Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2008 20:16
kaskada

XXX.XXX.208.82

Vítám příznivce nejmenšího ovčáka a veselého kamaráda.

21.7.2008 20:17
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
Vítám příznivce nejmenšího ovčáka a veselého kamaráda.

Šiperka je kamarád s každým psem

21.7.2008 20:18
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
Šiperka je kamarád s každým psem

Má ráda děti.

21.7.2008 20:19
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
Má ráda děti.

A taky ráda hlídá gauč, aby ho neobsadili vetřelci....

21.7.2008 21:22
adrian

XXX.XXX.224.127

kaskada napsal(a):
A taky ráda hlídá gauč, aby ho neobsadili vetřelci....

přihodím jednu čipernou z vašich

21.7.2008 21:26
kaskada

XXX.XXX.208.82

adrian napsal(a):
přihodím jednu čipernou z vašich

a ještě brácha

21.7.2008 21:28
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
a ještě brácha

Bráška je na prodej , super kamarád!!!

26.9.2008 20:30
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
Bráška je na prodej , super kamarád!!!

Šiperka je ovčák - nejlépe jim to jde s miniovečkami

26.9.2008 20:31
kaskada

XXX.XXX.208.82

kaskada napsal(a):
Šiperka je ovčák - nejlépe jim to jde s miniovečkami

A jedna trochu akčnější fotka

24.1.2012 13:59
awake

XXX.XXX.184.85

našla jsem na netu v zahraničí plavé šiperky. Jsou i v čechách? To je normálně uznaná barva?

24.1.2012 15:39
ayla

XXX.XXX.110.2

Ve standardu v Čechách je pokud vím jen černá barva... Ty americké jsou ale taky krásné:-)

24.1.2012 15:39
ayla

XXX.XXX.110.2

Ve standardu v Čechách je pokud vím jen černá barva... Ty americké jsou ale taky krásné:-)

24.1.2012 18:45
awake

XXX.XXX.184.85

děkuji za odpověď.
A jak Vám roste šiperčí mrňousek?

25.1.2012 09:12
ayla

XXX.XXX.110.2

Je z něj šiperčí puberťák :D zkusím odpol. hodit nějaké fotky :)

25.1.2012 12:31
awake

XXX.XXX.184.85

šiperka není žádný poserasmajlík
Výstava - střetnutí feneček UVA NERA DELLA VAL METAURO a FLOE TAREBI s Moskeváčkem

25.1.2012 20:07
ayla

XXX.XXX.110.9

26.1.2012 10:03
awake

XXX.XXX.184.85

ten je rozkošnej:-)

26.1.2012 11:28
assil

XXX.XXX.216.60

Můžete napsat něco o povaze šiperky? Mě by třeba zajímalo jak je akční a jak velká je její potřeba zaměstnání, protože co jsem četla, tak někde píšou, že může spokojeně fungovat jako rodinný pes (procházky atd.) a jinde, že je workoholik (asi jako bordera). Takže dost rozporuplné informace. Hlídá? Štěká?

26.1.2012 13:04
awake

XXX.XXX.184.85

jé Vy máte krásné špiclíčky:-). Zrovna jsem se chtěla ptát zda nějaký majitel nemá osobní zkušenost jak s Šiperkou tak se Špiclíkem. Mě se líbí obě plemena, víc tíhnu k Šiperce ale finančně by byl pro mě nyní lepší Špicsmajlík

26.1.2012 13:44
assil

XXX.XXX.216.60

Díky za pochvalu psisek. Srovnání by mě taky zajímalo, šiperka vypadá jak špic, proto se mi taky dost líbí. Ale osobně žádnou neznám, takže porovnávat nemůžu.

26.1.2012 14:03
ayla

XXX.XXX.110.9

Náš šiperák Dingo je rodinný pes jak vyšitý. Miluje procházky za každého počasí, ale pokud na ní není čas, nebo třeba z důvodu nemoci není možná spokojí se s prostým vyvenčením...Miluje chvíle, když je někdo z nás nemocný...válení v pelechu, to je jeho. Není to hyperaktivka, míčky bere jako sem tam zpestření, ale když na něj nemá chuť, jen se tak koukne a zalehne :-) Povely chápe extrémně rychle. Na cvičáku je pes za hvězdu, panička mu spíš občas dělá ostudu:-)) Je skladný:-) Jízda v autě bez problémů, ostatní psi také.... Už mě nic nenapadá..:-) Takhle vypadal jako štěník: http://www.youtube.com/watch?v=vBchZ6aWrx8

26.1.2012 14:07
ayla

XXX.XXX.110.9

ayla napsal(a):
Náš šiperák Dingo je rodinný pes jak vyšitý. Miluje procházky za každého počasí, ale pokud na ní není čas, nebo třeba z důvodu nemoci není možná spokojí se s prostým vyvenčením...Miluje chvíle, když je někdo z nás nemocný...válení v pelechu, to je jeho. Není to hyperaktivka, míčky bere jako sem tam zpestření, ale když na něj nemá chuť, jen se tak koukne a zalehne :-) Povely chápe extrémně rychle. Na cvičáku je pes za hvězdu, panička mu spíš občas dělá ostudu:-)) Je skladný:-) Jízda v autě bez problémů, ostatní psi také.... Už mě nic nenapadá..:-) Takhle vypadal jako štěník: http://www.youtube.com/watch?v=vBchZ6aWrx8

Jo a k hlídání: hlídá za dveřmi, když někdo rachotí, ale na běžný provoz nereaguje (panelák 7.patro). Určo by nás ale v noci nikdo nevykradl :-) Když chce, alarmuje pěkně. Neštěká zbytečně, tenhle týden se naučil štěkat na povel. Takže uštěkanost zatím nijak nepozorujeme... On se nám prostě perfektně přizpůsobil, našemu životnímu tempu :)

26.1.2012 14:58
assil

XXX.XXX.216.60

Ayla - díky za info. Je to fakt zajímavý pejsek. Na těch fotkách vypadá Dingo jako obr, má fakt krásnou hlavu, ale četla jsem, že jsou i šiperky, co mají míň jak 5 kilo. Kolik váží/měří Dingo? A teda předpokládám, že má podsadu jako třeba NO? Jo jo, mě to tady navnadilo, půjdu zase prolejzat stránky šiperek. :-)

26.1.2012 15:52
ayla

XXX.XXX.110.9

assil napsal(a):
Ayla - díky za info. Je to fakt zajímavý pejsek. Na těch fotkách vypadá Dingo jako obr, má fakt krásnou hlavu, ale četla jsem, že jsou i šiperky, co mají míň jak 5 kilo. Kolik váží/měří Dingo? A teda předpokládám, že má podsadu jako třeba NO? Jo jo, mě to tady navnadilo, půjdu zase prolejzat stránky šiperek. :-)

Má 6 kg a cca 31 cm. Má tmavě hnědou podsadu. Takže žádnej obr :-)

26.1.2012 16:10
colienka

XXX.XXX.187.25

Naše šiperka je menší,vejde se do 5 kilo.máme štěnátka tak pokud máte zájem a chcete blíž poznat šiperčí povahy napište.Naše jedna neštěká vůbec,druhá tak přiměřeně ne víc než ostatní,milují děti i malé,jsou zvyklé na větší psy,srst je hustá a šiperka zvládne být i přes zimu venku pokud je zvyklá a naše milují sníh.Nevím kolik stojí špic ale cena za šiperky není tak vysoká na to jak je to skvělý pejsek.Malý a skladný tělem ale velký svým věrným srdíčkem a perfektní přizpůsobivou povahou!

26.1.2012 16:45
awake

XXX.XXX.184.85

ayla napsal(a):
Má 6 kg a cca 31 cm. Má tmavě hnědou podsadu. Takže žádnej obr :-)

kráááásná fotka:-)

26.1.2012 16:47
awake

XXX.XXX.184.85

colienka napsal(a):
Naše šiperka je menší,vejde se do 5 kilo.máme štěnátka tak pokud máte zájem a chcete blíž poznat šiperčí povahy napište.Naše jedna neštěká vůbec,druhá tak přiměřeně ne víc než ostatní,milují děti i malé,jsou zvyklé na větší psy,srst je hustá a šiperka zvládne být i přes zimu venku pokud je zvyklá a naše milují sníh.Nevím kolik stojí špic ale cena za šiperky není tak vysoká na to jak je to skvělý pejsek.Malý a skladný tělem ale velký svým věrným srdíčkem a perfektní přizpůsobivou povahou!

řekla bych, že špic se dá sehnat za poloviční cenu šiperky.

