Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2008 19:15

Ahoj,četl někdo prosím knihu J.Fischera "Pes to chápe jinak?" A máte s tím někdo zkušenosti v praxi? Docela mě to zaujalo a zajímalo by mě,zda se u nás výchově psa touto formou někdo věnuje.Díky za tip.Lenka.

20.5.2008 19:50

tery napsal(a):
Ahoj,četl někdo prosím knihu J.Fischera "Pes to chápe jinak?" A máte s tím někdo zkušenosti v praxi? Docela mě to zaujalo a zajímalo by mě,zda se u nás výchově psa touto formou někdo věnuje.Díky za tip.Lenka.

Já jsem ji četla a moc se mi líbila. Něco jsem si sama ověřila v praxi a spoustu věcí, ač neověřené, mi přijdou logické a rozumné. Člověk si v tom najde spoustu věcí, ale i jako četba jen tak je to zajímavé. Doufám, že jsem si to nespletla, je to od britského veterináře a na obálce je jeho fotka s nějakým psem?

21.5.2008 10:43

matahari napsal(a):
Já jsem ji četla a moc se mi líbila. Něco jsem si sama ověřila v praxi a spoustu věcí, ač neověřené, mi přijdou logické a rozumné. Člověk si v tom najde spoustu věcí, ale i jako četba jen tak je to zajímavé. Doufám, že jsem si to nespletla, je to od britského veterináře a na obálce je jeho fotka s nějakým psem?

Ano, je to ta kniha. Mně se líbilo, že používá k řešení problémů i ty doplňkové preparáty. A nevíš, co jsou ty házecí kroužky a jak se používají - píše, že se s tím dá řešit i utíkání za zvěří, což bych moc potřebovala. Lenča.

21.5.2008 12:22

tery napsal(a):
Ano, je to ta kniha. Mně se líbilo, že používá k řešení problémů i ty doplňkové preparáty. A nevíš, co jsou ty házecí kroužky a jak se používají - píše, že se s tím dá řešit i utíkání za zvěří, což bych moc potřebovala. Lenča.

To přesně nevím, ale představuji si pod tím něco jako řetízek, který je přiměřeně těžký a dělá trochu kravál, když s ním hodíš po psovi. Něco jako pár větších kroužků na klíče spojených do sebe. Taky jsem slyšela o malé plechovce a v ní pár kovových věcí. Použít se dá i svazek klíčů, ale u toho by tě ztráta asi více mrzela :) Použilo by se to jako hrubší upozornění, když si pes myslí, že může neposlechnout. Takže dáš povel, pes nic, zvýšíš hlas (nebo už můžeš použít ty kroužky) a když nic, hodíš to po něm. Nevím, jakého máš psa a jaký jsi střelec, takže buď se trefíš do zadku, a nebo to hodíš těsně před něj, mělo by to dělat kravál, aby se lekl. Dobré je taky, aby tě pes při házení neviděl (otočený jinam). Důležitý je ten moment překvapení, že u něj s kraválem něco přistane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík