Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2008 12:26

Zdravím! Máte někdo zkušenosti s kříženci NOxHusky? Jak se tito psi vyvíjejí, co je možné od nich očekávat pokud jde o jejich povahové rysy? Jak jde u těchto psů výcvik? Na co je třeba si dávat pozor při setkání s volně pobíhajícím psem tohoto křížení?

15.6.2008 12:55

wera napsal(a):
Zdravím! Máte někdo zkušenosti s kříženci NOxHusky? Jak se tito psi vyvíjejí, co je možné od nich očekávat pokud jde o jejich povahové rysy? Jak jde u těchto psů výcvik? Na co je třeba si dávat pozor při setkání s volně pobíhajícím psem tohoto křížení?

Zdravím, známá má fenu kříženku NOxHusky. Znám ji jen zběžně, ale snad alespoň nějaké poznatky. Mají ji na zahradě jako hlídače, má tam kotec kde spává. Přijde mi, že moc nehlídá, ale to nemůžu objektivně posoudit, jelikož mě fena "od vidění zná" tak na mě neštěká, mohu ji i pohladit přes plot. Ale pokud jdu se psem tak na nás doráží. Je to spíše klidnější fena nyní už kolem 6ti let. Neutíká i když by mohla, mají nízký plotek.Zvládá bez obtíží běžné povely -sedni, lehni a ke mě. Závěr: příjemná ovladatelná fena což bych od této kombinace neočekávala.
Druzí známí si taky pořídili štěně této kombinace, ale zavřeli jeje do kotce, kde samozřejmě vyl, tak naštěstí putoval asi po roce k novým páníkům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2008 14:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

wera napsal(a):

Bohužel u kříženců můžete očekávat úplně cokoliv, povaha se předem nedá odhadnout Známý ze vsi má dva a onehda mi vyprávěl, jak mu utekli do lesa a dva dny je neviděl, takže lovecké pudy tam jsou.

Na co je třeba si dávat pozor při setkání s volně pobíhajícím psem tohoto křížení?
- No, asi stejně jako v případě jakéhokoliv volně pobíhajícího psa téhle velikosti, ne? Dost záleží na výchově a socializaci toho psa, pokousat vás samozřejmě může

15.6.2008 20:40

wera napsal(a):

Cokoliv. Kamarádka má taky takovou kříženku - ta mám prý mód ovčák a mód seveřan. Je milá, povely ovládá, ale v lese neskutečně zdrhá. oproti seveřanům ale prý zvířata spíš jen honí než aby je vraždila.

16.6.2008 08:46

jazzinka napsal(a):
Cokoliv. Kamarádka má taky takovou kříženku - ta mám prý mód ovčák a mód seveřan. Je milá, povely ovládá, ale v lese neskutečně zdrhá. oproti seveřanům ale prý zvířata spíš jen honí než aby je vraždila.

Můj bývalý přítel ho má. Je už to 8 letý pejsek a strašně hodnej. Neublížil by nikomu, se psy se nepere- jen když je napaden tak se brání. Jediné co mi vadí je, že je až moc velký flegmatik. Hry ho nebaví (nevím, možná je to způsobené tím, že si s nim páníček nehrál když byl malej), na procházkách si páníčka téměř nevšímá (hlídá si kde je aby ho neztratil, ale jinak si běhá sám). Doma je klidnej, nic neničí ani moc neštěká. K dětěm je hodný. Lovecké pudy trochu má, ale v klidu se dá odvolat. Vycvičený v celku je - když vemu že neměl nějak profesionální výcvik tak poslouchá dobře.

16.6.2008 13:15

eby napsal(a):
Můj bývalý přítel ho má. Je už to 8 letý pejsek a strašně hodnej. Neublížil by nikomu, se psy se nepere- jen když je napaden tak se brání. Jediné co mi vadí je, že je až moc velký flegmatik. Hry ho nebaví (nevím, možná je to způsobené tím, že si s nim páníček nehrál když byl malej), na procházkách si páníčka téměř nevšímá (hlídá si kde je aby ho neztratil, ale jinak si běhá sám). Doma je klidnej, nic neničí ani moc neštěká. K dětěm je hodný. Lovecké pudy trochu má, ale v klidu se dá odvolat. Vycvičený v celku je - když vemu že neměl nějak profesionální výcvik tak poslouchá dobře.

Já mám totiž dost špatné zkušenosti s tímto křížením, znám 2 takto "kombinované" psy a ani v jednom případě to není nic pozitivního. Možná mám smůlu. Ke všemu v sobotu jeden takto křížený pes napadl mého psíka (byla to řádná mela) a ke všemu ještě skočil i na mne. Asi mám nad sebou nějakého hlídače-ducha, protože jsem vyvázla jen s odřeninami a pohmožděninami na ruce a s pár škrábanci na těle. Jinak v pořádku. Prostě si začínám myslet, že toto křížení není zrovna šťastné. Majitel mi později řekl, že je pes nepoddajný - neposlouchá, jinak prý velice přátelský, což v situaci, ve které jsme s mým psem ocitli akorát přátelsky nevypadalo. Hm, žebych měla takovou smůlu?...

16.6.2008 15:26

wera napsal(a):

Mohli byste sem někdo hodit fotky těchto psů?

16.6.2008 16:47

kobylkalucni napsal(a):
Mohli byste sem někdo hodit fotky těchto psů?

Teta měla jednu takovou kříženku. Byla temperamentní, ale zvládnutelná, lovecký pud v normálu, hlídací schopnosti nic moc.

16.6.2008 18:22

dejna napsal(a):
Teta měla jednu takovou kříženku. Byla temperamentní, ale zvládnutelná, lovecký pud v normálu, hlídací schopnosti nic moc.

Taky znám jednoho takoveho křížence,ale je více po huskym a není sním vůbec problem, má složene nějake zkoužky z výkonu(jako je: ZVV ....),je naprosto poslušnej,jak ve měste,tak na poli a i v lese,nemá nebo nepochitil žádne lovecke pudy,ale ono je to spíše ve výcviku od mala!

Neregistrovaný uživatel

16.6.2008 21:48
Neregistrovaný uživatel

eby napsal(a):

Já mám křížence husky x kdovíco. Zřejmě dobrman a dalších pár pejsků. Povahou je něco jako napsala eby(Marťa). Je to "samostatná jednotka", na vycházkách si hlídám já jeho, lovecký pud má extra vyvinutý, kromě toho je rychlý a nebojí se, že se ztratí (užasně se orientuje i tam, kde je poprvé). Je to dost flegmatik, má svou hlavu a je chytrý, úžasně se učí- ale jenom na páreček. Mezi psy je přirozeně dominatní, taková "mravnostní policie". Doma nic neničí, je strašně hodný a milý. Lidí si všímá, jen když chce drbat, dala bych ruku do ohně za to, že by nikomu jen tak neublížil. Na hlídání vůbec není. Vyžaduje prostě trochu jiný přístup, když vím, jak na něj, je to miliónovej pes.

18.6.2008 10:35

pantrace napsal(a):
Taky znám jednoho takoveho křížence,ale je více po huskym a není sním vůbec problem, má složene nějake zkoužky z výkonu(jako je: ZVV ....),je naprosto poslušnej,jak ve měste,tak na poli a i v lese,nemá nebo nepochitil žádne lovecke pudy,ale ono je to spíše ve výcviku od mala!

Zdarek! Díky za reakce! Jsem vůči tomuto křížení jaksi kapánek skeptická. Čtu tady Vaše příspěvky o tom, jak jsou to úžasní psi, ale opatrnosti nikdy dost. Pravda, že jsou to krasavci, ale NO křížený s Huskym nějak necítím jako to pravé vořechové. Což, snad už psisko NOxHusky, co mne pokousal, už volně pobíhajícího nepotkám...

18.6.2008 10:52

wera napsal(a):
Zdarek! Díky za reakce! Jsem vůči tomuto křížení jaksi kapánek skeptická. Čtu tady Vaše příspěvky o tom, jak jsou to úžasní psi, ale opatrnosti nikdy dost. Pravda, že jsou to krasavci, ale NO křížený s Huskym nějak necítím jako to pravé vořechové. Což, snad už psisko NOxHusky, co mne pokousal, už volně pobíhajícího nepotkám...

No k nám na cvičák chodívá paní s psem prý je to NO x malamut. Je to docela drsnej hajzlík ale paní ho v rámci možností zvládá - je velmi důsledná a se psy má dlouholeté zkušenosti. Myslím, že kdekoli jinde by ten pes už byl dávno utracenej. Ono asi hrozně moc záleží jak se to v tom konkrétním psovi pomíchá. Ale tenhle teda mezi psy nefunguje (pokud jde na řadovku tak okolo radši pouze feny).

18.6.2008 21:23

efka napsal(a):
No k nám na cvičák chodívá paní s psem prý je to NO x malamut. Je to docela drsnej hajzlík ale paní ho v rámci možností zvládá - je velmi důsledná a se psy má dlouholeté zkušenosti. Myslím, že kdekoli jinde by ten pes už byl dávno utracenej. Ono asi hrozně moc záleží jak se to v tom konkrétním psovi pomíchá. Ale tenhle teda mezi psy nefunguje (pokud jde na řadovku tak okolo radši pouze feny).

Myslím si , že se neda vubec predpokladat povahovy rys takoveho krizence. Pes muze zdedit od kazdeho plemene neco a jeste urcit jaky bude. A myslim si ze, srovnani s podobnymi krizenci nema smysl,protoze to urcuje dedicnost a to jaksi nemuzeme ovlivnit u krizeni. mam krizence DBxNO a znam dalsich 6 takovych krizencu a kazdy pes jina ves ...

19.6.2008 10:38

monigues napsal(a):
Myslím si , že se neda vubec predpokladat povahovy rys takoveho krizence. Pes muze zdedit od kazdeho plemene neco a jeste urcit jaky bude. A myslim si ze, srovnani s podobnymi krizenci nema smysl,protoze to urcuje dedicnost a to jaksi nemuzeme ovlivnit u krizeni. mam krizence DBxNO a znam dalsich 6 takovych krizencu a kazdy pes jina ves ...

To je sice pravda, ale srovnání, výměna názorů a vědomostí z praxe nikdy neuškodí. V mých očích je toto křížení, bohužel, ne úplně šťastné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík