Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2008 18:19

Ahoj všem, mám malý problém s pejskem, který nesnáší jízdu v autě, tak jsem se chtěla zeptat na vaše názory, co s tím.
Moje 5měsíční fenka jako malé štěňátko jezdila docela často a byla v pohodě, jen občas po dlouhé cestě zvracela, ale dokázala v klidu spát. Teď když jsem jí po dvou měsících opět naložila, byla jako splašená - skákala, hrabala, kňučela... Když zastavím, tak se po nějaké chvíli uklidní , ale jakmile se auto rozjede zase ji chytne panika. Teď nás za 14dní čeká cesta na výstavu, která nebude zrovna krátká, tak mám docela strach jak to zvládne. Máte nějakou radu jak ji cestu co nejvíc ulehčit? Říkala jsem si jestli by nepomohla klec, i když na to není vůbec zvyklá, nebo jestli existují nějáké prášky na uklidnění, ale bojim se aby mi potom při předvádění neusnula nebo tak něco:) Jestli máte nějakou radu nebo nápad budu moc moc ráda!! Díky!!

9.3.2008 19:10

gianna napsal(a):
Ahoj všem, mám malý problém s pejskem, který nesnáší jízdu v autě, tak jsem se chtěla zeptat na vaše názory, co s tím.
Moje 5měsíční fenka jako malé štěňátko jezdila docela často a byla v pohodě, jen občas po dlouhé cestě zvracela, ale dokázala v klidu spát. Teď když jsem jí po dvou měsících opět naložila, byla jako splašená - skákala, hrabala, kňučela... Když zastavím, tak se po nějaké chvíli uklidní , ale jakmile se auto rozjede zase ji chytne panika. Teď nás za 14dní čeká cesta na výstavu, která nebude zrovna krátká, tak mám docela strach jak to zvládne. Máte nějakou radu jak ji cestu co nejvíc ulehčit? Říkala jsem si jestli by nepomohla klec, i když na to není vůbec zvyklá, nebo jestli existují nějáké prášky na uklidnění, ale bojim se aby mi potom při předvádění neusnula nebo tak něco:) Jestli máte nějakou radu nebo nápad budu moc moc ráda!! Díky!!

Začala bych ji učit na auto jakoby od začátku, za 14 dní by se to mělo dát zvládnout. Takže naložit, sednout si k ní a hrát si tam nebo jí dávat pamlsky - neuklidňovat, spíš rozptylovat. To samé s nastartovaným autem, druhý den se pomalu rozjet atd. Pokud začne jančit, vrátit se zas o krok zpět.
Prášky bych před výstavou neriskovala a klec jí asi moc nepomůže, pro většinu psů je na začátku ještě větší stresor, pokud na ni nejsou zvyklí z domova.

9.3.2008 21:44

jazzinka napsal(a):
Začala bych ji učit na auto jakoby od začátku, za 14 dní by se to mělo dát zvládnout. Takže naložit, sednout si k ní a hrát si tam nebo jí dávat pamlsky - neuklidňovat, spíš rozptylovat. To samé s nastartovaným autem, druhý den se pomalu rozjet atd. Pokud začne jančit, vrátit se zas o krok zpět.
Prášky bych před výstavou neriskovala a klec jí asi moc nepomůže, pro většinu psů je na začátku ještě větší stresor, pokud na ni nejsou zvyklí z domova.

Musím zaklepat na dřevo ... Mám slovenského čuvače a ten jízdu autem od malička miluje ... . Jakmile vidí, že si někdo z rodiny obléká bundu, hned se točí kolem prdele, aby ho náhodou nikdo nezavřel na chodbě a on do auta nemohl . Budu si kupovat ještě jednoho čuvače a pozdeji snad ještě leonbergera, takže Vaše problémy, doufám, mít nebudu.

10.3.2008 08:30

gianna napsal(a):

Ahoj, já to udělala tak, že jsem sem fenku vždy autem popovezla na místo kde sem jí venčila a jí se pak spojilo, že auto´= procházka a teď mi nastupuje do auta i když to nechci.

10.3.2008 09:52

adelal napsal(a):
Ahoj, já to udělala tak, že jsem sem fenku vždy autem popovezla na místo kde sem jí venčila a jí se pak spojilo, že auto´= procházka a teď mi nastupuje do auta i když to nechci.

Určítě bych zvykala, denně brala do auta a jezdila ,,venčit,, tak jak tu bylo psáno. NEměla by si to spojit s něčím špatným :-) Přece ji to to auto nesežere...takže cvik a cvik - hodně štěstí

10.3.2008 10:09

sabina napsal(a):
Určítě bych zvykala, denně brala do auta a jezdila ,,venčit,, tak jak tu bylo psáno. NEměla by si to spojit s něčím špatným :-) Přece ji to to auto nesežere...takže cvik a cvik - hodně štěstí

Co jí zkusit zpříjemnit cestu něčím co ráda žvejká - bůvolí kost, ucho...A to vevčení zkrz auto taky doporučuju..Jezdit jen po malinkejch chivlkách, nechlácholit, spíš ignorovat...
Věřím, že se vám to podaří...:o))

10.3.2008 15:26

gianna napsal(a):

Jezděte denně, ale jen kousíček a někam, kam fenka pojede ráda. Moje beauceronka jako malá auto nesnášela, zvracela, slinila a tak logicky nechtěla nastupovat. Tak jsem jí obden (ale to jsem měla víc času než 14 dní) naložila a jela pomaličku, plynule 4 km do městečka, tam jsme v rámci socializace obešly náměstí a jely zase dom. Taky jsme sem tam jeli autem i se druhým psem (který nemá problém a na výlety se těší) venčit někam za ves. Po několika výletech se to srovnalo a při kratších jízdách nezvracela. Na delší jsme jí z počátku ještě dávali Kinedryl, ale po pár delších jízdách i to zvládla a teď byla v pohodě i při 12-ti hodinové cestě do Francie.
S těmi prášky na uklidnění opatrně, když nevíte, jak bude fenka reagovat, aby pak skutečně nebyla připitomělá a hezky se předvedla...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2017 10:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky máme problém s cestováním, fenka zvrací, je jí pak celý den špatně, třese se a nechce žrát. Nevyvádí, v autě klidně leží a pak na výcviku se chová normálně, ale během víkendu zhubla aspoň 3 kila smajlík Neumím si představit, jak to bude s výstavama, příště dáme Kinedryl a uvidíme, budu doufat, že se to srovná.

15.5.2017 11:21
dadu

XXX.XXX.61.94

Jedna moje čivava taky nesnášela auto - po ujetí 500 metrů byla celá mokrá, jak slinila. Na jízdu jsem ji dala na sedačku její pelíšek a ob den s ní jezdila. No a dnes raději stráví celý den v autě se mnou, než sama doma smajlík RTV taky do auta nechtěl. Tak jsem ho začala brát na vycházky autem - vždy vyjedeme někam za ves a pak si uděláme několika kilometrovou procházku (on většinou na volno). A teď nemůžu ani otevřít kufr, aby auto větralo - rotík okamžitě natěšeně nastupuje
Berte sebou pejska všude, kde mu bude příjemně. A hlavně nechlácholit, vždyť cesta autem je úplně obyčejná a běžná věc...

Přidejte reakci

Přidat smajlík