak to je nehoraznost...pretoze keby sa zaujimali o genetiku tak by psami bez PP nekazili plemena...nevidim nic dobre na tom predavat taketo neurcite vlohy dalej...nikdy to nepochopim.
fena podla vecsiny klubov moze mat za svoj zivot najviac 4 vrhy. to ze niekto ma psa s PP neznamena ze to stena bude isto zdrave, vystavne uspesne a stoji to kooopec penazi...na vystavy sa s nim nemusi, uchovnit sa nemusi a isto to kopec penazi nestoji...tvrdenia ze su chore je tiez hlupost...mozna su preslahtene, ale nie chore a to ze to maju vdaka tomu ze su to psiky s PP je dalsia nehoraznost...vie sa o tom len kvoli tomu ze sa vdaka klubom a ludom ktory maju o dane plemeno zaujem robia zaznamy podla ktorych sa potom jedince ktore nesu urcitu vadu mohli vystopovat, vyradit spolu so svojimi potomkami z chovu a tak predchadzat tomu aby sa nejak degenerovalo dane plameno...a ked uz viete o urcitych dispoziciach od rodicov aspon viete na co sa treba pripravit a s cim by ste mali ratat...u psov bez PP to neviete, nech dana fenka akokolvek krasna a dobra povahou...pri psoch bez PP sa ziadne statistiky nerobia a tak sa nevie co maju a co nemaju za choroby ... preto sa hovori ze paierovy spi su na tom horsie ale nie je to tak...jednoducho vsetko ma svoj zmysel...myslite ze ak si kupite psa bez PP tak s nim nebudu problemy skor leviete co cakat...to je cele. ludia ktory maju stenata po psoch bez PP su buch chamtivy alebo sprosty...nic ine
a ako odznelo ze chcem len psa na zahradu tak nepotrebujem ziadneho papieraka tak to radsej psa nechcite...

13.2.2008 16:11

sanko2 napsal(a):
me to akosi neda...kruci pridem tu skoro po mesiaci a uz sa clovek rozculi...ty co tu tak vehementne brania krizenia psov bez PP su mierne mentalne naruseny...ak je to kvoli tomu aku ma super povahu, stavbu a podobne tak to je riadna kravina, lebo takto odovzdava svoje neurcite geny dalej, ale ked uz tvrdia ze to nerobia pre prachy tak to je nehoraznost...pretoze keby sa zaujimali o genetiku tak by psami bez PP nekazili plemena...nevidim nic dobre na tom predavat taketo neurcite vlohy dalej...nikdy to nepochopim.
fena podla vecsiny klubov moze mat za svoj zivot najviac 4 vrhy. to ze niekto ma psa s PP neznamena ze to stena bude isto zdrave, vystavne uspesne a stoji to kooopec penazi...na vystavy sa s nim nemusi, uchovnit sa nemusi a isto to kopec penazi nestoji...tvrdenia ze su chore je tiez hlupost...mozna su preslahtene, ale nie chore a to ze to maju vdaka tomu ze su to psiky s PP je dalsia nehoraznost...vie sa o tom len kvoli tomu ze sa vdaka klubom a ludom ktory maju o dane plemeno zaujem robia zaznamy podla ktorych sa potom jedince ktore nesu urcitu vadu mohli vystopovat, vyradit spolu so svojimi potomkami z chovu a tak predchadzat tomu aby sa nejak degenerovalo dane plameno...a ked uz viete o urcitych dispoziciach od rodicov aspon viete na co sa treba pripravit a s cim by ste mali ratat...u psov bez PP to neviete, nech dana fenka akokolvek krasna a dobra povahou...pri psoch bez PP sa ziadne statistiky nerobia a tak sa nevie co maju a co nemaju za choroby ... preto sa hovori ze paierovy spi su na tom horsie ale nie je to tak...jednoducho vsetko ma svoj zmysel...myslite ze ak si kupite psa bez PP tak s nim nebudu problemy skor leviete co cakat...to je cele. ludia ktory maju stenata po psoch bez PP su buch chamtivy alebo sprosty...nic ine
a ako odznelo ze chcem len psa na zahradu tak nepotrebujem ziadneho papieraka tak to radsej psa nechcite...

nechápu, co je špatného na tom mít psa pouze jeko společníka a výborného hlídače na zahradě, lidi tohle taky potřebují a kor v dnešní době.

13.2.2008 16:13

michalasin napsal(a):
nechápu, co je špatného na tom mít psa pouze jeko společníka a výborného hlídače na zahradě, lidi tohle taky potřebují a kor v dnešní době.

No prostě to nechápeš a asi to nepochopíš, co tady chceme říct.

JÁ NEODSUZUJI TO, ŽE MÁ NĚKDO PEJSKA BEZ PP, ODSUZUJI JEN TO, ŽE NĚKDO CHCE DÁL NA TOMTO PSOVI MNOŽIT

13.2.2008 16:15

scepancova napsal(a):
No prostě to nechápeš a asi to nepochopíš, co tady chceme říct.

JÁ NEODSUZUJI TO, ŽE MÁ NĚKDO PEJSKA BEZ PP, ODSUZUJI JEN TO, ŽE NĚKDO CHCE DÁL NA TOMTO PSOVI MNOŽIT

já chápu co tím chcete říct, ale znám třeba fakt chovatele bez pp a přesto pejsci mají veškeré vyšetření jestli jsou zdraví, aby ty štěnda mohli mít.a myslím si že o tohle by mělo jít především.

13.2.2008 16:16

michalasin napsal(a):

Ano my s tym suhlasime , nam nevadia bez papieraci, ale vadi nam ked sa medzi sebou kryju a potom vznikaju dalsi bez papieraci. Chapes?

13.2.2008 16:18

sanko2 napsal(a):

nebo neznalí...Když jsem si pořizovala Balůa bylo mně 15 a vypadalo to tak, že jsme zasedli do rodinného kruhu, listovali encyklopedií psů a vybírali, který pes se nám líbí a podle povahy by se k nám hodil. Pak přišly na řadu inzeráty a ty s PP jsem rovnou přecházela, protože jsem to brala tak, že jsou to ti "lepší psi" na výstavy. Vůbec nic víc jsem o tom prostě nevěděla. Takže bych řekla, že na to každý musí přijít sám...

michalasin napsal(a):

a chyba uz len dodat ze mat spolocnika ked sa nam chce, a najlepsie na retazi aby zbytocne neotravoval ked sa mi nechce...vsak???
v dnesnej dobe si mozete kupit bezpecnostny system, devinu alebo najat par chlapikov nech vam strazia dom...a tu spolocnost najdete hocikde ci na nete alebo v restike ci pube...pes je ziva bytost plan citov, nehy a najlepsie sa citiaca vo svojej svorke ktoru tvorite vy!
to je prva vec a ta druha, preco si potom nezaobstarat psa s PP??? prejdete si rodokmen kuknete na skusky a vsetko okolo a viete na com ste...to ze bude dobry v strazeny tak na to potrebujete aj obetovat svoj cas...nikto mudry a uceny z neba nespadol...a ak mu cas nemienite dat tak potom to je len trapenie...
a potom dalsia vec ked aj mate psa bez PP tak naco ho mnozit ved ako spolocnika a strazcu si najdete isto ineho bezpapieraka

michalasin napsal(a):

Lucky, ao má různá vyšetření na dědičné choroby. Nejsou v žádném případě prolezlí nemocemi. Tak jak u fundláků je DKK nebo DLK, každé plemeno má svoje. U austráláků, bývají oči, také může být DKK, tak se to dává vyšetřit hned co jde.
Jinak s tím ocáskem... Právě, že já chtěla s ocáskem a voni se potvory narodili všichni bez Taky jsem to tu psala, že budu mít pocit, že tomu psovi něco chybí než si zvyknu No ale na druhou stranu si říkám, že do bytu je to praktičtější, u Jessie sme museli všecko dávat ze stolu, jelikož všecko smetala ocasem. A australák je hodně usměvavé a vrtící se plemeno, nevím, jak by to dopadlo A poslední dobou, kdy vídám bez ocásku, připadají mi také pěkní, dyť se zadkem se nemazlím Ale vím, že až někdy příšte budu pak pořizovat, tak vyzkouším zase s ocáskem Anebo možná ne, třeba se mi zalíbí bez ocásku

13.2.2008 16:19

michalasin napsal(a):
já chápu co tím chcete říct, ale znám třeba fakt chovatele bez pp a přesto pejsci mají veškeré vyšetření jestli jsou zdraví, aby ty štěnda mohli mít.a myslím si že o tohle by mělo jít především.

a vůbec, tomu stejně nezabráníte, je jich spousta, co je množí a hodně jen na peníze, a to že tady spacifikujete jednoho člověka ať to nedělá, tak to stejně nezastavíte, bylo to vždy a vždy to bude a když nebude, to už tady nebudem ani mi.

13.2.2008 16:19

michalasin napsal(a):

Jansně, vyšetření mají maximalné rodiče těch štěňat, ale těžko budou mít další vyšetření od prarodičí a praprarodičů min. do čtvrté generace.
To že jsou zdraví rodiče, neznamená, že jsou zdraví i prarodiče.

13.2.2008 16:23

michalasin napsal(a):
a vůbec, tomu stejně nezabráníte, je jich spousta, co je množí a hodně jen na peníze, a to že tady spacifikujete jednoho člověka ať to nedělá, tak to stejně nezastavíte, bylo to vždy a vždy to bude a když nebude, to už tady nebudem ani mi.

a nikdo se tady nebavil o psu uvázaném na řetězu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!všeci psali, že se o ně starají dobře, ať s pp nabo bez

13.2.2008 16:23

neofemka napsal(a):
nebo neznalí...Když jsem si pořizovala Balůa bylo mně 15 a vypadalo to tak, že jsme zasedli do rodinného kruhu, listovali encyklopedií psů a vybírali, který pes se nám líbí a podle povahy by se k nám hodil. Pak přišly na řadu inzeráty a ty s PP jsem rovnou přecházela, protože jsem to brala tak, že jsou to ti "lepší psi" na výstavy. Vůbec nic víc jsem o tom prostě nevěděla. Takže bych řekla, že na to každý musí přijít sám...

michala tak sa nezabudni k nim pridat aby si sa aj ty mohla pochvalit ze si namnozila bezpapierakov a my ktory chovame psov s PP sme blby lebo ten nas stoji mesacne 5000sk a ten tvoj 500 a papa len zbytky od stola... fakt fasa...
inac katky to vystihli uplne pekne...nikto nic nema proti psikom bez PP ale mnozit ich a naco???

13.2.2008 16:24

sanko2 napsal(a):
michala tak sa nezabudni k nim pridat aby si sa aj ty mohla pochvalit ze si namnozila bezpapierakov a my ktory chovame psov s PP sme blby lebo ten nas stoji mesacne 5000sk a ten tvoj 500 a papa len zbytky od stola... fakt fasa...
inac katky to vystihli uplne pekne...nikto nic nema proti psikom bez PP ale mnozit ich a naco???

tobě se to fakt nedá vysvětlit, měl by ses informovat, čím je můj pes krmený!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! možná líp než ten tvůj papírák.

13.2.2008 16:27

sanko2 napsal(a):

kdyby si se zapojoval častěji věděl by si čím krmím, a že je to kříženec, ti nedává právo odsuzovat jej, že žere zbytky ze stolu, když to není pravda. tak to už je trochu fakt moc, na tohle jsem háklivá!!!!!!!!!!!!

13.2.2008 16:30

scepancova napsal(a):

Ja chcem len vediet, naco dalsi krizenci? Nie su ich plne utulky? Tak isto si mozem zobrat psa z utulku, ked nejdem po istej povahovej crte... Naco ich furt mnozit a mnozit? Nikdy ste sa nezamysleli nad tym, ze mozno zopar ludi z tych, ktorym vy predate svoje namnozene stenata by mohli dat domov psom z utulku, ktorych namnozili ludia rovnako zmyslajuci ako vy?

13.2.2008 16:31

michalasin napsal(a):
kdyby si se zapojoval častěji věděl by si čím krmím, a že je to kříženec, ti nedává právo odsuzovat jej, že žere zbytky ze stolu, když to není pravda. tak to už je trochu fakt moc, na tohle jsem háklivá!!!!!!!!!!!!

ja som zas haklivy na blbost ludi co chcu mnozit bezpapierovych psov...a tazko papa nieco horsie ako tvoj psik ( to je ale jedno to uznavam ze som trochu prepiskol a samozrejme nemam problem sa ospravedlnit, tak dufam ze ospravedlnenie prijmas) ale skus prosim pochopit aj ty nas ze mnozenie bezpapierovych psikov naozaj nema vyznam a je to len na skodu veci...

13.2.2008 16:33

pigie napsal(a):
Ja chcem len vediet, naco dalsi krizenci? Nie su ich plne utulky? Tak isto si mozem zobrat psa z utulku, ked nejdem po istej povahovej crte... Naco ich furt mnozit a mnozit? Nikdy ste sa nezamysleli nad tym, ze mozno zopar ludi z tych, ktorym vy predate svoje namnozene stenata by mohli dat domov psom z utulku, ktorych namnozili ludia rovnako zmyslajuci ako vy?

presne tak ako pise pigie

a zabudol som dodat a este raz zopakovat mne nevadi ze je krizenec, hlavne nech je zdravy a ma sa fajn (uprimne) mne vadi to ze sa na nom bude mnozit a stenata uz take stastie nemusia mat alebo ich stenta to je jedno...

13.2.2008 16:36

sanko2 napsal(a):
ja som zas haklivy na blbost ludi co chcu mnozit bezpapierovych psov...a tazko papa nieco horsie ako tvoj psik ( to je ale jedno to uznavam ze som trochu prepiskol a samozrejme nemam problem sa ospravedlnit, tak dufam ze ospravedlnenie prijmas) ale skus prosim pochopit aj ty nas ze mnozenie bezpapierovych psikov naozaj nema vyznam a je to len na skodu veci...

já se nechci hádat a soudit lidi není můj styl, a je každého věc co dělá se psem, samozřejmě v rámci mezí. jen jsem se ptala zda to jde, a jak to je s pp a bez. a už je mi to jedno. ale je fakt, že s tím žrádlem si mě dost a dost nasral. nebylo to spravedlivé, naši se mají totiž fakt dost dobře.

13.2.2008 16:37

michalasin napsal(a):

koukám debata,ale jen na něco člověk pomalu nesmí říct svuj názor hned se do něj pustíte a děláte z toho buhvíco když tím nic nezmněníte a proč nemnožit když je o ně zájem né jednou sem podkala několik lidí který se mně ptali a prosili až budu mít štěně at jím dám vědět jí vídaj a znaj tak proč jé když se líbí No mně teda něco od stolu dostane nevím proč né a taky jí krmím kvalitně a hlavně masem tak proč jí nespestřit jídelníček

13.2.2008 16:38

sanko2 napsal(a):
presne tak ako pise pigie

a zabudol som dodat a este raz zopakovat mne nevadi ze je krizenec, hlavne nech je zdravy a ma sa fajn (uprimne) mne vadi to ze sa na nom bude mnozit a stenata uz take stastie nemusia mat alebo ich stenta to je jedno...

a já štěnda už nemnožím, mám dva psi a potomky nechcem. ti dva mi bohatě stačí.

13.2.2008 16:39

michalasin napsal(a):

No jen aby.

13.2.2008 16:40

scepancova napsal(a):
No jen aby.

haha, že bych nechala sorbona připustit s blekem?

13.2.2008 16:41

michalasin napsal(a):

Mna zaujima, preco si to robila predtym, ked sme uz pritom. Ci ti to nikdy nenapadlo, ze je to zbytocne mnozit nieco, coho su plne utulky.

13.2.2008 16:41

michalasin napsal(a):
haha, že bych nechala sorbona připustit s blekem?

No spíš to, že by jsi dovolila Sarbonem nechat nakrýt nějakou fenu.

13.2.2008 16:42

pigie napsal(a):
Mna zaujima, preco si to robila predtym, ked sme uz pritom. Ci ti to nikdy nenapadlo, ze je to zbytocne mnozit nieco, coho su plne utulky.

mě už je to jedno, a naši tam nejsou a ani nebudou, a napadlo tě proč tam jsou ti papíráci?je jich málo, ale jsou.

13.2.2008 16:43

michalasin napsal(a):
mě už je to jedno, a naši tam nejsou a ani nebudou, a napadlo tě proč tam jsou ti papíráci?je jich málo, ale jsou.

Hmmm, proč jsi si tak jistá, že tam nebudou? To nejde nikdy z jistotou říct.

13.2.2008 16:45

scepancova napsal(a):
Hmmm, proč jsi si tak jistá, že tam nebudou? To nejde nikdy z jistotou říct.

mě to nenapadlo aby nakryl fenu, ale tebe jo!a ty štěnda si budu hlídat.

13.2.2008 16:45

michalasin napsal(a):

OK, a mozes mi dat 100% zaruku, ze tam nebudu ani potomkovia tvojich steniat?

13.2.2008 16:46

pigie napsal(a):

Ver, ze keby v utulkoch boli len papieraci. Staci 10 utulkov na celu republiku. Takto vdaka "VAM CHOVATELOM" ich je z roka na rok viac!

13.2.2008 16:46

pigie napsal(a):

ok a dá mi záruku někdo, že tu ještě budu?

13.2.2008 16:48

michalasin napsal(a):

Kvoli takymto ludom, co sa staraju len o to, co bude za ich zivota mame stensenu ozonovu vrstvu, kopu plastvo, ktore nik nezrecykluje a kopec steniat, ktore su tu ako dosledok ich "ja chcem po mojej fenke steniatko"

13.2.2008 16:48

pigie napsal(a):

nema to cenu niekto si povedat neda, a rozpravat o tom kto sa ako o psika stara je alsia vec, je len dobre ze sa ma super ten vac psik bez PP... ale nie je to len o tom...je to aj o zodpovednosti za dane plemeno...nie len to ze niekto chce...kopec ludi chce kopec veci a nemaju ich...
uzitok danemu (pre vas asi toho naj) plemenu to neprinesie ziaden...preco si potom pozerate pred kupou knihy aby ste vedeli aku bude mat psik povahu...ved je to holi nezmysel...
a pre Romcu to ze vas niekto stretne a chce po vasom psikovi steniatko lebo vidi na prechadzke par krat za tyzdne je vazne odborne hladisko preco toho psika bez PP opat dat kryt...to som sa celkom zasmial a plakal zaroven...

13.2.2008 16:51

pigie napsal(a):
Kvoli takymto ludom, co sa staraju len o to, co bude za ich zivota mame stensenu ozonovu vrstvu, kopu plastvo, ktore nik nezrecykluje a kopec steniat, ktore su tu ako dosledok ich "ja chcem po mojej fenke steniatko"

Lutujem tvoje deti a to, co z nich s tymto pristupom vychovas Mna ucili rodicia hlavne mysliet dopredu, aby po mne zostalo nieco, na co budem hrda... Ty tu zanechas kopec krizencov, ale je to super, lebo ty budes na to hrda. Asi tak, ako ked niekto vyrobil atomovu bombu, tiez bol na to urcite hrdy, ale tie dosledky...

13.2.2008 16:51

pigie napsal(a):

a kvůli lidem co nemaj děti, to tady taky dobře vypadá, prtoo se nemá kdo starat o štěňátka, protože děti nejsou, nemá na nás kdo dělat, na mě ani důchod nezbyde, nejsem ta co se nezájímá o to co bude dál,

13.2.2008 16:52

michalasin napsal(a):

Fakt, zbytečná diskuze.
Jasně, tebe to nenapadlo, že budeš mít štěňata...........a proč je teda tvá fena měla?

Hmmm, opradu bych chtěla vidět, jak si budeš svá štěňata hlídat. Už vidím, jak si je bereš spátky, když nedej bože noví majitélé se rozhodou, že už toho psa nechcou. To budeš mít za chvíli plný dvůr křiženců? Fakt bych to chtěla vidět.

13.2.2008 16:53

michalasin napsal(a):
a kvůli lidem co nemaj děti, to tady taky dobře vypadá, prtoo se nemá kdo starat o štěňátka, protože děti nejsou, nemá na nás kdo dělat, na mě ani důchod nezbyde, nejsem ta co se nezájímá o to co bude dál,

to co je za blabol...sorry... pracuj tak aby si sa zabezpecila na dochodku sama...ked uz sme pri tom

13.2.2008 16:54

pigie napsal(a):
Lutujem tvoje deti a to, co z nich s tymto pristupom vychovas Mna ucili rodicia hlavne mysliet dopredu, aby po mne zostalo nieco, na co budem hrda... Ty tu zanechas kopec krizencov, ale je to super, lebo ty budes na to hrda. Asi tak, ako ked niekto vyrobil atomovu bombu, tiez bol na to urcite hrdy, ale tie dosledky...

a moje dítě se má taky suprově!

13.2.2008 16:55

michalasin napsal(a):

Ahaaaa, cize steniatka su pre deti. Som nevedela, prepac, zas som mudrejsia. Nezabudaj, ze fena moze mat do roka dva krat stence 1-14 kuskov. Musis sa velmi snazit, aby si vyprodukovala tolko deti, ze sa ti o tie tvoje steniatka dokazu postarat A zarobit ti na dochodok

13.2.2008 16:57

sanko2 napsal(a):
to co je za blabol...sorry... pracuj tak aby si sa zabezpecila na dochodku sama...ked uz sme pri tom

sorry já ale prcuju a to dost, možná dokonce líp prosperuju než ty a živím tím i ty co sedí na socce.hahaha:

13.2.2008 16:58

michalasin napsal(a):
sorry já ale prcuju a to dost, možná dokonce líp prosperuju než ty a živím tím i ty co sedí na socce.hahaha:

nepoznas ma tak sa na to vykasli ja ta neporovnavam...a ked sme pri tom asi nie dost ked nemas na dochodok...a na ludi na socialke sa skladaju vsetci pracujuci tak klud...

13.2.2008 16:58

michalasin napsal(a):

Hmmm a můžu teda ze zvědavosti vědět co vlastně děláš?

