Necháváte psa o hladu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2006 12:20

Zajímalo by mě, kolik lidí to asi dělá, jaký v tom vidí užitek a jestli pravidelně.Já každý týden nechám 1 den půstu (samozřejmě u staršího psa, u štěněte rozhodně ne).

6.2.2006 18:29

troy napsal(a):
Zajímalo by mě, kolik lidí to asi dělá, jaký v tom vidí užitek a jestli pravidelně.Já každý týden nechám 1 den půstu (samozřejmě u staršího psa, u štěněte rozhodně ne).

Já to nedělám, neumím si představit, že jim nedám jednou týdně najíst. Má to nějaký užitek? Podle mě ne a dělat to nebudu.

6.2.2006 18:41

troy napsal(a):

Někdy jsou o hladu o své vůli. Teď v zimě ne. To zbaští všechno a snědli by možná i misku, ale v létě občas vymýšlejí. Hlavně, když je vedro, tak se jim moc nechce a nebo, když jim něco nejede...hlavně granule, že? Ale ty mají vyjimečně. Takže to si hodí den hladovku a potom sežerou i z pod sebe.
Je to stará známá věc, že jednou za čas by měl být pes hlady. Je to zdravé pro trávení. V přírodě, když si divoký pes nebo vlk něco uloví, tak se nažere a potom třeba nějakou dobu zase nic nechytne. Jenomže ti naši domestikovaní přežranci,stále neví, co do toho břicha narvat, že?
Mě je jich líto. Nenecháváme je hlady. Kdysi jsme to zkoušeli, ale když se ten pejsek tak hezky a smutně kouká! Člověk neodolá. Takže fakt bývají hlady, jen třeba v létě, když si vymýšlejí...to je klidně nechám. Když nechtějí, tak nechtějí...Však potom zbaští všechno!

6.2.2006 18:44

troy napsal(a):

Tak já to nikdy nevydržím. Psi bydlí doma a přesně v 19.30h běhají ode mně k misce a uplně se třepou až přijde jídlo. Takže nemám tu sílu jim nedát.

6.2.2006 18:46

troy napsal(a):

nenechávám, nevidím v tom valný efekt ve prospěch zdraví. Dobrovolně, nechce-li žrát, tak ať nežere, jinak ne.

6.2.2006 18:54

troy napsal(a):

moji pejskové si půst občas dělají sami. no určitě to není 1x týdně, ale čas od času prostě nechcou. jedině kokinka
určitě by to teda mým dvěma holkám neuškodilo, jelikož jsou pěkní cvalíci ale třetí je hubená jak lunt, takže tu krmit musím.. někdy si říkám, že ji budu ládovat jak husu na sádlo, aby přibrala no tím jsem chtěla říct, že u nás nehrozí, že bych jedné dala a dvěma ne.. už tak jsou naštvaný, když hubeňour dostane po večeři celej loupáček a oni jen rožky.
no a od našich maltézačka si myslím dělá snad pravidelně 1x týdně.. nebo si jen zobne.. má totiž granule k dispozici celý cen, protože prý si nejvíc uzobává, když není nikdo doma ale je pěkná, žádnej cvalík... tak jim do toho nemluvím..

6.2.2006 18:58

troy napsal(a):

My jsme to dělávali dříve, teď už je psů moc a když jsou hladoví, tak jsou nervóznější, takže je raději nakrmím, než abych je od sebe trhala
Myslím si ale, že je to prospěšné, trávicí soustava se vyčistí, hladové zvíře je aktivnější (dělali se výzkumy na myších) prapředci taky nejedli pořád (i když to spíš měli obráceně - jeden den jídlo, šest dní hladu ).

6.2.2006 19:00

troy napsal(a):

U nás se hladovka nedrží,jen když nechcou sami,tak je nenutím,ale je to jen vyjímečně. Myslím,že není moc příjemné mít prázdný žaludek a poslouchat to kručení.

6.2.2006 19:51

sona1 napsal(a):
U nás se hladovka nedrží,jen když nechcou sami,tak je nenutím,ale je to jen vyjímečně. Myslím,že není moc příjemné mít prázdný žaludek a poslouchat to kručení.

No, přiznám se, že teď jsme měsíc vysadily, jak byly ty mrazy.Dnes už hladovku dostala, ale žádné pohledy nevrhá, ani jí nekručí v břiše Vlastně si myslím, že jí to udělalo dobře, nemít přecpaný břich a trochu pořádně vytrávit.Občas si to naordinuju sám, ale to jen jednou dvakrát za půl roku

6.2.2006 20:25

troy napsal(a):

Četla jsem že i člověk by měl držet občas půst.
U psů je to prý tak že jeden den je sice dobrý, ale vícedenní půst je lepší :-))

Našemu psovi jsem to udělala jednou, cestovali jsme a ona v autě zvrací, takže sice krmení dostávala ale v autě ho zase vyzvracela, takže to bylo tak napůl a žádně změny k lepšímu jsem si nevšimla.

ale vím že známým jednou zdrhnul pes a byl pryč asi 5 dní :-) Za těch 5 dní nic nejedl (protože spadl do kanálu) a sice byl po té dlouhé době trochu hubenější, ale pak se mu zlepšila jak postava, tak temperament, tak srst, no prostě všechno :-))

Tak skuste posoudit jak to je :-))

6.2.2006 22:47

troy napsal(a):
No, přiznám se, že teď jsme měsíc vysadily, jak byly ty mrazy.Dnes už hladovku dostala, ale žádné pohledy nevrhá, ani jí nekručí v břiše Vlastně si myslím, že jí to udělalo dobře, nemít přecpaný břich a trochu pořádně vytrávit.Občas si to naordinuju sám, ale to jen jednou dvakrát za půl roku

No,Montymu teda v bříšku kručí a je to normálně slyšet. A když má prázdný žaludek tak má pokaždé škytavku,už od miminka a zůstalo mu to dodnes.Stačí když mu dám třeba suchý rohlík a už neškytá. Znáte to někdo ?

7.2.2006 10:18

anuska napsal(a):
Četla jsem že i člověk by měl držet občas půst.
U psů je to prý tak že jeden den je sice dobrý, ale vícedenní půst je lepší :-))

Našemu psovi jsem to udělala jednou, cestovali jsme a ona v autě zvrací, takže sice krmení dostávala ale v autě ho zase vyzvracela, takže to bylo tak napůl a žádně změny k lepšímu jsem si nevšimla.

ale vím že známým jednou zdrhnul pes a byl pryč asi 5 dní :-) Za těch 5 dní nic nejedl (protože spadl do kanálu) a sice byl po té dlouhé době trochu hubenější, ale pak se mu zlepšila jak postava, tak temperament, tak srst, no prostě všechno :-))

Tak skuste posoudit jak to je :-))

Hladovka se doporučuje při klasickém krmení masem. Pakliže je pes na granulích, nemá to opodstatnění. Ale pokud pes hladem netrpí a nežere pak venku všechno co vidí, tak se nic neděje. Včera mi jeden pesan také nežral, nic mu není, tak si z toho těžkou hlavu nedělám. Nemají pohyb, není tak žravý.

7.2.2006 12:20

troy napsal(a):

Ano, já svého psa nechávám jeden den v týdnu o hladu...dělám to tak celý jeho život-je mu 11...nikdy neměl žádné zažívací problémy...učel je ten aby si psovy pročistily střeva...Ovšem je to věc názoru, někdo krmí předraženýma granulema a myslí si že dělá pro psa to nejlepší ale mnohdy to bývá naopak...já třeba krmim obyčejnym krmenim a přidávám podle potřeby vitamíny-a to až teď kdy se bojim o to že bude mít problémi s kyčlema...Nikdy neměl zdrav problémy krom angíny asi v jednom roce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík