Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2006 12:50

Dobrý den, mám takový problém.
Náš 23 měsíční dobrman je velmi hodný, mírumilovný takové zlatíčko,nejsou s ním žádné problémy,manžel už se smířil s tím,že nehlídá,ale každého vítá...Mne jen vadí,že když s ním jdu na prochajdu(každý den cca 2 hodky ) na pole,tak mne strašně táhne,ví,co je povel k noze, vždycky přikrčí uši,chvilku u nohy jde a pak zase za ním vlaju.Už jsem ho i plácla vodítkem přes zadek,ale zase přikrčí uši a táhne....Myslíte,že pomůže psí ohlávka Halti,mám ji koupit???Jinak má polostahovací řetízek,vůbec to nepomáhá,vlaju...Děkuji.

1.2.2006 12:21

berunka napsal(a):
Náš 23 měsíční dobrman je velmi hodný, mírumilovný takové zlatíčko,nejsou s ním žádné problémy,manžel už se smířil s tím,že nehlídá,ale každého vítá...Mne jen vadí,že když s ním jdu na prochajdu(každý den cca 2 hodky ) na pole,tak mne strašně táhne,ví,co je povel k noze, vždycky přikrčí uši,chvilku u nohy jde a pak zase za ním vlaju.Už jsem ho i plácla vodítkem přes zadek,ale zase přikrčí uši a táhne....Myslíte,že pomůže psí ohlávka Halti,mám ji koupit???Jinak má polostahovací řetízek,vůbec to nepomáhá,vlaju...Děkuji.

Ted mne vycvikarky sezerou, ale ja bych to zkusila s tou ohlavkou, sama jsem ji nepouzila, ale par dobrych referenci od lidi tahavych psiku na ni mam, kazdopadne pak dej vedet sem, jestli ji pouzijes, i kdyby se nezadarilo, to vis, je to novinka, tak zkusenosti moc neni.

1.2.2006 12:24

dejavu napsal(a):
Ted mne vycvikarky sezerou, ale ja bych to zkusila s tou ohlavkou, sama jsem ji nepouzila, ale par dobrych referenci od lidi tahavych psiku na ni mam, kazdopadne pak dej vedet sem, jestli ji pouzijes, i kdyby se nezadarilo, to vis, je to novinka, tak zkusenosti moc neni.

tak já ji koupím.Ono je to taky v tom,že jsem měkká,manželovi jde pesan pěkně u nohy i bez vodítka(jenže on ho mlátí a pesan se ho strašně bojí),jenže já ho mlátit nechci,mám ho strašně ráda.No není to krasavec??

1.2.2006 12:25

dejavu napsal(a):

A má pejsek dostatek volného pohybu?

1.2.2006 12:27

lida napsal(a):
A má pejsek dostatek volného pohybu?

Bydlíme na vesnici a má k dispozici celý den cca 1200m2 zahrady.Pak s ním jdu každý den za každého počasí cca 2 hodky na pole a v létě jezdíme na kole cca 15 km...stejně pak vlaju...

1.2.2006 12:43

berunka napsal(a):
tak já ji koupím.Ono je to taky v tom,že jsem měkká,manželovi jde pesan pěkně u nohy i bez vodítka(jenže on ho mlátí a pesan se ho strašně bojí),jenže já ho mlátit nechci,mám ho strašně ráda.No není to krasavec??

vycvicit sa da pes aj bez mlatenia. ale pokial nemate skusenosti (a to vidim ze asi nemate) a uspokojite sa ciste s tym, ze nebudete za nim "vlat" na voditku, tak nejake tie "udelatka" typu ohlavka budu plne postacovat pre vas ciel pokial budu fungovat. treba vyskusat. fakt napiste ci to zabralo

1.2.2006 12:46

berunka napsal(a):

Já jenom zírám, kolik všelijakých pomůcek si lidi dokáží vymyslet jenom kvůli tomu, že nejsou schopni zvládnout vlastního psa. To v žádném případě nemíním jako útok na vás ... spíš jako takové povzdechnutí.
Doporučuji vám, abyste začala být důsledná. Neplácejte psa přes zadek, když už za ním vlajete. Plácněte ho přes čumák, jakmile začne mít tendence jenom trochu jít před vaší levou nohou.

1.2.2006 12:46

jade napsal(a):
vycvicit sa da pes aj bez mlatenia. ale pokial nemate skusenosti (a to vidim ze asi nemate) a uspokojite sa ciste s tym, ze nebudete za nim "vlat" na voditku, tak nejake tie "udelatka" typu ohlavka budu plne postacovat pre vas ciel pokial budu fungovat. treba vyskusat. fakt napiste ci to zabralo

no já ho přeci jenom trochu něco naučila..sedni..lehni..zůstaň a dej pac...ale na víc asi fakt nemám,já si myslím,že on se tak moc těší,že jde na prochajdu,že tu radost nemůže ukočírovat ,tak táhne.Ale tu ohlávku dnes ve zveráku koupím a hned ji vyzkouším,info podám.Děkuji

1.2.2006 12:49

zet napsal(a):
Já jenom zírám, kolik všelijakých pomůcek si lidi dokáží vymyslet jenom kvůli tomu, že nejsou schopni zvládnout vlastního psa. To v žádném případě nemíním jako útok na vás ... spíš jako takové povzdechnutí.
Doporučuji vám, abyste začala být důsledná. Neplácejte psa přes zadek, když už za ním vlajete. Plácněte ho přes čumák, jakmile začne mít tendence jenom trochu jít před vaší levou nohou.

to už jsem taky zkoušela,ale on jen přikrčí ty uši a pak zase vlaju.Víte já jsem takhle velkého psa NIKDY nechtěla,chtěla jsem pejska na pomazelní typu boloňáček,westík,buldoček...manžel mi k svátku před 2 lety koupil dobrmana.Ale dneska bych ho už nedala,je to můj mazílek.On je jinak velmi ale velmi hodný,poslušný..jen to tahání....

1.2.2006 12:53

zet napsal(a):

ozaj velmi univerzalna rada kam psa placat pokial neposluchne. lenze ak to nezafunguje, potom co? placat ho ostnatym dratom cez pravu nohu? (to bola len nadsazka)
ale ja si myslim ze ak niekto nema s vycvikom skusenosti a vyssie ciele je prenho lepsie pouzit nieco co psovi na voditku proste tahat zabrani a je pokoj. aspon nic nepokazi

cisty navod placat psa cez cumak mu nikdy nevysvetli co robi zle, ani co sa od neho pozaduje. je to zcestne, radit niekomu kto nema skusenosti. za tyzden bude pes stale tahat, ale krcit sa ked zdvihne pan ruku

1.2.2006 12:56

berunka napsal(a):
no já ho přeci jenom trochu něco naučila..sedni..lehni..zůstaň a dej pac...ale na víc asi fakt nemám,já si myslím,že on se tak moc těší,že jde na prochajdu,že tu radost nemůže ukočírovat ,tak táhne.Ale tu ohlávku dnes ve zveráku koupím a hned ji vyzkouším,info podám.Děkuji

pokial ho to naozaj chcete naucit, pohladajte tu starsie forum, ktore bolo presne o tomto probleme a bola tam spusta dobrych rad, ako psa tahat odnaucit

najlepsie by vam pomohol nejaky cvicak, stacilo by mozno par lekcii, aby vam ukazali ako na to

1.2.2006 13:03

jade napsal(a):
ozaj velmi univerzalna rada kam psa placat pokial neposluchne. lenze ak to nezafunguje, potom co? placat ho ostnatym dratom cez pravu nohu? (to bola len nadsazka)
ale ja si myslim ze ak niekto nema s vycvikom skusenosti a vyssie ciele je prenho lepsie pouzit nieco co psovi na voditku proste tahat zabrani a je pokoj. aspon nic nepokazi

cisty navod placat psa cez cumak mu nikdy nevysvetli co robi zle, ani co sa od neho pozaduje. je to zcestne, radit niekomu kto nema skusenosti. za tyzden bude pes stale tahat, ale krcit sa ked zdvihne pan ruku

ne nebojte se ,já svého psa nemlátím,jestli za celé dva roky ode mne dostal 3x to je vše.(nepatrné plácnutí)..já ho beru jako své druhé druhé dítě(dceři je 18 let a vylétla z hnízda),miluji ho.

1.2.2006 13:04

berunka napsal(a):
to už jsem taky zkoušela,ale on jen přikrčí ty uši a pak zase vlaju.Víte já jsem takhle velkého psa NIKDY nechtěla,chtěla jsem pejska na pomazelní typu boloňáček,westík,buldoček...manžel mi k svátku před 2 lety koupil dobrmana.Ale dneska bych ho už nedala,je to můj mazílek.On je jinak velmi ale velmi hodný,poslušný..jen to tahání....

Problém bude v tom, že vy jste všechno jenom "zkoušela". Pokud chcete psa něco naučit, musíte na tom důsledně trvat a ne jenom zkoušet

1.2.2006 13:06

zet napsal(a):
Problém bude v tom, že vy jste všechno jenom "zkoušela". Pokud chcete psa něco naučit, musíte na tom důsledně trvat a ne jenom zkoušet

s tymto musim suhlasit. len si treba uvedomit, ze nie kazdy na to proste ma vlohy, alebo jednoducho nervy...

a podla toho sa treba aj zariadit, co komu poradit

1.2.2006 13:14

berunka napsal(a):
ne nebojte se ,já svého psa nemlátím,jestli za celé dva roky ode mne dostal 3x to je vše.(nepatrné plácnutí)..já ho beru jako své druhé druhé dítě(dceři je 18 let a vylétla z hnízda),miluji ho.

Jestli myslíte tu ohlávku co se zatahuje za předníma nohama tak je ideální Dobrman je temperamentní zvířátko a jestli máte jen tenhle problém tak gratuluji Na cvičáku jsem viděla hodně dobrmanů jsou živí a něktří dost agresivní tak si myslím, že jste ho zvládla dobře. Přeji hezké procházky
PS: je moc pěkný

1.2.2006 13:20

laomy71 napsal(a):
Jestli myslíte tu ohlávku co se zatahuje za předníma nohama tak je ideální Dobrman je temperamentní zvířátko a jestli máte jen tenhle problém tak gratuluji Na cvičáku jsem viděla hodně dobrmanů jsou živí a něktří dost agresivní tak si myslím, že jste ho zvládla dobře. Přeji hezké procházky
PS: je moc pěkný

minulý dobrma(zemřel v 13 letech)byl hodně agresivní,takže vím o čem mluvíte.....proto jsem už nikdy dobrmana nechtěla...ale tenhle je opravdu moc hodný,ale on se asi takovým dobráčkem už narodil,manžel mi říkal,že je to mou výchovou, říká,že je to čivava XXL....víte on psa nemá moc rád,právě proto,že je to takový truhlík...vidím ho jak úplně trpí,když choděj děti ze školy(bydlíme vedle školy) a hladěj si ho přes plot a on je líže...to ten minulej dobrman děti nesnášel a ukousl by jim ruku,to byl PAN PES..ale já jsem ráda,že je takovej mazílek...děkuji.

1.2.2006 13:47

berunka napsal(a):
minulý dobrma(zemřel v 13 letech)byl hodně agresivní,takže vím o čem mluvíte.....proto jsem už nikdy dobrmana nechtěla...ale tenhle je opravdu moc hodný,ale on se asi takovým dobráčkem už narodil,manžel mi říkal,že je to mou výchovou, říká,že je to čivava XXL....víte on psa nemá moc rád,právě proto,že je to takový truhlík...vidím ho jak úplně trpí,když choděj děti ze školy(bydlíme vedle školy) a hladěj si ho přes plot a on je líže...to ten minulej dobrman děti nesnášel a ukousl by jim ruku,to byl PAN PES..ale já jsem ráda,že je takovej mazílek...děkuji.

Děkuji vše. Jedu pro tu ohlávku,pak půjdem na prochajdu a podám info.držte mi pěstičky,a´t to funguje.Přeji všem hezký den.

1.2.2006 19:17

berunka napsal(a):

tak zkuste mit v pravy ruce konec voditka,psa u leve nohy a v prave ruce mejte nejaky mlsek nebo oblibenou hracku.porad mejte ruku natazenou k pesanovi,tzn.pred svym telem k cumaku psa, obcas ho odmente, aby vedel, ze je hodny a pochvalte, dejte mu stahovak ne polostahovak, kdyz takhle taha a suknete s nim vzdycky a poradne. Preci jen kdyz taha maly pes tak to je vcelku jedno,ale takhle velky to uz neni moc dobry ani prijemny.

2.2.2006 10:22

xskal200 napsal(a):
tak zkuste mit v pravy ruce konec voditka,psa u leve nohy a v prave ruce mejte nejaky mlsek nebo oblibenou hracku.porad mejte ruku natazenou k pesanovi,tzn.pred svym telem k cumaku psa, obcas ho odmente, aby vedel, ze je hodny a pochvalte, dejte mu stahovak ne polostahovak, kdyz takhle taha a suknete s nim vzdycky a poradne. Preci jen kdyz taha maly pes tak to je vcelku jedno,ale takhle velky to uz neni moc dobry ani prijemny.

Tak jsem tu ohlávku včera sháněla celé odpoledne po Pardubicích a v žádném zveráku ji neměli.Ale paní mi poradila postroje proti táhnutí od Trixie,je prý výborný,objednala mi ho,přijde v pondělí.Tak uvidím.Je také podstatně levnější,ohlávka stojí skoro 500Kč a postroj cca 250Kč.Ale je to ten postroj co mi tady někdo doporučoval ,ten pod přední nohy.Ta ohlávka je jen na čumák..

2.2.2006 10:26

berunka napsal(a):
Tak jsem tu ohlávku včera sháněla celé odpoledne po Pardubicích a v žádném zveráku ji neměli.Ale paní mi poradila postroje proti táhnutí od Trixie,je prý výborný,objednala mi ho,přijde v pondělí.Tak uvidím.Je také podstatně levnější,ohlávka stojí skoro 500Kč a postroj cca 250Kč.Ale je to ten postroj co mi tady někdo doporučoval ,ten pod přední nohy.Ta ohlávka je jen na čumák..

-Ještě před tím, než vznikla halti, tak se "to" dělalo tak, že se připnul bezpečně náhubek k obojku a vodítko k náhubku a plnilo to stejnou funkci, i když ne zrovna ve všech případech (podle toho, jak náhubek psovi seděl) to bylo pohodlné i pro psa.
-S tím postrojem nemám žádné zkušenosti, ani si neumím představit, na jaké bázi to vlastně má fungovat (proč by pes s tímto nemět táhnout). Prosím, napište sem, (nebo chtěte-li, tak mě na meil), zkušenosti s tímto postrojem. Moc bych to uvítala. (A jiste ne jen já).

2.2.2006 10:30

eva nohelova napsal(a):
-Ještě před tím, než vznikla halti, tak se "to" dělalo tak, že se připnul bezpečně náhubek k obojku a vodítko k náhubku a plnilo to stejnou funkci, i když ne zrovna ve všech případech (podle toho, jak náhubek psovi seděl) to bylo pohodlné i pro psa.
-S tím postrojem nemám žádné zkušenosti, ani si neumím představit, na jaké bázi to vlastně má fungovat (proč by pes s tímto nemět táhnout). Prosím, napište sem, (nebo chtěte-li, tak mě na meil), zkušenosti s tímto postrojem. Moc bych to uvítala. (A jiste ne jen já).

našla jsem to i na netu na www.mujpes.cz POSTROJ PROTI TÁHNUTÍ-postroj který uklidní psa u nohy.Doporučován pro těžce ovladatelné psy.Je bezpečný jak pro psa,tak jeho majitele.Nastavitelná délka obojku. Je tam i obrázekVýrobce: TRIXIE
Ta ohlávka Halti se dává na čumák a to by ten náš hafan asi brzo packou serval..
No můj dobrman není težce ovladatelný,je to mazílek,ale zkusím to proti táhnutí,ráda Vám písnu na mejl.

2.2.2006 10:35

berunka napsal(a):

Diskuzi jsem nečetla, ale zahlédla jsem halti, postroje... co třeba klasické, důrazné škubnutí vodítkem? Dobrman není sumo, problém je v lidech...
Jestli jde chvilku u nohy po povelu, žádnou halti nepotřebujete. Jen důslednost a opravdové odhodlání nenechat se táhnout. Tak prostě ujdete za procházku 50m, ale aspoň se to naučí. Táhneš = stojíme. Jdeš u nohy a netáhneš, nebo aspoň netáhneš = jdeme. Naučí se to do týdne.

2.2.2006 10:48

berunka napsal(a):

na toto téma jsem tady psala. Najdi si to, je to zajímavé.

Od té doby se náš pes o mnoho zlepšil, použila jsem několik rad dohromady.
U nás pomáhá: jakmile pes začne tahat, tak se zastavím(po 1x povelu "k noze"), hodně trhnu (pes je asi 1 - 1,5m napřed dle vodítka), dám povel k noze a čekám až se zas řádně zařadí ke mě. Chodíme sice jak blázni (skoro po 2 metrech stojíme), ale výsledky jsou. Asi po 4x opakování pes jde u nohy a NETÁHNE.Pochopil, že poslouchat je lepší.
Já si už zoufala, že se to nikdy nenaučí (máme za sebou i cvičák, kde teda poslouchal vzorně), ale po radách zdejších peskařů je to opravdu lepší a lepší. Tímto ještě jednou děkuju.

2.2.2006 10:48

berunka napsal(a):
našla jsem to i na netu na www.mujpes.cz POSTROJ PROTI TÁHNUTÍ-postroj který uklidní psa u nohy.Doporučován pro těžce ovladatelné psy.Je bezpečný jak pro psa,tak jeho majitele.Nastavitelná délka obojku. Je tam i obrázekVýrobce: TRIXIE
Ta ohlávka Halti se dává na čumák a to by ten náš hafan asi brzo packou serval..
No můj dobrman není težce ovladatelný,je to mazílek,ale zkusím to proti táhnutí,ráda Vám písnu na mejl.

hmm, ten postroj teda velmi pohodlne nevyzera. zaujimalo by ma ako lahko sa to uvolnuje, ci pes neostane stiahnuty aj ked netaha, to by bolo dost kontraproduktivne..

napiste potom co sa dialo

2.2.2006 11:05

psi oci napsal(a):
Diskuzi jsem nečetla, ale zahlédla jsem halti, postroje... co třeba klasické, důrazné škubnutí vodítkem? Dobrman není sumo, problém je v lidech...
Jestli jde chvilku u nohy po povelu, žádnou halti nepotřebujete. Jen důslednost a opravdové odhodlání nenechat se táhnout. Tak prostě ujdete za procházku 50m, ale aspoň se to naučí. Táhneš = stojíme. Jdeš u nohy a netáhneš, nebo aspoň netáhneš = jdeme. Naučí se to do týdne.

asi jsem debílek a fakt to neumím a taky nejsem důsledná...vážím 50 kg,náš dobrman má tak 43 kg(malinko jsem ho na zimu vykrmila)takže nějaké důrazné trhnutí ode mne nepřichází v úvahu.
A když stojíme,ono mu to vážně vůbec nevadí,čuchá si nebo se rozhlíží nebo si lehne a čeká...on je prostě pohodář...
Ale máte pravdu je to moje chyba a můj první pes...

2.2.2006 12:57

berunka napsal(a):
asi jsem debílek a fakt to neumím a taky nejsem důsledná...vážím 50 kg,náš dobrman má tak 43 kg(malinko jsem ho na zimu vykrmila)takže nějaké důrazné trhnutí ode mne nepřichází v úvahu.
A když stojíme,ono mu to vážně vůbec nevadí,čuchá si nebo se rozhlíží nebo si lehne a čeká...on je prostě pohodář...
Ale máte pravdu je to moje chyba a můj první pes...

Tady zdaleka nejde o váhový rozdíl mezi majitelem a psem, je škoda, že si to většina lidí myslí... zásadou, pokud chci škubat vodítkem tak, aby to mělo smysl, je to, že loket musí být při škubnutí ohnutý!! Pokud budete mít loket napnutý jak strunu a nejlépe před sebou, neškubnete ani polovičním psem. Pokud si chci pomoci ještě více, vodítko by při škubnutí mělo být povolené. Aby jste toho dosáhla, budete muset být buď nachystaná před tím, než se pes pokusí zatáhnout, a nebo udělejte jeden rychlejší krok.
Nevážím o mnoho víc a vašeho dobrmana bych otočila dokolečka bez větší námahy. Je v tom gryf, chce se to naučit. Zkoušejte to. A táhnout nesmí nikdy. Klidně si od plic povel zařvěte (třeba i pomalu nebo něco), taky to pomůže.
Zkoušejte to, uvidíte, že to jde, a procházky začnout být i příjemné

3.2.2006 12:50

bl napsal(a):
na toto téma jsem tady psala. Najdi si to, je to zajímavé.

Od té doby se náš pes o mnoho zlepšil, použila jsem několik rad dohromady.
U nás pomáhá: jakmile pes začne tahat, tak se zastavím(po 1x povelu "k noze"), hodně trhnu (pes je asi 1 - 1,5m napřed dle vodítka), dám povel k noze a čekám až se zas řádně zařadí ke mě. Chodíme sice jak blázni (skoro po 2 metrech stojíme), ale výsledky jsou. Asi po 4x opakování pes jde u nohy a NETÁHNE.Pochopil, že poslouchat je lepší.
Já si už zoufala, že se to nikdy nenaučí (máme za sebou i cvičák, kde teda poslouchal vzorně), ale po radách zdejších peskařů je to opravdu lepší a lepší. Tímto ještě jednou děkuju.

Asi před týdem nebo tak nějak tu byla veliká poradna pro jednoho takového hodného divočáka , a pro paničku Blanku s vytahanou levicí.Tak tam jukni, a když nebude něco jasný písni...
A pro Blanku Ahoj Blanko ! NO hurá. Čekala jsem pořád, jak bojuješ na vycházkách a ono JO!!! BINGO. Paráda, že Vám to jde..
Jo a jakmile už napočtvrtý zůstává u nohy, prověš vodítko, a jakmile začne předbíht, povel, vteřina a škub . Zase povol a on zpomalí. Napiš, jak to probíhalo. Jistě i ostatní se pokochají, jak šel pesanovi nácvik..Helena

14.1.2007 16:22

berunka napsal(a):

S tím obojkem je lepší stáhovák s velkými oky (neničí tak srst) a hlavně když škubnete nesmíte mít obojek daný na stahování ale na pevno. Když to máte na stahování tak to škubnutí cítí daleko míň a není v tom takový důraz

Ter

4.11.2016 20:41
Ter

XXX.XXX.21.23

Bohuzel. S nasi raplici jsem praktikovala tydny tri a nepochopila zhola nic.

5.11.2016 06:54
scylla

XXX.XXX.150.32

eva nohelova napsal(a):

Postroj je založený na tom, že se při zatáhnutí zařízne psovi pod přední nohy a udělá mu bolest. Na postroj se vykašlete.

5.11.2016 06:55
scylla

XXX.XXX.150.32

harryz napsal(a):
S tím obojkem je lepší stáhovák s velkými oky (neničí tak srst) a hlavně když škubnete nesmíte mít obojek daný na stahování ale na pevno. Když to máte na stahování tak to škubnutí cítí daleko míň a není v tom takový důraz

Pokud pes tahá a majitel neumí pracovat se psem na normálním obojku, je blbost radit stahovák a škubání. Není dobré založit výchovu psa na tom, že mu děláte bolest. Je vidět, že jste ze cvičáku.

5.11.2016 06:56
scylla

XXX.XXX.150.32

hehe napsal(a):
Asi před týdem nebo tak nějak tu byla veliká poradna pro jednoho takového hodného divočáka , a pro paničku Blanku s vytahanou levicí.Tak tam jukni, a když nebude něco jasný písni...
A pro Blanku Ahoj Blanko ! NO hurá. Čekala jsem pořád, jak bojuješ na vycházkách a ono JO!!! BINGO. Paráda, že Vám to jde..
Jo a jakmile už napočtvrtý zůstává u nohy, prověš vodítko, a jakmile začne předbíht, povel, vteřina a škub . Zase povol a on zpomalí. Napiš, jak to probíhalo. Jistě i ostatní se pokochají, jak šel pesanovi nácvik..Helena

Tady si někdo plete chůzi u nohy s netaháním na vodítku. Proč škubat? Ostatní se nepokochají, když někdo radí a dělá blbosti.

5.11.2016 09:20
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

scylla napsal(a):
Pokud pes tahá a majitel neumí pracovat se psem na normálním obojku, je blbost radit stahovák a škubání. Není dobré založit výchovu psa na tom, že mu děláte bolest. Je vidět, že jste ze cvičáku.

Souhlasím, ale proč hned zase ty narážky na cvičák? U nás na cvičáku nikdo neradí škubání se psem a dokonce většina psů nenosí ani stahováky, ale obyčejné nylonové nebo kožené obojky...

5.11.2016 09:49
scylla

XXX.XXX.150.32

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím, ale proč hned zase ty narážky na cvičák? U nás na cvičáku nikdo neradí škubání se psem a dokonce většina psů nenosí ani stahováky, ale obyčejné nylonové nebo kožené obojky...