13.2.2008 16:59

pigie napsal(a):
Ahaaaa, cize steniatka su pre deti. Som nevedela, prepac, zas som mudrejsia. Nezabudaj, ze fena moze mat do roka dva krat stence 1-14 kuskov. Musis sa velmi snazit, aby si vyprodukovala tolko deti, ze sa ti o tie tvoje steniatka dokazu postarat A zarobit ti na dochodok

pigie- to bylo miněné uplně jinak

13.2.2008 17:02

sanko2 napsal(a):

Nevydím proč bych se mněla zajímat o to co bude po mně jsem tady ted a už nebudu tak už nic neovlivním dělám vše ted co mám proto abych pomohla to tady zlepšit ,ale sama nic nezmněním žiju co nejlí a vy co nemáte děti to nepochopí a mí děti pak na takoví dělaj.pochybují že to někdy poznáte žijete svými pp a znám vás dost lidi se zadluží jen aby jich mněli doma víc k tomu jedem malej co nic nesní a pak se to množí a prodává a takhle mi to řeklo několik chovatelu.Jinak já sem se svou víchovou dětí plně spokojená tak se nenavážejte do něčeho o čem nemáte ani páru nechcete pp na děti ,nebo co stoho je když má slovák češku?Taky je odsoudíte

13.2.2008 17:02

sanko2 napsal(a):
nepoznas ma tak sa na to vykasli ja ta neporovnavam...a ked sme pri tom asi nie dost ked nemas na dochodok...a na ludi na socialke sa skladaju vsetci pracujuci tak klud...

já na ten důchod mám našetřený i dvakrát, ale stát mi ho nemá z čeho vyplácet až tam budu, už chápeš.a já na něj mám právo jako všeci ostatní, co celý život dřeli.

13.2.2008 17:06

romiik napsal(a):
Nevydím proč bych se mněla zajímat o to co bude po mně jsem tady ted a už nebudu tak už nic neovlivním dělám vše ted co mám proto abych pomohla to tady zlepšit ,ale sama nic nezmněním žiju co nejlí a vy co nemáte děti to nepochopí a mí děti pak na takoví dělaj.pochybují že to někdy poznáte žijete svými pp a znám vás dost lidi se zadluží jen aby jich mněli doma víc k tomu jedem malej co nic nesní a pak se to množí a prodává a takhle mi to řeklo několik chovatelu.Jinak já sem se svou víchovou dětí plně spokojená tak se nenavážejte do něčeho o čem nemáte ani páru nechcete pp na děti ,nebo co stoho je když má slovák češku?Taky je odsoudíte

tak toto je dobre...som sa zasmial...ale na to sa isto odpovedat neda...teda da ale to by sme snad mohli aj vybechat....
jasne a zadlzeny sme to je pravda lebo staviame dom, ale na psa sme si poctivo setrili vyse roka este na skole takze je mi luto netrafili ste...a kto ze to tak robi ze sa po usi zadlzi aby mohol zarabat na papierovych psoch...??? to je co za kravina viete vy aspon kolko namahy casu a penazi stoji odchovat kvalitne steniatka???? asi nie...

13.2.2008 17:07

romiik napsal(a):

Hmmm, no možná se budeš divit, ale já dítě mám.
A taky mám dvě fenky s PP.
A při svém vytížení, mám čas na obě fenky................se budeš fakt asi divit.
No ty co mě tady znají, tak ví, že to se svou dcerou nemám jednoduché a i při tom jsem sochpná chovat dvě feny s PP a plně se jím věnovat.

No a rozhodně, každý člověk by se měl zajímat co tady po něm zústane. Jo a jestli si myslíš, že tím že budeš chovat pejsky bez PP něčemu tady prospěješ, tak to jsi opravdu na velkém omylu.

13.2.2008 17:07

romiik napsal(a):

Ver, ze tvoje dieta na mna robit nebude. A nechapem, ako ty zase mozes tvrdit, ze sme horsi, lebo nemame deti. Co ked deti chceme, ale nemozeme ich mat? Co ked este len cakame na tu spravnu chvilu? Co si sem vobec do toho zatiahla deti? Dochadzaju argumenty???

13.2.2008 17:08

sanko2 napsal(a):
tak toto je dobre...som sa zasmial...ale na to sa isto odpovedat neda...teda da ale to by sme snad mohli aj vybechat....
jasne a zadlzeny sme to je pravda lebo staviame dom, ale na psa sme si poctivo setrili vyse roka este na skole takze je mi luto netrafili ste...a kto ze to tak robi ze sa po usi zadlzi aby mohol zarabat na papierovych psoch...??? to je co za kravina viete vy aspon kolko namahy casu a penazi stoji odchovat kvalitne steniatka???? asi nie...

jo

13.2.2008 17:09

michalasin napsal(a):
já na ten důchod mám našetřený i dvakrát, ale stát mi ho nemá z čeho vyplácet až tam budu, už chápeš.a já na něj mám právo jako všeci ostatní, co celý život dřeli.

Lidičky, co se tu hádáte, tohle tu bude vždycky

Mám taky psa bez PP, moc dobře vím, že sem tím podpořila prodej psů bez PP, ale jsem za něj vděčná - na výstavách chodí lidi za mnou, že mám krásného psa a jak jsme dopadli, fotí jej - asi na tom něco bude, ne?

Podotýkám, rodiče byli oba s PP,ale matka neuchovněna skrz příliš mnoho bílých znaků - z čehož vyplývají štěňata bez PP. Osobně bych jinak do psa bez PP nešla, pokud bych nevěděla, že rodiče PP mají, což mi zaručí plemeno alespoň nějak.
V dnešní době se chystám pro druhého psa ale s PP.
Záleží na tom, jaké mají rodiče DKK, mohou mít nulky ale vám štěně na 4/4 odejde. DKK je dědičná jen v 2%. Zbytek je na vás a výživě. Či přírodě.

Jen podotýkám, že je zbytečné se tu hádat, je to o lidech, ne o psech s PP, nebo bez.

13.2.2008 17:12

sabina napsal(a):

Mám taky psa bez PP, moc dobře vím, že sem tím podpořila prodej psů bez PP, ale jsem za něj vděčná - na výstavách chodí lidi za mnou, že mám krásného psa a jak jsme dopadli, fotí jej - asi na tom něco bude, ne?

Podotýkám, rodiče byli oba s PP,ale matka neuchovněna skrz příliš mnoho bílých znaků - z čehož vyplývají štěňata bez PP. Osobně bych jinak do psa bez PP nešla, pokud bych nevěděla, že rodiče PP mají, což mi zaručí plemeno alespoň nějak.
Záleží na tom, jaké mají rodiče DKK, mohou mít nulky ale vám štěně na 4/4 odejde. DKK je dědičná jen v 2%. Zbytek je na vás a výživě. Či přírodě.

Jen podotýkám, že je zbytečné se tu hádat, je to o lidech, ne o psech s PP, nebo bez.

Hodně zdaru těm, co se snaží plemena vylepšovat..
Nemyslím teď PP, a ne PP. Ale ty lidi, kteří to dělají poctivě a někam to vedou!!!

A nakopat prdel těm, co nato serou - a že jich je...a to i s PP.

13.2.2008 17:12

michalasin napsal(a):
jo

katko, vím jak to tam zhruba máš. a rgumenty nedošly.vžyť já se jen zaptala na jednu otázku a už to jelo, jen se vezu, ale jinak je mi to jedno, tahle debata nemá konce a zachvíli se budem bavit, zda někdo nabydlí v popelnici.

13.2.2008 17:13

sabina napsal(a):

No jasně, o to tady celou dobu jde.
Jen že někdo tady prostě nechce tohle pochopit.

Já říkám, neodsuzuji pejsky bez PP, ale to že se na nich dál monoží.

13.2.2008 17:13

sanko2 napsal(a):
nema to cenu niekto si povedat neda, a rozpravat o tom kto sa ako o psika stara je alsia vec, je len dobre ze sa ma super ten vac psik bez PP... ale nie je to len o tom...je to aj o zodpovednosti za dane plemeno...nie len to ze niekto chce...kopec ludi chce kopec veci a nemaju ich...
uzitok danemu (pre vas asi toho naj) plemenu to neprinesie ziaden...preco si potom pozerate pred kupou knihy aby ste vedeli aku bude mat psik povahu...ved je to holi nezmysel...
a pre Romcu to ze vas niekto stretne a chce po vasom psikovi steniatko lebo vidi na prechadzke par krat za tyzdne je vazne odborne hladisko preco toho psika bez PP opat dat kryt...to som sa celkom zasmial a plakal zaroven...

Katka Scepancova, ja ti odpoviem za nu
jelikož fenka má mít jednou štěňátka, tak jsme je nechali připustit, neměla jsem je na kšeft, jen kvůli ní aby jednou měla. (michalasin )

13.2.2008 17:14

1katka1 napsal(a):
jelikož fenka má mít jednou štěňátka, tak jsme je nechali připustit, neměla jsem je na kšeft, jen kvůli ní aby jednou měla. (michalasin )

1katka1 - moc ti děkuji za odpověď.

Musím rychle zavolat mamce, aby nezapoměla nechat nakrýt svou fenku kříženečka co má na zahradě, jelikož fenka má přeci mít jednou za rok štěňata.

13.2.2008 17:15

1katka1 napsal(a):

aby měla fena štěňata - měla by mít jednou za život - asi někdo někomu ještě nevysvětlil, že je to holá hovadina

Jen tak pro Michalasin -
Budeš se divit, ale když si nakousla ty děti ...Dá se zvládnout dost věcí, jako například
4 psi, 6 koní, 30 prasat a 3 krávy + k tomu všemu 3 děti.

Potom se tu oháněj, kdo má děti a kdo má něco s PP Nechápu, kam si tím mířila

13.2.2008 17:16

scepancova napsal(a):
1katka1 - moc ti děkuji za odpověď.

Musím rychle zavolat mamce, aby nezapoměla nechat nakrýt svou fenku kříženečka co má na zahradě, jelikož fenka má přeci mít jednou za rok štěňata.

ano, ale moze mat aj dva krat. Takze sup sup. Dalsi krizencekovia. A budeme hapyyyyyyy

13.2.2008 17:17

sabina napsal(a):
aby měla fena štěňata - měla by mít jednou za život - asi někdo někomu ještě nevysvětlil, že je to holá hovadina

Jen tak pro Michalasin -
Budeš se divit, ale když si nakousla ty děti ...Dá se zvládnout dost věcí, jako například

To nevie nikto ako to myslela. To mi este nestihla vysvetlit

13.2.2008 17:17

pigie napsal(a):
ano, ale moze mat aj dva krat. Takze sup sup. Dalsi krizencekovia. A budeme hapyyyyyyy

Ale no tak...holky...
tady někdo něco hold nemá v pořádku...a cítí se být dotčen...
že to ještě řešíte

13.2.2008 17:18

sabina napsal(a):

Jen tak pro Michalasin -

nevím co jsi tím myslela a já to neřekla

13.2.2008 17:19

michalasin napsal(a):
nevím co jsi tím myslela a já to neřekla

Tak mi to prosim vysvetli, ako to bolo myslene s tymi detmi a steniatkami

13.2.2008 17:19

pigie napsal(a):

jeden mrňous na uvolnění atmosféry

13.2.2008 17:21

sabina napsal(a):
jeden mrňous na uvolnění atmosféry

Jééééééééé.............moc klásnejjjjjjjjjjjjjjjj

13.2.2008 17:22

pigie napsal(a):
Tak mi to prosim vysvetli, ako to bolo myslene s tymi detmi a steniatkami

no jen to že jsem o dětech a o psech s pp nic nepsala, jak mi tady bylo vyčítáno, co se dá všchno zvládnout, koně psi a tak, tak si dobře čtěte kdo to napsal

13.2.2008 17:24

scepancova napsal(a):
Jééééééééé.............moc klásnejjjjjjjjjjjjjjjj

díkytady ve velkém...taky hoďte fotečky...co se tu budem osočovat..honem

13.2.2008 17:24

pigie napsal(a):

Tak sem koukla kdo sem hodil ty děti a kdo no pigie takže nevydím duvod proč mně říká že z mích dětí bude něco horšího já to tak teda nevydím.A k tomu zda fenu ne pp připustit já ji dám jednou a to mně do toho uvrtala vet.když sem si domu přivedla jinou fenu od ochráncu zvířat bernardýna mam jí hned připustit jen co se bude hárat

13.2.2008 17:25

michalasin napsal(a):
no jen to že jsem o dětech a o psech s pp nic nepsala, jak mi tady bylo vyčítáno, co se dá všchno zvládnout, koně psi a tak, tak si dobře čtěte kdo to napsal

mám pocit, že tady to má Pigie na mysli.

13.2.2008 17:27

romiik napsal(a):
Tak sem koukla kdo sem hodil ty děti a kdo no pigie takže nevydím duvod proč mně říká že z mích dětí bude něco horšího já to tak teda nevydím.A k tomu zda fenu ne pp připustit já ji dám jednou a to mně do toho uvrtala vet.když sem si domu přivedla jinou fenu od ochráncu zvířat bernardýna mam jí hned připustit jen co se bude hárat

hahaha, tytyty.množíš kříženece!!!!!!! skončijou v útulku!!!!

sabina napsal(a):

mám psa bez PP a má udělané vyšetření DKK, DLK, EKG a to se na něm chovat nebude. A dost lidí chová a ani jedno z toho, ten jedinec hotové nemá. A to ani pes s PP.

Je to všechno o lidech -

sabina napsal(a):
mám psa bez PP a má udělané vyšetření DKK, DLK, EKG a to se na něm chovat nebude. A dost lidí chová a ani jedno z toho, ten jedinec hotové nemá. A to ani pes s PP.

Je to všechno o lidech -

Sabi kruci kde jsi? zapni icq:)))

13.2.2008 17:28

scepancova napsal(a):

mám pocit, že tady to má Pigie na mysli.

Dakujem svojmu hovorcovi

13.2.2008 17:28

sabina napsal(a):

Je to všechno o lidech -

Romik, pochopila jsem dobře tvůj příspěvek, že tě uvrtala veterinářka do štěňat???

13.2.2008 17:32

sabina napsal(a):

Tu sa nikto neosocuje. Tu sa diskutuje

13.2.2008 17:33

pigie napsal(a):
Tu sa nikto neosocuje. Tu sa diskutuje

tak diskutuje...

13.2.2008 17:40

sabina napsal(a):
tak diskutuje...

Ona se jen zmínila že je to dobré pro fenu mít jednou za rok štěně nebo jinak za život kuli rak.a takovím věcem a já na to přistoupila to se jednalo o bernardýna co sem si vzala

13.2.2008 17:44

romiik napsal(a):

Tebe som nic take nepisala. Pisala som to na michalu, ked hovorila, ze jej nezalezi na tom, co zostane po nej, ze uz tu nebude...

Mozes prosim ta dat kontakt na tvoju vetku?

13.2.2008 17:45

scepancova napsal(a):

Romiik, nic ve zlém, koukla jsem na diskuzi Svatobernardský pes.

Je děkuji jsem již majitelkou fenybez pp vzala sem si jí od ochráncu zvířat byla týraná tak sme se jí ujali.Ale tím že nedostávala jíst tak má sražený žaludek a odmítá stravu tak porád špekulujem co jí dávat co zabere jednou po druhé už ne .A dále nesnáší psi nejradči by je asi zakousla a to i feny

Ty chceš opravdu tuto fenu množit? Podle tebe má tato fena dobrou povahu?
Nezlob se na mě, ale fena která nesnese ani psi uričtě nemá dobrou povahu.

13.2.2008 17:48

romiik napsal(a):
Ona se jen zmínila že je to dobré pro fenu mít jednou za rok štěně nebo jinak za život kuli rak.a takovím věcem a já na to přistoupila to se jednalo o bernardýna co sem si vzala

myslím, že to není otázka toho, že díky štěňatům nebude mít fena rakovinu...

13.2.2008 17:51

scepancova napsal(a):

Je děkuji jsem již majitelkou fenybez pp vzala sem si jí od ochráncu zvířat byla týraná tak sme se jí ujali.Ale tím že nedostávala jíst tak má sražený žaludek a odmítá stravu tak porád špekulujem co jí dávat co zabere jednou po druhé už ne .A dále nesnáší psi nejradči by je asi zakousla a to i feny

nebudem se bavit už o něčem jiném? mě to fakt neba, každý má nej toho svého psíka ať už je s pp či bez pp, nebo podvraťák jako ti moji a každý si je bude hájit. jinak můj váťa mi to ale taky říkal, že má mít alespoň jednou štěnda kvůli rakovině a jiným nemocem.

13.2.2008 17:52

scepancova napsal(a):

Jo to jako že nesnese jiného psa neznamená že je špatná ona nemuže za to jak se k ní chovali původní majitele.Jinak to je jediný co mi poradili 2 ruzný veterynáři že se tím zkroti a že když bude mít štěně že pochopí že jí ostatní psi neublíží ona je nezna nechodili s ní ven tak neví o jiných psech spíš se jen snaží branit nás.Vy výte asi jak na ní jinak aby akceptovala i jiný psi venku

pigie napsal(a):
Dakujem svojmu hovorcovi

Holky, tak jsem se ještě nezasmála Michalo, divím se, že máš vůbec dítě, sama máš názory jako děcko Tak si nedovedu představit, co z prcka vyroste...
Jinak nevím, proč to pořád řešíte, když bude chtít množit, stejně množit bude, takže je to jedno, nic s tím nenaděláte
Já už po prvním psovi bez PP jsem chytřejší a když budu chtít bez pp, radši fakt zajdu do útulku a pomůžu nějáké psovi... Nikdy bych už do toho nešla. Jen co si pořídím ausinku, plánuju, až trochu splatím dluhy, které mám, šetřit na dalšího hafa, abych až jednou Jessie nebude zalepila tu bolest a mohla si pořídit dalšího pejska, ale vím, že už bez pp nebude... Radši začnu šetřit už teď
Od té doby, co se s jednou chovatelkou znám osobně, tak bez pp už nikdy, mnoho věcí mi objasnila a je fakt, že tehdá jak jsem pořizovala Jess neměla jsem peníze a chtěla mít psa hned, proto jsem volila jednodušší cestu, ale teď už vím, že se vyplatí počkat... Nelituju, že ji mám to v žádném případě, ale má třeba DKK, nevím co má za rodiče atd...

sabina napsal(a):
myslím, že to není otázka toho, že díky štěňatům nebude mít fena rakovinu...

jo já zapoměla, tak jsme ji měli nechat vykastrovat, protže je bez pp

13.2.2008 17:53

romiik napsal(a):
Jo to jako že nesnese jiného psa neznamená že je špatná ona nemuže za to jak se k ní chovali původní majitele.Jinak to je jediný co mi poradili 2 ruzný veterynáři že se tím zkroti a že když bude mít štěně že pochopí že jí ostatní psi neublíží ona je nezna nechodili s ní ven tak neví o jiných psech spíš se jen snaží branit nás.Vy výte asi jak na ní jinak aby akceptovala i jiný psi venku

No štěňatama to určitě nevyřešíš.

13.2.2008 17:54

michalasin napsal(a):
jo já zapoměla, tak jsme ji měli nechat vykastrovat, protže je bez pp

Urcite rozumnejsie

13.2.2008 17:54

romiik napsal(a):

Jinak sem zatím žádný feny já nepřipouštěla,ale teta se zabívá teda chovem černých vlčáku a bere je od ní policie už vycvyčené a taky nejsou papírové tak mně omluvte že na tom nic špatného nevydím

13.2.2008 17:55

romiik napsal(a):

Si ze mě lidi už děláte prdel, ne???
Chtěla doprdele mluvit s těma veterinářema, kteří vám doporučili nechat feny nakrýt skrz rakovinu.

To že má špatné chování neznamená, že se po štěňatech uklidní...co budeš sakra dělat, když se neuklidní a štěňata zabije - ano i to se stává Vžij se do její situace
- psi nesnáší a najednou by měla milovat štěňata, co ji výsávají, jak psychicky, tak mléčně, otravují, lezou na mozek...

Fena, co má být dobrou matkou, má být vyrovnaná

13.2.2008 17:55

michalasin napsal(a):
nebudem se bavit už o něčem jiném? mě to fakt neba, každý má nej toho svého psíka ať už je s pp či bez pp, nebo podvraťák jako ti moji a každý si je bude hájit. jinak můj váťa mi to ale taky říkal, že má mít alespoň jednou štěnda kvůli rakovině a jiným nemocem.

No s vámi se ale bohužel normálně bavit nedá.

Příjdeš s nějakou pitomou otázkou a pak se strašně divíš, že se tady na tebe všichni sesypají.

13.2.2008 17:56

orlynka napsal(a):
Holky, tak jsem se ještě nezasmála Michalo, divím se, že máš vůbec dítě, sama máš názory jako děcko Tak si nedovedu představit, co z prcka vyroste...
Jinak nevím, proč to pořád řešíte, když bude chtít množit, stejně množit bude, takže je to jedno, nic s tím nenaděláte
Já už po prvním psovi bez PP jsem chytřejší a když budu chtít bez pp, radši fakt zajdu do útulku a pomůžu nějáké psovi... Nikdy bych už do toho nešla. Jen co si pořídím ausinku, plánuju, až trochu splatím dluhy, které mám, šetřit na dalšího hafa, abych až jednou Jessie nebude zalepila tu bolest a mohla si pořídit dalšího pejska, ale vím, že už bez pp nebude... Radši začnu šetřit už teď
Od té doby, co se s jednou chovatelkou znám osobně, tak bez pp už nikdy, mnoho věcí mi objasnila a je fakt, že tehdá jak jsem pořizovala Jess neměla jsem peníze a chtěla mít psa hned, proto jsem volila jednodušší cestu, ale teď už vím, že se vyplatí počkat... Nelituju, že ji mám to v žádném případě, ale má třeba DKK, nevím co má za rodiče atd...

moje dítě je moje a co mi zněj vyroste je moje věc

romiik napsal(a):

Jo a ještě o tom množení bez pp psů... No Jessie je nádherná, má skvělou povahu, Pigie, nedáme to s Hugem dohromady? Anebo s Indym? ten je víc flekatější Nevím, ale nikdy bych na Jess nemnožila už jen kvůli zdravotnímu stavu, ale také i kdyby byla opravdu zdravá, nikdy bych ji nedala na štěňata
Ale stejně bude plno lidí, kteří koupí psa bez pp, protože je to levnější varianta, divím se, že australák- málopočetné plemeno a už se taky na nich chovaj bez PP... Ještě, že jsem po něm Pigie nesáhla, litovala bych, radši počkám...

scepancova napsal(a):
No s vámi se ale bohužel normálně bavit nedá.

Příjdeš s nějakou pitomou otázkou a pak se strašně divíš, že se tady na tebe všichni sesypají.

kolik feně je? Jak je na tom psychicky...až bude fena natolik socializovaná, že bude schopna mít štěňat....bych neřekla...ale takhle a ještě bez PP...no nevím jestli tím pomůžeš jí, sobě..nebo plemeni -ale asi ani jedno

13.2.2008 18:01

sabina napsal(a):
kolik feně je? Jak je na tom psychicky...až bude fena natolik socializovaná, že bude schopna mít štěňat....bych neřekla...ale takhle a ještě bez PP...no nevím jestli tím pomůžeš jí, sobě..nebo plemeni -ale asi ani jedno

tady se člověk alespoň nenudí.

13.2.2008 18:01

orlynka napsal(a):
Jo a ještě o tom množení bez pp psů... No Jessie je nádherná, má skvělou povahu, Pigie, nedáme to s Hugem dohromady? Anebo s Indym? ten je víc flekatější Nevím, ale nikdy bych na Jess nemnožila už jen kvůli zdravotnímu stavu, ale také i kdyby byla opravdu zdravá, nikdy bych ji nedala na štěňata
Ale stejně bude plno lidí, kteří koupí psa bez pp, protože je to levnější varianta, divím se, že australák- málopočetné plemeno a už se taky na nich chovaj bez PP... Ještě, že jsem po něm Pigie nesáhla, litovala bych, radši počkám...

Nieeee, s Indym nie. Este sa nevie aku ma DBK. S Hugom to bude lepsie 4/4 sa lepsie mnozi. Treba mnozit na neuchovnenych psoch, si nevedela? Hugo uz mohol mat x neviest, a ja blba som ho nenechala, chudaka si uzit.

A mimochodom som na teba Katka fakt hrda, pretoze viem, ze v tebe to rozhodnutie bez PP a PP dozrievalo hodne dlho a dufam, ze ti to vyjde teraz s tou feneckou australaka

13.2.2008 18:06

sabina napsal(a):

Feně je no v létě 3r.psychycky je skvělá a miluje děti je štěstí protože puvodní majitele ji mněli do roka doma kde vyrustala s dětmi jenže pak vyrostla a psa vystěhovali ven nikdy nikomu nic neudělala na lidi neutočí skvěle hlídá a poslušnost na jedničku,ale ven jí nebrali byla zavřená v kotci za barákem a lidi jí chodili krmit až do jednoho dne kdy jedna už zavolala na ochranu zvířat a začli se věci híbat a dnes už jí máme u sebe.Vím že ničemu nepomužem,ale to že se vždy aspoň dřív doporučovalo připustit fenu jednou za život to si i pamatuji

13.2.2008 18:07

michalasin napsal(a):
tady se člověk alespoň nenudí.

Hmmm, ale my jsme se tady nenudily ani bez vás.

Pa naopak, naše diskuze zde byly vždy příjemné. Narozdíl od toho co se tady řeší teď.

13.2.2008 18:08

scepancova napsal(a):

Pa naopak, naše diskuze zde byly vždy příjemné. Narozdíl od toho co se tady řeší teď.

Romiik...jo, v Africe si taky doteď určité kmeny pamatují, že ženská obřízka je nutná, jinak žena umře
Je to pravda??? Není

takže být tebou, něco si o tom přečtu a nevěřím každýmu hovnu, co spadne z nebes

13.2.2008 18:09

scepancova napsal(a):

tak jo, už to chápem.

13.2.2008 18:12

romiik napsal(a):

Jestli je problém v tom, že fenka nezná jiné psi, tak bych se spíš snažila pomalu tento problém odbourávat.
Poprosit o radu nějakého kynologa, který těmto problémů rozumí.
Ale rohodně bych to neřešila tím, že jí nechám nakrýt a budu doufat, že se její postoj k ostatním psům změní.

13.2.2008 18:18

scepancova napsal(a):
Jestli je problém v tom, že fenka nezná jiné psi, tak bych se spíš snažila pomalu tento problém odbourávat.
Poprosit o radu nějakého kynologa, který těmto problémů rozumí.
Ale rohodně bych to neřešila tím, že jí nechám nakrýt a budu doufat, že se její postoj k ostatním psům změní.

Já ji nenakryla ještě hárání nám ted skončilo,ale bylo mi tak razeno.Jinak s kynologem sem v kontaktu to sem si zajistila beru jí i sebou na svyčák abych jí dostala mezi jiný tam pozoruje jak si hrají a snad se naučí že nic nedělaj .Jinak už sem pochopila zde se nesmí říct svuj názor hned ste odcoudily člověka.Už jak ste si určitě všimli požádala sem i o radu u bernardýnech muj určitě chov a poradí snad jim neva že nemá pp a budou vstřícnější diky za vaše názory na vše

13.2.2008 18:25

romiik napsal(a):
Já ji nenakryla ještě hárání nám ted skončilo,ale bylo mi tak razeno.Jinak s kynologem sem v kontaktu to sem si zajistila beru jí i sebou na svyčák abych jí dostala mezi jiný tam pozoruje jak si hrají a snad se naučí že nic nedělaj .Jinak už sem pochopila zde se nesmí říct svuj názor hned ste odcoudily člověka.Už jak ste si určitě všimli požádala sem i o radu u bernardýnech muj určitě chov a poradí snad jim neva že nemá pp a budou vstřícnější diky za vaše názory na vše

Tady nikdo nikoho neodsuzuje, stejně jako ty i my píšeme svůj názor.

13.2.2008 18:28

scepancova napsal(a):

Nějak jsem zaspala, můžete mi někdo nastínit problém nebo to musím všechno přečíst?

13.2.2008 18:31

scepancova napsal(a):

Hmmm, ale ved toto je diskusia, kazdy si hovori svoj nazor, nikto tu nikoho neodsudzuje preboha, povedal snad niekto , aby ste odtial to vypadli ?? alebo take nieco???
Nezduvajte sa, lebo verte mi, vsetci co su tu, vedia pomoct s viacerymi vecami, ale to Vam mozno dojde casom, ako to vlastne je.

13.2.2008 18:34

rendik napsal(a):
Nějak jsem zaspala, můžete mi někdo nastínit problém nebo to musím všechno přečíst?

Holky,
každý na to musí přijít sám, jako já, Markét, Rendik, všichni jsme už šli do psů s PP, jenže někomu to dojde dřív, někomu později,nekomu nikdy.....

Nikdy mi tady z holek co si už rok píšem nedával najevo, že jsem méněcená, jen proto že Hagi nemá papíry, což je názorný důkaž, že tu křížence i bezpapíráky nikdo neodsuzuje, ale proč je množit??!!!

a že jsou přešlechtění? to jsou všichni, taková je doba! a že u psa s PP byly samé potíže a problémy, to je věc chovatele, jako prasečinu spojil, za to můžou opět lidi!
to musíš rozmyslet, z jakého chovu si štěně vezmeš! a to udělá jen ten, kdo tomu trochu rozumí....

jeden pan Havel pro Sabinku

13.2.2008 18:34

rendik napsal(a):

No ja by som ti to doporucila cele precitat , je to nadlhooo

13.2.2008 18:37

1katka1 napsal(a):
No ja by som ti to doporucila cele precitat , je to nadlhooo

díky Peťi

13.2.2008 19:01

1katka1 napsal(a):
Hmmm, ale ved toto je diskusia, kazdy si hovori svoj nazor, nikto tu nikoho neodsudzuje preboha, povedal snad niekto , aby ste odtial to vypadli ?? alebo take nieco???
Nezduvajte sa, lebo verte mi, vsetci co su tu, vedia pomoct s viacerymi vecami, ale to Vam mozno dojde casom, ako to vlastne je.

Pigie, no to mě těší, že si na mě hrdá Máš pravdu, pořád jsem si také říkala proč s pp, ale prostě už vím. Ale i kdybych měla x psů bez pp, ani jednoho bych nedala množit Nevím na co? Jsem to ještě nepochopila... Množit prostě psi, o kterých nevím ani jací jsou jeho rodiče, nedejbože ještě ani nemají povahu, kterou mají správně mít.... Třeba taky může mít Jessie předka bernardýna a ani o tom nevím A dál rozmnožovat křížence?

13.2.2008 19:06

orlynka napsal(a):
Pigie, no to mě těší, že si na mě hrdá Máš pravdu, pořád jsem si také říkala proč s pp, ale prostě už vím. Ale i kdybych měla x psů bez pp, ani jednoho bych nedala množit Nevím na co? Jsem to ještě nepochopila... Množit prostě psi, o kterých nevím ani jací jsou jeho rodiče, nedejbože ještě ani nemají povahu, kterou mají správně mít.... Třeba taky může mít Jessie předka bernardýna a ani o tom nevím A dál rozmnožovat křížence?

Ben,Lila,Zuzanka

13.2.2008 19:14

jancca napsal(a):
Ben,Lila,Zuzanka

novej funďa....odkud je?

prostě tahle debata je na ....
takovým lidem bych přála,aby přijeli na klubový sraz a nechali si vysvětlit, jak to tam chodí...že to není jen pro nějaký extra lidi, jen pro výstavy, jde o normální lidi, kteří myslí dopředu a snaží se chov někam směrovat, mít radost z toho, že jsou zdraví, díky správně vybraným rodičům, aby za 20 let fudlák nevypadal jako vlčák s dogou, aby se zachoval jeho standart a povaha , otom to je. kdyby to bylo v rukách psů bez PP tak se vzhled a povaha neudrží.

maťa

13.2.2008 19:21
maťa

scepancova napsal(a):

Nepsala jsem tady hned z počátku, že Michala a její "znalost" psů je kapitola sama pro sebe? Myslela jsem holky, že jste to poznaly

Romana bude asi její druhá kapitola....nakrýt fenku, protože se štěndy se naučí být hodná na jiné psy

Michalo, klikni si na můj nick, ať víš, jaké psy mám já Mám oba "typy", s PP i bez PP, měla jsem bez PP dlouho předtím i jiné psy Tu nejlepší a nejbáječnější fenku pod sluncem, mé druhé já, moji životní a srdeční záležitost, takového psa už mít nebudu, NIKDY!!! Batulka byla bez PP, ovčanda, a přesto za svých 13 let NIKDY neměla štěňata, byť dvakrát v životě sem si možná říkala, že právě štěně po ní bych moc chtěla, ale bylo to spíše postesknutí, než realita, protože jsem věděla, že její štěně stejně NIKDY nebude ONA a že nemá smysl množit další bezpapíráčky, kterých jsou plné útulky!!!!!

Mohla bych na psy s PP zanevřít, mám jednoho takového a velice nemocného, ale to se stává, u některých plemen více, u jiných méně, a je už na lidech, jaké štěně od jakých rodičů a od jakého chovatele si vyberou Chtěla jsem typického kavkazáka a mám ho, každý ho chválí a věřím, že na výstavách by na posledním místě nebyl A dalšího ovčáka už mám také s PP, toto plemeno miluji, a byť je na něm jedna věc u papíráků hrozná - sražené zadky, méně či více - přesto jsem do bezpapíráka nešla, abych měla to, co chci
Další kavkazák bude opět s PP, atd., jen pokud zase najdu nějakou "ztracenou Nudlu", resp. si najde ona mne, budu mít kříženečka, případně pokud si ho půjdu vybrat do útulku a to jednou půjdu, akorát to nebude rozhodně nic "s Nudlí"

13.2.2008 19:27

maťa napsal(a):
Nepsala jsem tady hned z počátku, že Michala a její "znalost" psů je kapitola sama pro sebe? Myslela jsem holky, že jste to poznaly

Romana bude asi její druhá kapitola....nakrýt fenku, protože se štěndy se naučí být hodná na jiné psy

Michalo, klikni si na můj nick, ať víš, jaké psy mám já Mám oba "typy", s PP i bez PP, měla jsem bez PP dlouho předtím i jiné psy Tu nejlepší a nejbáječnější fenku pod sluncem, mé druhé já, moji životní a srdeční záležitost, takového psa už mít nebudu, NIKDY!!! Batulka byla bez PP, ovčanda, a přesto za svých 13 let NIKDY neměla štěňata, byť dvakrát v životě sem si možná říkala, že právě štěně po ní bych moc chtěla, ale bylo to spíše postesknutí, než realita, protože jsem věděla, že její štěně stejně NIKDY nebude ONA a že nemá smysl množit další bezpapíráčky, kterých jsou plné útulky!!!!!

Mohla bych na psy s PP zanevřít, mám jednoho takového a velice nemocného, ale to se stává, u některých plemen více, u jiných méně, a je už na lidech, jaké štěně od jakých rodičů a od jakého chovatele si vyberou Chtěla jsem typického kavkazáka a mám ho, každý ho chválí a věřím, že na výstavách by na posledním místě nebyl A dalšího ovčáka už mám také s PP, toto plemeno miluji, a byť je na něm jedna věc u papíráků hrozná - sražené zadky, méně či více - přesto jsem do bezpapíráka nešla, abych měla to, co chci
Další kavkazák bude opět s PP, atd., jen pokud zase najdu nějakou "ztracenou Nudlu", resp. si najde ona mne, budu mít kříženečka, případně pokud si ho půjdu vybrat do útulku a to jednou půjdu, akorát to nebude rozhodně nic "s Nudlí"

Jo, je to na dlouho, navíc, když to začíná v tématu 57... Já poslední dobou nemám moc čas vysedávat u internetu, jsem ráda, že mám aspoň trochu času na pejsky. Takže jak jsem to tak zběžně zkoukla, tak problém je zhruba ten, že jedna z nových účastnic tohoto fóra (jména mi unikají, tudíž se omlouvám) řeší jestli krýt fenu bez PP a když jí všichni tady řekli svůj názor - tedy nekrýt a nemnožit bezpapíráky, kterých jsou plné útulky, vytáhla nemocné psy s PP a cítí se ublíženě?

13.2.2008 19:28

rendik napsal(a):
Jo, je to na dlouho, navíc, když to začíná v tématu 57... Já poslední dobou nemám moc čas vysedávat u internetu, jsem ráda, že mám aspoň trochu času na pejsky. Takže jak jsem to tak zběžně zkoukla, tak problém je zhruba ten, že jedna z nových účastnic tohoto fóra (jména mi unikají, tudíž se omlouvám) řeší jestli krýt fenu bez PP a když jí všichni tady řekli svůj názor - tedy nekrýt a nemnožit bezpapíráky, kterých jsou plné útulky, vytáhla nemocné psy s PP a cítí se ublíženě?

Michala už založia nové téma

13.2.2008 19:33

orlynka napsal(a):
Michala už založia nové téma

jojo, taky sem se zasmála

13.2.2008 19:38

sabina napsal(a):

a co je na tom něco špatného? zamyslete se jak ti vaši ušlechtilci s pp vlastně vznikli?

13.2.2008 23:04

sabina napsal(a):

A z ceho asi tak myslis vznikly ti vasi krasavci z nevyslechtenych ty kozo,ja mam taky bez papiru psa a je mi to jedno k cemu by mi ty papiry asi tak byly na hovno abych ho tahala po nejakych debilnich vystavach to ne je cistokrevnej a je hezci nez ti vasi uslechtenci se zarazenejma drzkama tak se starejte o ty svoje podvrataky a neurazejte ty nase.Nazdar

Přidejte reakci

Přidat smajlík