klarcer
napsal(a):
Koupím elektrický obojek na velkého psa. Potřebuji ho párkrát použít, tudíž nepotřebuji nějaký nový,ale funkční. Díky.
Hlavně si prosím prosím nejdříve zajděte za někým, kdo el. obojek UMÍ používat a nechte si vysvětlit princip a přesný postup jak ho používat.
Jinak můžete napáchat neuvěřitelné škody na pesově povaze... Například používáním pískátka
slecnanikdo
napsal(a):
Hlavně si prosím prosím nejdříve zajděte za někým, kdo el. obojek UMÍ používat a nechte si vysvětlit princip a přesný postup jak ho používat.
Jinak můžete napáchat neuvěřitelné škody na pesově povaze... Například používáním pískátka
No určitě dám vědět, jak určitě Li tuší, psychicky jsem to nevydržela a po všech selhávajících pokusech ho vyzkouším v jediné velice specifické situaci. Nebudu používat pískátko. Dost dlouho jsem studovala návod a pokyny k použití. Doufám, že ho použiju opravdu párkrát a pak eventuelně na připomenutí zákazu. Konkrétně chytání ovcí u pastevce. Jo Li, už mi to dělá i Anuše, týden byl klid, jehňata v pohodě, ale chytí si dospělou ovci, oškube jí zadek a zase jí pustí
. Žádná zranění, jen se z toho ovce dva dny vzpamatovávají. A ona to bere jako zábavu, protože nemůže řádit na zahradě. Od včerejška má smůlu, už na zahradu pobytově nevkročí. Budu tvrdá! A pak ti ho samozřejmě klidně půjčím.
pvc
napsal(a):
No určitě dám vědět, jak určitě Li tuší, psychicky jsem to nevydržela a po všech selhávajících pokusech ho vyzkouším v jediné velice specifické situaci. Nebudu používat pískátko. Dost dlouho jsem studovala návod a pokyny k použití. Doufám, že ho použiju opravdu párkrát a pak eventuelně na připomenutí zákazu. Konkrétně chytání ovcí u pastevce. Jo Li, už mi to dělá i Anuše, týden byl klid, jehňata v pohodě, ale chytí si dospělou ovci, oškube jí zadek a zase jí pustí
. Žádná zranění, jen se z toho ovce dva dny vzpamatovávají. A ona to bere jako zábavu, protože nemůže řádit na zahradě. Od včerejška má smůlu, už na zahradu pobytově nevkročí. Budu tvrdá! A pak ti ho samozřejmě klidně půjčím.
Ahoj mohu vědět na jakého psa ho scháníte hlavně váhu.Taky sem ho chtěla vyskoušet,ale dost se setkávám s názorem že na toho medvěda to nebude fungovat prý ji to jen polechtá má někdo skušenost s používáním u velkých tak 70kg drobečku a pěkně chlupatých?Jde nám hlavně o zdrhání je uplně hluchá co se týče přivolání jinak poslouchá
romiik
napsal(a):
Ahoj mohu vědět na jakého psa ho scháníte hlavně váhu.Taky sem ho chtěla vyskoušet,ale dost se setkávám s názorem že na toho medvěda to nebude fungovat prý ji to jen polechtá má někdo skušenost s používáním u velkých tak 70kg drobečku a pěkně chlupatých?Jde nám hlavně o zdrhání je uplně hluchá co se týče přivolání jinak poslouchá
Potřebuji to na třicetikilového psa. Známá to použila na americkou buldočku sice na plný výkon, ale fungovalo.
Tak má někdo?
romiik
napsal(a):
No tak moji KAO fakt 70 kg nemají. Vzhledem k tomu, že vím, jak reagují na ohradník, tak nemám strach, že to nebudou registrovat, i kdyby to bylo na ten nejnižší výkon . Kdo jednou zkusí, nechce znovu. Takže mají bezva asociaci a myslím, že to bude hodně rychlé vysvětlení.
pvc
napsal(a):
No tak moji KAO fakt 70 kg nemají. Vzhledem k tomu, že vím, jak reagují na ohradník, tak nemám strach, že to nebudou registrovat, i kdyby to bylo na ten nejnižší výkon . Kdo jednou zkusí, nechce znovu. Takže mají bezva asociaci a myslím, že to bude hodně rychlé vysvětlení.
Jo jo, můj erdelák Robin, když mu spadl ohradník na kovový oboječek na chvilku zapomněl, že chodí mimochodem
pvc
napsal(a):
Petro, pak napiš, jak se osvědčil, moje drahá polovička o něm též uvažuje, neb má problém s ovčákem
Mám na prodej elektronický obojek s displejem,dosah 250m, funkce- impulz (0-100), vibrace (0-100), zvuk a světlo. Je úplně nový, koupený na aukru a jen vyzkoušený v perfektním stavu. Objednala jsem ho jen jako rezervu, než mi opraví Canicom, který už leta používám. Oprava Canicomu proběhla na počkání takže tento záložní obojek pes na sobě nikdy neměl.
Prodejní cena je 600,-Kč s osobním převzetím v Praze, popř. s dopravou zdarma.
tel 725 933 448 Helena
Při rychlém osobním odběru sleva až 100,- Kč možná.
Vydalo FCI:
Používáte při výcviku ostantý či elektrický výcvikový obojek? Pak čtěte pozorně. FCI komise pro pracovní kynologii vypracovala tento návrh pro předsednictvo FCI
Majitelé a držitelé psů, trenéři, výcvikáři, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou mít na 24 měsíců zakázáno závodit, startovat soutěžit. Tento zákaz startu platí pro všechny závody pořádanými FCI a členskými organizacemi a kluby FCI.
Pro rozhodčí a funkcionáře, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou s okamžitou platností všechny oficiální závody FCI uzavřeny (nebudou moci závody posuzovat, organizovat je atd.). Tento zákaz platí i pro závody pořádanými členskými organizacemi a kluby FCI. Dále se tento zákaz vztahuje i na všechny chovatelské a výcvikové akce a i na bonitace. Dále po dobu 24 měsíců od doby provinění bude zakázáno zapsat chovného psa v jejich vlastnictví do plemenné knihy. A u fen se tento zákaz bude vztahovat na jejich připuštění.
Zákaz začně platit ode dne zveřejnění na na národních oficiálních webových stránkách nebo na webu FCI.
Pokud se majitel psa, cvičitel, trenér, výcvikář či funkcionář ve své zemi proviní proti zákonu na ochranu zvířat a bude podle trestního práva země odsouzen, platí pro takového jedince výše uvedené zákazy a to minimálně po dobu 36 měsíců.
Tato ustanovení začnou platit rozhodnutím předsednictva FCI od 1. následujícího měsíce.
Důvodem tohoto návrhu je, aby se ve psím sportu používaly pozitivní výcvikové metody. Metodiky výcviku nevyžadují žádná násilí, tento trend je podepřen vědeckým výzkumem o chování psa. Výkony psů při závodech a soutěžích FCI musí ukazovat pozitivní obrázek, který bude vypovídat i o použitých pozitivních metodách výcviku. Rozhodčí budou jak národní tak i mezinárodní úrovni školeni a následně i žádáni, aby dokázali dobře pozitivní chování rozeznat, posoudit a ocenit.
Rozšíření pozitivních metod z velké části pomohou špičkoví výcvikáři, tento trend se postupně dostává i do ostatních sportovních aktivit, nevhodné chování je potřeba potrestat a distancovat se.
Fungovat se psem, cvičit ho – v souladu, v souznění se psem, to je smyslem našeho psího sportu.
Lidi budou muset začít víc používat hlavu a méně násilí. Konečně.
scylla
napsal(a):
Vydalo FCI:
Používáte při výcviku ostantý či elektrický výcvikový obojek? Pak čtěte pozorně. FCI komise pro pracovní kynologii vypracovala tento návrh pro předsednictvo FCI
Majitelé a držitelé psů, trenéři, výcvikáři, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou mít na 24 měsíců zakázáno závodit, startovat soutěžit. Tento zákaz startu platí pro všechny závody pořádanými FCI a členskými organizacemi a kluby FCI.
Pro rozhodčí a funkcionáře, kteří prokazatelně (např. video, fotografie, potvrzená svědectví…) cvičí psy pomocí zakázaných pomůcek, jako je např. ostnatý obojek, elektrické pomůcky nebo se dopouští jiného týrání psa, budou s okamžitou platností všechny oficiální závody FCI uzavřeny (nebudou moci závody posuzovat, organizovat je atd.). Tento zákaz platí i pro závody pořádanými členskými organizacemi a kluby FCI. Dále se tento zákaz vztahuje i na všechny chovatelské a výcvikové akce a i na bonitace. Dále po dobu 24 měsíců od doby provinění bude zakázáno zapsat chovného psa v jejich vlastnictví do plemenné knihy. A u fen se tento zákaz bude vztahovat na jejich připuštění.
Zákaz začně platit ode dne zveřejnění na na národních oficiálních webových stránkách nebo na webu FCI.
Pokud se majitel psa, cvičitel, trenér, výcvikář či funkcionář ve své zemi proviní proti zákonu na ochranu zvířat a bude podle trestního práva země odsouzen, platí pro takového jedince výše uvedené zákazy a to minimálně po dobu 36 měsíců.
Tato ustanovení začnou platit rozhodnutím předsednictva FCI od 1. následujícího měsíce.
Důvodem tohoto návrhu je, aby se ve psím sportu používaly pozitivní výcvikové metody. Metodiky výcviku nevyžadují žádná násilí, tento trend je podepřen vědeckým výzkumem o chování psa. Výkony psů při závodech a soutěžích FCI musí ukazovat pozitivní obrázek, který bude vypovídat i o použitých pozitivních metodách výcviku. Rozhodčí budou jak národní tak i mezinárodní úrovni školeni a následně i žádáni, aby dokázali dobře pozitivní chování rozeznat, posoudit a ocenit.
Rozšíření pozitivních metod z velké části pomohou špičkoví výcvikáři, tento trend se postupně dostává i do ostatních sportovních aktivit, nevhodné chování je potřeba potrestat a distancovat se.
Fungovat se psem, cvičit ho – v souladu, v souznění se psem, to je smyslem našeho psího sportu.
Lidi budou muset začít víc používat hlavu a méně násilí. Konečně.
nebudou! Jenom se u toho nebudou natáčet na video, ale IPO už je vyhnaný do takovýho extrému, že dnes už bez těchto pomůcek na vrcholové úrovni závodit nelze - hlavně v obraně, kde se chce vysoký drive a agresívní projev psa, při současné absolutní a čisté ovladatelnosti. Neznám nikoho, kdo by tohle dokázal jen pozitivní motivací, a kdo tvrdí že ano, tak jednoduše lže (myšleno na vrcholové závodní úrovni, ne o skládání zkoušek).
ridgeback.viktor
napsal(a):
Mám na prodej elektronický obojek s displejem,dosah 250m, funkce- impulz (0-100), vibrace (0-100), zvuk a světlo. Je úplně nový, koupený na aukru a jen vyzkoušený v perfektním stavu. Objednala jsem ho jen jako rezervu, než mi opraví Canicom, který už leta používám. Oprava Canicomu proběhla na počkání takže tento záložní obojek pes na sobě nikdy neměl.
Prodejní cena je 600,-Kč s osobním převzetím v Praze, popř. s dopravou zdarma.
tel 725 933 448 Helena
Při rychlém osobním odběru sleva až 100,- Kč možná.
Obávám se, že ten obojek z Aukra bude pěkný šunt. Kromě toho obojek, který má dosah jen 250 m je celkem k ničemu u psů, kteří honí zvěř - a na to se většinou používá. To Canicim je jiná liga. Když obojek, tak pořádný, ať to k něčemu je. Neboť v tomto případě je laciný = dvakrát placený.
Tak po několika letech - obojek u KAO nepoužívám, protože díky chlupům nefunguje. A už vůbec nefunguje k původně zamýšlenému účelu . Problém s překonáním puberty odezněl sám. Nicméně ho používám na ohaře místo pískání (ono když mrzne, tak ze sebe nevydám ani hlásku a v lese se mi nechce pořvávat a hvízdat) a tam to funguje dokonale, bez problémů, pes je pod mým vlivem a přitom si užívá procházky navolno. Rozhodně z toho není traumatizovaný ani vystresovaný a koneckonců i já jsem víc v klidu, když vím, že má opravdu 100% přivolání a nehrozí kolize se zvěří, myslivci, auty, psy atd.
Canicom, který mám je jen na 200m, což je naprosto dostačující. Psa musíte mít neustále na dohled a pod kontrolou. Můj se potuluje kolem do 20m max.50m a to už se mu vždy schovám, aby věděl, že musí hlídat on mě a ne já jeho. Mýlí se ten, kdo si myslí, že nechá psa poflakovat ve vzdálenosti půl kiláku a když ho pak ztratí z dohledu, tak ho přes kopec šlehne do krku. To je naprostá blbost.Štípnout ho můžete stejně jenom když na něj vidíte, jinak se vám může stát, že budete trestat psa, kterej někde uvázl, nebo se zranil a přijít prostě nemůže.
Obojek z aukra mě stál 600 (má oproti mému Canicomu větší dosah, navíc vibrace a svítilnu) Canicom mě stál 4000. Rozdíl je ten, že vysílač Canicomu nemá anténu, takže je lepší do kapsy a s přijímačem může pes i plavat, což bych si u neznačkového nelajsla. Na Canicomu je zvlášť tlačítko signal a zvlášť tlačítko impuls, což je pro mě lepší, protože špatně vidím a mohu je jen nahmatat poslepu. Na neznačkovém si jedním knoflíkem nastavujete impuls, vibraci, nebo zvuk a teprve druhým mačkáte, což je trošku pomalejší, ovšem zcela dostačující.
Můj pes je posera a tak v pubertě útočil ze strachu na vše co bylo větší než on - velký pes, velký chlap - protože si připadal ohrožený. Na cvičáku mi "odborníci"řekli, že to z něho musím vymlátit, nejlépe prý klackem do hlavy (Kobylisy) Chodil jen na krátké šňůře a s košíkem, protože jsem si nebyla jistá, že ho zavolám a udržím /má 47kg/. Od roka a půl, kdy začal nosit Canicom, mám 100% jistotu, že vždy přijde na zavolání i od psa se kterým si nepadli do oka i od rozběhnuté srny i zajíce i od háravé feny. A naučil se to bez mlácení - jen za pomoci piškotků a drobné dopomoci obojku, když se mu nechtělo poslechnout. Dnes je mu skoro 5 a přes 3 roky jsem impuls nepoužila. Obojek mám už jen pro jistotu, kdyby se něco zvrtlo. a občas na něj písknu, když se mi nechce na psa volat. Chodíme pouze na volno, v lese i po Praze a jako bonus je to že strážníci to tolerují i v parcích, kde je zakázáno volné pobíhání psů - my tam můžeme chodit jediní na volno.
Takže pro mě je el.obojek fakt velký přínos a pro Viktora tuplem.