Ahoj nase tele - pulrocni vymarak asi nekde neco vdechl a ted nepravidelne pokaslava, misty ho to drazdi az k daveni, kdy ovsem nic nevyzvraci. Byli jsme u veta a ten mu dal Metacam a rikal, ze pokud se to do zitra nezlepsi bude se mu muset do toho krku podivat, asi v narkoze. Mate nekdo s timhle zkusenosti? Jak by se pripadne ten predmet (myslime si, ze to jsou chlupy z psiho kamarada - flanderskeho bouviera) vytahl?
Diky L
brix
napsal(a):
Ahoj nase tele - pulrocni vymarak asi nekde neco vdechl a ted nepravidelne pokaslava, misty ho to drazdi az k daveni, kdy ovsem nic nevyzvraci. Byli jsme u veta a ten mu dal Metacam a rikal, ze pokud se to do zitra nezlepsi bude se mu muset do toho krku podivat, asi v narkoze. Mate nekdo s timhle zkusenosti? Jak by se pripadne ten predmet (myslime si, ze to jsou chlupy z psiho kamarada - flanderskeho bouviera) vytahl?
Diky L
Já co jsem se různě ptala po veterinářích, jsem se dozvěděla, že cizí předmět v krku u psa je celkem rarita.
Podle těch příznaků bych to tipla spíš na psincový kašel (neboli infekční kašel).
Nevím odkud jste, ale co vím tak nedávno řádil třeba v Plzni a na Plzni jihu...
Ale to by snad měl vet poznat
brix
napsal(a):
Diky L
A nemá angínu, nebo psincovej kašel? Tyhle potíže měl náš pesan právě při psincovém kašli, ale těžko posoudit, vet si poradí
brix
napsal(a):
No uvidime, kdyz se to nezlepsi, tak tam pujdeme zitra znova. Jak se projevuje angina nebo psincovy kasel? On totiz nema teplotu, normalne zere a na prochazce lita jak blazen.
L
Právě většinou jenom tím Vámi popisovaným kašlem až dávením...
Pokud to neprobíhá nějak těžce, je asi nejlepší léčba jitrocelový sirup (někdo doporučuje Mukosolvan).
Nenechte si nacpat antibiotika za každou cenu...
monika s
napsal(a):
Právě většinou jenom tím Vámi popisovaným kašlem až dávením...
Pokud to neprobíhá nějak těžce, je asi nejlepší léčba jitrocelový sirup (někdo doporučuje Mukosolvan).
Nenechte si nacpat antibiotika za každou cenu...
Dobre, no nas vet nam je asi cpat nebude, ale radsi tam jeste zitra zajdem, at mame jistotu. A ma pak pejsek nejake omezeni? Myslim, ze bysme se z nej asi zblaznili, kdyby mel chodit ven jenom se vencit.
L
brix
napsal(a):
Diky L
právě jsme to prodělali, taky jsem si myslela, že má chlupy v krku a ono ejhle, kašel. My to měli dost těžký, takže jsme chodili denně na injekce. Pes má mít klid. My už jsme v poho, za 4 dni to přešlo.
bl
napsal(a):
právě jsme to prodělali, taky jsem si myslela, že má chlupy v krku a ono ejhle, kašel. My to měli dost těžký, takže jsme chodili denně na injekce. Pes má mít klid. My už jsme v poho, za 4 dni to přešlo.
Nám se k psincovému kašli ještě přidala angína, takže ATB dostal, a měl šetřící program, což zpočátku bylo docela v pohodě, protože mu nebylo dobře. Je bezvadné, že jsme se tady všichni shodli
brix
napsal(a):
Diky L
Zdravím.
Brix, dostali jste Metacan? Vysvětlil Vám dr. proč? Metacan má analgetické a protizánětlivé účinky, používá se totiž převážně při pohybových obtížích... Méně pak při pooperačních stavech měkkých tkání
eavy
napsal(a):
A ještě něco, nesmí se používat při žaludečních a zažívacích potížích
Rikal ze by se mu po tom melo ulevit. Prave jsem si to nasla na netu a taky jsem se divila, ze je to na pohybove ustroji spis. Pesan ted kasle uz min a nedavi se, takze asi je fakt spis nemocnej. Tak nevim, jestli davat jen nejaky ten sirup, nebo radsi zajit znova za vetem.
brix
napsal(a):
Rikal ze by se mu po tom melo ulevit. Prave jsem si to nasla na netu a taky jsem se divila, ze je to na pohybove ustroji spis. Pesan ted kasle uz min a nedavi se, takze asi je fakt spis nemocnej. Tak nevim, jestli davat jen nejaky ten sirup, nebo radsi zajit znova za vetem.
Hlavně nechoďte mezi další psiska. Jinak přejem brzké uzdravení
brix
napsal(a):
Zdarec, brzo se uzdravte ať můžete přijet zařádit s Garrem, už je ostříhaný a má najednou třikrát tolik energie. Jinak celá naše smečka je ok, zatím u nikoho žádný kašel. Pápá sestřička
lump
napsal(a):
Zdarec, brzo se uzdravte ať můžete přijet zařádit s Garrem, už je ostříhaný a má najednou třikrát tolik energie. Jinak celá naše smečka je ok, zatím u nikoho žádný kašel. Pápá sestřička
Taky myslím,že je to psincový kašel.My to vyléčili za 3 dny jitrocelovým sirupem,náš drobeček má 40 kg,takže jsme dávkovali jako dítěti,taky byla bez teplot.
Doporučuju změřit teplotu než se vydáte na veterinu,pokud teplotu nemá,tak sledovat jestli nemá nudle u nosu.Řěšit to sirupem,klidem,zkrátit vycházky.Moc se mi nelíbí trend na vše narvat antibiotika,tím se časem pejsek stane rezistentní a pak,až bude po operaci nebo podob. tak nemusí zabítrat,tak jak by měla.Nižší teploty jsem na doporučení veterináře řešili dětským paralenovým čípkem,pokud teplota neklesla,jeli jsme na veterinu.
nova
napsal(a):
Taky myslím,že je to psincový kašel.My to vyléčili za 3 dny jitrocelovým sirupem,náš drobeček má 40 kg,takže jsme dávkovali jako dítěti,taky byla bez teplot.
Doporučuju změřit teplotu než se vydáte na veterinu,pokud teplotu nemá,tak sledovat jestli nemá nudle u nosu.Řěšit to sirupem,klidem,zkrátit vycházky.Moc se mi nelíbí trend na vše narvat antibiotika,tím se časem pejsek stane rezistentní a pak,až bude po operaci nebo podob. tak nemusí zabítrat,tak jak by měla.Nižší teploty jsem na doporučení veterináře řešili dětským paralenovým čípkem,pokud teplota neklesla,jeli jsme na veterinu.
Zdravím,psincák by to jistě mohl být,též jsme ho měli,ale teď už radši očkuju.Jenže ten se stupńuje.Naše bulterierka jako malá rozkousala slaměnky a uvíznul jí kus v krku a taky kašlala,ale jen když žvejkala nebo při zátěži,bála jsem se tenkrát jestli to neni od srdce,lehla jsem na ni šátrala a šátrala a vytáhla skoro celej květ tý blbý kytky!!Měla ho až někde....
pupulu
napsal(a):
Zdravím,psincák by to jistě mohl být,též jsme ho měli,ale teď už radši očkuju.Jenže ten se stupńuje.Naše bulterierka jako malá rozkousala slaměnky a uvíznul jí kus v krku a taky kašlala,ale jen když žvejkala nebo při zátěži,bála jsem se tenkrát jestli to neni od srdce,lehla jsem na ni šátrala a šátrala a vytáhla skoro celej květ tý blbý kytky!!Měla ho až někde....
Ahoj, dekuji vsem za podporu.Tak proti psincovemu kasli je pejsek ockovany, ale doktor rikal, ze to ma hodne kmenu a ze to i tak muze dodstat, ale nema to pak tezky prubeh. Pejske je porad jak z divokych vajec, teplotu nema a zere v pohode, takze ATB jsme nedostali, jenom vitaminy. Snad to bude za chvilku dobre.
L