Mám jeden dotaz. Máme malé plemeno psa a bydlíme v bytě. Uvažovali jsme o koupi dalšího pejska ( malé plemeno ). Všichni říkají, že pes do tří měsíců ( do posledního očkování ) nesmí ven za ostatníma pejskama. Jak to teda máme udělat, když už jednoho psa máme. Zavírat každýho jinam a držet je měsíc od sebe opravdu nehrozí a už vůbec ne v bytě. Poraďte!
PS : 1. pes je očkovaný, odčervený a odblešený. Michelle
michelle
napsal(a):
Mám jeden dotaz. Máme malé plemeno psa a bydlíme v bytě. Uvažovali jsme o koupi dalšího pejska ( malé plemeno ). Všichni říkají, že pes do tří měsíců ( do posledního očkování ) nesmí ven za ostatníma pejskama. Jak to teda máme udělat, když už jednoho psa máme. Zavírat každýho jinam a držet je měsíc od sebe opravdu nehrozí a už vůbec ne v bytě. Poraďte!
bud se domluv s chovatelem, aby ti ho u sebe nechal dele a dal az po vytvoreni imunity po druhem ockovani nebo to proste musis risknout, nemyslim, ze pokud je pes zdravy, hrozilo by velke riziko nakazy.
michelle
napsal(a):
Já bych to nijak neřešila a zkrátka bych to riskla. Já mám asi 15 let vždy více než-li jednoho psa a (ťuky ťuk) nikdy žádný problém. Důležité je, aby nové štěně bylo alespoň jednou očkované (v 6 týdnech) u chovatele. Doma máte zdravého, očkovaného psa..., to by jste štěně musela izolovat v nějaké karanténě, kde by jste musela chodit ve sterilním oblečení a obuvi.... Pak teprve by se dala očekávat maximální ochrana.
michelle
napsal(a):
Tohle jsem nikdy moc neresila, o svych psech vim, ze jsou zdravi, dokonce jsem chodila se stenaty ven mezi ostatni psy, o kterych jsem vedela ze jsou fit. Znam plno chovatelu a ti to take prilis neresi, proste pusti stendo ke psum, ktere znaji a vi ze jsou ockovani. Nema cenu stene drzet v naproste izolaci, to je spise na skodu (spatna socializace). Samozrejme, ze urcite riziko tu je, ale v cem riziko neni. Pokud by jsme chteli psa mit v naprostem bezpeci nesmeli bychom ho vodit ven ani v dospelosti.
hortova
napsal(a):
Tohle jsem nikdy moc neresila, o svych psech vim, ze jsou zdravi, dokonce jsem chodila se stenaty ven mezi ostatni psy, o kterych jsem vedela ze jsou fit. Znam plno chovatelu a ti to take prilis neresi, proste pusti stendo ke psum, ktere znaji a vi ze jsou ockovani. Nema cenu stene drzet v naproste izolaci, to je spise na skodu (spatna socializace). Samozrejme, ze urcite riziko tu je, ale v cem riziko neni. Pokud by jsme chteli psa mit v naprostem bezpeci nesmeli bychom ho vodit ven ani v dospelosti.
Když vím, že mám doma zdravého očkovaného, tak bych nic neřešila. Buď v pohodě!
michelle
napsal(a):
Od Tvého domácího psa hrozí minimální riziko. Tady jde hlavně o to, aby se štěně nenakazilo od neočkovaného psa. Takže si dát pozor na neznámé, potulující se a podezřelé psy. Pokud budeš držet štěně v izolaci, bude oprvdu hrozit špatná socializace a pak máš problém na 15 let. Jak velký, to už záleží na plemeni.
Já jsem chodila se štěnětem ven normálně, jenom jsem ho nenechávala očuchávat s neznámými psy, prorože přenos hrozí hlavně přímým dotykem nebo přenosem tekutin - oslintá Tě nakažený pes a ty potom nakazíš svoje štěně.