Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2006 15:09

Sem prosím fotečky Saluk Žádnou nemám, ale moc si jí přeju.

22.2.2006 21:02

issabela napsal(a):

Fotky ze života mojí saluki na www.tripleplay.soundake.info

22.2.2006 22:05

hankah napsal(a):
Fotky ze života mojí saluki na www.tripleplay.soundake.info

Určitě je ta adresa takle? Vůbec se mě to nenačítá :-(

23.2.2006 06:34

issabela napsal(a):
Určitě je ta adresa takle? Vůbec se mě to nenačítá :-(

mě to funguje

23.2.2006 14:06

issabela napsal(a):

Ahojky
Krásně udělané stránky se salukami jsou http://www.saluki.sk/. Foto použito právě odtamtud, tak se snad majitelka nebude zlobit

23.2.2006 14:56

jannah napsal(a):
Ahojky
Krásně udělané stránky se salukami jsou http://www.saluki.sk/. Foto použito právě odtamtud, tak se snad majitelka nebude zlobit

Nádhera! Krásné stránky Saluki a ještě hezčí hafani

23.2.2006 15:09

issabela napsal(a):
Nádhera! Krásné stránky Saluki a ještě hezčí hafani

Opravdu nádhera, jsem naprosto okouzlena asi stejně jako ty

15.5.2006 21:36

jannah napsal(a):
Opravdu nádhera, jsem naprosto okouzlena asi stejně jako ty

Dlooouho tu nikdo nebyl. Tak to trošku napravím Strašně se mi líbí Saluki.
Tahle je obzvlášť nádherná Jmenuje se Tadj Mahal Bali Gyalam a je to fenka. Je fakt kouzelná!
Ta by mě chtěla

15.5.2006 21:37

luciee napsal(a):
Dlooouho tu nikdo nebyl. Tak to trošku napravím Strašně se mi líbí Saluki.
Tahle je obzvlášť nádherná Jmenuje se Tadj Mahal Bali Gyalam a je to fenka. Je fakt kouzelná!
Ta by mě chtěla

Další fotečka

15.5.2006 21:42

luciee napsal(a):
Další fotečka

A další...

16.5.2006 08:37

luciee napsal(a):
A další...

To je krátkosrstá saluka? Už jsem o nich slyšela, ale neviděla.
Jednoho krásného dne chci taky mít saluku, naprosto mě uchvátily

16.5.2006 13:18

jannah napsal(a):
To je krátkosrstá saluka? Už jsem o nich slyšela, ale neviděla.
Jednoho krásného dne chci taky mít saluku, naprosto mě uchvátily

Tak já přidám naši rošťandu.

16.5.2006 13:19

hankah napsal(a):
Tak já přidám naši rošťandu.

S kytičkama.

16.5.2006 13:20

hankah napsal(a):
S kytičkama.

odpočinek

16.5.2006 13:21

hankah napsal(a):
odpočinek

v terénu

18.5.2006 12:02

issabela napsal(a):

Přídavek : Foto saluki z výstavy 8.4.2006 Ostrava

18.5.2006 13:09

jannah napsal(a):

Ááááááááááách, ty jsou!
Lucie

18.5.2006 14:15

jannah napsal(a):

Tak už znám jméno: Yamal del Monte de Haya

18.5.2006 14:56

issabela napsal(a):

Převzato z Czech Saluki Fans

"Dlouholeté zkušenosti nás učí: Život bez saluki je možný, ale nemá smysl."
volně podle Loriota

"Jako společník se saluki vyžívá v tom, že svému majiteli připomíná, kdo z nich má rodokmen vedoucí tisíce let zpátky"
z popisu plemene amerického Westminster Kennel Club

"Saluki jsou darem od boha. Znají tajemství života, vesmíru a všehomíra. Pokud nevěřite, podívejte se do jejich očí."

"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez saluki."
beduinské rčení

"Saluki není plemeno. Saluki je životní filozofie."
Feroonkah al-Quadar

"Saluki je jako kaviár. Z chuti, díky které je pověstný, má potěšení jen znalec."
Hamad Al Ghanem

"Pro Araba je rozdíl mezi salukou a obyčejným psem stejný jako mezi stříbrem a plechem."
Paul Brock

28.7.2006 14:47

issabela napsal(a):

Pozdě ale přece, pár foteček z intercanisu v Brně

28.7.2006 14:49

jannah napsal(a):

a další

28.7.2006 14:50

jannah napsal(a):

a ještě přídavek

28.7.2006 14:51

jannah napsal(a):

a poslední

28.7.2006 19:08

jannah napsal(a):
a poslední

Naše Aisha Top Coach v sobotu v Bratislavě V1, CAC, Klubový vítěz, BOB

28.7.2006 19:29

jannah napsal(a):
a další

dobrááá fotka

29.7.2006 07:13

hankah napsal(a):
Naše Aisha Top Coach v sobotu v Bratislavě V1, CAC, Klubový vítěz, BOB

Zdravím a gratuluji, tak doufám že se budem potkávat na vystavách, to by bylo abychom neseznámili poloviční sestry . V září si jedu pro štěnátko od Tahawi

29.7.2006 13:49

jannah napsal(a):
Zdravím a gratuluji, tak doufám že se budem potkávat na vystavách, to by bylo abychom neseznámili poloviční sestry . V září si jedu pro štěnátko od Tahawi

Díky, to je pěkné, že jsme narazily na majitelku budoucí polosestry. My teda na výstavy jezdíme méně, tak třikrát do roka, věnujeme se dostihům. Letos chceme ještě do MB a Nitry, tak uvidíme jak nám to půjde.
Na Slovensku jsme potkali poprvé i bratra, který šel jediný pryč z Čech, ale ty s ním nikam nejezdí.
Na fotce Atomic Top Coach

30.7.2006 21:37

hankah napsal(a):
Díky, to je pěkné, že jsme narazily na majitelku budoucí polosestry. My teda na výstavy jezdíme méně, tak třikrát do roka, věnujeme se dostihům. Letos chceme ještě do MB a Nitry, tak uvidíme jak nám to půjde.
Na Slovensku jsme potkali poprvé i bratra, který šel jediný pryč z Čech, ale ty s ním nikam nejezdí.
Na fotce Atomic Top Coach

Koukala jsem, že už jsou štěňátka na světě.
Takže máme 4 polosestřičky a 3 polobratříčky.

16.8.2006 14:18

hankah napsal(a):
Koukala jsem, že už jsou štěňátka na světě.
Takže máme 4 polosestřičky a 3 polobratříčky.

Tak se jedeme v neděli podívat jak štěnátka rostou. Nemůžu se dočkat! Včera jsem vybírala jméno, byla to tedy fuška. Do užšího výběru šli jména Aischaja, Aisha, Alischa. Nakonec vyhrálo jméno Aischaja, tak snad si pak nebudu rvát vlasy, že jsem měla zvolit jiné.

16.8.2006 14:40

jannah napsal(a):
Tak se jedeme v neděli podívat jak štěnátka rostou. Nemůžu se dočkat! Včera jsem vybírala jméno, byla to tedy fuška. Do užšího výběru šli jména Aischaja, Aisha, Alischa. Nakonec vyhrálo jméno Aischaja, tak snad si pak nebudu rvát vlasy, že jsem měla zvolit jiné.

Tak pak dej vědět, jak se štěňátka mají. My máme Aishu a říkáme ji šulíku, určitě si ji taky podomácky přejmenujete. Ambře říkáme babu nebo babušo, ale obě slyší na své původní jméno, protože na výstavách by ty naše asi nebyly to pravé ořechové.

20.8.2006 16:22

hankah napsal(a):
Tak pak dej vědět, jak se štěňátka mají. My máme Aishu a říkáme ji šulíku, určitě si ji taky podomácky přejmenujete. Ambře říkáme babu nebo babušo, ale obě slyší na své původní jméno, protože na výstavách by ty naše asi nebyly to pravé ořechové.

Ahojky, takže štěnátka se mají bezvadně. Jsou úžasné.
Foto Aischaja 3 a půl týdne

20.8.2006 16:24

hankah napsal(a):

Tady štěněcí nadělení: 7 štěnátek

20.8.2006 16:26

hankah napsal(a):

Aischaja a pyšná budoucí panička

20.8.2006 16:28

hankah napsal(a):

A ještě jedno foto i s mamčou Tami

21.8.2006 16:38

jannah napsal(a):
A ještě jedno foto i s mamčou Tami

24.9. si pro ni konečně jedu, tak se všichni psychicky připravte na smršť fotek.

21.8.2006 17:07

jannah napsal(a):
24.9. si pro ni konečně jedu, tak se všichni psychicky připravte na smršť fotek.

Aischaja je moc pěkná a na fotky se těšíme, fotek saluk není nikdy dost.

21.8.2006 19:09

hankah napsal(a):
Aischaja je moc pěkná a na fotky se těšíme, fotek saluk není nikdy dost.

Jinak rádi hrabeme myšičky

21.8.2006 19:10

hankah napsal(a):
Jinak rádi hrabeme myšičky

Voda z jezírka chutná lépe než čistá v misce

21.8.2006 19:11

hankah napsal(a):
Voda z jezírka chutná lépe než čistá v misce

Ale jinak jsem zlatíčko

21.8.2006 19:14

issabela napsal(a):

mam taku malu prosbicku, mohli by ste mi napisat, kolko asi tak stoji saluka s PP? velmi sa mi pacia hlavne tie cierne so znakmi

21.8.2006 19:20

bonita napsal(a):
mam taku malu prosbicku, mohli by ste mi napisat, kolko asi tak stoji saluka s PP? velmi sa mi pacia hlavne tie cierne so znakmi

Záleží na jednotlivých chovatelích, ale rozmezí je 10000-20000.-Kč

21.8.2006 19:22

bonita napsal(a):

dakujem za odpoved

21.8.2006 20:56

hankah napsal(a):
Záleží na jednotlivých chovatelích, ale rozmezí je 10000-20000.-Kč

Co jsem se já informovala o cenách tak 15000,- až 20000,-

31.8.2006 16:39

issabela napsal(a):

Nová fotečka Aischaja od chovatelky
Nemůžu se nepochlubit ...

1.9.2006 08:25

issabela napsal(a):

Nové fotky na http://www.uku.fi/~psoinine/mariefred/kaikki.html
Speciální výstava chrtů - Mariefred, Švédsko

1.9.2006 11:54

jannah napsal(a):
Nové fotky na http://www.uku.fi/~psoinine/mariefred/kaikki.html
Speciální výstava chrtů - Mariefred, Švédsko

Taky jsem na ty stránky koukala, obdivuji jaké mají většinou krásné dlouhé uši. To je Aisha nedožene.
Na štěňátka jsem se taky dívala, jsou moc pěkná, ale oni mrňousci jsou všechny krásní.

1.9.2006 12:42

hankah napsal(a):
Taky jsem na ty stránky koukala, obdivuji jaké mají většinou krásné dlouhé uši. To je Aisha nedožene.
Na štěňátka jsem se taky dívala, jsou moc pěkná, ale oni mrňousci jsou všechny krásní.

Tak tak všichni mrňousi jsou pěkní. Já tedy stále doufám, že z Aischaje vyroste krasovice, a když ne tak se na výstavy vyprdnem

7.9.2006 11:56

hankah napsal(a):

Nepřemýšlíte nad tím, že pojedete na Saluki Fans Eve 2006, 8.-10.12.06? Tedy pořád se neví místo, ale určitě to bude fajn setkání. Ráda bych Vás i Aishu poznala a všechny nadšené salukáře... A do Brna na národku jedete?

7.9.2006 11:57

jannah napsal(a):
Nová fotečka Aischaja od chovatelky
Nemůžu se nepochlubit ...

Mimochodem pořád jsou volní dva bratříčci a jedna sestra od Aischaji - no kdyby náhodou měl někdo zájem ...

26.9.2006 15:26

issabela napsal(a):

Tak tady je ten poklad, první den v novém domově.

Aischaja Yrtep

26.9.2006 15:28

jannah napsal(a):
Tak tady je ten poklad, první den v novém domově.

Aischaja Yrtep

a z jiného úhlu

26.9.2006 17:41

jannah napsal(a):
a z jiného úhlu

Moc gratuluji ke štěňátku, je krásná.
My už ted jedeme jenom do Nitry na oba dva dny, Pro letošek nám to stačí.

27.9.2006 07:26

hankah napsal(a):
Moc gratuluji ke štěňátku, je krásná.
My už ted jedeme jenom do Nitry na oba dva dny, Pro letošek nám to stačí.

tak v Nitře se uvidíme, taky tam jedu na oba dny

10.10.2006 16:21

jannah napsal(a):
a z jiného úhlu

tak tady je ten poklad zase trochu větší a jak spinká

10.10.2006 18:42

jannah napsal(a):

Koukám, že roste jak z vody.
taky jedna odpočinková.

13.10.2006 08:27

hankah napsal(a):
Koukám, že roste jak z vody.
taky jedna odpočinková.

Jojo jako z vody je to chrták chrtácký a sežere všechno co najde (vše donesla zdechlou myš)

13.11.2006 08:37

jannah napsal(a):
Jojo jako z vody je to chrták chrtácký a sežere všechno co najde (vše donesla zdechlou myš)

Máte nějaké fotečky ze světovky?

13.11.2006 09:30

zezacha napsal(a):
Máte nějaké fotečky ze světovky?

Mrkni na www.saluki.sk, tam ve výsledcích výstav jsou všechny zástupci, kteří na výstavě byly.

9.12.2006 18:52

issabela napsal(a):

Tak musím trochu oživit salučky.
Aischaja 4 měsíce, ta nám roste co?!

16.12.2006 21:27

jannah napsal(a):
Tak musím trochu oživit salučky.
Aischaja 4 měsíce, ta nám roste co?!

Tak vidím, že si tu dělám diskuzi sama se sebou, tak i sama sobě se pochlubím s umístěním na speciálce v Nitře s Baby res.BIS

17.12.2006 22:32

jannah napsal(a):
Tak vidím, že si tu dělám diskuzi sama se sebou, tak i sama sobě se pochlubím s umístěním na speciálce v Nitře s Baby res.BIS

Moc krásný pejsek Gratuluji k úspěchu

14.1.2007 22:57

jannah napsal(a):

Tak my rostem a rostem, ještě nám není ani půl roku a už jsme přerostli goldeny

12.3.2007 12:28

issabela napsal(a):

Kde ty doby jsou co jsem měla malé vychrtí štěně

12.3.2007 13:48

jannah napsal(a):
Kde ty doby jsou co jsem měla malé vychrtí štěně

Jo, Jani, salučky nám stárnou. Nám už tři a půl roku, to strašně letí, ještě si pamatuji, jak byla malinká.

14.3.2007 20:55

issabela napsal(a):

3.3.07 klubová výstava chovatelů chrtů České Budějovice

25.3.2007 18:57

issabela napsal(a):

Malé oživení vychrti kde jste?!

8.4.2007 13:22

jannah napsal(a):
Malé oživení vychrti kde jste?!

Vychrtáři nenechme se zahanbit.... malinké oživení

5.4.2008 21:25

issabela napsal(a):

Tak po roce zase malé oživení
Mezinárodní výstvava Katowice:

5.4.2008 22:31

jannah napsal(a):
Tak po roce zase malé oživení
Mezinárodní výstvava Katowice:

jannah:

Měli jste úžasnou ohrádku.
Taky chci takovou nějakou z pletiva pro štěnda vytvořit, tak se chci zeptat kde jste takové pletivo koupila, jak byla ohrádka celkově veliká i vysoká a na kolik cca Vás vyšla.
Předem moc děkuji za odpověď.

5.5.2009 08:03
jannah

XXX.XXX.213.163

issabela napsal(a):

Tak po roce obnovuji téma saluki :-)

7.5.2009 21:51
jannah

XXX.XXX.213.163

issabela napsal(a):

Upozornění pro nadšené chrtaře... potažko salukáře :-)
Planeta zvířat 5/09 vyšel portrét plemene SALUKI!!!

11.5.2009 21:33
luckai

XXX.XXX.160.251

issabela napsal(a):

ahoj všichni, tak já salukám tak nějak přicházím na chuť oklikou. Mám doma pln. arabku a k těmhle koním prostě tradičně patří saluki a čím víc je poznávám tím víc se mi líbí obzvláště ty "dlouhosrsté" varianty. Chrty jsem nikdy nemusela no a teď přicházím na chuť jejich eleganci, aristokratičnosti a té jejich bláznivé povaze, takže mám doma irskou vlkodavku a začínám uvažovat i o saluki, ale to je zatím opravdu jen ve fázi uvažování.

No a teď proč vám sem lezu.Na podzim jsme byli v Německu na Asilcupu International, výstavě původních arabských koní, na téhle třídenní přehlídce člověk může nasát arabskou atmosféru se vším všudy a proto tady nemohou chybět saluki, tak pár fotek. Kvalkta nicmoc, ale aspoň něco :-)

11.5.2009 21:34
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):
ahoj všichni, tak já salukám tak nějak přicházím na chuť oklikou. Mám doma pln. arabku a k těmhle koním prostě tradičně patří saluki a čím víc je poznávám tím víc se mi líbí obzvláště ty "dlouhosrsté" varianty. Chrty jsem nikdy nemusela no a teď přicházím na chuť jejich eleganci, aristokratičnosti a té jejich bláznivé povaze, takže mám doma irskou vlkodavku a začínám uvažovat i o saluki, ale to je zatím opravdu jen ve fázi uvažování.

No a teď proč vám sem lezu.Na podzim jsme byli v Německu na Asilcupu International, výstavě původních arabských koní, na téhle třídenní přehlídce člověk může nasát arabskou atmosféru se vším všudy a proto tady nemohou chybět saluki, tak pár fotek. Kvalkta nicmoc, ale aspoň něco :-)

11.5.2009 21:35
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):

11.5.2009 21:37
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):

Na západě je často vidět, že tomu kdo chová araby, běhají často na zahradě i saluki.

12.5.2009 08:31
jannah

XXX.XXX.213.163

luckai napsal(a):
Na západě je často vidět, že tomu kdo chová araby, běhají často na zahradě i saluki.

úžasné :-) opravdu úžasné. Náhodou nějaký pidi článek o cestě tam a třeba pár fotek? Že by jsme to uveřejnili na saluki.name, mnoho lidí by to zajímalo :-)

12.5.2009 14:30
luckai

XXX.XXX.160.251

jannah napsal(a):
úžasné :-) opravdu úžasné. Náhodou nějaký pidi článek o cestě tam a třeba pár fotek? Že by jsme to uveřejnili na saluki.name, mnoho lidí by to zajímalo :-)

ahojky, jo psala jsem o tom takovou reportáž, ale je to spíš z chovatelského hlediska, co se týče koní. Salukám moc nerozumím a byly tam spíš jako doplňek, ale něco malého, jen tak pro informaci z toho stvořit můžu. Moje fotky jsou značně, ale opravdu značně :-) nekvalitní v malém rozlišení. Ale byla tam s náma profi fotografka, tak se jí poptám, jestli má nafocené i nějaké saluki a jestli by je poskytla. V nejhorším bych teda mohly být nějaké fotky ode mně :-).

12.5.2009 18:55
jannah

XXX.XXX.213.163

luckai napsal(a):
ahojky, jo psala jsem o tom takovou reportáž, ale je to spíš z chovatelského hlediska, co se týče koní. Salukám moc nerozumím a byly tam spíš jako doplňek, ale něco malého, jen tak pro informaci z toho stvořit můžu. Moje fotky jsou značně, ale opravdu značně :-) nekvalitní v malém rozlišení. Ale byla tam s náma profi fotografka, tak se jí poptám, jestli má nafocené i nějaké saluki a jestli by je poskytla. V nejhorším bych teda mohly být nějaké fotky ode mně :-).

Super, berem cokoliv :-) Těším se na povídání :-) Prosim prosim na mail a vložím na saluki.name.

17.5.2009 20:34
luckai

XXX.XXX.160.251

jannah napsal(a):
Super, berem cokoliv :-) Těším se na povídání :-) Prosim prosim na mail a vložím na saluki.name.

Ok, tak na vás myslím, fotografce jsem už psala. Jen se mnou musíte mít trochu strpení, nějak je toho teď hodně kolem zvířat, tak se k počítači moc nedostanu.

31.5.2009 22:40
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):
Ok, tak na vás myslím, fotografce jsem už psala. Jen se mnou musíte mít trochu strpení, nějak je toho teď hodně kolem zvířat, tak se k počítači moc nedostanu.

tak fotečky mám i s krásnýma pesanama, takže se na to vrhnu.

1.6.2009 08:07
jannah

XXX.XXX.213.163

luckai napsal(a):

Super :-)

24.6.2009 21:06
jannah

XXX.XXX.213.163

luckai napsal(a):

Zdravím, prosím prosím nějaký pokrok s článečkem?

25.6.2009 07:19
luckai

XXX.XXX.249.93

jannah napsal(a):
Zdravím, prosím prosím nějaký pokrok s článečkem?

Jestli se nestane mimořádná událost, tak se na to dneska vrhnu, tak to bude doufám yítra na mailu :-).
Moc se omlouvám, ale nějak je s tou zvířenou pořád, co dělat.

26.6.2009 02:08
luckai

XXX.XXX.160.251

luckai napsal(a):
Jestli se nestane mimořádná událost, tak se na to dneska vrhnu, tak to bude doufám yítra na mailu :-).
Moc se omlouvám, ale nějak je s tou zvířenou pořád, co dělat.

Tak hurá konečně posláno. Ozvěte se, jestli vše došlo.

26.6.2009 07:43
jannah

XXX.XXX.213.163

luckai napsal(a):
Tak hurá konečně posláno. Ozvěte se, jestli vše došlo.

Moc moc děkuji
článek vložen jen ještě čekám na pomoc "prvního" admina at vloží fotky, nějak si s tím nevím rady :-(

Ale jinak naprosto super...

29.6.2009 10:04
kovbojicek

XXX.XXX.157.153

jannah napsal(a):
Moc moc děkuji
článek vložen jen ještě čekám na pomoc "prvního" admina at vloží fotky, nějak si s tím nevím rady :-(

Ale jinak naprosto super...

chovatele saluki, mam na vas prosbu, muzete mi napsat cenove rozmezi techto krasnych zvirat?

Po saluki touzim nekolik let (a jeste nekolik touzit budu), ale chtela bych vedet radove cenu kvalitniho stenete

dekuji

Dani

29.6.2009 12:30
jannah

XXX.XXX.213.163

kovbojicek napsal(a):
chovatele saluki, mam na vas prosbu, muzete mi napsat cenove rozmezi techto krasnych zvirat?

Po saluki touzim nekolik let (a jeste nekolik touzit budu), ale chtela bych vedet radove cenu kvalitniho stenete

dekuji

Dani

Dobrý den,
pisla jsem Vám maila :-)

Jinak reportáž, o které se tady mluvilo je již na www.saluki.name i s fotkama...

29.6.2009 12:56
kovbojicek

XXX.XXX.157.153

jannah napsal(a):
Dobrý den,
pisla jsem Vám maila :-)

Jinak reportáž, o které se tady mluvilo je již na www.saluki.name i s fotkama...

Děkuji, jak jsem psala v mejlu, ted nemam hlavne cas a take ne idealni prostory pro takove krasne zvíře, líbí se mi zlaté, ale moc jich vidět není, nebo je to jen můj dojem?

Až budu moct saluki koupit, určitě se poradím s odoborníky...

Dani

1.7.2009 15:00
kovbojicek

XXX.XXX.157.153

kovbojicek napsal(a):
Děkuji, jak jsem psala v mejlu, ted nemam hlavne cas a take ne idealni prostory pro takove krasne zvíře, líbí se mi zlaté, ale moc jich vidět není, nebo je to jen můj dojem?

Až budu moct saluki koupit, určitě se poradím s odoborníky...

Dani

Tak další dotaz, jak se přesně jmenuje tato barva?? fascinuje mě ta krásně dlouhá srst na uších... jakto, že je tak málo vidět? Má to nějaký genetický podklad? (tedy určitě má, spíš mě zajímá, proč je málo psů z až tak dlouhou srstí na uších)

http://saluki.name/dogdetail.php?id=840

5.3.2010 14:43
jannah

XXX.XXX.36.69

issabela napsal(a):

tato diskuze byla založena dřív než jsem si pořídila vlastní saluki a podělila jsem se s Vámi o nadšení z mé první saluki Aischaji a rok s rokem se sešel a Aischaja bude mít své první štěnátka :-) Já se tááák těším.
Můžete tipnout kolik nám je jich prorokováno veterinářem.

Deniel

8.5.2012 10:22
Deniel

XXX.XXX.210.30

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit toto nádherné plemeno,ale bohužel nemohu najít žádné levnější :(. jako tady jsem četl že se dá pořídit i za
12 000 kč ale já jsem kontaktoval chovatele a ten mi řekl že stojíí okolo 25 000 kč ! mohl by mi někdo poradit nebo dát odkaz kde bych mohl sehnat levnější štěně tohoto plemene ?
mockrát děkuji

9.5.2012 01:19
memmory

XXX.XXX.252.42

Deniel napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych si pořídit toto nádherné plemeno,ale bohužel nemohu najít žádné levnější :(. jako tady jsem četl že se dá pořídit i za
12 000 kč ale já jsem kontaktoval chovatele a ten mi řekl že stojíí okolo 25 000 kč ! mohl by mi někdo poradit nebo dát odkaz kde bych mohl sehnat levnější štěně tohoto plemene ?
mockrát děkuji

Já v tomhle neporadím jen se ptám ? Proč levné štěně ? Pokud chci psa a kvalitního tak asi levný v "AKCI" nebude ten pravý ...

11.5.2012 10:40
cinkalu

XXX.XXX.245.18

jannah napsal(a):

mě uchvátil ten plyšovej :-), ale originál je taky boží, i když je dnes už asi 6 letá smajlík

15.5.2012 16:21
serigala

XXX.XXX.59.26

Chtěla bych se zeptat, jak jsou na tom saluky s chůzí bez vodítka? Je mi jasné, že jako chrt je to velmi akční pes se sklonem k lovu, ale bohužel už jsem jen oblblá těma historkama s nevycvičitelným psem, což jsem slyšela i o takovém bíglovi, u kterého jsem se předvědčila o opaku. Co se týče jejich povah, vůbec je neznám a v okolí také bohužel nikoho se salukou nemám. Je mi jasné, že na vícvik to zrovna pes není, ale hloupý také ne.

Dalšího psa bych chtěla až do nového domu, takže 5 - 6 let, ale stále uvažuju nejvíce nad hovawartem, se kterým se dá vlastně dělat v podstatě cokoliv na mé úrovni a mezi chrty a nějakými sporty přímo dělané pro ně, ale zároveň potřebuji, aby ten pes byl schopen zvládat perfektní přivolání. Opravdu se teď cítím hloupě, ale to víte, jak lidi oblbují báchorky.

15.5.2012 17:00
jannah

XXX.XXX.214.16

Perfektní přivolání u saluki NIKDY nebude...

16.5.2012 09:16
floyd

XXX.XXX.70.116

serigala napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jak jsou na tom saluky s chůzí bez vodítka? Je mi jasné, že jako chrt je to velmi akční pes se sklonem k lovu, ale bohužel už jsem jen oblblá těma historkama s nevycvičitelným psem, což jsem slyšela i o takovém bíglovi, u kterého jsem se předvědčila o opaku. Co se týče jejich povah, vůbec je neznám a v okolí také bohužel nikoho se salukou nemám. Je mi jasné, že na vícvik to zrovna pes není, ale hloupý také ne.

Dalšího psa bych chtěla až do nového domu, takže 5 - 6 let, ale stále uvažuju nejvíce nad hovawartem, se kterým se dá vlastně dělat v podstatě cokoliv na mé úrovni a mezi chrty a nějakými sporty přímo dělané pro ně, ale zároveň potřebuji, aby ten pes byl schopen zvládat perfektní přivolání. Opravdu se teď cítím hloupě, ale to víte, jak lidi oblbují báchorky.

Já jsem vlastnila chrty - azavaka, vipeta,starší barzojku na dožití a nyní mám hovawarta. Rozdíl v poslušnosti je obrovský, ze jmenovaných chrtů se HW nejvíce asi blížil vipet. Azavak je stejně jako saluka povahově uzavřené plemeno, které si do značné míry žije takovým svým životem, přesto jsem tuto fenu venčila na volno v parku v centru Prahy bez větších obtíží. Je ale pravda, že na ní bylo uděláno "víc práce" než na 3 hovawartech. Chrti hloupí rozhodně nejsou - pokud si s nimi vytvoříte dobrý vzájemný vztah budou z vás partneři ve smyslu slova já pán ty pán. Jestli chcete se psem provozovat sportovní aktivity jako je aportování, venčení v přírodě na volno a vyžadujete od psa např. 100% přivolání apod. doporučuji hovawarta, tam opravdu není problém. Ale ani toto plemeno nepatří do ruky každému, i ono vyžaduje určité zkušenosti a trochu specifický přístup. Z chrtů je nejovladatelnější asi vipet a např. v dlouhosrsté variantě si s krásou saluky určitě nezadá. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík