Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2006 18:03

Tak máme dneska za sebou operaci pupeční kýly. Já jsem to se svými fenkami zažila poprvé, tak se hned chci podělit se zážitky. Fenečce jsou 3,5 měsíce a má 4 kila. Ve 13 hodin jsem ji odvezla na veterinu a ve 14 hodin jsme si ji odvážela. Když jsem si pro ni přijela, byla už probraná, zrovna strašně naříkala a já z toho měla úplně šok. Vet mne uklidnil, že naříká z toho, že jak se probírá z narkózy, tak neví, kde je a co se s ní děje. Po chvilce se uklidnila a já ji odvezla domů. Začala naříkat ještě 2x, ale už s menší intenzitou, doma pak na pelíšku polospala asi 2 hodiny, pak už vylezla a nejistým krokem se šla vyčurat (chtěla jít ven na zahradu). Pak už celé odpoledne pomalinku "probloncala" po domě, ale je celkem v pohodě. Chodí pomalinku, chtěla by se chovat, ale jak na ni sáhnu, pochopitelně brečí. Nejhorší byla ta hladovka před zákrokem (vlastně 24 hodin před operací nesměla nic dostat) a dneska prý ještě taky ne, až zítra ráno. No a to je pro štěně, které dostává 4x denně docela síla, ale my to vydržíme. Ve středu jdeme na kontrolu a na další antibiotika. Jak takový zákrok prožívala vaše psiska?

20.2.2006 20:54

amici napsal(a):
Tak máme dneska za sebou operaci pupeční kýly. Já jsem to se svými fenkami zažila poprvé, tak se hned chci podělit se zážitky. Fenečce jsou 3,5 měsíce a má 4 kila. Ve 13 hodin jsem ji odvezla na veterinu a ve 14 hodin jsme si ji odvážela. Když jsem si pro ni přijela, byla už probraná, zrovna strašně naříkala a já z toho měla úplně šok. Vet mne uklidnil, že naříká z toho, že jak se probírá z narkózy, tak neví, kde je a co se s ní děje. Po chvilce se uklidnila a já ji odvezla domů. Začala naříkat ještě 2x, ale už s menší intenzitou, doma pak na pelíšku polospala asi 2 hodiny, pak už vylezla a nejistým krokem se šla vyčurat (chtěla jít ven na zahradu). Pak už celé odpoledne pomalinku "probloncala" po domě, ale je celkem v pohodě. Chodí pomalinku, chtěla by se chovat, ale jak na ni sáhnu, pochopitelně brečí. Nejhorší byla ta hladovka před zákrokem (vlastně 24 hodin před operací nesměla nic dostat) a dneska prý ještě taky ne, až zítra ráno. No a to je pro štěně, které dostává 4x denně docela síla, ale my to vydržíme. Ve středu jdeme na kontrolu a na další antibiotika. Jak takový zákrok prožívala vaše psiska?

muzu se zeptat co mas za pejska??
ja jsem se s tim jeste nesetkala.

20.2.2006 20:59

baiwen napsal(a):
muzu se zeptat co mas za pejska??
ja jsem se s tim jeste nesetkala.

Mám americké kokry, ale s pupeční kýlou jsem se setkala taky poprvé. Toto moje fenítko (fenka - štěně) je moc hyperaktivní, neustále blbla se starší fenkou, skákala po ní, no a tak se to stalo. Při odběru od chovatelky ji stoprocentně neměla, na to jsem dávala pozor.

20.2.2006 21:31

amici napsal(a):

ja jsem take pooperacni ani operacni stavy u sveho stenete nezazila, ale jedno z mych stenat melo pupecni kylu, taky ji nemelo hned, objevila jsem ji nahodou v 6. tydnu byla vcelku mala asi jako kones mojeho malicku a mam skutecne male ruce. Ale presto stendo slo k novym majitelum, kteri ovsem byli hned informovani, zrovna tak to bylo hyperaktiv stene nejvetsi z vrhu, lezlo od mala po schodech, behalo skakalo a pralo sse, vyziralo vsem ostatnim misky. Ale je pooperaci nakonec,perotoze kylka se nezatahla,ale take nezvetsovala, a byl pry dobry jeste ten den vecer, uz behal a papal

20.2.2006 21:35

amici napsal(a):
Mám americké kokry, ale s pupeční kýlou jsem se setkala taky poprvé. Toto moje fenítko (fenka - štěně) je moc hyperaktivní, neustále blbla se starší fenkou, skákala po ní, no a tak se to stalo. Při odběru od chovatelky ji stoprocentně neměla, na to jsem dávala pozor.