26.1.2012 16:56
awake

XXX.XXX.184.85

assil napsal(a):
Díky za pochvalu psisek. Srovnání by mě taky zajímalo, šiperka vypadá jak špic, proto se mi taky dost líbí. Ale osobně žádnou neznám, takže porovnávat nemůžu.

když jsem se ptala majitelů tak jsem se dozvěděla to, že Šiperku je třeba zaměstnat (např. Agility) a že jsou dobří hlídači. Popravdě to mě několik let od nich odrazovalo. Když jsem je potkávala na výstavách nedokázali chvilku postátsmajlík. Nedávno jsem viděla další a zase jsem změnila názor:-).
O Špiclíkách jsem slyšela, že čím je menší tím je uštěkanější (no nevím sousedi mají druhého Včíhosmajlík). Myslím, že Špic nebude tak temperamentní jako Šiperka.

26.1.2012 18:31
colienka

XXX.XXX.187.25

Myslím že rozdíl povah špiců a šiperek bude hlavně v tom že špic patří do skupiny špicové a primitivní plemena a šiperka je i přes malou velikost ovčácký pes!.Našim normální rodinný život s dostatkem procházek a her s ostatními psy vyhovuje.I mezi šiperkami se najde klasický postelový povaleč a mazel,naše mladší je ukázkový příklad!Neštěká,ráda leží na klíně a mazlí se!Doma snáší v pohodě ostatní zvířata i kočku,nic z nudy neničí,zatím nemáme žádné mínus ze soužití se šiperkama,je pravda že jsou dvě a zabaví se i přes den kdy nejsme doma mezi sebou!

26.1.2012 19:33
assil

XXX.XXX.31.3

awake napsal(a):
když jsem se ptala majitelů tak jsem se dozvěděla to, že Šiperku je třeba zaměstnat (např. Agility) a že jsou dobří hlídači. Popravdě to mě několik let od nich odrazovalo. Když jsem je potkávala na výstavách nedokázali chvilku postátsmajlík. Nedávno jsem viděla další a zase jsem změnila názor:-).
O Špiclíkách jsem slyšela, že čím je menší tím je uštěkanější (no nevím sousedi mají druhého Včíhosmajlík). Myslím, že Špic nebude tak temperamentní jako Šiperka.

Myslím, že s tou uštěkaností špiců je to spíš jedinec od jedince a taky je to o výchově, ale vlčí fakt štěkají asi nejmíň. Oni tak hlídají. Mě to vyhovuje, ale spousta jich žije v bytech a nemají s tím problém. Neštěkavý špic je japonský špic, ten neštěká skoro vůbec.

26.1.2012 19:37
assil

XXX.XXX.31.3

colienka napsal(a):
Myslím že rozdíl povah špiců a šiperek bude hlavně v tom že špic patří do skupiny špicové a primitivní plemena a šiperka je i přes malou velikost ovčácký pes!.Našim normální rodinný život s dostatkem procházek a her s ostatními psy vyhovuje.I mezi šiperkami se najde klasický postelový povaleč a mazel,naše mladší je ukázkový příklad!Neštěká,ráda leží na klíně a mazlí se!Doma snáší v pohodě ostatní zvířata i kočku,nic z nudy neničí,zatím nemáme žádné mínus ze soužití se šiperkama,je pravda že jsou dvě a zabaví se i přes den kdy nejsme doma mezi sebou!

Tak ta velikost je o něco menší než střední špic, to by mi vyhovovalo. A ten temperament se zdá taky v pohodě, já nejsem nijak akční člověk a se psema nic nedělám, takže nějaký pracant by byl pro mě peklo. :-)
Ten štěník je úžasný. Vy jste tedy chovatelka? To bych měla pár dotazů. Pod který klub spadají, pod málopočetné? Co mají za podmínky do chovu, sleduje se nějak zdraví, alespoň pately nebo tak něco? Na tý jedný fotce má jedna šiperka bílý znak, to je u nich povolené? Znakatá by se mi líbíla víc. Jo a existuje nějaká databáze šiperek?

26.1.2012 19:54
awake

XXX.XXX.184.85

assil napsal(a):
Tak ta velikost je o něco menší než střední špic, to by mi vyhovovalo. A ten temperament se zdá taky v pohodě, já nejsem nijak akční člověk a se psema nic nedělám, takže nějaký pracant by byl pro mě peklo. :-)
Ten štěník je úžasný. Vy jste tedy chovatelka? To bych měla pár dotazů. Pod který klub spadají, pod málopočetné? Co mají za podmínky do chovu, sleduje se nějak zdraví, alespoň pately nebo tak něco? Na tý jedný fotce má jedna šiperka bílý znak, to je u nich povolené? Znakatá by se mi líbíla víc. Jo a existuje nějaká databáze šiperek?

více informací o šiperkách - http://www.kchmpp.cz/plemena/siperka.html
Pokud myslíte bílý znak na fotce ode mě (dvě čubičky vedle sebe) tak to je od sluníčka. Čubička je celá černá.
A ještě pro upřesnění já Šiperku bohužel nevlastnímsmajlík ale děsně bych chtěla

26.1.2012 19:59
awake

XXX.XXX.184.85

assil napsal(a):
Myslím, že s tou uštěkaností špiců je to spíš jedinec od jedince a taky je to o výchově, ale vlčí fakt štěkají asi nejmíň. Oni tak hlídají. Mě to vyhovuje, ale spousta jich žije v bytech a nemají s tím problém. Neštěkavý špic je japonský špic, ten neštěká skoro vůbec.

tak sousedovic Špiclina zrovna žádný výcvik nemá a řekla bych, že ani se socializací to není nic moc (ona je to ještě mladá puberťačka). Znala jsem trpaslíka a ten byl dost nevrlýsmajlík. Jinak na výstavách jsou povahově super:-).

26.1.2012 20:23
colienka

XXX.XXX.187.25

To psí mimi v náručí klučíka je naše,je jim dvacet dní,malé šiperky jsou to naše první,dospělé máme dvě,jinak jsme měli předtím jiné plemeno.Matka se o prcky vzorně stará,návštěvy lidí vítá,na nikoho ani při starostech o psí děti není agresivní,ani na toho malého kluka,ten není náš,jen pravidelná návštěva.Když byl malý v kočárku šiperky s ním v něm jezdily jako živý termofor,jsou k dětem vhodné velikostí a nejsou tak křehké jako jiná mini plemena.Pokud budete mít zájem třeba se i přijet podívat,jsou opravdu kouzelní a pro nás jako plemeno jednoznačně jednička,to si samozřejmě myslí každý o tom svém plemeni!

27.1.2012 10:02
ayla

XXX.XXX.110.9

assil napsal(a):

Ještě k tomu temperamentu... já jsem například dlouho váhala jestli fenu či psa...nakonec jsme zvolili podle temperamentu největšího klučinu z vrhu...nebyl žádné torpédo...feny naopak neustále pokoušely a okusovaly své sourozence...a Dingo byl taková velká černá pomalá kulička:-) Ona vám taky hodně poradí chovatelka či chovatel...ti jsou s nima nejvíce a ví, který štěník bude hyper a který spíše ne...není to samozřejmě stoprocentní.... Zdraví se u šiperek pokud vím nijak povinně nesleduje...obecně je to ale velmi zdravé plemeno i díky jeho malé rozšířenosti.

27.1.2012 10:57
assil

XXX.XXX.216.60

ayla napsal(a):
Ještě k tomu temperamentu... já jsem například dlouho váhala jestli fenu či psa...nakonec jsme zvolili podle temperamentu největšího klučinu z vrhu...nebyl žádné torpédo...feny naopak neustále pokoušely a okusovaly své sourozence...a Dingo byl taková velká černá pomalá kulička:-) Ona vám taky hodně poradí chovatelka či chovatel...ti jsou s nima nejvíce a ví, který štěník bude hyper a který spíše ne...není to samozřejmě stoprocentní.... Zdraví se u šiperek pokud vím nijak povinně nesleduje...obecně je to ale velmi zdravé plemeno i díky jeho malé rozšířenosti.

Tak jasně že je to i o jedinci, já měla na mysli takové to celkové založení plemene, přece jen je to ovčák a tam se nějaké pracovní vlohy předpokládají. Nevadí mi temperamentní pes, to jsou ostatně špicové taky, ale každý den dvě hodiny míček házet nemusím, ani případně hledat ovčí stádo na pasení.:-)
Už jsem koukala na ten odkaz, že se zdravím je to jak u špiců, občas někdo vyšetří.
No každopádně já si teď dalšího psa pořizovat nemůžu, mám dva a to je pro mě maximum, ale do budoucna určitě je pro mě šiperka jeden z favoritů.

27.1.2012 12:57
ayla

XXX.XXX.110.9

assil napsal(a):
Tak jasně že je to i o jedinci, já měla na mysli takové to celkové založení plemene, přece jen je to ovčák a tam se nějaké pracovní vlohy předpokládají. Nevadí mi temperamentní pes, to jsou ostatně špicové taky, ale každý den dvě hodiny míček házet nemusím, ani případně hledat ovčí stádo na pasení.:-)
Už jsem koukala na ten odkaz, že se zdravím je to jak u špiců, občas někdo vyšetří.
No každopádně já si teď dalšího psa pořizovat nemůžu, mám dva a to je pro mě maximum, ale do budoucna určitě je pro mě šiperka jeden z favoritů.

Tak dvě hodiny jsem míček snad ještě neházela:-) Musím říct, že mě překvapilo, že naše šiperka se prostě přizpůsobí...když má makat tak maká...a když ne tak se válí:-)) Umí se zabavit sám... :-) Foto je z letní výuky plavání...stále ještě z něj ale není plavec ale jen brodič:-)

27.1.2012 13:33
awake

XXX.XXX.184.85

ayla napsal(a):
Tak dvě hodiny jsem míček snad ještě neházela:-) Musím říct, že mě překvapilo, že naše šiperka se prostě přizpůsobí...když má makat tak maká...a když ne tak se válí:-)) Umí se zabavit sám... :-) Foto je z letní výuky plavání...stále ještě z něj ale není plavec ale jen brodič:-)

tak podle Vašeho popisu by to bylo pro mě ideální. Já hledám zmenšeninu mého ovčáckého plemenesmajlík do bytu.

27.1.2012 13:42
ayla

XXX.XXX.110.9

awake napsal(a):
tak podle Vašeho popisu by to bylo pro mě ideální. Já hledám zmenšeninu mého ovčáckého plemenesmajlík do bytu.

Tak to máme :-) I když na cvičáku mu říkájí skoroovčák...:-) je na ně moc mrňavej...

27.1.2012 14:28
awake

XXX.XXX.184.85

já byla na cvičáku před cca 12ti lety taky za exoty když jsem neměla Německý Ovčáky jako každý jiný, ale s mrňousem by se mi tenkrát nejspíš vysmálismajlík

12.4.2012 01:36
danajasa

XXX.XXX.58.105

Šiperkoidobecný je příšerně statečný pes a nebohého bosíka děsně uzurpuje.Ovšem v porovnání co se výcviku týče naše skorošiperčí babička se učí téměř sama a děsně rychle hlavně ty zcela nevhodné věci(jako nejdůležitější bych vypíchla dokonale vymakané krádeže jídla a neuvěřitelnou rychlost s jakou se dokáže zakopat pod zem v myší díře)smajlík

12.4.2012 01:40
danajasa

XXX.XXX.58.105

Prosim ještě o info jak řešíte jarní ztrátu srsti,my máme vždy na zimu nádhernou hřívu a při přechodu na letní srst se nám nedaří ji udržet řasu sme zkoušeli roboran taky tak by mě zajímalo co se ještě používá:-)

12.4.2012 10:46
awake

XXX.XXX.184.85

danajasa napsal(a):
Šiperkoidobecný je příšerně statečný pes a nebohého bosíka děsně uzurpuje.Ovšem v porovnání co se výcviku týče naše skorošiperčí babička se učí téměř sama a děsně rychle hlavně ty zcela nevhodné věci(jako nejdůležitější bych vypíchla dokonale vymakané krádeže jídla a neuvěřitelnou rychlost s jakou se dokáže zakopat pod zem v myší díře)smajlík

vy máte Bosíka? Já právě k němu hledám stejnou povahu ale v malém tělíčku smajlík

12.4.2012 10:54
awake

XXX.XXX.184.85

jestli jsem dobře našla tak bosíčka již nemátesmajlík?
Jaké jsou rozdíly v povaze Bosíka a čertíka (Šiperky):-)

12.4.2012 18:08
danajasa

XXX.XXX.59.92

Vřele doporučuji,oproti soběstačnému paličatému bosíkovi,je šiperčák v podstatě samoučitelný(bosíka máme ted se chystáme na IPO1 s vypětím posledních mých nervů:o) Tohle je lepší něž tisíc slov:-)) http://youtu.be/jE6VcF19nAo

12.4.2012 18:19
danajasa

XXX.XXX.59.92

Dovolím si ještě fotečku neběhá občas i létá a děsně rychle smajlík

12.4.2012 22:58
arsiela

XXX.XXX.211.1

Zkuste dermanom.Mám šipisu,potřebuju ji te´d udržet v srsti a zatím ťuk,ťuk po dávání dermanomu se to daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík