Je to vážné? Co to může být?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2008 15:34

Dobrý den,

máme 5-ti letou fenečku amerického kokršpaněle, dnes se nám stala velmi podivná věc. Fenečka pobíhala po zahradě i s ostatníma pejskama a nejednou z ničeho nic začala padat do stran, byla úplně mimo sebe, volali jsme na ni, vůbec nevnímala, bylo to strašné ji tak vidět. Měla tendenci jít, ale pořád padala na bok. Najednou začala zvracet, zvracela 3x za sebou jen bílou pěnu, poté co se vyzvracela tak bylo všechno v pořádku, byla veselá, už chodila normálně, začala normálně žrát a hrát si s ostatníma pejskama. Ale moc nás to vystrašilo, nevíte někdo co to může být? Teď už je v pohodě, nic jí není, je veselá, žere, hraje si, jako by se ani před tím nic nestalo. Nikdy před tím se nám nic podobného nestalo. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za každou odpověď, moc děkuji

16.4.2008 15:43

kajuska napsal(a):
Dobrý den,

máme 5-ti letou fenečku amerického kokršpaněle, dnes se nám stala velmi podivná věc. Fenečka pobíhala po zahradě i s ostatníma pejskama a nejednou z ničeho nic začala padat do stran, byla úplně mimo sebe, volali jsme na ni, vůbec nevnímala, bylo to strašné ji tak vidět. Měla tendenci jít, ale pořád padala na bok. Najednou začala zvracet, zvracela 3x za sebou jen bílou pěnu, poté co se vyzvracela tak bylo všechno v pořádku, byla veselá, už chodila normálně, začala normálně žrát a hrát si s ostatníma pejskama. Ale moc nás to vystrašilo, nevíte někdo co to může být? Teď už je v pohodě, nic jí není, je veselá, žere, hraje si, jako by se ani před tím nic nestalo. Nikdy před tím se nám nic podobného nestalo. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za každou odpověď, moc děkuji

mě se to stalo u mlaďocha, který lítal tak šíleně, že vrazil do zaparkovaného auta. Potom měl přesně stejnou reakci jak píšeš. U veta nám řekli, že má otřes mozku a měl být týden v klidu. Něco dalšího podobného, ale bez zvracení se nám stalo u 16ti letého pejska, a to diagnostikoval vet, jako mrtvičku. Ale to jsou jenom moje "podobné zkušenosti". snad ti tady někdo poradí líp

16.4.2008 15:53

kajuska napsal(a):
Dobrý den,

Jestli do něčeho narazila, tak to může být lehčí otřes mozku, moje čubina jednou v plné rychlosti narazila hlavou do kovové tyče, odrazila se zpět, sedla si na zadek (asi jí lítaly hvězdičky před očima) a honila se dál. Asi po 5 minutách se pozvracela, na veterině jí píchli něco proti otoku mozku a pak byla dobrá.
Nebo to může být lehká epilepsie

16.4.2008 15:55

danarny napsal(a):
Jestli do něčeho narazila, tak to může být lehčí otřes mozku, moje čubina jednou v plné rychlosti narazila hlavou do kovové tyče, odrazila se zpět, sedla si na zadek (asi jí lítaly hvězdičky před očima) a honila se dál. Asi po 5 minutách se pozvracela, na veterině jí píchli něco proti otoku mozku a pak byla dobrá.
Nebo to může být lehká epilepsie

Právě že fenka do ničeho nenarazila, chodila po zahradě a najednou z ničeho nic byla úplně mimo. Pořád se snažila jít, ale nemohla, protože padala na bok, zadní nohy měla úplně strnulé, když jsem na ni mluvila tak nevnímala, očička měla úplně jiné, byla duchem nepřítomná. Jakmile se vyzvracela, tak všechno odeznělo, byla zase v pořádku.

16.4.2008 16:03

kajuska napsal(a):
Právě že fenka do ničeho nenarazila, chodila po zahradě a najednou z ničeho nic byla úplně mimo. Pořád se snažila jít, ale nemohla, protože padala na bok, zadní nohy měla úplně strnulé, když jsem na ni mluvila tak nevnímala, očička měla úplně jiné, byla duchem nepřítomná. Jakmile se vyzvracela, tak všechno odeznělo, byla zase v pořádku.

Já bych se přece jenom zeptala veta, pro jistotu

16.4.2008 16:08

kajuska napsal(a):
Dobrý den,

Mě mapadá jen jedno - epileptický záchvat. Bohužel... Být Vámi, tak nečekám a navštívím veta.

16.4.2008 16:14

impact napsal(a):
Mě mapadá jen jedno - epileptický záchvat. Bohužel... Být Vámi, tak nečekám a navštívím veta.

Jo,i mě to připadá bohužel jak epileptický záchvat.

16.4.2008 16:20

vazdik napsal(a):

Podle mě to taky vypadá na epileptický záchvat...., ale jděte k doktorovi, ať víte. Přeju hodně štěstí!

16.4.2008 16:24

vazdik napsal(a):

Jo náš psík měl epilepsii a takhle podobně se to projevovalo, ale nikdy teda nezvracel . Byl v bezvědomí (nebo mimo sebe) vždy jen tak 2 minuty, ale potom byl dezorientovaný a unavený, určitě ne, že by si hned zase hrál. Rodičů psík taky jednou takhle padal na stranu, ale nebyl teda úplně mimo a později se již nic takového neopakovalo, tak dodnes neví. Ono se to i vetovi špatně určuje, když to nevidí, nám tu epilepsii diagnostikovali spíš vylučovací metodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík