Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2008 00:07
kohomich

XXX.XXX.32.65

Ahoj, jsme uplny zacatecnik co se tyka psu a potreboval bych poradit. Chtel bych si koupit retrivra, ale nevim jakeho. MAM dvoulete dite, takze bych potreboval hodne hodneho psa, coz si myslim, ze retrivri jsou....

Muzete mi poradit jaky je rozdil v otm, kdyz koupim psa bez PP a psa s PP?? Nebo psa bez PP po rodicich s PP? Proc tedy rodice PP maji a stenata ne? A je lespi fena nebo pes?

Moc dekuji za odpovedi

6.7.2008 00:19
andelaskoloudova

XXX.XXX.55.18

kohomich napsal(a):
Ahoj, jsme uplny zacatecnik co se tyka psu a potreboval bych poradit. Chtel bych si koupit retrivra, ale nevim jakeho. MAM dvoulete dite, takze bych potreboval hodne hodneho psa, coz si myslim, ze retrivri jsou....

Muzete mi poradit jaky je rozdil v otm, kdyz koupim psa bez PP a psa s PP?? Nebo psa bez PP po rodicich s PP? Proc tedy rodice PP maji a stenata ne? A je lespi fena nebo pes?

Moc dekuji za odpovedi

Rozhodně je to minimálně ZVLÁŠTNÍ, když štěnda po PP rodičích nemají PP. Může to být tím, že jeden z rodičů není uchovněn (pak je třeba se ptát PROČ).
No, rozhodně být vámi bych šla do PP psa. Psi bez PP často nevypadají dle standardu, navíc to nezkušený u malého štěnda jen tak nepozná, a co potom?

6.7.2008 12:03
majdrous

XXX.XXX.218.224

andelaskoloudova napsal(a):
Rozhodně je to minimálně ZVLÁŠTNÍ, když štěnda po PP rodičích nemají PP. Může to být tím, že jeden z rodičů není uchovněn (pak je třeba se ptát PROČ).
No, rozhodně být vámi bych šla do PP psa. Psi bez PP často nevypadají dle standardu, navíc to nezkušený u malého štěnda jen tak nepozná, a co potom?

Ahoj, nevím kde začít...

Asi se nejdřív zeptám, proč pejska chcete a jaké s ním máte plány?
Retrívři jsou pracovní psi, denně potřebují procházky plné her, potřebují "něco dělat", většinou milují plavaní a aportování. Jsou vhodní samo i jako rodinní psi, ale nesmí se nudit. Milují úzký kontakt s rodinou, nejšťastnější jsou doma a ne někde zavření v kotci.
A jedna důležitá věc. Retrívr (ani žádný jiný pes) se sám od sebe nevychová!!!

Já osobně mám retrívry dva - flat coated retrívra a labradorského retrívra. A jsem spokojená, propadla jsem hlavně flatíkům.

Pejska doporučuji určitě s PP, ikdyž se nechcete věnovat výstavám atak. (Třeba česem změníte názor). A proč PP? Nakoukněte do starších diskuzích, určitě to tam bude, nebudu se zde rozepisovat na tohle téma.

A určitě se ptejte na vše co vás zajíma, můžete nakouknout i do "našeho" retrívřího fóra.

6.7.2008 15:11
hlozi

XXX.XXX.38.224

kohomich napsal(a):

Moc dekuji za odpovedi

Ahoj,
myslím, že retrívr je do rodiny s dětmi vhodný pes, ale pozor, je to původně pracovní - lovecké plemeno, které potřebuje zaměstnávat hlavně mozeček, jinak se nudí!!!!
O PP a bez PP tady bylo napsáno hodně...Ale ve zkratce..Chov psů s PP je hlídán, u psů se provádí vyšetření na dědičné choroby, testuje se povaha, skládají se zkoušky..Pokud kritéria jedinec nesplní, je nechovný (tzn. že může mít jakoukoli dědičnou chorobu-nebo i několik, může být agresivní...) a jeho případná štěňátka už budou bez PP...V případě, že kritéria splní, budou mít jeho štěňátka PP a aby mohla mít ta štěňátka zase štěňata s PP musí se celý koloběh opakovat..Tudíž, když si pořídíte pejska bez PP, vystavujete se riziku, že si donesete domů potomka nemocných, nevyrovnaných pejsků a samozřejmě je reálná možnost, že rodiče si budou blízce příbuzní, protože bezPP krytí nikdo nesleduje...Pořizovací cena štěňátka s PP je o něco vyšší, počítejte v rozpětí 10-20tisíc, záleží na plemeni a na CHS..CHS je dobré pečlivě vybírat, prozkoumat jich víc, dát si čas na rozmyšlenou...
Kterého z retrívrů, poradit nedokážu, je jasné, že každý bude upřednostňovat to "svoje" plemeno - já například zlatého...
Jinak fena nebo pes??Já jsem jednoznačně pro fenu, jsou obecně klidnější a poddajnější, pokud se psy nemáte zkušenost, tak bych volila spíše ji..Jediná nevýhoda je hárání, ale i to se dá zvládnout...

Šťastnou ruku při výběru!!

6.7.2008 17:16
atika

XXX.XXX.213.155

hlozi napsal(a):
Ahoj,
myslím, že retrívr je do rodiny s dětmi vhodný pes, ale pozor, je to původně pracovní - lovecké plemeno, které potřebuje zaměstnávat hlavně mozeček, jinak se nudí!!!!
O PP a bez PP tady bylo napsáno hodně...Ale ve zkratce..Chov psů s PP je hlídán, u psů se provádí vyšetření na dědičné choroby, testuje se povaha, skládají se zkoušky..Pokud kritéria jedinec nesplní, je nechovný (tzn. že může mít jakoukoli dědičnou chorobu-nebo i několik, může být agresivní...) a jeho případná štěňátka už budou bez PP...V případě, že kritéria splní, budou mít jeho štěňátka PP a aby mohla mít ta štěňátka zase štěňata s PP musí se celý koloběh opakovat..Tudíž, když si pořídíte pejska bez PP, vystavujete se riziku, že si donesete domů potomka nemocných, nevyrovnaných pejsků a samozřejmě je reálná možnost, že rodiče si budou blízce příbuzní, protože bezPP krytí nikdo nesleduje...Pořizovací cena štěňátka s PP je o něco vyšší, počítejte v rozpětí 10-20tisíc, záleží na plemeni a na CHS..CHS je dobré pečlivě vybírat, prozkoumat jich víc, dát si čas na rozmyšlenou...
Kterého z retrívrů, poradit nedokážu, je jasné, že každý bude upřednostňovat to "svoje" plemeno - já například zlatého...
Jinak fena nebo pes??Já jsem jednoznačně pro fenu, jsou obecně klidnější a poddajnější, pokud se psy nemáte zkušenost, tak bych volila spíše ji..Jediná nevýhoda je hárání, ale i to se dá zvládnout...

Šťastnou ruku při výběru!!

K dítěti bych jednoznačně vybrala fenku s PP, neodsuzuji psy bez PP, sama dva mám -
z útulku a opuštěnečka, ale také máme fenku labíse s PP (lovecky vedenou). Poslední dobou potkávám dost labradorů a už i v útulcích se objevují, kteří se chovají agresivně k lidem i psům. To je bohužel výsledek právě jejich množení, kde se nekouká na povahy. A to jejich zaměstnávání je taky dost důležité, naše labka už je 7 letá, takže klidnější a je i dost pohodlná, dokáže se dost ráda povalovat na gauči, ale měli byste ji vidět, když se páník obleče do zelenýho a ví, že se jde makat. Prostě práci miluje a je absolutně neúnavná. Labíci jsou úplně jiní než většina lidí - pracují prostě hrozně rádi a s nadšením.

Přidejte reakci

Přidat smajlík