Protože 99% škubačů tuto radu získali na cvičáku.

5.11.2016 18:46
mikimajky

XXX.XXX.49.215

scylla napsal(a):
Postroj je založený na tom, že se při zatáhnutí zařízne psovi pod přední nohy a udělá mu bolest. Na postroj se vykašlete.

Videli ste v už niekedy postroj ?
Moja má postroj K9 a ten sa teda vôbec nezarezava. Je určený na prácu psa. Napríklad aby som ho za ten postroj chytil a zodvihol ak treba. Nie na to aby psíkovi spôsobil bolesť.
Troška rozhľadu.

5.11.2016 18:53
mikimajky

XXX.XXX.49.215

Ak pes ťahá je to nezvládnutý výcvik.
Nepomôžu ostnaté obojky, sťahováky, halti ani trhanie.
Treba najprv psíkovi ukázať čo je dovolené a čo nie.
Moja čuba chodí na voľno asi od 4 mesiacov. Dnes už nenosíme ani v vodítko so v sebou.
Sú psi ktorý to pochopia hneď a sú takí ktorým to trvá dlhšie. Ale ak mu človek neukáže čo môže pes sa to nemá ako naučiť.

5.11.2016 21:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

mikimajky napsal(a):
Ak pes ťahá je to nezvládnutý výcvik.
Nepomôžu ostnaté obojky, sťahováky, halti ani trhanie.
Treba najprv psíkovi ukázať čo je dovolené a čo nie.
Moja čuba chodí na voľno asi od 4 mesiacov. Dnes už nenosíme ani v vodítko so v sebou.
Sú psi ktorý to pochopia hneď a sú takí ktorým to trvá dlhšie. Ale ak mu človek neukáže čo môže pes sa to nemá ako naučiť.

Měla jsem donedávna dva psy, vychovávané od štěňat spolu, zároveň, stejně. Berňák mohl chodit bez vodítka, chodil (prostě jako berňák) pomalu, rozvážně, poslouchal na slovo. Samojed...to je od přírody tahač, zdrhač atd, na volno jen vyjímečně, tahá i po 8 letech, s tím už jsem se víceméně smířila. Není to tak úplně jen o zvládnutí psa, ale i o povaze, chcete-li...naturelu psa.
Postrojem proti tahání, samozřejmě není myšlen postroj jako takový, ale postroj speciální, zkonstruovaný k tomuto účelu. Tím ho nijak neschvaluju, jen upřesňuju.

6.11.2016 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lesnížínka napsal(a):
Měla jsem donedávna dva psy, vychovávané od štěňat spolu, zároveň, stejně. Berňák mohl chodit bez vodítka, chodil (prostě jako berňák) pomalu, rozvážně, poslouchal na slovo. Samojed...to je od přírody tahač, zdrhač atd, na volno jen vyjímečně, tahá i po 8 letech, s tím už jsem se víceméně smířila. Není to tak úplně jen o zvládnutí psa, ale i o povaze, chcete-li...naturelu psa.
Postrojem proti tahání, samozřejmě není myšlen postroj jako takový, ale postroj speciální, zkonstruovaný k tomuto účelu. Tím ho nijak neschvaluju, jen upřesňuju.

, tahá i po 8 letech, s tím už jsem se víceméně smířila.{/i

No a není to právě ten důvod, že tahá? Protože jste s tím smířená a nic s tím neděláte, nevadí vám to.

Když jsem ještě měla retrívra, tak také tahal celý život. Ale nemyslím si, že by to bylo povahou, bylo to prostě tím, že jsem nebyla důsledná a neřešila to.

Ale nevím jak je to u "tažných" plemen. Samojeda znám jen jednoho, je od štěněte učen, že se chodí na prověšeném vodítku, že jakmile se vodítko napne, nikam to nevede. Chodí i dogtreky v tahu, ale rozlišuje, kdy je na postroji a kdy na obojku.

6.11.2016 10:18
scylla

XXX.XXX.150.32

mikimajky napsal(a):
Videli ste v už niekedy postroj ?
Moja má postroj K9 a ten sa teda vôbec nezarezava. Je určený na prácu psa. Napríklad aby som ho za ten postroj chytil a zodvihol ak treba. Nie na to aby psíkovi spôsobil bolesť.
Troška rozhľadu.

Viděla jsem spoustu postrojů i postrojů proti tahání. Ty jsou právě udělané na to, aby psa bolelo tahání. Trošku informací.

6.11.2016 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
, tahá i po 8 letech, s tím už jsem se víceméně smířila.{/i

No a není to právě ten důvod, že tahá? Protože jste s tím smířená a nic s tím neděláte, nevadí vám to.

Když jsem ještě měla retrívra, tak také tahal celý život. Ale nemyslím si, že by to bylo povahou, bylo to prostě tím, že jsem nebyla důsledná a neřešila to.

Ale nevím jak je to u "tažných" plemen. Samojeda znám jen jednoho, je od štěněte učen, že se chodí na prověšeném vodítku, že jakmile se vodítko napne, nikam to nevede. Chodí i dogtreky v tahu, ale rozlišuje, kdy je na postroji a kdy na obojku.

Jo, jo. Když zrovna nespěchám a v tu chvíli mi nevadí, že mírně táhne(netahá způsobem, že by hrabal nohama, jen prostě nedokáže pochopit, že nemá chodit až na konci flexiny ) tak dělám to, že zavelím, taháš-nejdem" a zastavím se do té doby, dokud nepopojde zpátky a nepovolí vodítko. Pak, dobrý, šikula, jdem" a v mžiku je na konci a táhne zase. Po 20té už vypadá, že mu došlo a zbytek prochajdy, či alespoň několik desítek minut se snaží netahat. Pak ho něco zaujme a zapomene. A další prochajdu ani nemluvím. Krátké vodítko štvalo mne, protože taková prochajda se psem metr ode mne mne vážně nebaví, z toho pro mne nic nemá. Snad půl roku chodil na stopovačce(že by se jako naučil nezdrhat ) nenaučil a nikdy ani nešel jinak, než na napnuté 20m stopce A fakt mi prochajda, kde jsem na něj celou cestu hučela, ať povolí a netáhne, lezla na nervy. U nás byl hlavně velký problém s tím, že povelování strašně blbě psychicky nesl berňák a traumatizovat ho každou prochajdu fakt nešlo. Tím se nechci nijak omlouvat, jen vysvětluju...

6.11.2016 19:15
mikimajky

XXX.XXX.144.252

scylla napsal(a):
Viděla jsem spoustu postrojů i postrojů proti tahání. Ty jsou právě udělané na to, aby psa bolelo tahání. Trošku informací.

Postroj je určený primárne na ťahanie bu ťažných psov. Na podržanie, pozdvihnutie psa u služobných psov.
To že vy používate niečo čo postroj iba pripomína a je určený na týranie je vaša vec.
Informácie vám zjavne chýbajú. Pretože niečo čo psíkovi spôsobuje bolesť nebudem hovoriť postroj.
Mám práve teraz doma 9 týždňové šteňa. Mám ho doma 7 deň. Už zvláda povely sadni, ľahni, ku mne a účinné sa k nohe.
Včera bol prvý raz vonku na prechádzke (socializácia ak vam to niečo hovorí).
Dnes na druhej. A psík nemal mg ani snahu ťahať. Vždy keď sa ale nežiaduco choval som mu odviedol pozornosť inam. Na 70% by už zajtra mohol ísť bez vodítka. Ale potrebujem to mať na 100% aby som neskôr nemusel riešiť podobné veci.

6.11.2016 19:20
mikimajky

XXX.XXX.144.252

lesnížínka napsal(a):

No práve o tomto to je.
Ťahač môže byť aký chce. Ale ťahať má iba v záprahu. Na vodítku nie.
A to mu treba vysvetliť. Ak sa tak nestalo a nik mu to nevysvetlil nemá to ako vedieť. A rezignácia mu to neukáže.
Žiadny pes nie tak hlúpy aby sa nechal dusiť na obojku ak nemusí.

6.11.2016 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

mikimajky napsal(a):
Postroj je určený primárne na ťahanie bu ťažných psov. Na podržanie, pozdvihnutie psa u služobných psov.
To že vy používate niečo čo postroj iba pripomína a je určený na týranie je vaša vec.
Informácie vám zjavne chýbajú. Pretože niečo čo psíkovi spôsobuje bolesť nebudem hovoriť postroj.
Mám práve teraz doma 9 týždňové šteňa. Mám ho doma 7 deň. Už zvláda povely sadni, ľahni, ku mne a účinné sa k nohe.
Dnes na druhej. A psík nemal mg ani snahu ťahať. Vždy keď sa ale nežiaduco choval som mu odviedol pozornosť inam. Na 70% by už zajtra mohol ísť bez vodítka. Ale potrebujem to mať na 100% aby som neskôr nemusel riešiť podobné veci.

Už zvláda povely sadni, ľahni, ku mne a účinné sa k nohe.

Ano, štěňata se učí rychle, ale rozhodně bych o 9ti týdenním štěněti netvrdila, že ty povely zvládá. Jo, on pochopil co má dělat, dělá to pro odměnu, ale ještě to nemá pořádně "zažité". A co teprve potom puberta, to bude dělat jako že některé povely slyší prvně

Žiadny pes nie tak hlúpy aby sa nechal dusiť na obojku ak nemusí.

Znám spoustu psích "tahačů", kteří táhnou celou dobu co jsou na vodítku a to, že je obojek dusí absolutně neřeší...

6.11.2016 19:42
mikimajky

XXX.XXX.144.252

To je o výchove psa.
Nemám viac k tomu čo dodať. Ak pes ťahať má nech ťahá aj nie nesmie.
Puberta je kapitola sama o sebe. Tam je ťažká rada. Niekedy funguje niekedy nie.
A áno šteňa to robí zatiaľ pre odmenu. Ak cvik pochopí tak ho zvláda. To že prevedenie nie je ešte dokonale je snáď každému jasné. To sa ale musí dotiahnuť vo výcviku. A ak sa tu začne tolerovať chybné prevedenie cviku neskôr sa v to vypomstí.

6.11.2016 19:47
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

mikimajky napsal(a):
To je o výchove psa.
Nemám viac k tomu čo dodať. Ak pes ťahať má nech ťahá aj nie nesmie.
Puberta je kapitola sama o sebe. Tam je ťažká rada. Niekedy funguje niekedy nie.
A áno šteňa to robí zatiaľ pre odmenu. Ak cvik pochopí tak ho zvláda. To že prevedenie nie je ešte dokonale je snáď každému jasné. To sa ale musí dotiahnuť vo výcviku. A ak sa tu začne tolerovať chybné prevedenie cviku neskôr sa v to vypomstí.

Jasně, že je to o výchově, já reagovala na to, že žádný pes není tak blbý, aby se škrtil na obojku když nemusí.

6.11.2016 19:51
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Samozrejme že sa dusí keď mu nik neukáže že v to ide aj inak. Tak som to myslel.
A je mi jasné že ak má niekto v garsonke ťažného psa a ten sa dostane von dva razy za deň na 10 minút nebudem sa ani čudovať ak bude ťahať na hranici infarktu aj autobus. To je zas o blbosti chovateľa.

Accuracy

7.11.2016 12:46
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Úplně vám rozumím, taky jsem psa dostala, taky jsem chtěla jiné plemeno. Budiž mi omluvou, že tehdy (již 10 let tomu) mi bylo 15 let a rodiče i široké příbuzenstvo jsou nepejskaři (takže proč groenendaela, když můžu mít labradora bez PP, že).
Náš Axi taky tahal. Ne ve smyslu táhnul, ale opřel se do vodítka a tak soustavně vyvíjel tlak.
Když byl štěně, u nohy chodil předpisově. Když měl necelý rok, odjela jsem na týden na školní výlet do Švýcarska, s Axim mezitím chodil táta. A když jsem se vrátila, prostě tahal. Už jsem ho to neodnaučila. Dělala jsem psí kusy, aby přestal, všechno jsem zkoušela tak týden, stejně pokrok žádný. Táta má špatná kolena, takže s Axim nemohl chodit ven, když tahal. A já potřebovala mít v záloze vycházkáře, kdybych sama jít nemohla. Pořídili jsme haltinu, na ní netahal, mohli s ním jít všichni. Trochu to chce cvik, za ohlávku se nesmí cuknout, aby to pes neodnesl na zdraví. A nikdy, nikdy ji nepoužívejte při jízdě na kole (jsou takoví exoti). Packou si ji nikdy nesundal, i když to zezačátku zkoušel.
Ovšem haltina asi po třech letech dosloužila. Než jsem sehnala novou ohlávku, musel pes chodit na vodítku. A světe div se, netahal! Teď chodí s obojkem, vodítko mívá prověšené, a když se náhodou zapomene, stačí na něj syknout, aby si uvědomil, že něco dělá špatně, hned se spraví. Takže haltinu nebo ohlávku ano, pokud si o ní něco nastudujete a pokud nemáte možnost naučit psa chodit u nohy, což zřejmě nemáte, protože váš manžel dělá psovi v hlavě guláš stejně, jako kdysi dělal táta Aximu.
Postroj nebudu komentovat. Nemám, neznám.

7.11.2016 13:00
scylla

XXX.XXX.150.32

mikimajky napsal(a):

Já nikdy žádné pomůcky podobného typu nepoužívám a jsem proti tomu, aby vůbec existovaly.

Vidím, že jste odborník na slovo vzatý, vysvětlete nám tady všechny základní pojmy....9. týdenní štěně "umí" povely, to je také o něčem svědčí.

7.11.2016 16:56
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

mikimajky napsal(a):
Samozrejme že sa dusí keď mu nik neukáže že v to ide aj inak. Tak som to myslel.
A je mi jasné že ak má niekto v garsonke ťažného psa a ten sa dostane von dva razy za deň na 10 minút nebudem sa ani čudovať ak bude ťahať na hranici infarktu aj autobus. To je zas o blbosti chovateľa.

Asi jste nikdy neviděl tažný psy v akci. Ten vám potáhne i kdyby měl v nohách 50 km. Občas bývají jedinci, co si to nechají vysvětlit, ale to je vyjímka potvrzující pravidlo. A i když už si to nechají vysvětlit tak, že netáhnou, pokud jdou sami, tak ve společnosti jiných psů to je zas snaha o závod.

7.11.2016 17:07
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Tu je škoda každého slova. Vidím že vy ste tu všetci super odborníci.
Len s malým detailom že mne žiadny pes nikdy na vodítku neťahal.

7.11.2016 19:30
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Huskyjanina napsal(a):
Asi jste nikdy neviděl tažný psy v akci. Ten vám potáhne i kdyby měl v nohách 50 km. Občas bývají jedinci, co si to nechají vysvětlit, ale to je vyjímka potvrzující pravidlo. A i když už si to nechají vysvětlit tak, že netáhnou, pokud jdou sami, tak ve společnosti jiných psů to je zas snaha o závod.

Takže tažná plemena nejde naučit chodit na provesenem vodítku? Nedokážou rozlišit kdy mají tahat a kdy ne?. Já znam tedy asi zrovna tu výjimku.

8.11.2016 05:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):

Známá má huskouny, kteří vyhrávají závody, všech 8 psů chodí na prověšeném vodítku, když je třeba. Má je bezvadně zmáknuté.

8.11.2016 05:37
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Asi stejně, jako když chcete odnaučit borderu cokoli pást :) Jde to, ale ta doba je neskutečně delší a právě většina lidí má menší trpělivost než jejich seveřan... jinak mluvím čistě jen o sibiřských hasky, malamuti, samojedi jsou v tomhle tvárnější :).

8.11.2016 05:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):
Asi stejně, jako když chcete odnaučit borderu cokoli pást :) Jde to, ale ta doba je neskutečně delší a právě většina lidí má menší trpělivost než jejich seveřan... jinak mluvím čistě jen o sibiřských hasky, malamuti, samojedi jsou v tomhle tvárnější :).

Znám tu paní skoro 15 let, za tu dobu má už druhou generaci smečky huskounů. Psi mají přivolání, neloví, chodí na vodítku, jsou v domě s volným přístupem na zahradu, tahají a vyhrávají, jsou to naprosto pohodoví, vysmátí psi, kteří to mají v hlavě srovnané. Ona s nimi opravdu umí.

8.11.2016 07:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Znám tu paní skoro 15 let, za tu dobu má už druhou generaci smečky huskounů. Psi mají přivolání, neloví, chodí na vodítku, jsou v domě s volným přístupem na zahradu, tahají a vyhrávají, jsou to naprosto pohodoví, vysmátí psi, kteří to mají v hlavě srovnané. Ona s nimi opravdu umí.

Šťastná to žena, která má dáno z hůry.
Kdo umí, umí, kdo neumí kouká

8.11.2016 17:25
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

scylla napsal(a):

Můžete prozradit, co to je za paní? Protože ji 100% budu znát

8.11.2016 17:36
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Jinak tipuju, že myslíte Markétu Tomanovou. její psi mají přístup domů, tahají a občas vyhrávají, jsou vysmátí, ale to je tak vše...na volno je pustit nemůže, tudíž přivolání nemají, myslím, že na fb psala, že může pustit jen jednoho, a to, že jsou zvyklí na kočku doma neznamená, že neloví...jedinej, kdo chodil se smečkou haskounů všude navolno byla Šárka Mikolášová, ale to s novou smečkou už taky neplatí...

8.11.2016 18:00
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Jinak, aby jsme se vrátili k tomu tahání, neříkám, že není nemožný naučit haskyho netáhnout, ale je to rozhodně těžký, podle toho, jak silný má pes desire to go, je potřeba si uvědomit, že po staletí ti psi byli šlechtění k tahu, tak jako bude těžké naučit pitbula milovat jiný psy, borderu, aby nepásla, tak taky haskouny, aby chodil na prověšenym vodítku...

8.11.2016 19:46
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):

Asi tak, já sice také měla huskouna na výchovu, na vodítku netahal, ale ze stopovačky jsem ho v lese nepustila, to jsem nezvládla. Zato Markéta to zvládá silou osobnosti nebo jak to nazvat, ti psi jí udělají, co jí na očích vidí a ještě z toho mají radost.

8.11.2016 20:06
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

sisi58 napsal(a):

Bohužel, zázrak se nekoná...s paní Tomanovou jsme si kdysi psaly, takže vím, jak si na tom s poslušností svých psů stojí, rozhodně žádné pouštění navolno se nekoná. Psi jsou buď na vodítku a nebo v dobře zabezpečené zahradě. Takže klasika v chovu haskyho. A ano...doma na dvoře poslouchá bez problémů i ten hasky Já osobně se výchovou haskounů zabývám hodně, dokonce jsem byla i dotyčnou paní Tomanovou nařčena, že jsem nezodpovědná, když haskouna pouštím navolno. Takže to, co tady Scylla píše je jeden velkej nesmysl...

9.11.2016 06:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Huskyjanina napsal(a):
Bohužel, zázrak se nekoná...s paní Tomanovou jsme si kdysi psaly, takže vím, jak si na tom s poslušností svých psů stojí, rozhodně žádné pouštění navolno se nekoná. Psi jsou buď na vodítku a nebo v dobře zabezpečené zahradě. Takže klasika v chovu haskyho. A ano...doma na dvoře poslouchá bez problémů i ten hasky Já osobně se výchovou haskounů zabývám hodně, dokonce jsem byla i dotyčnou paní Tomanovou nařčena, že jsem nezodpovědná, když haskouna pouštím navolno. Takže to, co tady Scylla píše je jeden velkej nesmysl...

Tak scylla píše většinou nesmysly, protože ty její báchorky o tom, jak má dokonale zvládnuté psy, už snad nemůže nikdo brát vážně. Ona a její výchova jen láskou prostě NEMŮŽE fungovat u všech psů a za všech okolností. Už jsem to tady psala několikrát, ty její psy bych fakt chtěla někdy vidět. Ale to jsme trochu odbočily.

9.11.2016 06:59
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
Tak scylla píše většinou nesmysly, protože ty její báchorky o tom, jak má dokonale zvládnuté psy, už snad nemůže nikdo brát vážně. Ona a její výchova jen láskou prostě NEMŮŽE fungovat u všech psů a za všech okolností. Už jsem to tady psala několikrát, ty její psy bych fakt chtěla někdy vidět. Ale to jsme trochu odbočily.

Protože nemůžete pochopit, také že nechcete, nejen, že nemůžete, tak to nemůže fungovat? Proč by nemohlo?

S Markétou jsem byla na několika procházkách se psy navolno, takže nevím, co si s kým psala, já píšu to, co jsem zažila.

Hloupé řeči Koňader na tom nic změnit nemohou.

9.11.2016 07:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):

Když myslíte...

9.11.2016 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Scyllo, neznám ani vás, ani onu zmiňovanou paničku husky, takže těžko posuzovat, ale kdybych vás vzala sebou na naši trasu, kde samojed chodí na volno(má dvě, kde dokáže fungovat a nezdrhnout...neptejte se mne proč jelikož vážně netuším) tak vám taky předvedu, že nezdrhne Dokonce i funguje na povely, když podle tónu hlasu pozná, že tohle myslím vážně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2016 12:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka napsal(a):
Scyllo, neznám ani vás, ani onu zmiňovanou paničku husky, takže těžko posuzovat, ale kdybych vás vzala sebou na naši trasu, kde samojed chodí na volno(má dvě, kde dokáže fungovat a nezdrhnout...neptejte se mne proč jelikož vážně netuším) tak vám taky předvedu, že nezdrhne Dokonce i funguje na povely, když podle tónu hlasu pozná, že tohle myslím vážně.

A zdrhne v cizím prostředí? Myslím na výletě, mimo svůj rajón, třeba 20,50,100 km od domova?

9.11.2016 13:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A zdrhne v cizím prostředí? Myslím na výletě, mimo svůj rajón, třeba 20,50,100 km od domova?

To by mi u takovýho psa za tu zkoušku nestálo. Patrně, pokud zahlídne nebo zavětří zvěř, tak klidně. A útěky v cizím prostředí jsou moje noční můra.

9.11.2016 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ano, to mne taky napadlo to vyzkoušet, ale nikdy jsme k tomu nesebrali odvahu. Jako seveřan má obrovský rádius, jeden tady ze Slovenska klidně přešel hranice a šlapal s nějakýma turistama 30km tam a zase zpátky, takže bych neriskovala ho někde pustit - bála bych se myslivců, střetu s autem, vlakem. On totiž jak valí, tak právě vůbec nemyslí na mé řvaní nereaguje, takže by si asi vzpomněl, že by se mněl vrátit, až bůhví kde.. Navíc není lovec očima, jak psali o chrtech, ale jde výborně po stopě. Jen by mne zajímalo, co by dělal, kdyby náhodou zvěř dohnal, protože mám vyzkoušeno, že větších, třeba srn, se už bojí. Vyrazí, dokud běží, tak za nima letí, ale pokud by se zastavila, zdrhne.

9.11.2016 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
To by mi u takovýho psa za tu zkoušku nestálo. Patrně, pokud zahlídne nebo zavětří zvěř, tak klidně. A útěky v cizím prostředí jsou moje noční můra.

Jste mne předběhla

9.11.2016 13:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já nevím, proč člověk napíše takovou kravinu, když normálně by ho to nenapadlo, myslím, že v psaném taky ne, jen na klávesnici Měl vrátit...pochopitelně

9.11.2016 13:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Myslím si, že pokud je důvodem zdrhání zvěř, tak v cizím prostředí je to jen otázka času. Můžete mít štěstí, že to bude třeba celý den OK, řeknete si "dobrý"...a pes něco zavětří a frnkne.
V cizím prostředí mu to může trvat déle než ve známém, ve známém už na určitých místech jde na jistotu.

9.11.2016 13:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Myslím si, že pokud je důvodem zdrhání zvěř, tak v cizím prostředí je to jen otázka času. Můžete mít štěstí, že to bude třeba celý den OK, řeknete si "dobrý"...a pes něco zavětří a frnkne.
V cizím prostředí mu to může trvat déle než ve známém, ve známém už na určitých místech jde na jistotu.

Ano, u něj jen zvěř, jinak je v pohodě, nezdrhá ani za psy, nehoní auta, cyklisty a tak. Jen ten pitomý lovecký pud Já už ho kolikrát až lituju, protože na něj pořád ječím, ať mi nerve vodítkem, ale on jak něco zmerčí, je jak magor. A u nás, kudy chodíme, není snad 20m, kde by něco nebylo..Jak mu začne viset jazyk bokem z huby jak plachta, už vím, že o něčem ví

9.11.2016 17:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

koňadra napsal(a):

Tak já Scyllu zažila osobně na free sobotách u Rudy Desenskýho. Nikdy jsem nezažila, že by svého bělouše pustila z vodítka, důvod nevím...asi nemusel psy. Moje bezproblémová haskounka tam mohla být v pohodě navolno, má super přivolání a psy neřeší.

9.11.2016 17:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

A ta její výchova láskou jí fungovat může, protože po těch psech nic nechce

Přidejte reakci

Přidat smajlík