Moje fenka měla operovanou kýlu na necelých třech měsících, operace proběhla v pohodě, probuzení taky, ale nám ji dali ještě spící domů, takže jsem ji kontrolovala, aby měla jazyk venku, probírala se pomalu, chvíli se motala, pak zase spala, ale večer už byla živá. Nenechávala jsem ji běhat ze schodů a do schodů, i po zahradě jsem ji pak pár dní vodila na vodítku, neboť byla hyperaktivní, tak aby nepopraskaly stehy.
Vše se krásně zahojilo, myslím, že za 7 dní nám vytáhli stehy a nyní už nepoznáme, že byla operovaná.

20.2.2006 21:43

xskal200 napsal(a):
ja jsem take pooperacni ani operacni stavy u sveho stenete nezazila, ale jedno z mych stenat melo pupecni kylu, taky ji nemelo hned, objevila jsem ji nahodou v 6. tydnu byla vcelku mala asi jako kones mojeho malicku a mam skutecne male ruce. Ale presto stendo slo k novym majitelum, kteri ovsem byli hned informovani, zrovna tak to bylo hyperaktiv stene nejvetsi z vrhu, lezlo od mala po schodech, behalo skakalo a pralo sse, vyziralo vsem ostatnim misky. Ale je pooperaci nakonec,perotoze kylka se nezatahla,ale take nezvetsovala, a byl pry dobry jeste ten den vecer, uz behal a papal

No naše pupeční kýla taky nebyla velká, asi jako větší kulatý hrášek, ale bylo nám doporučeno operovat teď, když je fenka štěně, prý se to lepší hojí a štěně to snáší lépe, než dospělý pes. Navíc je to fenka, je na výstavy a později do chovu, takže jsme to podstoupili a máme to za sebou. Prý u fenek by mohly být komplikace s porodem, u psů, pokud se kýla nezvětšuje, tak to tak nevadí a není nutná operace.No a štěně, které popisuješ ve svém příspěvku je jako by byla popisovaná naše Daisy - je to malý poděs! ještě že ta starší je taková klidná a pohodová, takže malou vychovává.

21.2.2006 07:45

amici napsal(a):

Taka jsme měli pupeční kýlu. Problém není asi ani ta operace, jako to, že se každý pes budí z narkózy jinak. Naše pudlice taky při probouzení hrozně naříkala, protože byla dezorientovaná, budila se v ordinaci. Kamarádčin labíček při probouzení ve zmatku kousl manžela do břicha. Náš 50 kilový LB x RTW ležel tak dlouho, až se probudil úplně a bylo to bez problémů. Naše poslední fenka VŠSP se asi 3 hodiny panicka vrhala klátivými skoky na všechny strany, i proti nábytku a zdi, jen co se někdo z lidí pohnul a vrčela, mohl se k ní přiblížit pouze náš pes. Po vytažení stehů se rána trošku rozšklebila, ale za pár dní se to pěkně zatáhlo a dneska není po jizvě ani památka.

21.2.2006 08:06

amici napsal(a):

Pokud mela fena pupecni kylu, veterinari nedoporucuji na ni chovat, protoze je to dedicne. V pripade, ze nedas na jejich doporuceni, aspon vyber kryciho psa, ktery to nemel taky.

21.2.2006 21:29

dejavu napsal(a):
Pokud mela fena pupecni kylu, veterinari nedoporucuji na ni chovat, protoze je to dedicne. V pripade, ze nedas na jejich doporuceni, aspon vyber kryciho psa, ktery to nemel taky.

Jo? To slyším poprvé. Ale poptám se zkušených a havně veta. Fenečka je ze super chovu, rodiče jsou oba výstavně velmi úspěšní, je to čtvrtý vrh feny, ani ona, ani krycí pes kýlu neměl a doposud žádné ze štěňat dle chovatelky ( ale já už jsem většinu majitelů kontaktovala, abych se informovala) kýlu nemělo. Pouze naše psice a ještě jeden pejsek ze stejného vrhu, oba dva jsou hyperaktivní. Takže to budu muset zjistit, já jsem se domnívala, že pupeční kýla dědičná není. Nám se objevila až ve 13. týdnu, tedy 3 týdny poté, co jsme si fenku přivezli domů, a při odběru ji stoprocentně neměla.

22.2.2006 11:50

amici napsal(a):
Jo? To slyším poprvé. Ale poptám se zkušených a havně veta. Fenečka je ze super chovu, rodiče jsou oba výstavně velmi úspěšní, je to čtvrtý vrh feny, ani ona, ani krycí pes kýlu neměl a doposud žádné ze štěňat dle chovatelky ( ale já už jsem většinu majitelů kontaktovala, abych se informovala) kýlu nemělo. Pouze naše psice a ještě jeden pejsek ze stejného vrhu, oba dva jsou hyperaktivní. Takže to budu muset zjistit, já jsem se domnívala, že pupeční kýla dědičná není. Nám se objevila až ve 13. týdnu, tedy 3 týdny poté, co jsme si fenku přivezli domů, a při odběru ji stoprocentně neměla.

Já slyšela, že tříselná kýla může být dědičná, ale pupeční nikoli. Ale nejsem vet a chtělo by se tedy ptát zejména u něj (raději u více, aby se vidělo, že/zda mají jednotný názor).
Pupeční kýlu prý může způsobit, když (zejména je to běžné u dětí) se štěně zvedá a nosí tak, že se je uchopí za předními nožkami okolo hrudníku (nevím, jak jinak to popsat) a nepřidrží se pod zadečkem. Zkrátka, že je při nošení či zvedání natáhnutý jako nudle. Nemohlo to způsobit něco takového?

22.2.2006 11:58

amici napsal(a):

nejsem odborník, ale myslím si, že asi moc nepovedla narkóza.
Mé fence operovali kýlu v 5 měsích. Opouštěla jsem jí spící a po hodině jsem si vyzvedávala veselé zvířátko lítající po ordinaci. Největší problém byl udržet ji alepoŃ jeden den na všech 4 a neskákající. Na operaci jsme šly odpoledne a ráno ještě normálně dostala najíst, vodu měla k dispozici pořád.
Žádné léky jsme nedostali, po 8 dnech jsme šly na vytažení stehů.

To, co prožíváte s Vaší fenkou není podle mě normální, jak se jmenuje pan veterinář?

22.2.2006 12:08

dejavu napsal(a):

Dejavu, Tvých názorů si vážím, ale nemáš úplně pravdu, dokonce i veterináři se rozcházejí. Některá plemena jsou ke kýlám náchylnější jiná méně. Moje čubina měla kýlu jako jediná z vrhu a to až od 6 týdnů, jelikož se neustále natahovala a skákala jako praštěná. S kýlou se nenarodila. Pupeční stěna není do určitého věku úplně pevná, proto se může stát, že při námaze se kýla ve štěněcím věku objeví. Štěně se jako malé nemá natahovat (vysvětlete mu to :).
Můj druhý pes měl pupeční kýlu vrozenou - jednalo se o basenji a co vím, tak u tohoto plemene se rodí cca 75% s kýlou. Kýla není zase tak závažný problém, aby se kvůli tomu vyřazovala zvířata z chovu. Daleko horší jsou oční, srdeční apod. vady, se kterými se žít nedá. Bohužel takoví psi se v chovu využívají.

22.2.2006 12:31

amici napsal(a):

nevím, jestli mam nebo nemam pravdu v dedicnosti pupecni kyly a nevhodnosti pripousteni techto jedincu do chovu, nicmene davam par odkazu, kde se o tom hovori
samotnou mne to prekvapilo, kdyz mi to veterinar rekl
http://www.interpet-sc.com/stranky/nemoci.htm
http://www.filabrasileiroclub.cz/zdravy%20chov.htm#dedic

22.2.2006 14:35

dejavu napsal(a):
nevím, jestli mam nebo nemam pravdu v dedicnosti pupecni kyly a nevhodnosti pripousteni techto jedincu do chovu, nicmene davam par odkazu, kde se o tom hovori
samotnou mne to prekvapilo, kdyz mi to veterinar rekl
http://www.interpet-sc.com/stranky/nemoci.htm
http://www.filabrasileiroclub.cz/zdravy%20chov.htm#dedic

Já vím, co píší a tvrdí někteří veterináři - ale na pupeční kýlu, podobně jako demodex mají různé názory co se týče dědičnosti. Je to podobné jako s kastrací někdo Vám řekne, že ze psa uděláte psychického mrzáka, jiný, že je to vpohodě.
Osobně nepovažuji některé nemoci za tak závažné, aby se kvůli nim musela zvířata vyřazovat z chovu. Jsou daleko horší, které se nekontrolují a na zvířatech se vesele chová.

22.2.2006 18:30

amici napsal(a):

AHojky.
Chci si koupit stenatko ale ma kylu.Nemuze se ji to casem vratit nebo mit nejake problemy??Kolik stoji odoperovani??

22.2.2006 19:44

baiwen napsal(a):
AHojky.
Chci si koupit stenatko ale ma kylu.Nemuze se ji to casem vratit nebo mit nejake problemy??Kolik stoji odoperovani??

Procento recidiv je ale relativně malé, záleží na použité metodě, kvalitě tkání, velikosti kýly a zkušenostech chirurga.
Jinak s tou kýlou včetně ceny operace ocituji MVDr. Čápa:

Pupeční kýly jsou povětšinou dědičnou záležitostí. Zvířata s pupeční hernií není doporučováno připouštět do chovu. Pupeční kýla díky aspektu dědičnosti může být pouze špičkou ledovce, kdy souvisí s dalšími dědičnými defekty, které vidět nejsou. Chovatelé to neradi slyší, ale je to fakt. Pupeční kýly se běžně operují, nikdo se nepozastavuje nad aspektem dědičnosti. Pokud bych já byl chovatelem, který má štěňata s pupeční kýlou, postupoval bych následovně. Štěňátka bych nechal vyšetřit u veterináře, prodával bych je s tím, že se jedná o drobnou, byť dědičnou vadu, která (na základně vet. prohlídky) na 99% zvířeti neuškodí, nicméně bych doporučoval novému majiteli kastraci feny k zamezení dalšího rozmnožení vady a cenu za štěně bych ponížil minimálně o cenu operace pupeční kýly. V případě psa nebo feny s PP bych zvířátka prodal bez PP, aby nemohla být dále po odoperování kýly použita k cílenému chovu.
Cena za operaci pupeční kýly se na naší klinice pohybuje včetně anestezie (inhalační), materiálu, krátké hospitalizace (cca 2 hodiny po zákroku), použitého materiálu a léků (včetně plastového límce a ochranné košile) a detailních pooperačních instrukcí pro majitele asi kolem 1900,- Kč + 5%DPH. Ceny jsou však mezi ordinacemi v různých regionech republiky velmi rozdílné.
Já osobně doporučuji operaci pupeční kýly (ta to bude asi nejpravděpodobněji) až v momentě, kdy je zvíře téměř dorostlé do normální fyzické velikosti dospělce.
Důvod je prostý. U dospělce jsou plně vyvinuté a posílené resp. vytrénované svalové struktury břišní stěny a rána se lépe zceluje. Štěně rychle roste, rána nemá klid, těžko se malému psíkovi zabraňuje límcem či košilí lízání kožních stehů a i anestezie je ve věku pozdějším méně problematická. Někdy se dokonce drobná pupeční kýla sama zatáhne a není nic poznat. U psa samce persistující malá břišní kýla nevadí, v 99% je obsahem kýly jen břišní tuk. U feny by se měla operovat, jelikož kýla je sama o sobě nedohojená jizva – rána po pupečníku a oslabuje nosnost stěny břišní, což je v graviditě, kdy je břicho plné plodů, velmi problematické.

22.2.2006 22:27

dejavu napsal(a):
Procento recidiv je ale relativně malé, záleží na použité metodě, kvalitě tkání, velikosti kýly a zkušenostech chirurga.
Jinak s tou kýlou včetně ceny operace ocituji MVDr. Čápa:

Pupeční kýly jsou povětšinou dědičnou záležitostí. Zvířata s pupeční hernií není doporučováno připouštět do chovu. Pupeční kýla díky aspektu dědičnosti může být pouze špičkou ledovce, kdy souvisí s dalšími dědičnými defekty, které vidět nejsou. Chovatelé to neradi slyší, ale je to fakt. Pupeční kýly se běžně operují, nikdo se nepozastavuje nad aspektem dědičnosti. Pokud bych já byl chovatelem, který má štěňata s pupeční kýlou, postupoval bych následovně. Štěňátka bych nechal vyšetřit u veterináře, prodával bych je s tím, že se jedná o drobnou, byť dědičnou vadu, která (na základně vet. prohlídky) na 99% zvířeti neuškodí, nicméně bych doporučoval novému majiteli kastraci feny k zamezení dalšího rozmnožení vady a cenu za štěně bych ponížil minimálně o cenu operace pupeční kýly. V případě psa nebo feny s PP bych zvířátka prodal bez PP, aby nemohla být dále po odoperování kýly použita k cílenému chovu.
Cena za operaci pupeční kýly se na naší klinice pohybuje včetně anestezie (inhalační), materiálu, krátké hospitalizace (cca 2 hodiny po zákroku), použitého materiálu a léků (včetně plastového límce a ochranné košile) a detailních pooperačních instrukcí pro majitele asi kolem 1900,- Kč + 5%DPH. Ceny jsou však mezi ordinacemi v různých regionech republiky velmi rozdílné.
Já osobně doporučuji operaci pupeční kýly (ta to bude asi nejpravděpodobněji) až v momentě, kdy je zvíře téměř dorostlé do normální fyzické velikosti dospělce.
Důvod je prostý. U dospělce jsou plně vyvinuté a posílené resp. vytrénované svalové struktury břišní stěny a rána se lépe zceluje. Štěně rychle roste, rána nemá klid, těžko se malému psíkovi zabraňuje límcem či košilí lízání kožních stehů a i anestezie je ve věku pozdějším méně problematická. Někdy se dokonce drobná pupeční kýla sama zatáhne a není nic poznat. U psa samce persistující malá břišní kýla nevadí, v 99% je obsahem kýly jen břišní tuk. U feny by se měla operovat, jelikož kýla je sama o sobě nedohojená jizva – rána po pupečníku a oslabuje nosnost stěny břišní, což je v graviditě, kdy je břicho plné plodů, velmi problematické.

Tak jsem dnes byla s fenečkou u veta na kontrole, štěndo je úplně v pořádku, lítá se starší fenkou (snažíme se ji udržet co nejvíce v klidu), stehy má v pohodě a klidné. Vůbec už neví o tom, že ji byl v pondělí nějaký zákrok dělán. Preventivně dostala jednu injekci antibiotik a za 10 dnů jdeme vytahovat stehy. Veta jsem se ptala na tu dědičnost, a asi skutečně se názory různí, protože mi řekl, že skutečně jsou určitá plemena , která jsou k tomu náchylná a štěňata se už rodí s kýlou, tady se jedná o dědičnost. Ale na druhou stranu prý mnoho štěňat má pupeční kýlu skutečně ze špatného nošení například malými dětmi anebo hyperaktivní štěňata, ta se objeví až později. To je náš případ - nám se objevila až ve 12 nebo dokonce ve 13 týdnu, děti už mám dospělé, takže tudy cesta nevede, ale mám fenky dvě a ta malá je skutečně poděs a pořád tu starší honí, no vlastně se honí vzájemně a pořád se na ni natahovala a vůbec se snaží dostat na schody i na zahradě, kterou máme terasovitou. No a s tou dobou, kdy operovat je na to taky asi více názorů, náš vet (a nedám na něj dopustit, už se mi staral celkem o 4 psy) říkal, že on preferuje operovat kolem 4 měsíce, že štěňata tento zákrok lépe snášejí než dospělý a velký pes a i rány na tenké kůži se podle něj prý lépe hojí. Je pravda, že štěně nelze udržet moc v klidu po operaci, starší pes už je možná klidnější. Jinak nás operace stála včetně všeho 1.050,- Kč. No tak jsem ráda, že to máme za sebou.

23.2.2006 11:07

baiwen napsal(a):
AHojky.

Já za operaci zaplatila 1000,- včetně kontrol a kvalitní narkózy.

23.2.2006 22:59

sofa napsal(a):
Já za operaci zaplatila 1000,- včetně kontrol a kvalitní narkózy.

Pupeční kýla je vcelku banální operace (ve srovnání s kastrací je to nic), minimální zásah do organismu. U štěňat mopsíků se vyskytuje zcela běžně, z pěti štěňat jí mají třeba dvě, operuji ji u svého veta v 6 až 7 týdnech. Štěňata se po probuzení chovají normálně, za pár hodin už baští (nevidím důvod je po operaci trápit hlady, stačí hladovka před narkózou), po sedmi až osmi dnech vyndám štychy a když zmizí pooperační otok není kolikrát jizvička za měsíc ani poznat. Za operaci pupeční kýly u mopse platím 280,- Kč.

24.2.2006 09:11

oldin napsal(a):
Pupeční kýla je vcelku banální operace (ve srovnání s kastrací je to nic), minimální zásah do organismu. U štěňat mopsíků se vyskytuje zcela běžně, z pěti štěňat jí mají třeba dvě, operuji ji u svého veta v 6 až 7 týdnech. Štěňata se po probuzení chovají normálně, za pár hodin už baští (nevidím důvod je po operaci trápit hlady, stačí hladovka před narkózou), po sedmi až osmi dnech vyndám štychy a když zmizí pooperační otok není kolikrát jizvička za měsíc ani poznat. Za operaci pupeční kýly u mopse platím 280,- Kč.

Tak ta cena 280 Kč mě vážně dostala. To se dělá při plném uspání, ne? A jen to uspání má minim.uvedenou cenu. Ten veterinář je buď dobrý známý nebo to dělá pro potěšení a dotuje z jiné kapsy. Každopádně - za takového veta buďte ráda.
Docela mě překvapil ten věk operace pupeční kýly. To vážně nehrozí žádné nebezpečí při uspání či operaci u tak malého štěněte?

24.2.2006 14:37

eva nohelova napsal(a):
Tak ta cena 280 Kč mě vážně dostala. To se dělá při plném uspání, ne? A jen to uspání má minim.uvedenou cenu. Ten veterinář je buď dobrý známý nebo to dělá pro potěšení a dotuje z jiné kapsy. Každopádně - za takového veta buďte ráda.
Docela mě překvapil ten věk operace pupeční kýly. To vážně nehrozí žádné nebezpečí při uspání či operaci u tak malého štěněte?

Ano při plném uspání, ale vemte si, že 7 týdení štěně mopse až zas tak moc neváží, takže náklady na narkózu nejsou až zas tak velké. K tomuto vetovi jezdím více než 5 let, mám 12 psů (mopse , anglické buldoky, bordeauxskou dogu), jezdím tam i na císaře s AB, očkuji tam dospělé psy a štěňata, takže mám zase drobet jiné ceny, než klient co tam chodí jednou za půl roku s jedním psem. Vet ví že i kdYž mi dá slevu( množstevní), tak že se mu ro vyplatí, protože přijdu brzo zase. Pro příklad za císaře u angl. buldoka platím od 1 800 - 2 200,- Kč, což je taky super cena, jinde taky platí 4 000 - 5 000,- Kč. Očkování, zrovna včera jsem kupoval vakcíny, na první očkování štěňat, takže i s očkovákama 150,- Kč jedna. Takže s vetem i s cenama jsem velmi spokojen, je dobrý jak profesně (dobrý chirurg), tak i lidsky, není to zbytečně žádný vydřiduch a zlatokop. Klientů má opravdu dost, čekárna je věčně nabitá.

24.2.2006 15:09

eva nohelova napsal(a):

My jsme to u jedné fenky taky měli, měla jít na operaci v 7. týdnu (aby k majitelům šla už po operaci), ale sourozenci jí den před plánovaným termínem kýlu prokousli - takže místo k našemu vetovi jsme jeli honem na kliniku do Prahy, kde ji hned operovali (uskřípnuté střívko) a nechali si ji do druhého dne. Cena jen tak pro zajímavost - 8 tis Kč.

24.2.2006 17:47

asy napsal(a):
My jsme to u jedné fenky taky měli, měla jít na operaci v 7. týdnu (aby k majitelům šla už po operaci), ale sourozenci jí den před plánovaným termínem kýlu prokousli - takže místo k našemu vetovi jsme jeli honem na kliniku do Prahy, kde ji hned operovali (uskřípnuté střívko) a nechali si ji do druhého dne. Cena jen tak pro zajímavost - 8 tis Kč.

Tak to jsou teda dobrý zlatokopové, že se nestydí, šmejdi předražení.

24.2.2006 18:03

oldin napsal(a):
Ano při plném uspání, ale vemte si, že 7 týdení štěně mopse až zas tak moc neváží, takže náklady na narkózu nejsou až zas tak velké. K tomuto vetovi jezdím více než 5 let, mám 12 psů (mopse , anglické buldoky, bordeauxskou dogu), jezdím tam i na císaře s AB, očkuji tam dospělé psy a štěňata, takže mám zase drobet jiné ceny, než klient co tam chodí jednou za půl roku s jedním psem. Vet ví že i kdYž mi dá slevu( množstevní), tak že se mu ro vyplatí, protože přijdu brzo zase. Pro příklad za císaře u angl. buldoka platím od 1 800 - 2 200,- Kč, což je taky super cena, jinde taky platí 4 000 - 5 000,- Kč. Očkování, zrovna včera jsem kupoval vakcíny, na první očkování štěňat, takže i s očkovákama 150,- Kč jedna. Takže s vetem i s cenama jsem velmi spokojen, je dobrý jak profesně (dobrý chirurg), tak i lidsky, není to zbytečně žádný vydřiduch a zlatokop. Klientů má opravdu dost, čekárna je věčně nabitá.

Nám veterin.dělal kýlu u obřího plemene ve 3.měsících.Máme taky dobrého veter.dělá nám slevy protože ví že se určitě ještě několikrát za měsíc uvidíme.Máme taky Ang.buldoky a jorky.Za císaře platíme 3.500 - 4.000,kč ale ultrazvuky,očkováky,a jiné věci máme zadarmo.Je pravda že v krajských městech platí i 6.tis.kč za císaře.Máme taky dobrého profesionálně tak lidsky ve všem poradí a je i mimo službu na tel.kdykoliv potřebuji mohu si zavolat.Je to fak důležitý najít toho PRAVÉHO.Máte foto svých buldoků?

17.12.2012 21:54
patyna1

XXX.XXX.63.154

oline ,mohu se zeptat odkud jste ?dekuji patyna1:-):-|

17.12.2012 22:09
burunduk

XXX.XXX.171.253

patyna1 napsal(a):
oline ,mohu se zeptat odkud jste ?dekuji patyna1:-):-|

jo, po skoro sedmi letech Vám jistě odpoví
:-))

Love vera

17.2.2016 20:00
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík