Nemáte někdo zkušenost s kvasinkami ve střevech? Psík mi začal průjmovat, dietka nepomohla, tak jsme dali vzorek na rozbor a má kvasinky ve střevech. Léčba je dieta + Probican pasta a ještě kapky Hylak forte pro vytvoření hodných bakterií. Prý je to dlouhodobé, psík průjmuje již třetí týden, zatím žádné zlepšení (léčba trvá cca 9 dní), už dvakrát se podařil tuhý bobík, začala jsem se radovat, jenže předčasně - večer zase průjem. Není to vyloženě voda, spíš hodně šlemovitá kašička, ale pořád ho to nutí lítat ven.Bere dlouhodobě Prednison, který prý ho také inisponuje k různým infekcím.Nemáte s tím někdo zkušenost, co by ještě mohlo pomoct?
atika
napsal(a):
Nemáte někdo zkušenost s kvasinkami ve střevech? Psík mi začal průjmovat, dietka nepomohla, tak jsme dali vzorek na rozbor a má kvasinky ve střevech. Léčba je dieta + Probican pasta a ještě kapky Hylak forte pro vytvoření hodných bakterií. Prý je to dlouhodobé, psík průjmuje již třetí týden, zatím žádné zlepšení (léčba trvá cca 9 dní), už dvakrát se podařil tuhý bobík, začala jsem se radovat, jenže předčasně - večer zase průjem. Není to vyloženě voda, spíš hodně šlemovitá kašička, ale pořád ho to nutí lítat ven.Bere dlouhodobě Prednison, který prý ho také inisponuje k různým infekcím.Nemáte s tím někdo zkušenost, co by ještě mohlo pomoct?
Já když jsem si přivezla štěně,am.kokr,tak měla také průjmy,někdy až krvavé.Zkušená chovatelka mi poradila podávat pastu Probican a denně 1/2 tablety Yuccan.Dá se koupit na netu.Je to extrakt z nějaké byliny a je to na zažívací ústrojí ,omezení průjmů a stabilizaci střevní mikroflóry. Bere se to dlouhodobě a nám to pomohlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

atika
napsal(a):
Možná zkus přidávat jogurty s živou kulturou (aktivii a podobně) - to taky pomáhá vrátit střevní flóru a faunu do rovnováhy. Kvasinky jsou v těle přítomné vždy, ale když se přemnoží tak dokážou pokrýt celou stěnu střeva a mu znemožní fungovat. Co je přesnou příčinou se vesměs neví.