Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2008 16:32

Dobrý den,
posílám fotečku "odstraňovače klíšťat". Je výborný, manipulace je s ním velice snadná a účelná. Stojí asi 70 kč a dá se sehnat jak u veta, tak v lékárně. Vřele doporučuju. Stačí klíšťáka podebrat a zatočit doleva.

A chtěla jsem se zeptat, co byste mi doporučili jako dezinfekci rány po klíštěti? Mám bílého pejska a jód v jeho srsti zanechává žluté skvrny. Díky za rady!!

22.4.2008 18:51

lestfe napsal(a):
Dobrý den,
posílám fotečku "odstraňovače klíšťat". Je výborný, manipulace je s ním velice snadná a účelná. Stojí asi 70 kč a dá se sehnat jak u veta, tak v lékárně. Vřele doporučuju. Stačí klíšťáka podebrat a zatočit doleva.

A chtěla jsem se zeptat, co byste mi doporučili jako dezinfekci rány po klíštěti? Mám bílého pejska a jód v jeho srsti zanechává žluté skvrny. Díky za rady!!

Zajímavý vynález:-)

Já bych na dezinfekci asi doporučila Tea tree olejíček. Vyčistí a ještě má díky zápachu párdenní repelentní efekt

23.4.2008 14:05

lestfe napsal(a):
Dobrý den,

Kde přesně se to dá sehnat?

23.4.2008 16:48

alesklement napsal(a):

Koukala jsem na to, stačí do vyhledávače zadat "háček na klíšťata" a vyjelo mi, že to prodávají po internetu mnohé eshopy, ale asi to opravdu budou mít i v lékárně nebo prodejně zdrav. potřeb. Podle všeho to je i pro lidi:-)

23.4.2008 17:38

sarulka napsal(a):
Koukala jsem na to, stačí do vyhledávače zadat "háček na klíšťata" a vyjelo mi, že to prodávají po internetu mnohé eshopy, ale asi to opravdu budou mít i v lékárně nebo prodejně zdrav. potřeb. Podle všeho to je i pro lidi:-)

Co vím já, skoro každý solidní obchod je má....Jinak mi desinfikujeme převážně tím olejíčkem jak tu bylo zmiňováno a když nejní - tak alpou

23.4.2008 17:46

sabina napsal(a):
Co vím já, skoro každý solidní obchod je má....Jinak mi desinfikujeme převážně tím olejíčkem jak tu bylo zmiňováno a když nejní - tak alpou

Moje známá toto udělátko používala loni a nemohla si ho vynachválit,já už několik let používám peán a taky spokojenost

23.4.2008 19:25

klarazelenkova napsal(a):
Moje známá toto udělátko používala loni a nemohla si ho vynachválit,já už několik let používám peán a taky spokojenost

Mám ho už dva roky a též si ho nemůžu vynachválit

23.4.2008 19:53

alesklement napsal(a):

Jak u veterináře, tak v lékárnách.

23.4.2008 19:54

sarulka napsal(a):

Jasně že je. My máme doma jedno pro psy a jedno pro nás:)

24.4.2008 08:32

lestfe napsal(a):
Jak u veterináře, tak v lékárnách.

Háček na klíšťata je super! Všem ho vřele doporučuji. Díky němu se nestane, že byste klíště přetrhli. Já ho mám z eshopu.

24.4.2008 09:28

lestfe napsal(a):
Dobrý den,

tak to je super uz sme chytli kliste, tak si to koupim

24.4.2008 10:01

lisakova napsal(a):
tak to je super uz sme chytli kliste, tak si to koupim

Mě se nejvíc osvědčil elektrikářský "krokodýlek", ale naštěstí ho nemusím moc používat, protože dávám pravidelně pipety proti klíšťákům

24.4.2008 10:09

hankaapes napsal(a):
Mě se nejvíc osvědčil elektrikářský "krokodýlek", ale naštěstí ho nemusím moc používat, protože dávám pravidelně pipety proti klíšťákům

Tak mi používáme kleštičky, taky dobré.
Ale těch klíštat je... byli jsme na 20minut v lese a prckovy (Malý knírač) jsem vytáhla asi 25 klíštat - nekterá ještě nezakouslá.... to je konec, chudáček. Mafi (RR) měl pouze 3. A já jedno.. No snad už se to zlepší a v léte jich bude mín
H.

24.4.2008 12:31

honey napsal(a):
Tak mi používáme kleštičky, taky dobré.
Ale těch klíštat je... byli jsme na 20minut v lese a prckovy (Malý knírač) jsem vytáhla asi 25 klíštat - nekterá ještě nezakouslá.... to je konec, chudáček. Mafi (RR) měl pouze 3. A já jedno.. No snad už se to zlepší a v léte jich bude mín
H.

Tak elektrikářský "krokodýlek" se osvědčil jako to nej na vytažení klíšťat i mě. Naštěstí ho taky moc často nepotřebuju, ale mám ho vždy doma v pohotovosti.

24.4.2008 21:14

hankaapes napsal(a):

můžu se zeptat jaké pipety a na jakého psa používáš? Já mám sheltii a je to chuťovka pro takového chlupáče něco najít...

27.4.2008 20:50

jituliino napsal(a):
můžu se zeptat jaké pipety a na jakého psa používáš? Já mám sheltii a je to chuťovka pro takového chlupáče něco najít...

Ten háček je dobrá věc, akorát se dá klíště snadno strhnout. Ale to při pinzetě taky...je třeba manipulovat opatrně...
Já dávám psům pipetku Fontline, a je to v pohodě. Občas sice jedno nebo svě vytáhnu, ale takový nenapitý.....ale to se píše i v příbalovém letáku...

28.4.2008 14:23

lestfe napsal(a):
Dobrý den,

Skusili sme vsetko a potom sme sa dostali prave k tomuto haciku a nikdy viac nic ine - 99% kliestov ide von s hlavickou, s inymi vecickami to bolo tak 50/50...

Přidejte reakci

Přidat smajlík