Vie niekto co je to za vyrazku? OBRAZKY

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2006 11:13

Planujem ist z tym k veterinarovy. Vie niekto z vas co je to zac? Stretol sa z tym niekto?

23.2.2006 19:26

gery1 napsal(a):
Planujem ist z tym k veterinarovy. Vie niekto z vas co je to zac? Stretol sa z tym niekto?

dalsi zaber.....

23.2.2006 19:27

gery1 napsal(a):
dalsi zaber.....

toto je posledny zaber. Lepsie sa mi to nepodarilo odfotit.
Je to humus....

24.2.2006 09:12

gery1 napsal(a):
toto je posledny zaber. Lepsie sa mi to nepodarilo odfotit.
Je to humus....

nemyslím si,že je to vyrážka. na tom bílém psovi je to akorát víc vidět. Mám černýho psa a taky to mívá.....většinou je to z toho,když si hraje,tak má tak pyska "pokroucený" a někdy se do nich kousne.Nebo když spí a má divoký sny,tak klape hubou a pak je to trochu kousanec - tudíž stroupek.

To odpovídá tomu, kde to má ten tvůj umístěný.prostě se omylem kousl:)

24.2.2006 09:31

gery1 napsal(a):

Já nevím, ale na mě to nepůsobí jako kousnutí sama sebe. Já bych spíš řekla, že je to nedostatek nějakého prvku, třeba zinku (ale rozhodně to neberte jako diagnozu!! Plácla jsem, co mě napadlo!), nebo nějaká alergická reakce, nebo nějaké oslabení organismu. Já bych na tu veterinu šla.

24.2.2006 11:05

eva nohelova napsal(a):
Já nevím, ale na mě to nepůsobí jako kousnutí sama sebe. Já bych spíš řekla, že je to nedostatek nějakého prvku, třeba zinku (ale rozhodně to neberte jako diagnozu!! Plácla jsem, co mě napadlo!), nebo nějaká alergická reakce, nebo nějaké oslabení organismu. Já bych na tu veterinu šla.

Ma to uz takmer dva mesiace a pomaly, velmi pomaly sa to zhorsuje. Je to dost citlive miesto. Nezvikne sa tam skrabat, ale ked obhryza kost, tak sa tam zvykne spravit mala ranka, ktora sa zapali.
No nist, v pondelok idem k vetovy, dam vediet co je to zac.

24.2.2006 11:13

misule napsal(a):
nemyslím si,že je to vyrážka. na tom bílém psovi je to akorát víc vidět. Mám černýho psa a taky to mívá.....většinou je to z toho,když si hraje,tak má tak pyska "pokroucený" a někdy se do nich kousne.Nebo když spí a má divoký sny,tak klape hubou a pak je to trochu kousanec - tudíž stroupek.

To odpovídá tomu, kde to má ten tvůj umístěný.prostě se omylem kousl:)

Moje fenka měla něco podobného na hlavě. Taky to bylo nepěkný. Byla jsem u veta ten dal Bactroban (myslím že se to tak píše)a za týden bylo po vyrážce. Ještě jsem musela strhávat stroupky a koupat v heřmánku.

1.3.2006 11:25

gery1 napsal(a):
Ma to uz takmer dva mesiace a pomaly, velmi pomaly sa to zhorsuje. Je to dost citlive miesto. Nezvikne sa tam skrabat, ale ked obhryza kost, tak sa tam zvykne spravit mala ranka, ktora sa zapali.
No nist, v pondelok idem k vetovy, dam vediet co je to zac.

Cez vikend som mu dal na to zinkovu mast a ta pomohla. Vysledok bol tak dobry ze som zrusil cas u veta. Momentalne je ranka cista a sucha.....Budem mu to mazat asi tak tyzden potom uvidim ako sa to bude vyvijat......Mam vsak pocit, ze to je okej...Ak sa to zhorsi tak dam vediet.

1.3.2006 11:31

gery1 napsal(a):

naše fenka měla něco podobnýho, pořád si to škrabala, pak se jí do toho dostala špína a prach a bylo to ještě horší..... až po několika letech, když jsme vyzkoušeli jinýho vetrerináře, se zjistilo, že má alergii na hovězí maso.... tato alergie může trvat i několik měsíců po požití, tudíž se na to špatně přichází. Jakmile jej přestala dostávat bylo za pár měsíců po problému....

1.3.2006 12:28

gery1 napsal(a):

Už jsem ti ejdnou radila, že by to mohla být demodikoza!

Neptej se tu, dostaneš rady sice dobré, ale nikdo Ti neřekne co tvému psovi je. Sama (nebo sám teď nevím) vidíš že se názory liší!
Běž k vetovi! Jen ten Ti řekne co Tvému psu je a dá ti náležitou léčbu. Když budeš postupně skoušet vše co ti tu poradí, nemoc nejenom že může přejít do horšího stadia protože se neléčí, ale ty to tím zkoušením můžeš i urychlit.
Taky se může stát že lék nebude účinkovat hned a ty v domění že tohle nebylo to správné použiješ něco druhého, co to třeba shorší i když ten původní lék byl ten správný.

Říkám Ti běž k veterinářovi. Protože například při té demodikoze to může dojít až tak daleko že psovi sleze všechny srsta na těle (viděla jsem fotky kdy dobrman vypadal jako naháč...). A i při jiných nemůcích mohou stadia dospět až k tomu že psa budeš třeba nucená utratit (to je extrém u tohoto se to asi nestane, ale nikdy nevíš!)

BĚŽ K VETERINÁŘI!

2.3.2006 12:33

gery1 napsal(a):
Cez vikend som mu dal na to zinkovu mast a ta pomohla. Vysledok bol tak dobry ze som zrusil cas u veta. Momentalne je ranka cista a sucha.....Budem mu to mazat asi tak tyzden potom uvidim ako sa to bude vyvijat......Mam vsak pocit, ze to je okej...Ak sa to zhorsi tak dam vediet.

Mohlo by se jednat o běžnou virovou infekci, něco jako opar u lidí, který způsobují herpetické viry. Svědčilo by i to, že zabrala zinková mast. Vzhledem k lokalizaci dochází neustále k maceraci postiženého místa slinami a špatně se to hojí. Až nebudou na tom místě žádné stroupky, můžete to lehounce máznout mastí Infadolan (vitamínová mast) - běžně v lékárnách. Zabráníte tak prasknutí ztenčené kůže v místě postižení. Pejskovi přeji zdraví.

3.3.2006 13:16

anuska napsal(a):
Už jsem ti ejdnou radila, že by to mohla být demodikoza!

Neptej se tu, dostaneš rady sice dobré, ale nikdo Ti neřekne co tvému psovi je. Sama (nebo sám teď nevím) vidíš že se názory liší!
Běž k vetovi! Jen ten Ti řekne co Tvému psu je a dá ti náležitou léčbu. Když budeš postupně skoušet vše co ti tu poradí, nemoc nejenom že může přejít do horšího stadia protože se neléčí, ale ty to tím zkoušením můžeš i urychlit.
Taky se může stát že lék nebude účinkovat hned a ty v domění že tohle nebylo to správné použiješ něco druhého, co to třeba shorší i když ten původní lék byl ten správný.

Říkám Ti běž k veterinářovi. Protože například při té demodikoze to může dojít až tak daleko že psovi sleze všechny srsta na těle (viděla jsem fotky kdy dobrman vypadal jako naháč...). A i při jiných nemůcích mohou stadia dospět až k tomu že psa budeš třeba nucená utratit (to je extrém u tohoto se to asi nestane, ale nikdy nevíš!)

BĚŽ K VETERINÁŘI!

tohle demo. nebude. Není obvyklé aby se první místa objevila tady na těchto mýstech. Nejprve je to hlava a stop, hřbet a třísla by taky šla, ale okolo pysku a navíc dole, to nevypadá. Spíše bych se přikláněla k těm názorům, ohledně alergie, kousnutí či nedostatek zinku mám pocit že tu někdo psal. Ale veta schvaluji.

3.3.2006 13:17

aira napsal(a):
tohle demo. nebude. Není obvyklé aby se první místa objevila tady na těchto mýstech. Nejprve je to hlava a stop, hřbet a třísla by taky šla, ale okolo pysku a navíc dole, to nevypadá. Spíše bych se přikláněla k těm názorům, ohledně alergie, kousnutí či nedostatek zinku mám pocit že tu někdo psal. Ale veta schvaluji.

míííístech - samozřejmě - hrubka jako Brno

9.3.2006 18:40

aira napsal(a):
míííístech - samozřejmě - hrubka jako Brno

I kdyby se ten pes kousal sám, tak je lepší jít k vetovi než skoušet vše co mi příjde do ruky

9.3.2006 19:19

anuska napsal(a):
I kdyby se ten pes kousal sám, tak je lepší jít k vetovi než skoušet vše co mi příjde do ruky

Takze takto to vyzera po (zhruba) dvoch tyzdnoch. Dal som na to zinkovu mast. Je to ciste o pekne. Chlpky uz rastu.....Vyzera to tak ze psisko je zdravy ako svina...

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2006 20:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

gery1 napsal(a):
Takze takto to vyzera po (zhruba) dvoch tyzdnoch. Dal som na to zinkovu mast. Je to ciste o pekne. Chlpky uz rastu.....Vyzera to tak ze psisko je zdravy ako svina...

prozradím vám co to je ,mí psi to mají v zimě taky ,je to stafylokoková infekce kterou podporuje vlhko ,takže dokud nesleze sníh a nezačne léto tak to nezmizí ,když je sucho strácí se to ale v zimě se to objeví znovu ,bohužel mi veterinář informoval o tom že léčba není úspěšná ,psa to sice neohrožuje ,ale svědí ho to a blbě to vypadá ,krom toho je to prý přenosný na lidi ,nedávej v zimě náhubek

18.3.2006 15:33

gery1 napsal(a):

Však jsem to říkala, ne?
Dejte na to co najdete doma :-) Něco z toho určitě pomůže...

Přidejte reakci

Přidat smajlík