Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2006 08:19

Jaké máte s nimi zkušenosti? Jakou by jste doporučily značku, aby mě následný "provoz" strojku nestál celé jmění. Myslím tím opravy a broušení atd.. Na co si mám dát při koupi pozor?
A nebo je stojek, který by jste nikdy nedoporučili?

7.2.2006 17:04

eva nohelova napsal(a):
Jaké máte s nimi zkušenosti? Jakou by jste doporučily značku, aby mě následný "provoz" strojku nestál celé jmění. Myslím tím opravy a broušení atd.. Na co si mám dát při koupi pozor?

mám doma již 11 let strojek Oster. Dovezl ho táta z Německa. Funguje bez problémů, jen se musí jednou za čas promazat hlava olejem. Používám ho často, aspoň jednou za 14 dní.

7.2.2006 18:12

eva nohelova napsal(a):

Já měla moser typ nevím, ale stříhal dobře. Až jednou manžel projel neokoupaného špinavého kokra, bylo po hlavě. Mohla jsem koupit novou, ale raději jsem si koupila nový strojek, výkonnější.Mám opět Moser 1230, je to lepší hobby, ale jede skvěle. Nebrčí, není těžký, nezahřívá se.Broušení je v Čechách. Lze dokoupit nové hlavy. Ostery jsou prý lepší. Ale také podstatně dražší. Tedy oster má jméno nejen u strojků na psy. Osobně si myslím, že u těchto dvou firem je to jedno. musíte si vybrat podle uchycení, váhy a ceny.

7.2.2006 18:21

aira napsal(a):
Já měla moser typ nevím, ale stříhal dobře. Až jednou manžel projel neokoupaného špinavého kokra, bylo po hlavě. Mohla jsem koupit novou, ale raději jsem si koupila nový strojek, výkonnější.Mám opět Moser 1230, je to lepší hobby, ale jede skvěle. Nebrčí, není těžký, nezahřívá se.Broušení je v Čechách. Lze dokoupit nové hlavy. Ostery jsou prý lepší. Ale také podstatně dražší. Tedy oster má jméno nejen u strojků na psy. Osobně si myslím, že u těchto dvou firem je to jedno. musíte si vybrat podle uchycení, váhy a ceny.

V porovnání ke známým značkám, je Oster jako Braun a Moser jako Philips. Prostě obé dobré, kvalitní. Jinou značku než tyto dvě bych nebrala.
Dejte si pozor na to, po jaké době provozu se strojek zahřívá, každý typ té či oné značky je jiný. Dále bych brala s vyměnitelnýma kovovýma hlavama. Já mám jen jednu hlavu posuvnou a násady plastové(které jsou k ničemu)a stačí mi to, ale myslím, že na střih černouše by se možná hodily výměnné hlavice, záleží na tom, jak se stříhá.

8.2.2006 08:19

eva nohelova napsal(a):

S firmou oster mám ty nejslepší zkušenosti. 5let jsem stříhala profesionálně. Měla jsem strojek za 5tis a výměné hlavy kolem 1tis. Hlavy jsem posílala poštou do firmy ve které jsem ho koupila na nabroušení a super spolupráce. Už si nevzpomenu kolik to nabroušní stálo ale nebylo to drahé. Poku chcete jen pro domácí stříhání tak jsou i levnější ostery. Uvedla jsem to hlavně proto že je to zkušenost a velmi dobrá. Tak dobrou ruku při výběru!

15.7.2013 12:31
beraniste

XXX.XXX.64.14

Za mě také Oster, ale měl jsem z toho pocit, že paní Nohelová sháněla kvalitní strojek za spíše nižší cenu. Já mohu dát informace z druhé strany, ze strany prodejce. Ostery si kupují profíci, ale stejně dobře se prodávají strojky Moser a Andis. Nejsou na ně vůbec žádné reklamace a hlavně všechny tyto značky je možné nabrousit v ČR - mohu poslat kontakt na několik výrobců a servisáků, kteří se tím zabývají. Moser jsou dle mého názoru strojky rozumné kvality za velmi nízkou cenu pro hobby chovatele, kteří nestříhají nonstop.
Na stránce http://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/strojky-strihaci/ naleznete snad vše, co se tady dá sehnat. Čínu v nabídce nehledejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík