tatiana
napsal(a):
Len by ma tak zaujimalo,kolko steniat by ste nechali pod jednou sukou...mam na mysli velke plemena.U nas sa bez problemov odchovava az 13 steniat (malinois) a aj matka to zvlada na jednotku ......... uz vidim tu kritiku,ze je to vela.........
.............A ako to je u vas?
Pokud to fena zvládne, tak si myslím, že počet není rozhodující.Někdy je problém odchovat 3. Známá před lety odchovala 16 štěnat Německých dog a šlo to. Netvrdím, že to bylo bez problémů, ale odchovala je. To ale asi víte sama.
P.S. nevím jestli jste to Vy, ale ti buldoci se Vám moc povedli. Trefil jsem?
ales 3
napsal(a):
Pokud to fena zvládne, tak si myslím, že počet není rozhodující.Někdy je problém odchovat 3. Známá před lety odchovala 16 štěnat Německých dog a šlo to. Netvrdím, že to bylo bez problémů, ale odchovala je. To ale asi víte sama.
P.S. nevím jestli jste to Vy, ale ti buldoci se Vám moc povedli. Trefil jsem?
já u jedné feny měla 12štěňat a druhá měla 10 štěňat,měli hodně mléka,tak nebyl žádný problém.Hlavně záleží také na krmení,aby fena byla ve výborné kondici a bez zdravotních problémů.
tatiana
napsal(a):
Len by ma tak zaujimalo,kolko steniat by ste nechali pod jednou sukou...mam na mysli velke plemena.U nas sa bez problemov odchovava az 13 steniat (malinois) a aj matka to zvlada na jednotku ......... uz vidim tu kritiku,ze je to vela.........
.............A ako to je u vas?
Mě by spíše zajímalo co bude se štěňaty, které budou podle veterináře "navíc".
charon
napsal(a):
Mě by spíše zajímalo co bude se štěňaty, které budou podle veterináře "navíc".
Jestli veterinář shledá,že fena není v takovém stavu,aby uživila větší počet štěňat,tak tyto jinak zdravá štěňata se mohou dát ke kojné feně,nebo jak bývalo dříve slabá,nestandardní se dávali utrácet(teď podle zákona o týrání zvířat)