maila
napsal(a):
Víte někdo o nějakých Voříškiádách a výstavách psů bez PP...? Pište zážitky, termíny,...
Voríškiáda na Prostějovsku
více zde
http://www.vorisek.org/voriskiada.php?clanek=3
vorisek
napsal(a):
Voríškiáda na Prostějovsku
více zde
http://www.vorisek.org/voriskiada.php?clanek=3
Tábor pořádá 20.9.08 voříškiádu Táborský psí kamarád! Všichni jste srdečně zváni! Propozice a přihlášku budou brzo na stránkách: www.agility-tabor.wz.cz
maila
napsal(a):
Víte někdo o nějakých Voříškiádách a výstavách psů bez PP...? Pište zážitky, termíny,...
Bukovský voříšek - 17.05.2008 - propozice naleznete na http://www.zkobukov.eu, vhodné i pro lidi bez psa co hledají nového kamaráda - součástí výstavy bude propagace a možnost adopce pejsků z městského útulku.
sunin
napsal(a):
A neni neco takoveho v Brne nebo pobliz???
Pobliz Brna bude ve Slapanicich: www.kkslapanice.com
danan
napsal(a):
....nebudu kupovat psa s PP, když s ním nechci chodit na výstavy, a už se tu shání výstavy pro psy bez PP.... to je super
vy vůbec nechápete nadšení pejskařů. To se mají lidi se psama bez PP plazit kanálama? Jde přece o setkání a popovídání a ukázce.
Kdyby jste někdy byla va výstavě psů bez PP, viděla by jste tu uvoněnou atmosféru neklepajících se páníčků a nestresovaných psů.
Ale já se vám jen tlemím nad ubohostí.
k tématu - jo, to tady chybělo, něco kolem KH?
bl
napsal(a):
vy vůbec nechápete nadšení pejskařů. To se mají lidi se psama bez PP plazit kanálama? Jde přece o setkání a popovídání a ukázce.
Kdyby jste někdy byla va výstavě psů bez PP, viděla by jste tu uvoněnou atmosféru neklepajících se páníčků a nestresovaných psů.
V Olomouckém kraji, konkrétně v Přerově 24.5. - více info www.kkprerov.cz
jana81
napsal(a):
Nevíte někdo o nějaké výstavě pro psy bez PP v okolí Hradce Králové, Jičína a Mladé Boleslavi? Jana
TAky uř jsem se ohlížela pač mám doma pěknýho vořecha, tak proč nevyrazit a neporovnat mám i ostříhanýho papíráka takže výstavy s PP mám absolvovaný a nic moc, tak doufám že voříškiády budou uvolnější...letos to chci zkusit prvně..co jsem našla kolem HK tak 30.srpna je ve Dvoře Králové a 31.5(myslím) je v Lanškrouně tam je i výstava pro psi s PP, tak můžu vzít i tu druhou potvůrku
bl
napsal(a):
Blanko, hlavně že Vy to chápete a děláte chytrou .....absolvovala jsem několik voříškiád s kámošovým nalezencem, tak vím, o čem to je. A nejvíc tam prudili ti, co měli bezpapíráky. "Vořechoidní" majitelé byli v pohodě a to se mi líbilo....ale když tam pak u kruhu, kde byli bezpp vykládali majitelé, a bylo jich celkem dost, že ten jejich to nevyhrál a měl, a na minulé výstavě byl ten nej....hnus....
Jedna moje kamarádka je rozhodčí na výstavách. Byla pozvána i na voříškiádu, aby posoudila pejsky. Nejlepší známky zadávala voříškům, a jak se majitelé těch bezpp nafukovali, že mají něco extra
Zkrátka chci říct jen jedno, když si lidi pořizují bezpp s argumentem, že nechtějí chodit na výstavy, tak naco pp, a pak vymetou kdejakou voříškiádu, tak že z toho vyzařuje snobismus...je tu téma, aby se každý zapojil do debaty, tak jsem se zapojila. Je mi jedno, kdo má kolik šampionů, nebo voříšků, nebo bezpp, ale chtělo by to trochu soudnosti. Voříškiády se pomalu začínají podobat výstavám pro pp.....
danan
napsal(a):
Blanko, hlavně že Vy to chápete a děláte chytrou .....absolvovala jsem několik voříškiád s kámošovým nalezencem, tak vím, o čem to je. A nejvíc tam prudili ti, co měli bezpapíráky. "Vořechoidní" majitelé byli v pohodě a to se mi líbilo....ale když tam pak u kruhu, kde byli bezpp vykládali majitelé, a bylo jich celkem dost, že ten jejich to nevyhrál a měl, a na minulé výstavě byl ten nej....hnus....
Jedna moje kamarádka je rozhodčí na výstavách. Byla pozvána i na voříškiádu, aby posoudila pejsky. Nejlepší známky zadávala voříškům, a jak se majitelé těch bezpp nafukovali, že mají něco extra
Zkrátka chci říct jen jedno, když si lidi pořizují bezpp s argumentem, že nechtějí chodit na výstavy, tak naco pp, a pak vymetou kdejakou voříškiádu, tak že z toho vyzařuje snobismus...je tu téma, aby se každý zapojil do debaty, tak jsem se zapojila. Je mi jedno, kdo má kolik šampionů, nebo voříšků, nebo bezpp, ale chtělo by to trochu soudnosti. Voříškiády se pomalu začínají podobat výstavám pro pp.....
Co v okolí Karl.Varů?
klawdie
napsal(a):
TAky uř jsem se ohlížela pač mám doma pěknýho vořecha, tak proč nevyrazit a neporovnat mám i ostříhanýho papíráka takže výstavy s PP mám absolvovaný a nic moc, tak doufám že voříškiády budou uvolnější...letos to chci zkusit prvně..co jsem našla kolem HK tak 30.srpna je ve Dvoře Králové a 31.5(myslím) je v Lanškrouně tam je i výstava pro psi s PP, tak můžu vzít i tu druhou potvůrku
tak to je super možná se tam taky vydám
danan
napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli i na voříškojádě jsou taky nějaké postoje atd..děkuju za odpověd:)
monikam
napsal(a):
21.6.2008 v Chlumci u Ústí n.L. je "Chlumecký voříšek". Půjdeme tam letos s mým pejskem poprvé, tak jsem na to dost zvědavá.
ahoj , jsou nějaké podmínky na vystavování psa?
Jisté je že očkován a odčervení, ale jestli to není omezeno věkem a atd.A pročítala jsem starší předlonské diskuze... v Mladé Boleslavy je klub nadšenců Bernardýnů? Máte někdo kontakt?
Moc děkuji.
kviddo
napsal(a):
ahoj , jsou nějaké podmínky na vystavování psa?
Jisté je že očkován a odčervení, ale jestli to není omezeno věkem a atd.A pročítala jsem starší předlonské diskuze... v Mladé Boleslavy je klub nadšenců Bernardýnů? Máte někdo kontakt?
Moc děkuji.
Podmínka je asi taková, jako na každé výstavě: aby pes rozhodčího nesežral, a nechal se od něj prohlídnout a pohladit. Prostě ať je přátelský
maila
napsal(a):
Koukám, že se diskuze pěkně rozjela...
My byli na voříškiádě loni, poprvé a zážitky máme jen ty nejlepší...
První vořískiáda v Hradci Králové, uzávěrka už 5.4.!
http://www.zverimex-sirius.cz/
scarter
napsal(a):
První vořískiáda v Hradci Králové, uzávěrka už 5.4.!
http://www.zverimex-sirius.cz/
Ahojky,já se chystám 16.4. do Kladna,také tam je vořiškiáda Jdeme poprvé,tak uvidíme jak nám to půjde.
www.kynologie-kladno.cz
kelly
napsal(a):
Psi bez PP musí mít na výstavě zajisté všechny zuby a správný skus.
Já jsme se chtěla ještě optat,jelikož jim budou rozhodčí šmátlat po těle,myslíte že bude vadit tuková bulka (řeším to i tady)?A hlavně jak naučit psa,nechat si šmátlat cizími lidmi do tlamy?Mě a přítele pustí úplně v pohodě,povel ukaž a je to,ale cizímu,moc nevěřím,myslím že se zabejčí a tlamu neotevřou ani heverem - mám RTW.Díky moc za případné rady
zelviosa
napsal(a):
Já jsme se chtěla ještě optat,jelikož jim budou rozhodčí šmátlat po těle,myslíte že bude vadit tuková bulka (řeším to i tady)?A hlavně jak naučit psa,nechat si šmátlat cizími lidmi do tlamy?Mě a přítele pustí úplně v pohodě,povel ukaž a je to,ale cizímu,moc nevěřím,myslím že se zabejčí a tlamu neotevřou ani heverem - mám RTW.Díky moc za případné rady
Toto se dá vyřešit jednoduše. Tlamu otevře sám majitela rozhodčí jen nakoukne. Oni zase nejsou takoví sebevrazi....to jen někteří ...a ty jsem nechávala na výstavách aby si psovi tlamu otevřeli sami, jemu to nedělalo problém a ohromně se z toho radoval
.
A kde tu bulku má? Je vidět hned na první kouknutí na psa? Jak je veliká?
danan
napsal(a):
Toto se dá vyřešit jednoduše. Tlamu otevře sám majitela rozhodčí jen nakoukne. Oni zase nejsou takoví sebevrazi....to jen někteří ...a ty jsem nechávala na výstavách aby si psovi tlamu otevřeli sami, jemu to nedělalo problém a ohromně se z toho radoval
.
A kde tu bulku má? Je vidět hned na první kouknutí na psa? Jak je veliká?
Teď (v květnu) jdeme právě na operaci,tu co má největší je na krku a jde hoodně vidět,začíná se jí na ní dělat i lisinka a hlavně jí vadí na obojku,doufám,že do té doby dorosteme,myslíš že bude stačit měsíc na rekonvalescenci?To jde také,že já jí ji otevřu a oni nakouknou?Tak to jsme nevěděla,tak to by bylo v pohodě,kdyby to takto šlo,ona nekousne (myslím ),ale zabejčí se a nepovolí
zelviosa
napsal(a):
Teď (v květnu) jdeme právě na operaci,tu co má největší je na krku a jde hoodně vidět,začíná se jí na ní dělat i lisinka a hlavně jí vadí na obojku,doufám,že do té doby dorosteme,myslíš že bude stačit měsíc na rekonvalescenci?To jde také,že já jí ji otevřu a oni nakouknou?Tak to jsme nevěděla,tak to by bylo v pohodě,kdyby to takto šlo,ona nekousne (myslím ),ale zabejčí se a nepovolí
Ten měsíc by snad stačil...má to na které straně? Rozhodčí vidí hlavně psovu levou stranu....jasně že zubx ukazuje majitel..akorát některý rozodčí, a je jich hodně málo se podívá sám. jinak si nechá tlamu otevřít od majitele.
danan
napsal(a):
Ten měsíc by snad stačil...má to na které straně? Rozhodčí vidí hlavně psovu levou stranu....jasně že zubx ukazuje majitel..akorát některý rozodčí, a je jich hodně málo se podívá sám. jinak si nechá tlamu otevřít od majitele.
Je na levé,ale jakoby blíž k břichu,tak snad je fakt malinká,tak jak hrášek,nebo tak a má ho poměrně dost pod kůží,takže pokud neprojede přímo po tom místě,tak to neuvidí .Tak to jsi mi zvedla náladu s těma zubiskama,tak snad to bude v pohodě a otevře jí.
zelviosa
napsal(a):
Je na levé,ale jakoby blíž k břichu,tak snad je fakt malinká,tak jak hrášek,nebo tak a má ho poměrně dost pod kůží,takže pokud neprojede přímo po tom místě,tak to neuvidí .Tak to jsi mi zvedla náladu s těma zubiskama,tak snad to bude v pohodě a otevře jí.
Tak pokud není na první pohled hned vidět, tak je to v pohodě. A ty zuby.....když je ukáže tobě, a rohodčí nakoukne taky, je to v pohodě
maila
napsal(a):
CHOVATELSKÁ STANICE „SIRFATTY BLESSE“POŘÁDÁ:
KDY: 9.8.2008
KDE:dolní hřiště v Krásné Hoře nad Vltavou
CO:výstavu a soutěž pejsků s i bez Průkazu původu
„O KRAKENŮV POHÁR“
ZÚČASTNIT SE MŮŽE KAŽDÝ,KDO SI CHCE UŽÍT DEN PLNÝ
PEJSKŮ,PEJSKAŘŮ,PEJSKOVÁNÍ A ZÁBAVY A MÍT ŠANCI VYHRÁT
POHÁR PSA KRAKENA
PŘIHLÁŠKY A PROPOZICE:
SIRFATTY BLESSE
Hostovnice 14
Krásná Hora nad Vltavou
262 56
SMS.:721 518 519
Tel.:318 581 658
email:sirfatty@email.cz
Uzávěrka :12.7.2008
maila
napsal(a):
Komplet přehled voříškiád a podobných akcí pro rok 2008
najdete zde
www.utulky.estranky.cz/stranka/voriskiady
maila
napsal(a):
Voříškiáda v Chlumci je 7.6.
V pondeli bude plakatek na strankach www.zko157.cz
moused
napsal(a):
Voříškiáda v Chlumci je 7.6.
V pondeli bude plakatek na strankach www.zko157.cz
Když už jste tu řešili psi bez PP na voříškiádách - mě se to nelíbí, je to voříškiáda, tak tam mají být voříšci, ne rasy čisté bez PP, zůčastila jsem se první voříškiády v HK a byla jsem silně zklamaná, nejhezčím voříškem byl vyhlášen pes vypadající přesně jak zlatý retvívr, nezlobte se na mě ale byli tam mnohem krásnější a šikovnější opravdový voříšci! tohle mi nepřišlo moc fér, nemluvě že jsme tam soutěžili s ovčáky, jorkšíry, labradory...vyrazila bych na voříškiádu opět ale někam kde opravdu soutěží voříšci, poznámka o pořízení psa bez PP a pak obíhání voříškiád mi přijde trefná...
klawdie
napsal(a):
Když už jste tu řešili psi bez PP na voříškiádách - mě se to nelíbí, je to voříškiáda, tak tam mají být voříšci, ne rasy čisté bez PP, zůčastila jsem se první voříškiády v HK a byla jsem silně zklamaná, nejhezčím voříškem byl vyhlášen pes vypadající přesně jak zlatý retvívr, nezlobte se na mě ale byli tam mnohem krásnější a šikovnější opravdový voříšci! tohle mi nepřišlo moc fér, nemluvě že jsme tam soutěžili s ovčáky, jorkšíry, labradory...vyrazila bych na voříškiádu opět ale někam kde opravdu soutěží voříšci, poznámka o pořízení psa bez PP a pak obíhání voříškiád mi přijde trefná...
No já třeba byla na výstavě kde vyhrál voříšek, a to jsem měla psa bez PP a myslím si že Conňas je taky docela pěknej, myslím si že je to všechno jen na posuzovatelce. Když se ti to nelíbí tak proč si nevybereš vořiškiádu kde jsou psi rozděleni zvlášť do skupin voříšek a zvlášť pes bez PP??
klawdie
napsal(a):
Přesně tak, my máme naši Voříškiádu v Lanškrouně rozdělenou na psi bez PP, s PP a voříšci. Vždy je vítěz psů bez PP, s PP a voříšků a vítěz voříšků se současně stává i vítězem celé Voříškiády.
Záleží na Vás kam pojedete.
peggyna
napsal(a):
Přesně tak, my máme naši Voříškiádu v Lanškrouně rozdělenou na psi bez PP, s PP a voříšci. Vždy je vítěz psů bez PP, s PP a voříšků a vítěz voříšků se současně stává i vítězem celé Voříškiády.
Záleží na Vás kam pojedete.
Pro mě to byla první voříškiáda, ale i tam se konal poprvé, pro lepší pověst bych lépe vážila vítěze první voříškiády aby nebylo více takových odrazených lidí jako já...už jsem koukala, když vyrazím tak už jedině na dělenou voříškiádu..
klawdie
napsal(a):
Pro mě to byla první voříškiáda, ale i tam se konal poprvé, pro lepší pověst bych lépe vážila vítěze první voříškiády aby nebylo více takových odrazených lidí jako já...už jsem koukala, když vyrazím tak už jedině na dělenou voříškiádu..
My jsme byli v Rýzmburku a tam se v kruhu vyskytli dokonce naháči... Nevím, ti lidi už nemají soudnost. A výsledky byly taky nějaké divné.
Klawdie, vy jste byli na Sirius-voříškiádě? Myslela jsem, že to je jen pro děti, nebo ne? Taky jsme chtěli jít.
rachel
napsal(a):
A něco v Plzeňském kraji???
Pravděpodobně 20. 9. Chodská Voříškiáda v Domažlicích, ještě bude upřesněno na www.kk-domazlice.wz.cz.
maila
napsal(a):
Tak já sem dám ještě jednu pozvánku na Naši VIII.Lanškorunskou Voříškiádu. Spolupořadatelka se rozhodla ji ozvláštnit a tak novinkou na letošní Voříškiádě bude coursing! Každý pejsek přihlášený na Voříškiádu si bude moci zaběhnout zdarma dva běhy!
Pejsci, kteří ještě nikdy neběhali, si to zde mohou bezplatně vyzkoušet a "ostřílení lovci" se mohou rozptýlit a zkrátit čekání na posuzování v kruhu.
Dráha bude samozřejmě postavena tak, aby na ní vystavovaní pejsci neviděli.
Výstava je 31.5.08, více info na www.caniscentrum.com nebo http://akce.ambergold.cz
Všichni jste srdečně zváni!
matahari
napsal(a):
My jsme byli v Rýzmburku a tam se v kruhu vyskytli dokonce naháči... Nevím, ti lidi už nemají soudnost. A výsledky byly taky nějaké divné.
Klawdie, vy jste byli na Sirius-voříškiádě? Myslela jsem, že to je jen pro děti, nebo ne? Taky jsme chtěli jít.
No tak to pro mě byl další otazník, pozvánka byla celkem nejasná, jsem se nahlásila a pak sjem to četla na internetu a z toho mi vyplynulo, že učást je pouze pro děti, no ale známa co mluvila s lidmi ze siriusu mě uklidnila že né, ale to jak to napsali bych tak pochopila, bylo to takové nedotažené, navíc mě našttvali samotní majitelé psů, psi se tam venčili na trávníku, majitelé to nechali být uklizet to nehodlali, nemluvě o agresivních psech bez košíku, ale to je zas špatná disciplína lidí...chápu že to byla první voříškiáda, ale už kvůli tomu bych jako vítěze zvolila trochu typičtějšího voříška! já měla hnedle několik favoritů.....bohužel ani moc nepřálo počasí, ale učast byla hojná!
peggyna
napsal(a):
Tak já sem dám ještě jednu pozvánku na Naši VIII.Lanškorunskou Voříškiádu. Spolupořadatelka se rozhodla ji ozvláštnit a tak novinkou na letošní Voříškiádě bude coursing! Každý pejsek přihlášený na Voříškiádu si bude moci zaběhnout zdarma dva běhy!
Pejsci, kteří ještě nikdy neběhali, si to zde mohou bezplatně vyzkoušet a "ostřílení lovci" se mohou rozptýlit a zkrátit čekání na posuzování v kruhu.
Dráha bude samozřejmě postavena tak, aby na ní vystavovaní pejsci neviděli.
Výstava je 31.5.08, více info na www.caniscentrum.com nebo http://akce.ambergold.cz
Všichni jste srdečně zváni!
25.5. voříškiáda Polná...aspoň myslím...
shantal88
napsal(a):
Já mám prosím dotaz,strašně se mi zalíbil nápad jet s našim pesanem na vořiškiadu,ale jaký je rozdíl mezi pes bez PP a voříšek? Všechno je bez PP,ne?
No jo jsou oba bez PP ale pes bez PP je rasa kdežto voříšek je křižlej
Tady jeden můj pes bez PP:
conny
napsal(a):
No jo jsou oba bez PP ale pes bez PP je rasa kdežto voříšek je křižlej
Tady jeden můj pes bez PP:
No meho tipujou na zlateho retrívra,když ma 25kg a je hubenej jak chrt,tak teda nevím,jinak kříženec švýcarského vlčáka.A může někdo poradit co pes musí zvládat? Nějaká ta poslušnost a tak?
Děkuji
shantal88
napsal(a):
No meho tipujou na zlateho retrívra,když ma 25kg a je hubenej jak chrt,tak teda nevím,jinak kříženec švýcarského vlčáka.A může někdo poradit co pes musí zvládat? Nějaká ta poslušnost a tak?
Děkuji
Na vořiškiádě musí akorát pěkně jít na vodítku u nohy, ne jak na naší první, že Conny měl čumák pořád u země Jinak nic. Někteří posuzovatelé chtějí aby jste se kousek proběhli, jiní jen za chůze. Posuzovatelka mu zkontroluje zuby, srst, napíše vyjádření a to je vše...
danan
napsal(a):
No, já ted byla na takové malé voříškiádě, Super pohoda, skončili jsme myslím předposlední, ale cenu, buřta pro psa a voříšek místo medajle dostal každý. Mně se to líbilo, i když je pravda, že první 3 místa získaly "čisté rasy". Ale pejsky jsme bodovali všichni, co tam byli, tak že žádná porota.
Ale je pravda, že bych docela ráda šla někam, kde budou jenom voříšci.... teda nevím, zda vůbec něco takového neoficiálního existuje...