Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2006 20:49

Rada bych zjistila od vas zkusenejsich neco o techto plemenech.Zda se hodi ke konim,jestli je mozne ho vychovat v pritomnosti 4 leteho ditete tak aby byl pes pro dite bezpecny apod.
Prosim i o fotky techto pesanu zvlaste od Impact,jeji pejsek se mi hrozne libi.

19.2.2006 11:06

sunin napsal(a):
Rada bych zjistila od vas zkusenejsich neco o techto plemenech.Zda se hodi ke konim,jestli je mozne ho vychovat v pritomnosti 4 leteho ditete tak aby byl pes pro dite bezpecny apod.

Jeste jsem se chtela zeptat,urcite take u vas ve mestech potkavate ty mlade bezdomovce nebo jak si rikaji.Oni mivaji vetsinou u sebe pitbuly,stafordy a bulteriery.Vypadaji ze krizeni nejsou a podle me nejsou tito psy zrovna levni.
Kde myslite ze je ziskavaji nebo dostavaji???

19.2.2006 11:50

sunin napsal(a):

No třeba někdo kdo není bezdomovec si ho pořídí a koupí si ho, pak se zněj stane taková troska a množí a množí a množí.... :-) A pitbulové kteří nejsou z vrhu kdy oba rodiče mají registraci (jakože papíry) zase tak levní nejsou :-) I když můžou být oba rodiče pitbulové, dají se ti psi sehnad třeba za 3 tisíce i zadarmo... :-)

Jinak pit je vhodný ke koním, když ho naučís a i k dětem.
Moje fenka sice koně nezná, ale chovatel od kterého ji mám má pitbulteriery i koně a jsou naprosto v pohodě, a znám i pár lidí kteří mají tuto dvojici...

Děti má moje fena ( a pitbulové všeobecně) ráda, dokonce je miluje! :-))
Dřív (jako v dávné historii) byli pitbulové majetkem hlavně chudých a byli zdrojem obživy (v minulosti se na zápasech vydělávalo dost) a jak víme chudí mají malé příbytky a hodně dětí, takže takový pitbull se kontaktu s nimi prostě nemohl vyhnout :-))

Je jasný že když zavřete dospělého pitbula, který není na děti zvyklý, do pokoje s pěti dětmi tak to dobře asi nedopadne. Ale chování psa je hlavně o výchově!

Jak si psa naučíte tqkového ho máte :-)) A já bych z osobní skušenosti mohla říct že takový Americký pitbullterier je poměrně tvárný pes, když je člověk důsledný a svého psa cvičí :-)

19.2.2006 13:49

sunin napsal(a):

Já vlastním pitbula a moje známá, má chovnou stanici pitbulů a k tomu má dvě malí děti, všichni její psy děti milujou a aji ostatní lidi. Samozřejmě u pitů jsou problémy s ostatními psy. u koní záleží na výchově, když s němi bude pes odmala, tak to bude v pohodě.

A zde nějaký fota: moje fenka pita

19.2.2006 13:50

pakistanifightingdog napsal(a):
Já vlastním pitbula a moje známá, má chovnou stanici pitbulů a k tomu má dvě malí děti, všichni její psy děti milujou a aji ostatní lidi. Samozřejmě u pitů jsou problémy s ostatními psy. u koní záleží na výchově, když s němi bude pes odmala, tak to bude v pohodě.

A zde nějaký fota: moje fenka pita

a další její foto, je to z pitbull show na Oboře v Brně.

19.2.2006 13:51

a další její foto, je to z pitbull show na Oboře v Brně.

a další foto, kámoščna fena v půl roce

19.2.2006 13:52

a další foto, kámoščna fena v půl roce

a kámoščin pes v roce a půl

19.2.2006 14:01

anuska napsal(a):
No třeba někdo kdo není bezdomovec si ho pořídí a koupí si ho, pak se zněj stane taková troska a množí a množí a množí.... :-) A pitbulové kteří nejsou z vrhu kdy oba rodiče mají registraci (jakože papíry) zase tak levní nejsou :-) I když můžou být oba rodiče pitbulové, dají se ti psi sehnad třeba za 3 tisíce i zadarmo... :-)

Jinak pit je vhodný ke koním, když ho naučís a i k dětem.
Moje fenka sice koně nezná, ale chovatel od kterého ji mám má pitbulteriery i koně a jsou naprosto v pohodě, a znám i pár lidí kteří mají tuto dvojici...

Děti má moje fena ( a pitbulové všeobecně) ráda, dokonce je miluje! :-))
Dřív (jako v dávné historii) byli pitbulové majetkem hlavně chudých a byli zdrojem obživy (v minulosti se na zápasech vydělávalo dost) a jak víme chudí mají malé příbytky a hodně dětí, takže takový pitbull se kontaktu s nimi prostě nemohl vyhnout :-))

Je jasný že když zavřete dospělého pitbula, který není na děti zvyklý, do pokoje s pěti dětmi tak to dobře asi nedopadne. Ale chování psa je hlavně o výchově!

Jak si psa naučíte tqkového ho máte :-)) A já bych z osobní skušenosti mohla říct že takový Americký pitbullterier je poměrně tvárný pes, když je člověk důsledný a svého psa cvičí :-)

Jé tam byla trochu chyba. Chtěla jsem říct že štěně po nepapírových rodičích nejsou tak drazí - jsou docela levní! :-) Napsala sjem to naopak :-)

Posílám svou milou fenečku :-)
To je dlouho bylo jí asi půl roku.

19.2.2006 14:02

anuska napsal(a):
Jé tam byla trochu chyba. Chtěla jsem říct že štěně po nepapírových rodičích nejsou tak drazí - jsou docela levní! :-) Napsala sjem to naopak :-)

Posílám svou milou fenečku :-)
To je dlouho bylo jí asi půl roku.

A ještě jedna způsobná :-)

19.2.2006 14:38

a kámoščin pes v roce a půl

Krasni pesani.
Jak je to s snasenim ostatnich psu??I kdyz budou odmala uceni a vychovavani na pritomnost jinych psu,bude se nimi chodit na cvicak,budou mit i presto problem vyjit s ostatnimi psy???

19.2.2006 14:46

sunin napsal(a):
Krasni pesani.
Jak je to s snasenim ostatnich psu??I kdyz budou odmala uceni a vychovavani na pritomnost jinych psu,bude se nimi chodit na cvicak,budou mit i presto problem vyjit s ostatnimi psy???

Myslíš takhle? Zuzka

19.2.2006 15:17

berta napsal(a):
Myslíš takhle? Zuzka

Jo to je ono
To je krasna idylka.
Jak moc je narocne toto plemeno na vychovu???Porad mam nejspis kvuli recem ktere o techto psech koluji,strach ze vychova je velice narocna.Chtela bych do zacatku vedet co nejvic,aby se treba neduslednou vychovou nestala ze psa nejaka trhaci bestie.
Mate nejakou fotecku treba vaseho ditete jak se mazli s pitbulem???
Jake jste meli zkusenosti s vycvikem psu nez jste si pitbula poridili???
Nechci si jen tak nezodpovedne poridit takoveho psa a pak si nevedet rady.
Jeste jednou dekuju za to ze odpovidate na me dotazy.
Je mozne si z Pitbula udelat rodineho mazlika??

19.2.2006 15:19

anuska napsal(a):
A ještě jedna způsobná :-)

Anicko nejsi nahodou z Brna??Nepsali jsme si nahodou o konich???

19.2.2006 15:34

sunin napsal(a):
Jo to je ono
To je krasna idylka.
Jak moc je narocne toto plemeno na vychovu???Porad mam nejspis kvuli recem ktere o techto psech koluji,strach ze vychova je velice narocna.Chtela bych do zacatku vedet co nejvic,aby se treba neduslednou vychovou nestala ze psa nejaka trhaci bestie.
Mate nejakou fotecku treba vaseho ditete jak se mazli s pitbulem???
Jake jste meli zkusenosti s vycvikem psu nez jste si pitbula poridili???
Nechci si jen tak nezodpovedne poridit takoveho psa a pak si nevedet rady.
Jeste jednou dekuju za to ze odpovidate na me dotazy.
Je mozne si z Pitbula udelat rodineho mazlika??

Pitavé jsou na výchovu, tak lepší průměr, říkám to z pozice bývalého figuranta a výcvikáře, ale samozřejmě vše záleží na daném jedinci a majteli. Na soužití s jiným psem doma se dají piti naučit, ale nenechával bych je nikdy samotné doma, nikdy člověk neví co se mezi nimi může stát, obzvlášť budou-li oba psi dominantní. Já osobně mám svoji pitku (Sendy 2,5 roku) a s ní dobrmanku (Bublinu 10let) a zatím konflikt nebyl.
Další fotky Sendy najdeš na : http://www.pitbullseden.cz/Viewer.asp?Page=10&Dog=274

19.2.2006 15:42

Pitavé jsou na výchovu, tak lepší průměr, říkám to z pozice bývalého figuranta a výcvikáře, ale samozřejmě vše záleží na daném jedinci a majteli. Na soužití s jiným psem doma se dají piti naučit, ale nenechával bych je nikdy samotné doma, nikdy člověk neví co se mezi nimi může stát, obzvlášť budou-li oba psi dominantní. Já osobně mám svoji pitku (Sendy 2,5 roku) a s ní dobrmanku (Bublinu 10let) a zatím konflikt nebyl.
Další fotky Sendy najdeš na : http://www.pitbullseden.cz/Viewer.asp?Page=10&Dog=274

Mam doma psa NO,se stenaty nema problem ale dominantni je,co by bylo lepsi k nemu poridit fenu nebo psa??Nejspis budu nechavat toho vlcaka kastrovat protoze nema obe varlata tak aby pak nemel problemy.
Jaky je rozdil mezi stafordem a pitbulem??Myslim povahove,co je lepsi pro zacatecnika ve vycviku techto plemen??

19.2.2006 15:45

sunin napsal(a):
Mam doma psa NO,se stenaty nema problem ale dominantni je,co by bylo lepsi k nemu poridit fenu nebo psa??Nejspis budu nechavat toho vlcaka kastrovat protoze nema obe varlata tak aby pak nemel problemy.
Jaky je rozdil mezi stafordem a pitbulem??Myslim povahove,co je lepsi pro zacatecnika ve vycviku techto plemen??

k psovi rači fenu, pokud bude pes kastrovanej. Co vnímáte pod slovem staford? Americkí stafordšírský teriér nebo stafordšírský bulteriér?

19.2.2006 15:50

k psovi rači fenu, pokud bude pes kastrovanej. Co vnímáte pod slovem staford? Americkí stafordšírský teriér nebo stafordšírský bulteriér?

Myslela jsem amstaf teriera

19.2.2006 15:52

sunin napsal(a):

Jinak divala jsem se na ty stranky vase Sendy je moc hezka i ostatni psi na tech strankach.
Kupiruji se jim jeste usi??Vubec se mi to nelibi pripadne mi to jako pes bez usi

19.2.2006 15:56

sunin napsal(a):

Amstaf a APBT, byli do nedávné doby jedno a to samé plemeno, akorád jedni chovatelé začali chovat spíše psy na výstavi a tak vznikl Amstaf a druzí na zápasy a tak "vznikl" APBT. Amstaf je sice už mírnější vůči ostatním psům, ale už nejsou tak vyrovnaní a mohou lépe zaůtočit na člověka, kdežto u APBT se pes který zaůtočil na člověka okamžitě zastřelil, aby se nedostal do chovu. Pitbul je pes s obrovským srdcem, jednu chvíli se s vámi bude mazlit a hned na to vás bude klidně bránit proti medvědu i když ví, že nemá šanci.

19.2.2006 15:57

sunin napsal(a):

Už tady na moderce se jednou podobné téma probíralo. Koukni na starší diskuze. Ke psovi, byť kastrovanému, asi raději fenku. Ale ty moje "trojka" na gauči jsou samé feny. Ta nejvzdálenější má canisterapeutické zkoušky. Všechny jsou k dětem bezva. Už jsem tady jednou dávala fotku ze soutěže Junior handling, kde ji vystavovala 8 letá holčina. Musím podotknout, že cizí. Jsou to velmi temperamentní psi a potřebují hodně pohybu a nejlépe nějaké sportovní vyžití. Pak doma jen leží a nějaké myšlenky ne to, aby se spolu praly, je nenapadají. Pokud samozřejmě tam není nějaké "jablko sváru", jako třeba, hračka, miska se žrádlem. I když já krmím dohromady, každý má svoji misku tak 2 metry od sebe.
Velmi ořezaně řečeno, rozdíl mezi stafordem a pitem v povaze spočívá v tom, že staford je pes obranář, hlídač a výborný pracovní pes. Pitbul je více sportovec a většinou nekouše do lidí (proto nebývá dobrý hlídač, někdy se dá i sám ukradnout), pokud tomu není naučen. Také někdy u něj bývá větší konfliktonost k jiným psům. Ale mají hodně společného a většinou jsou to tak malé rozdíly, že to již závisí na jedincích. Vždyť donedávna to bylo 1 plemeno, které se rozdělilo. Zuzka

19.2.2006 15:57

sunin napsal(a):
Jinak divala jsem se na ty stranky vase Sendy je moc hezka i ostatni psi na tech strankach.
Kupiruji se jim jeste usi??Vubec se mi to nelibi pripadne mi to jako pes bez usi

uši už se nekupírují, protože se to zaprvé u nás nesmí a zadruhé by pes, který má kupírované uši nesměl na výstavu ani závod.

19.2.2006 16:10

berta napsal(a):
Už tady na moderce se jednou podobné téma probíralo. Koukni na starší diskuze. Ke psovi, byť kastrovanému, asi raději fenku. Ale ty moje "trojka" na gauči jsou samé feny. Ta nejvzdálenější má canisterapeutické zkoušky. Všechny jsou k dětem bezva. Už jsem tady jednou dávala fotku ze soutěže Junior handling, kde ji vystavovala 8 letá holčina. Musím podotknout, že cizí. Jsou to velmi temperamentní psi a potřebují hodně pohybu a nejlépe nějaké sportovní vyžití. Pak doma jen leží a nějaké myšlenky ne to, aby se spolu praly, je nenapadají. Pokud samozřejmě tam není nějaké "jablko sváru", jako třeba, hračka, miska se žrádlem. I když já krmím dohromady, každý má svoji misku tak 2 metry od sebe.
Velmi ořezaně řečeno, rozdíl mezi stafordem a pitem v povaze spočívá v tom, že staford je pes obranář, hlídač a výborný pracovní pes. Pitbul je více sportovec a většinou nekouše do lidí (proto nebývá dobrý hlídač, někdy se dá i sám ukradnout), pokud tomu není naučen. Také někdy u něj bývá větší konfliktonost k jiným psům. Ale mají hodně společného a většinou jsou to tak malé rozdíly, že to již závisí na jedincích. Vždyť donedávna to bylo 1 plemeno, které se rozdělilo. Zuzka

Tak jsem koukala zpetne na tu diskuzi o pitbulech.
Me prijde ze stafordi maji jaksi brutalnejsi vyraz.
Osobne si radeji poridim pitbula,podle toho co jsem se docetla mi prijde lepsi jako pes do rodiny nebo lepe receno pes ktery lepe snese deti.
Co to je za akci na te Obore v Brne??Je to pro vsechny nebo jen PP??
Jsem z Brna tak by me to docela zajimalo,kde a kdy se to kona a tak.

19.2.2006 16:16

sunin napsal(a):
Tak jsem koukala zpetne na tu diskuzi o pitbulech.
Me prijde ze stafordi maji jaksi brutalnejsi vyraz.
Osobne si radeji poridim pitbula,podle toho co jsem se docetla mi prijde lepsi jako pes do rodiny nebo lepe receno pes ktery lepe snese deti.
Co to je za akci na te Obore v Brne??Je to pro vsechny nebo jen PP??
Jsem z Brna tak by me to docela zajimalo,kde a kdy se to kona a tak.

tato akce je pro všechny pity i bez PP, je to většinou první víkend září nebo poslední srpna. Výstava je dva dny a jsou zde i doprovodné soutěže.Víš kde je kemp Obora na přehradě?
Jinak Brno zdraví Brno.

19.2.2006 18:49

sunin napsal(a):
Anicko nejsi nahodou z Brna??Nepsali jsme si nahodou o konich???

Je to možné, na koníky chodím taky :-)

19.2.2006 20:41

tato akce je pro všechny pity i bez PP, je to většinou první víkend září nebo poslední srpna. Výstava je dva dny a jsou zde i doprovodné soutěže.Víš kde je kemp Obora na přehradě?
Jinak Brno zdraví Brno.

Neco mi to rika ta Obora na prehrade ale presne nevim.Tak se tam mozna potkame az to bude,bud uz s pesanem nebo jen jako divak

20.2.2006 13:59

sunin napsal(a):
Neco mi to rika ta Obora na prehrade ale presne nevim.Tak se tam mozna potkame az to bude,bud uz s pesanem nebo jen jako divak

Děkuji za pochvalu. Jen bych teda chtěla upřesnit, že i já mám jednoho z těch "bezdomoveckých" psů. Mafošova matka je pit versus asi NO nebo BO a otec je údajně registrovaný pit. Je ale fakt, že jeho papíry jsem nikdy neviděl, btw. ani toho psa. A matku jsem viděla poprvé, když měl Mafoš víc než rok. Byl to takovej kauf v hospodě za tisíc korun. Ale vyplatilo se... Mám psa s vynikající povahou a jako bonus k tomu jeho krásnej vzhled. A to nemám jen ze svojí hlavy. Fakt mu to lidi hodně často říkají.

Jinak tedy ke koním naprosto v pohodě. Je i lehce ovladatelný ze sedla, hraje si s hříbaty a akorát má jeden nepříjemnej zlozvyk - vyskakuje zepředu na koně a snaží se jim olíznout hubu...

Mazlíka z něj uděláš docela snadno. Je to pes, kterej nikdy nebyl cvičen k tomu, aby napadal lidi. Právě naopak. Má zafixováno, že to prostě nesmí (z arény a tak).

Když už z něj uděláte miláčka celého vašeho okolí, přesto ho nikdy nenechávej samotného s nějakým dítětem. Uvědom si, že pes malé dítě nemusí respektovat a z toho pak vznikají všechny problémy. Btw. tohle neplatí jen o pitech. Kdyby dospělí přemýšleli občas dopředu, tak nemusí být tolik pokousaných dětí.

Nejnáročnější na výcviku je naučit ho neútočit na psy. Jinak si myslím, že se cvičí stejně jako jiná plemena.

Přikládám moje nejoblíbenější fotku. I když tady to tak nevynikne, tak jako tapeta na PC je nádherná.

20.2.2006 14:00

sunin napsal(a):

20.2.2006 14:01

sunin napsal(a):

20.2.2006 14:02

sunin napsal(a):

20.2.2006 14:02

sunin napsal(a):

20.2.2006 14:11

impact napsal(a):

Ehh. Tak to by asi stačilo, ne? Ještě ti aktualizuji nějaké starší témata a mrkni se na fotky tam. A kdybys měla ještě nějaký dotázky, tak klidně písni.

Jo a chtěla jsem ještě napsat, že před Mafiánem jsem měla postupně - voříška, dobrmana, RTW x NO, pitbulku, 5ti měs. staforda (ten po 2 dnech umřel). Takže nějaké zkušenosti tam fakt jsou.

http://www.mafian.mujpes.cz/
http://www.mafian.estranky.cz/

20.2.2006 18:46

sunin napsal(a):

Sunin ty nemáš náhodou pitbula? Ne nebo máš?
Pisni mi prosím! :-)

21.2.2006 17:48

impact napsal(a):
Ehh. Tak to by asi stačilo, ne? Ještě ti aktualizuji nějaké starší témata a mrkni se na fotky tam. A kdybys měla ještě nějaký dotázky, tak klidně písni.

Jo a chtěla jsem ještě napsat, že před Mafiánem jsem měla postupně - voříška, dobrmana, RTW x NO, pitbulku, 5ti měs. staforda (ten po 2 dnech umřel). Takže nějaké zkušenosti tam fakt jsou.

http://www.mafian.mujpes.cz/
http://www.mafian.estranky.cz/

Impact moc dekuju za foto a povidani.Mafian je nadhrnej pesan,vypada trochu jak netopyrek
Mozna to bude i tim ze je trosku krizenej ale ma takovej jemnejsi vyraz nez obyc pitbul.Odkud jste???
Ja mam taky konika

21.2.2006 17:49

anuska napsal(a):
Sunin ty nemáš náhodou pitbula? Ne nebo máš?
Pisni mi prosím! :-)

Nemam Pitbula ale chtela bych.Mam vlcaka ktery je silenec.

21.2.2006 21:32

sunin napsal(a):

Halvně si musíš uvědomit, nba co pesana chceš, co od něj očekáváš a podle toho vybírat.
trochu problem je v tom, ze pokud se rekne APBT, jde či mělo by jít o zapasoveho psa nebo potomky zapasovych psu a to ty asi nechces.....a pokud nemas zkusenosti s timto plemenem a hglavně se neorientujes v chovatelskych kruzich a nema Ti v tomto kdo poradit, spíše bych doporučoval AST a to hlavně proto, že u APBT tě lehce někdo ošidí, co se pořízení štěněte týká a tak pak můžeš míti místo APBT hysterku :-/
Nebo vybirat velice dlouho a uvazlive!!!! Co nejvice nacist a zjistit o plemeni apod....obzvlast pokud uz jineho psa mas....

22.2.2006 11:51

sunin napsal(a):
Impact moc dekuju za foto a povidani.Mafian je nadhrnej pesan,vypada trochu jak netopyrek
Mozna to bude i tim ze je trosku krizenej ale ma takovej jemnejsi vyraz nez obyc pitbul.Odkud jste???
Ja mam taky konika

Nemáš zač.

Jinak brácha mu říká " prasonetopitek "

Koník není můj. Jsou od jednoho soukromníka u nás. Jo a jsme z Kojetína, okres Přerov, Severní Morava (no spíš střední).

23.2.2006 20:11

sunin napsal(a):

Ahoj.Vlastnim oboje,pes (m.pit,o.staf) i kone a nemuzu rict,ze by byl problem.Chce to samozrejme vychovu a taky to,aby pejsek ziskal trochu respekt ke konim.O respekt se postaral muj valach Matysek,kdyz byl pes mladsi.Homera (dovadejiciho a honiciho ve vybehu ty "lehci a zbabelejsi" kone a nedbajiciho meho privolani) prislapl hubou do hliny.Uznavam,byla to lecba sokem (a taky jsem o Homce mela strach jak svina),chtel si hrat,ale musel kapitulovat pred 6ti metraky "ochrance stada".Od te doby,hra nehra,kone vynechava a nevsima si jich.Kone se pohybuji ve vybehu nebo i mimo nej a je to v pohode.Ted uz je Homca starsi (a tvrdi,ze i rozumnejsi) a nemame problem ani s kockami,at s temi stajovymi nebo domacimi.A to muj staj.kocour ma jen 3 nohy.Uznejte sami,musi byt kamaradi,asi by mu daleko neutekl.

23.2.2006 20:49

sunin napsal(a):

Pred casem jsem tu prosila lidi, jestli by nechteli pomoci svemu oblibenemu plemeni v utulku, diky za pomoc, vznikla rada vybornych stranek, jako retrivr v nouzi, pudl, no podivejte, co vsechno http://www.utulekmalyjenikov.estranky.cz/stranka/Odkazy
a ted i rotvajler v nouzi. Posledni, kdo nema podporu je nemecky ovcak a pitbull a amstaf, tech ovcaku je hodne, to chapu, ze se lidem do toho moc nechce, ale ten pitbull a amstaf by snad mohl, ne? Nenasel by se tu nekdo? Pomoc se strankami mozna, ale myslim, ze by to mel vest nekdo, kdo tem plemenum rozumi.

19.11.2012 20:32
tony023

XXX.XXX.94.131

Dobrý den, i když toto vlákno není už pár let aktivní, stejně zkusím napsat sem..
Vybírám si psa pro myslivecké využití, rozhoduji se mezi Americkým stafordšírským teriérem a Americkým pitbulteriérem. Využití bude především na spárkatou zvěř, občas kachny. Žiji na statku na vesnici, pes by tedy měl dost prostoru. Bratr vlastní křížence. (Něco mezi Amstafem, Bulteriérem či Pitbulteriérem - neví se přesně, je snášenlivý vůči ostatním psům) Problém s autoritou bych rozhodně neměl. Počítám s účastí na cvičáku a hodlám složit příslušné zkoušky. Jde o mého prvního psa. Prosím o radu děkuji.

20.11.2012 00:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

tony023 napsal(a):
Dobrý den, i když toto vlákno není už pár let aktivní, stejně zkusím napsat sem..
Vybírám si psa pro myslivecké využití, rozhoduji se mezi Americkým stafordšírským teriérem a Americkým pitbulteriérem. Využití bude především na spárkatou zvěř, občas kachny. Žiji na statku na vesnici, pes by tedy měl dost prostoru. Bratr vlastní křížence. (Něco mezi Amstafem, Bulteriérem či Pitbulteriérem - neví se přesně, je snášenlivý vůči ostatním psům) Problém s autoritou bych rozhodně neměl. Počítám s účastí na cvičáku a hodlám složit příslušné zkoušky. Jde o mého prvního psa. Prosím o radu děkuji.

Pitbulla si vyškrtněte rovnou - pro využití v honitbě můžete použít POUZE psa s loveckou upotřebitelností (tzn. loveckého plemene s PP FCI, a lov. zkouškami), a to se APBT netýká ani v jenom bodě, nehledě na to že k tomu nemá ani vlohy.
A použítí AST je reálný tak možná na prasata, ale použití na vysokou a kačeny je taky úplně mimo - to je jak norovat se setrem.

20.11.2012 14:59
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Souhlasím s předchozím příspěvkam. Z hlediska zákona o myslivosti je pitbul vořech bez PP, takže ten nepadá v úvahu vůbec. A amstaf... no fakt si neumím představit, jak se nadšeně vrhá do ledové tříště pro kachny. Nemá na to vlohy ani srst.

Doporučila bych nejspíš některého z retrívrů. I když to asi není to, co jste chtěl slyšet... Ale zkuste pouvažovat třeba o chesapeakovi, je to přece jen o dost tvrdší pes než "plyšáček" zlaťák, takže by vám možná mohl vyhovovat.

21.11.2012 11:39
tony023

XXX.XXX.252.146

Bratranec měl, křížence amstafa a pitbula. A používal ho na prasata. Neměl problémy. Jinak slyšel jsem o několika amstafech v myslivosti . Chesapeake je dobrý pes. Ale těžko shánitelný. A koukám po psech do,nebo okolo 50 cm v kohoutku....

22.11.2012 19:56
hanele

XXX.XXX.219.155

Ano, tak jako spousta lidí chodí na červenou a krade a dělá věci které jsou zakázané, tak někdo třeba používá k myslivosti křížence nebo pity. Ale dle zákona o myslivosti v honitbě může být použit pouze pes uznaného loveckého plemene s příslušnými zkouškami. Amstafové a bulíci se na černou zvěř používají. S využitím těchto psů na kachny to vidím dost podobně jako komentář nade mnou, pokud chcete přinašeče kachen, vyberte si mezi specialisty - retrívry.
Nevím co je to dnes za módu, kdy si lidi jako mazlíčky pořizují služební, ovčácká a lovecká plemena a očekávají od nich, že nebudou vyžadovat moc pohybu a budou se rádi válet celý den na gauči. Každé plemeno bylo léta pro něco šlechtěno a povětšinou to má v sobě pevně zakódované. Tak jako víte, že kladivo je na zatloukání hřebíků a nebudete se ním snažit zašroubovat šrouby, tak se nesnažte učit pita aby nadšeně běhal do ledové vody a přinášel vám kachny a pořiďte si na to psa který to bude dělat se skutečným nadšením! Vždyť i ti retrívři se to musí leckdy učit a to to mají v sobě ... !

22.11.2012 20:17
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

tony023 napsal(a):
Bratranec měl, křížence amstafa a pitbula. A používal ho na prasata. Neměl problémy. Jinak slyšel jsem o několika amstafech v myslivosti . Chesapeake je dobrý pes. Ale těžko shánitelný. A koukám po psech do,nebo okolo 50 cm v kohoutku....

Chesapeake je naopak sehnatelný poměrně dobře - nabídka převyšuje poptávku. Vím o pár chovatelích, co mají ještě neudaná odrostlejší štěňata, a o dvou mladých fenkách k darování.
Jak už psal přispěvatel nade mnou, někdo jezdí na červenou a někdo používá v myslivosti křížence. Obojí se děje běžně, ale je to zakázané... Amstaf v myslivosti - záleží k čemu. Na barvu, proč ne. Ale nosit kachny z vody vám s největší pravděpodobností nebude, a i pokud náhodou bude, tak bude v ledové vodě trpět zimou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík