Dobrý den,
posílám fotečku "odstraňovače klíšťat". Je výborný, manipulace je s ním velice snadná a účelná. Stojí asi 70 kč a dá se sehnat jak u veta, tak v lékárně. Vřele doporučuju. Stačí klíšťáka podebrat a zatočit doleva.
A chtěla jsem se zeptat, co byste mi doporučili jako dezinfekci rány po klíštěti? Mám bílého pejska a jód v jeho srsti zanechává žluté skvrny. Díky za rady!!
lestfe
napsal(a):
Dobrý den,
posílám fotečku "odstraňovače klíšťat". Je výborný, manipulace je s ním velice snadná a účelná. Stojí asi 70 kč a dá se sehnat jak u veta, tak v lékárně. Vřele doporučuju. Stačí klíšťáka podebrat a zatočit doleva.
A chtěla jsem se zeptat, co byste mi doporučili jako dezinfekci rány po klíštěti? Mám bílého pejska a jód v jeho srsti zanechává žluté skvrny. Díky za rady!!
Zajímavý vynález:-)
Já bych na dezinfekci asi doporučila Tea tree olejíček. Vyčistí a ještě má díky zápachu párdenní repelentní efekt
lestfe
napsal(a):
Dobrý den,
Kde přesně se to dá sehnat?
sarulka
napsal(a):
Koukala jsem na to, stačí do vyhledávače zadat "háček na klíšťata" a vyjelo mi, že to prodávají po internetu mnohé eshopy, ale asi to opravdu budou mít i v lékárně nebo prodejně zdrav. potřeb. Podle všeho to je i pro lidi:-)
Co vím já, skoro každý solidní obchod je má....Jinak mi desinfikujeme převážně tím olejíčkem jak tu bylo zmiňováno a když nejní - tak alpou
sarulka
napsal(a):
Koukala jsem na to, stačí do vyhledávače zadat "háček na klíšťata" a vyjelo mi, že to prodávají po internetu mnohé eshopy, ale asi to opravdu budou mít i v lékárně nebo prodejně zdrav. potřeb. Podle všeho to je i pro lidi:-)
Jasně že je. My máme doma jedno pro psy a jedno pro nás:)
lestfe
napsal(a):
Dobrý den,
tak to je super uz sme chytli kliste, tak si to koupim
hankaapes
napsal(a):
Mě se nejvíc osvědčil elektrikářský "krokodýlek", ale naštěstí ho nemusím moc používat, protože dávám pravidelně pipety proti klíšťákům
Tak mi používáme kleštičky, taky dobré.
Ale těch klíštat je... byli jsme na 20minut v lese a prckovy (Malý knírač) jsem vytáhla asi 25 klíštat
- nekterá ještě nezakouslá.... to je konec, chudáček. Mafi (RR) měl pouze 3. A já jedno.. No snad už se to zlepší a v léte jich bude mín
H.
honey
napsal(a):
Tak mi používáme kleštičky, taky dobré.
Ale těch klíštat je... byli jsme na 20minut v lese a prckovy (Malý knírač) jsem vytáhla asi 25 klíštat
- nekterá ještě nezakouslá.... to je konec, chudáček. Mafi (RR) měl pouze 3. A já jedno.. No snad už se to zlepší a v léte jich bude mín
H.
Tak elektrikářský "krokodýlek" se osvědčil jako to nej na vytažení klíšťat i mě. Naštěstí ho taky moc často nepotřebuju, ale mám ho vždy doma v pohotovosti.
jituliino
napsal(a):
můžu se zeptat jaké pipety a na jakého psa používáš? Já mám sheltii a je to chuťovka pro takového chlupáče něco najít...
Ten háček je dobrá věc, akorát se dá klíště snadno strhnout. Ale to při pinzetě taky...je třeba manipulovat opatrně...
Já dávám psům pipetku Fontline, a je to v pohodě. Občas sice jedno nebo svě vytáhnu, ale takový nenapitý.....ale to se píše i v příbalovém letáku...
lestfe
napsal(a):
Dobrý den,
Skusili sme vsetko a potom sme sa dostali prave k tomuto haciku a nikdy viac nic ine - 99% kliestov ide von s hlavickou, s inymi vecickami to bolo tak 50/50...