Lidi, potřebuju pomoct od někoho kdo má zkušenost s bíglama. Koupila jsem si fenku bígla v domění že ji budou brát sebou do stáje, kde si bude moci s hrát s ostatníma psama. Všichni co tam psíky mají(ne bígli) říkali že pejsek si zvykne nebo že pejsci jsou už od mala takový, že se od svých majitelů moc nevzdalují
. Teď už asi tušíte co je za problém. Když svou fenku pustím tak se nechce nechat chytit a ani se v mé blízkosti nějak nezdržuje,
. Nevíte jak nějak pejska naučit aby se držela u mě? Alespoń tak trochu? Nebo myslíte že to ani nepujde. Děkuji za jakoukoliv radu.
betkat
napsal(a):
Lidi, potřebuju pomoct od někoho kdo má zkušenost s bíglama. Koupila jsem si fenku bígla v domění že ji budou brát sebou do stáje, kde si bude moci s hrát s ostatníma psama. Všichni co tam psíky mají(ne bígli) říkali že pejsek si zvykne nebo že pejsci jsou už od mala takový, že se od svých majitelů moc nevzdalují
. Teď už asi tušíte co je za problém. Když svou fenku pustím tak se nechce nechat chytit a ani se v mé blízkosti nějak nezdržuje,
. Nevíte jak nějak pejska naučit aby se držela u mě? Alespoń tak trochu? Nebo myslíte že to ani nepujde. Děkuji za jakoukoliv radu.
Někde jsem četla,že pokud na pejska voláš,když je s ostatními psy,buď poslechne a ostatní to budou považovat za příklad zbabělosti,budou si myslet,že od nich utíká,anebo neposlechne a to je na úkor poslušnosti.Mrkni na internet na výchovu psů nebo štěňat,mrkni na to,jak naučit psa povel ke mně,k nozr:)určo nějaké rady najdeš:)
jezinka
napsal(a):
Někde jsem četla,že pokud na pejska voláš,když je s ostatními psy,buď poslechne a ostatní to budou považovat za příklad zbabělosti,budou si myslet,že od nich utíká,anebo neposlechne a to je na úkor poslušnosti.Mrkni na internet na výchovu psů nebo štěňat,mrkni na to,jak naučit psa povel ke mně,k nozr:)určo nějaké rady najdeš:)
Tady na i fauně ti doporučím Jingless (Pavlínku). Má beaglů "trošku víc", ale super poslušných
betkat
napsal(a):
Nooo tak o tom, že by bylo bráno jako zbabělost, když pejska odvolám od hry, to nevííím, každopádně své psy to učím, odvolání za každé situace, i když si hrajou třeba s 15 psama, po zavolání chci, aby přišel ke mě :-) Ono se to pak docela hodí, když smečka bíglů začne nahánět jinýho psíka, pejsek se lekne, přestane dělat kolečka a vezme dráhu neznámo kam, v tu chvíli se musej prostě nechat odvolat. Je fakt ,že někdy to trvá dýl, zvlášt když je to chrtík sakra rychlej a lehce bojácnej, to je véélice baví :-D Takovou Žanetku, jsem vše naučila na stopovačce, ale to už jsem tu někde i psala, fa fenka si dřív dělala co chtěla, nijak sem jí nezajímala, dneska se mě drží opravdu perfektně a spolu se Sherrynkou jsou u mě vždy jako první, Majky je kříženeček, na toho stačí zapískat a je u mě :-) Lijánka je zatím takový překladatelský oříšek :-D I když je fakt, že už jsme pokročily, Lijánka je bíglina dosti samostatná, aby si mě ještě před nějakou dobou hlídala? Proč by to dělala, však ona si jí panička najde že ... Ale já se nevzdala, kdepak :-D Konečně si mě začla hlídat, neschovává se mi, nemizí na ty její desetiminutovky a reaguje na přivolání :-) Je to prostě individuální, co bíglík, to uplně něco jinýho ... Moje Sherrka se mě držela odmala, její povaha je vůbec uplně jiná, dokáže jít celej výlet za nohama a odskočí si jen na vyčůrání nebo na chvilkový hraní :-) Je to prostě o trpělivosti, toho bígla učit, jak mile příjdeš jak na to, bude to zase jiný, zjistíš že bígl má velkou chut spolupracovat, jen je třeba ho správně motivovat a ukázat mu že je to vlastně sranda :-)))
PS: vám musim ukázat fotečku z Hostíku, takhle vypadá bíglí klubko :o)))