ivi
napsal(a):
ahoj vsem,
potrebovala by jsem prosim vas poradit.Mohl by mi nekdo rici,jake ,,papiry,, a ockovani .potreduje pes pri leteckem transportu ze zahranici do CZ ?Konkretne se jedna o psa,ktery ma byt transportovan ze spanelska do prahy.Dekuju predem.
s pozdravem ivi
Se Španělskem zkušenosti nemám, mám pouze s Francií.Osobně záleží prvně na tom, zda pes poletí sám (to totiž může pouze v podpalubí jako cargo) nebo poletí s doprovodem a do určitého výškového a váhového limitu může být v kabině.Nám letěl první pes z Francie jako cargo, bylo to v pohodě, pes v pořádku, není to nic strašného.Podruhé jsme letěli se dvěmi štěnaty my, ale to jsme už letěli z jinou společností, ne s našimi ČSA - přijde to levnějï a rozhodně byli milejší a ochotnější.Takže v zásadě musí být být pejsek čipovaný, mít vystaven Pet Pass, potvrzení od veterináře v očkováku, že je zdravý (razítko) a pak věk.Pokud je dospělý, není problém, pokud je štěně, může to být třeba ve Španělsku problém.Štěně by mělo být starší 3 měsíců, protože by mělo být komplet očkované + vzteklina, ale vím, že třeba s Francie s francouzama jsme se bavili i o tom, že štěně může mít klidně jen 9 týdnů a stačí základní vakcína.Podrobnosti by ti měli dát na Státní veterině.
ivi
napsal(a):
ahoj vsem,
potrebovala by jsem prosim vas poradit.Mohl by mi nekdo rici,jake ,,papiry,, a ockovani .potreduje pes pri leteckem transportu ze zahranici do CZ ?Konkretne se jedna o psa,ktery ma byt transportovan ze spanelska do prahy.Dekuju predem.
s pozdravem ivi
Jelikož je to v rámci EU, tak by měl stačit "evropský psí pas". Je to normální očkovací knížka v mordé barvě s kruhem hvězdiček na přední straně. Nejlépe se informuje na letišti a u veterináře.
ivi
napsal(a):
ahoj vsem,
s pozdravem ivi
Ahoj Iv .. taky teď budeme importovat pejska ze Španělska.. Poletí sám, tak doufám, že bude vše ok. zařizují to chovatelé a my si ho tu jen vyzvedneme na letišti už se nemůžu dočkat
farao
napsal(a):
Ahoj Iv .. taky teď budeme importovat pejska ze Španělska.. Poletí sám, tak doufám, že bude vše ok. zařizují to chovatelé a my si ho tu jen vyzvedneme na letišti už se nemůžu dočkat
Ahoj,
dekuji mockrat za typ.Mezitim jsem zjistila,ze ty pejsci musi mit kompletni ockovani vzteklina + 4-6 kombinace,a musi byt ockovani jiz 1 mesic pred transportem.Ty chrti budou mit modry EU pas,snat to bude stacit.Jelikoz jsou narozeni ve spanelsku,nemame moznost Pet-Pas obstarat...
s pozdravem ivi