Problém s krmením
Prosím poraďte,naše fenka má poslední dobou zažívací potíže.Trpí průjmem, kručí jí v břiše někdy žere a z toho zase žrát nechce. Byli jsme u vet. který ji léčil na infekci žaludku. Stav se zlepšil, průjem ustal,ale fenka např. 2dny žere a potom zase nechce žrát. Krmíme jenom granulemi a to K9 a přešli jsme na Anku. Tento stav začal po té co jsme přešli na Anku i když jsme přecházeli postupně. Také někdy zvrací žlutou pěnu.Dnes zase nechtěla žrát strašně ji kńourá ve střevech ale průjem nemá. Jinak je veselá a hravá.Myslíte že to může být Ankou? Nevím jestli mám přejít zpátky na K9 a nebo mám zkusit Akanu? Budu vděčná za každý příspěvek a nebo radu. Eva
153624
napsal(a):
Problém s krmením
Prosím poraďte,naše fenka má poslední dobou zažívací potíže.Trpí průjmem, kručí jí v břiše někdy žere a z toho zase žrát nechce. Byli jsme u vet. který ji léčil na infekci žaludku. Stav se zlepšil, průjem ustal,ale fenka např. 2dny žere a potom zase nechce žrát. Krmíme jenom granulemi a to K9 a přešli jsme na Anku. Tento stav začal po té co jsme přešli na Anku i když jsme přecházeli postupně. Také někdy zvrací žlutou pěnu.Dnes zase nechtěla žrát strašně ji kńourá ve střevech ale průjem nemá. Jinak je veselá a hravá.Myslíte že to může být Ankou? Nevím jestli mám přejít zpátky na K9 a nebo mám zkusit Akanu? Budu vděčná za každý příspěvek a nebo radu. Eva
Osobně bych doporučila vrátit se ke starému osvědčenému druhu krmení a pokud chcete změnit tak se změnou počkat než se zase čubinka "srovná". Ta Anka jí prostě nemusí sedět a je zbytečné trápit jí i vlastně sebe. Nevím jak jste jí léčili ale dietku jste asi dávali? Tak bych jí teď co má potíže dala dietu - kuře s rýží a mrkví - a až se to zlepší pomalu přejít na staré osvědčené granule a když bude v pohodě tak víte, že jí prostě pravděpodobně ta Anka nesedla... pak můžete zkusit něco jiného ale dala bych jí čas ať se srovná. Můžete zkusit koupit i nějaká probiotika, která by jí rozházené zažívání taky mohla pomoct dát dohromady... pokud tam tedy není jiná zdravotní příčina problémů...
153624
napsal(a):
Problém s krmením
mám doma taky BX dogu...ale reaguji hlavně na tu žlutou pěnu - naše fena kdysi taky měla cosi obdobného a nakonec musela být utracena. Její imunitní systém se obrátil v její prospěch a odešli játra s ledvinami. Těžko říct, proč. Jinak co zkusit dietu a maso?
Taky může mít něco se střevama. Nebo nežere protože se bojí, co bude potom. Nemusí ji být dobře, proto nežere. odčervená je?
sabina
napsal(a):
mám doma taky BX dogu...ale reaguji hlavně na tu žlutou pěnu - naše fena kdysi taky měla cosi obdobného a nakonec musela být utracena. Její imunitní systém se obrátil v její prospěch a odešli játra s ledvinami. Těžko říct, proč. Jinak co zkusit dietu a maso?
Taky může mít něco se střevama. Nebo nežere protože se bojí, co bude potom. Nemusí ji být dobře, proto nežere. odčervená je?
Pokud se problémy se zažíváním projevily po změně granulí z K9 na Anku, tak jako první opatření bych okamžitě Ankou přestala krmit a vrátila se ke K9, pokud tyto granule žrala a prospívala na nich v pohodě (bobky, srst, kondice atd.).
153624
napsal(a):
Problém s krmením
Máme podobný problém. Občas řídké hovínka... 2x lečen zánět žaludku a střev. Máme už necelé dva měsíce Acanu Adult, předtím jsme měli 8kg Brit Junior (3měsíce), Acanou jsem mu chtěla přilepšit... Na škravky je negativní, ale nejsem si jistá. Vzorek ke zkoumání byl jen z jednoho bobku... Většinou má, ale výstavní bobky. Ráno a odpo granule, vecer příloha + zelenina + konzerva Chejn. + 2x denně 1pangamin bifi plus. Žere co na zemi vidí, hovínka... snažím se dávat pozor... Dneska na prochajdě průjem - oranžovožlutý tekutý podobná lidským slinám..
Jsem už s něho zoufalá..
Poraďte, děkuji za rady.