Neustále se zde řeší PP, ukažte, že i my, co jsme se provinili pořídit psa bez PP, máme krasavce. Tak milí drazí, pochlubte se miláčky bez PP a voříšky . Mé zlatíčka, oba kluci, kavalír a kříženec RTW x dobrman.
badyna
napsal(a):
Neustále se zde řeší PP, ukažte, že i my, co jsme se provinili pořídit psa bez PP, máme krasavce. Tak milí drazí, pochlubte se miláčky bez PP a voříšky . Mé zlatíčka, oba kluci, kavalír a kříženec RTW x dobrman.
Tak toto je Timy. Yorkšírský teriér, na fotce mu byly 3 měsíce, teď už je o měsíc starší.
badyna
napsal(a):
Náš miláček, hladkosrstý jezevčík bez PP, Bertík
deojosazules
napsal(a):
Náš miláček, hladkosrstý jezevčík bez PP, Bertík
toto je MŮJ MILÁČEK be PP,ale všeci mi říkají,že vypadá jako s PP i pan veterinář!!!!!
pantrace
napsal(a):
toto je MŮJ MILÁČEK be PP,ale všeci mi říkají,že vypadá jako s PP i pan veterinář!!!!!
můj bobík bez pp
michalasin
napsal(a):
můj bobík bez pp
a sorbon taky, vořeši jak má být
kerry

XXX.XXX.224.4
kosticka
napsal(a):
Tak toto je Timy. Yorkšírský teriér, na fotce mu byly 3 měsíce, teď už je o měsíc starší.
Ty jo to je netopýr???to stál nejmín 7000,-že?
kerry

XXX.XXX.224.4
michalasin
napsal(a):
jestli je to rýpání, tak si laskavě jdi upravovat pudlíky a neobtěžuj. kdyby si fotila psi tak by si věděla, že i pes který má ucho klopené při póze jako má tenhle york, tak mu udělá to samé, NETOPÝRA!!!!
ale jo,já si půjdu upravovat pudlíky ale to není k tématu.upravuji i jorky,většinou bez PP.a takhle také občas vypadají.ale hlavně že jsou zdraví že?
kerry

XXX.XXX.224.4
kerry
napsal(a):
ale jo,já si půjdu upravovat pudlíky ale to není k tématu.upravuji i jorky,většinou bez PP.a takhle také občas vypadají.ale hlavně že jsou zdraví že?
jo a ještě píše se fotila psy a ne psi.podle vzoru pán.
michalasin
napsal(a):
kluci spolu , neměnila bych
Tak se k Vám také přidám, protože mám BEZPAPÍRÁKY!!!
První Jessa - 5 let
marcelajessy
napsal(a):
Tak se k Vám také přidám, protože mám BEZPAPÍRÁKY!!!
První Jessa - 5 let
A druhý Spike - 2,5 měsíce (pes přítele)
badyna
napsal(a):
Tak se dívám, že všichni máme krasavečky. Jen prosím, nenavážejte se do sebe.....a dávejte fotky!!!!!! Všichni jsou krásní
Babička má taky křížence povahou ani neumím říct jaký sou prostě zlatíčka co milujou svoji rodinu
martiiisek
napsal(a):
Babička má taky křížence povahou ani neumím říct jaký sou prostě zlatíčka co milujou svoji rodinu
a ta hnědá je dcera nejsme množitelé jen jsme ji neuhlídali....a poznatek jde to i přes plot ale je to naše šibalka Týna . Čivava Felča bez PP.
martiiisek
napsal(a):
a ta hnědá je dcera nejsme množitelé jen jsme ji neuhlídali....a poznatek jde to i přes plot ale je to naše šibalka Týna . Čivava Felča bez PP.
Ahoj. Vnimam to jako pokus o vyzdvyhnuti psu, ktere nemaji svuj rodokmen. I kdyz mam pejska, ktery je bez patricnych dokumentu, to jeliokoz je z utulku, psa bez pp ne. Lidi, berte si pejsky z utulku, tim vykonate obrovskou sluzbu a nepodporujte nesmyslne mnozeni psu. Richard
rebus
napsal(a):
Ahoj. Vnimam to jako pokus o vyzdvyhnuti psu, ktere nemaji svuj rodokmen. I kdyz mam pejska, ktery je bez patricnych dokumentu, to jeliokoz je z utulku, psa bez pp ne. Lidi, berte si pejsky z utulku, tim vykonate obrovskou sluzbu a nepodporujte nesmyslne mnozeni psu. Richard
Samík s útulku původ neznámídoma sním žijou jěště tři pesani s PP ale jiné rasy
rebus
napsal(a):
Vyzdvyhnutí??? Vůbec ne, prostě jsme jen lidi co milují své psy i když nemají cenu šampiónů, medaile a papíry. Mě je osobně úplně ukradený že má vykastrovaná čubina papíry nemá, i když je čistokrevná. Kdybych jí nedostala, měla bych doma útulkáče!
marcelajessy
napsal(a):
Vyzdvyhnutí??? Vůbec ne, prostě jsme jen lidi co milují své psy i když nemají cenu šampiónů, medaile a papíry. Mě je osobně úplně ukradený že má vykastrovaná čubina papíry nemá, i když je čistokrevná. Kdybych jí nedostala, měla bych doma útulkáče!
Tak já třeba svého prvního psa, BOC bez PP mám ze své čisté neznalosti a naivity - teď ?? Poud bych nechtěla určité plemeno, už nikdy bez PP .. a proto máme doma druhýho prcka, BOC ale už PP. Proti pejskům bez PP nic nemám,ale už mám trochu osobní averzi proti jejich množitelům..to je ale už jiné téma,co sem nepatří
rebus
napsal(a):
rebus no jo ono tonení tak jednoduchý brát si pejska z útulku. Já si třeba takovýho pejska nemůžu dovolit, protože tihle psy jsou většinou městští a neuměj se chovat mezi domácím zvířectvem. Naprosto je nerespektujou a proto si můžu vzít jenom malý štěně který si postupně na ostatní zvířectvo přivykne a ono na něho. Naučej se vzájemně respektovat. Ale protože se mi líběj jenom špici je problém pejska třeba bez pp sehnat přímo od prvního majitele. Protože papíry mi jsou podle mě u pejska jako hlídače a kamaráda k ničemu. A nezáleží mi na nich! A taky odmítám platit za nějakej kus papíru o kterým si stejně myslím, že mi kvalitu nezaručí, jak mi všichni tvrděj. Prostě když má pejsk onemocnět onemocní s papírem nebo bez. A zvláště mi k ničemu nebudou když nemám v úmyslu pejsky dál množit, protože si uvědomuju žena to nemám potřebný dostatek času a ani jiných prostředků, abych zaručila kvalitní odchov dalších pejsků. Takže si myslím, že je lepší se dobře postarat o svého pejska bez pp. Než si koupit pejska za fůru peněz a stejně mít skvělýho původovýho pejska a mít ho bez dalšího prospěchu v chovu. To mi přijde jako plítváním chovným materiálem.
dcverunka
napsal(a):
Tak já třeba svého prvního psa, BOC bez PP mám ze své čisté neznalosti a naivity - teď ?? Poud bych nechtěla určité plemeno, už nikdy bez PP .. a proto máme doma druhýho prcka, BOC ale už PP. Proti pejskům bez PP nic nemám,ale už mám trochu osobní averzi proti jejich množitelům..to je ale už jiné téma,co sem nepatří
Ahojík, tak se taky přidávám. Můj hafan je také bez pp, majitelé rodičů mají dvě feny a psa (samozřejmě jsou nepříbuzní, pro rejpaly) ale oba jeho rodiče pp mají a jsou i uchovnění, ale jeho tatínek v té době ještě uchovněn nebyl, jen jim hárala fenka, on se k ní ve svých 13ti měsících dostal a bylo z toho pět štěňat. Jinak můj pes je naprosto zdravý, dysplazie nulová, žádné problémy nemá. A to, že nemá pp mi vůbec nevadí
marky88
napsal(a):
Ahojík, tak se taky přidávám. Můj hafan je také bez pp, majitelé rodičů mají dvě feny a psa (samozřejmě jsou nepříbuzní, pro rejpaly) ale oba jeho rodiče pp mají a jsou i uchovnění, ale jeho tatínek v té době ještě uchovněn nebyl, jen jim hárala fenka, on se k ní ve svých 13ti měsících dostal a bylo z toho pět štěňat. Jinak můj pes je naprosto zdravý, dysplazie nulová, žádné problémy nemá. A to, že nemá pp mi vůbec nevadí
a ještě jedna fotečka
ambraa
napsal(a):
rebus no jo ono tonení tak jednoduchý brát si pejska z útulku. Já si třeba takovýho pejska nemůžu dovolit, protože tihle psy jsou většinou městští a neuměj se chovat mezi domácím zvířectvem. Naprosto je nerespektujou a proto si můžu vzít jenom malý štěně který si postupně na ostatní zvířectvo přivykne a ono na něho. Naučej se vzájemně respektovat. Ale protože se mi líběj jenom špici je problém pejska třeba bez pp sehnat přímo od prvního majitele. Protože papíry mi jsou podle mě u pejska jako hlídače a kamaráda k ničemu. A nezáleží mi na nich! A taky odmítám platit za nějakej kus papíru o kterým si stejně myslím, že mi kvalitu nezaručí, jak mi všichni tvrděj. Prostě když má pejsk onemocnět onemocní s papírem nebo bez. A zvláště mi k ničemu nebudou když nemám v úmyslu pejsky dál množit, protože si uvědomuju žena to nemám potřebný dostatek času a ani jiných prostředků, abych zaručila kvalitní odchov dalších pejsků. Takže si myslím, že je lepší se dobře postarat o svého pejska bez pp. Než si koupit pejska za fůru peněz a stejně mít skvělýho původovýho pejska a mít ho bez dalšího prospěchu v chovu. To mi přijde jako plítváním chovným materiálem.
No, s tim nemohu souhlasit. Vlastne nesouhlasim s nicim, co pises. A nemam chut se v tom patlat. Richard
kerry
napsal(a):
milá kerry,asi moc přátel a možností k diskusi nemáš,když tady rýpeš do kdekoho? Problém s ušima mají i psi s PP.Někdo má rád tohle a někdo něco jiného.Pro majitele jsou jejich psi miláčci a tím to končí.....tak se starej sama o sebe a neotravuj tady.
rebus
napsal(a):
má drahá,v útulcích najdeš i psy čipované a uchovněné,pokud se z nich nestali šampioni,byli vyhoštěni z domu....Jinak psi s PP končí v množírnách,v klecích na sobě naskládaných,protože za jejich štěnda dostanou mnohem víc než za bezpapíráky a je hodně jednoduché vyrobit falešné průkazy původu nebo v nich jen vyměnit jméno matky nebo otce.Lidé jsou pro peníze schopni všeho
ambraa
napsal(a):
Pokud si koupím psa bez PP (často cena srovnatelná se psem s PP) ,kterého vydává rádoby-chovatel za čistou rasu-za psa určitého plemene bez PP,tímto svým jednáním podpořím množiče,podpořím parazity na opravdovém chovu psů a ničím chovatelské úsilí,podpořím nečestné množitelské jednání.Kde chybí poptávka tam není nabídka.Proto si vezmu raději psa z útulku (když už nemám přihlouple zmiňované ambice se psem PP-výstavy,šampionáty,machrování,atp.=POVĚRY,LŽI) ,psa který si zaslouží zachránit a není pro účely zisků množičů.Máme psa ucho sem,ucho tam a máme ho moc rádi. Je z útulku. Na vesnici se naučil žít (dům,zahrada,pole,les,občas město) ,je to o výchově a o věnovanému času,kterého má dostatek.My jsme nechtěli bouďáka a nebo "alarm" na zahradu,vybrali jsme si kamaráda pro život,na výlety,procházky a k vodě,přítele k ovcím a koníkům,psa který se večer složí k našim nohám a je šťastný s námi-vše se naučil,respektuje naše pravidla a všem je nám fajn.Ano není to jenoduché mít psa,ale pokud nezvládnu základ tak si pořídím plyšáka.
A zdraví? Nemocný může být každý pes,ale na nemocných čestný chovatel dál nechová,množičům je to putna!
deojosazules
napsal(a):
Ta je moc krásná
nechápu proč to tu furt řešíte, měli se tu dávat fotky a ne se bavit o čisté rase
, připadá mi totu jak za dob jednoho pána který podporoval jen blond a modré oči. proč se tu lidi nedokáží normálně bavit, ale jen rejpat?
jinde tomu tak je a pp se tam vůbec neřeší
.
kerry
napsal(a):
Ty jo to je netopýr???to stál nejmín 7000,-že?
Máte něco proti netopýrům? Tak tady teda máte normální fotku
rebus
napsal(a):
Richarde, vůbec nejde o vyzdvihnutí, jen jsme trošku diskriminováni, tak chci, aby jsme se tu pochlubili pejsky, které máme. Ať už jsme k ním přišli jakkoliv. Já je beru jako plnohodnotné, ale nemnožím-respektive nenabízím na krytí. A přála bych si, ať se tu neřeší, jestli PP ano, či ne. Jen dávejte fotky, popis. Náš kříženec RTW x dobrman k nám přišel nečekaně. Vybírali jsme RTW s PP, nebo Dobrmana s PP, ale osud chtěl, aby k nám přišla tahle směs "bojových vemen" a neměnili bychom za milion rodokmenů.
kosticka
napsal(a):
Máte něco proti netopýrům? Tak tady teda máte normální fotku
A tady jako 8-týdenní štěňátko
michalasin
napsal(a):
nechápu proč to tu furt řešíte, měli se tu dávat fotky a ne se bavit o čisté rase
, připadá mi totu jak za dob jednoho pána který podporoval jen blond a modré oči. proč se tu lidi nedokáží normálně bavit, ale jen rejpat?
jinde tomu tak je a pp se tam vůbec neřeší
.
kluci na vychajdě s holkama
kosticka
napsal(a):
A tady jako 8-týdenní štěňátko
A tady nejnovější fotka, ve 4 měsících, už nám stojí ouška
badyna
napsal(a):
Tady taky jedná dáma 9 a půl roku bez PP Zdravá jako řípa. Štěňátka nikdy neměla
lmusa
napsal(a):
Tady taky jedná dáma 9 a půl roku bez PP Zdravá jako řípa. Štěňátka nikdy neměla
A další náš bezpapíráček Labrador 11 a půl roku. Pes, který nejde utahat jakkoliv dlouhou procházkou
kerry
napsal(a):
No a ty zas vyděláš až namnožíš štěnata netopýrů po 7000,-tisících nehledě na to kdo taky na diskuzi má přátele a kamarády?nikdo,protože i když napíšu slušně vždy mne někdo napadne,tak tu ani přátele nelze mít.a ani nechci
Nehledě na to,že když je stříhání psů mé zaměstnání,je logické,že na nich vydělávám.vidím,že jsi bystrá
marky88
napsal(a):
Pěknej pesan. Po dlouhý době hezkej bezpapírák. Ale to je prostě tím, že tvůj hafan je po uchovněných PP rodičích. Stala se jim nehoda, k tomu dojde i v lepších rodinách. Kdyby byl po několikátý bez PP generaci, tak už s původním plemenem asi moc společnýho nemá, sláva množitelům.
dejna
napsal(a):
Pěknej pesan. Po dlouhý době hezkej bezpapírák. Ale to je prostě tím, že tvůj hafan je po uchovněných PP rodičích. Stala se jim nehoda, k tomu dojde i v lepších rodinách. Kdyby byl po několikátý bez PP generaci, tak už s původním plemenem asi moc společnýho nemá, sláva množitelům.
A abych teda přidala i fotku: náš kříženec boxera Max, majitelé neuhlídali fenu.
ambraa
napsal(a):
Já si třeba takovýho pejska nemůžu dovolit, protože tihle psy jsou většinou městští a neuměj se chovat mezi domácím zvířectvem.
často jsou tam i vychovaní psi po zemřelém majiteli, kolikrát i s PP. A myslím, že špic by se taky nějakej našel.
Protože papíry mi jsou podle mě u pejska jako hlídače a kamaráda k ničemu.
A proč by si nemohla mít jako kamaráda psa s PP? Spousta lidí to tak má, chce prostě dané plemeno. A nebo že by ho byla škoda? Věř, nebo ne, ale do chovu s PP zasáhne jen minimum PP narozených zvířat. I s PP se dají sehnat levnější na mazla.
A taky odmítám platit za nějakej kus papíru o kterým si stejně myslím, že mi kvalitu nezaručí, jak mi všichni tvrděj. Prostě když má pejsk onemocnět onemocní s papírem nebo bez.
To sice jo, ale vy pořád nechápate, že spousta chovatelů dělá zdravotní testy, u bezpapíráků tohle nevidíte. Viděla jsem inzerát, rodiče měli vyšetřenou luxaci patel, DKK 0/0 a oční choroby negativní.
A zvláště mi k ničemu nebudou když nemám v úmyslu pejsky dál množit.. Že má psa s PP neznamená, že musí mít štěňata. No ještě lepší argument než to, že s ním nechci lítat po výstavách. jak jsem psala, může to být ,,jen" kámoš a minuimum zvířat se podílí na chovu.
Takže si myslím, že je lepší se dobře postarat o svého pejska bez pp. Než si koupit pejska za fůru peněz a stejně mít skvělýho původovýho pejska a mít ho bez dalšího prospěchu v chovu. To mi přijde jako plítváním chovným materiálem.
takže o psa s PP by ses dobře nestarala, nebo jak? Zase stejný argument: musím chovat, když mám psa s PP.
Další foto: nalezenec Lord, nebo spíš vyhozenec. Než jsme si něco stihli vyřídit ve spořce, nějaká ,,dobrá" duše nám ho jako 6-ti týdenního (i s očkovákem) v zimě bechala v krabici na autě. Krásnej potvratnej živel.
michalasin
napsal(a):
ahoj libi, co štěňátka? nechtěla jsem se vměšovat do vaší kavkazí diskuze, ale musím ti je fakt pochválit alespoň touto cestou. máš opravdu nádherné mimča. přeji jim hodně štěstí.
Ahoj, to patří mně ? Jestli jo, tak děkuji moc za pochvalu A děkuji za přání. Věřím, že se budou mít dobře ! Jinak bych je nedala
badyna
napsal(a):
Naše kastrovaní psí dáma-dnes již důchodkyně.. milující všechny a všechno, zlatíčko největší naprosto bezproblémový pes
lmusa
napsal(a):
Ahoj, to patří mně ? Jestli jo, tak děkuji moc za pochvalu A děkuji za přání. Věřím, že se budou mít dobře ! Jinak bych je nedala
ano, to bylo na tebe: Imusa Liba, už se známe tu svoji kavkazandu bez pp si už jednou na frum bez pp dávala, chodívám k vám koukat na forum a na hafuše a ty tvoje štěnda máš opravdu krásný, maj skvělí kukuč. když jsme se tenkrát bavili tak můj sorbon vypadal takhle
masoterianka
napsal(a):
Naše kastrovaní psí dáma-dnes již důchodkyně.. milující všechny a všechno, zlatíčko největší naprosto bezproblémový pes
Jo a naše dáma se jmenuje Arka :-) A ještě náš druhý bezpapírák Chiwi, taky už začíná šedivět, ale občas mám pocit, že to je stále štěně. Jinak oba dva jsou u nás jako mazlíci a kamarádi, mám i chovného psa s PP(jiného plemene), mladou fenku s PP (sbad uchovníme
) a jednu fenku s PP ale s vadou vylučující z chovu(kastrovanou) a miluji je všechny stějně a nedělám mezi nimi žádné rozdíly.
masoterianka
napsal(a):
Jo a naše dáma se jmenuje Arka :-) A ještě náš druhý bezpapírák Chiwi, taky už začíná šedivět, ale občas mám pocit, že to je stále štěně. Jinak oba dva jsou u nás jako mazlíci a kamarádi, mám i chovného psa s PP(jiného plemene), mladou fenku s PP (sbad uchovníme
) a jednu fenku s PP ale s vadou vylučující z chovu(kastrovanou) a miluji je všechny stějně a nedělám mezi nimi žádné rozdíly.
Také máme rádi všechny bez rozdílu. Ať s PP nebo bez
lmusa
napsal(a):
Také máme rádi všechny bez rozdílu. Ať s PP nebo bez
Taky se přidáme.... Gabo - bordeauxská doga bez PP, něco málo přes dva roky
sabina
napsal(a):
Taky se přidáme.... Gabo - bordeauxská doga bez PP, něco málo přes dva roky
A celá banda bez papírových psů
sabina
napsal(a):
A celá banda bez papírových psů
Každý zvlášť
- Jennifr - Bernský salašník bez PP - Fena kamarádky
cca půl roku
lucie x

XXX.XXX.238.154
masoterianka
napsal(a):
masoterianka:
Ty jsi to napsala hezky - sice je miluješ všechny a neděláš rozdíly (a tak to má být), ale nechovné psy máš kastrované a ty s PP uchovňuješ => žádné množení vořechů atd. To je super, ale nepochopím., když si někdo cíleně na chov koupí bezpapíráka..
sabina
napsal(a):
Každý zvlášť
- Jennifr - Bernský salašník bez PP - Fena kamarádky
cca půl roku
Besi - labradorský retriever bez PP
cca 7 let
S malou Jennifr
lucie x

XXX.XXX.238.154
sabina
napsal(a):
Lucie x - bohužel znám taky takové lidi. Co vyberou bez PP který odpovídá standartu...s tím, že budou dobře prodávat štěňata.
Sabina:
Já taky, jenže někomu to prostě ani vysvětlit nejde. Pořád si mele svoji a hlavně, že bude chovat zrovna populární plemeno.. Mně vůbec psi bez PP nevadí, dokud se na nich nechová dál..
lucie x
napsal(a):
Sabina:
Já taky, jenže někomu to prostě ani vysvětlit nejde. Pořád si mele svoji a hlavně, že bude chovat zrovna populární plemeno.. Mně vůbec psi bez PP nevadí, dokud se na nich nechová dál..
Mám psa bez PP, ikdyž se mě pár lidí ptalo, proč nepřipouštíme...odpověděla jsem s úžasem v očích, že nemá PP, a ani není nejzdravější...když se ptali co mu je. Řekla jsem DKK ...prej to dneska nic není, že je hezkej..tak proč ne.
Fakt nevím, ikdyž ho miluju, dítě bych po něm chtěla..nikdy bych to neudělal jen skrz to plemeno. Jelikož zrovna můj pes tomu prostě neprospěje.
Ale jojo, přesně tak, vysvětlit jim to nejde...to já potom rudnu a bila bych je bila.
Nojo...bohužel
sabina
napsal(a):
Mám psa bez PP, ikdyž se mě pár lidí ptalo, proč nepřipouštíme...odpověděla jsem s úžasem v očích, že nemá PP, a ani není nejzdravější...když se ptali co mu je. Řekla jsem DKK ...prej to dneska nic není, že je hezkej..tak proč ne.
Fakt nevím, ikdyž ho miluju, dítě bych po něm chtěla..nikdy bych to neudělal jen skrz to plemeno. Jelikož zrovna můj pes tomu prostě neprospěje.
Ale jojo, přesně tak, vysvětlit jim to nejde...to já potom rudnu a bila bych je bila.
Nojo...bohužel
Já bych popravdě nepřipouštěla ani psem s PP, pokud by nebyl zdravej dle mojich představ....takže asi tak. bylo by mi to trapné...prostě.
lucie x

XXX.XXX.238.154
sabina
napsal(a):
Já bych popravdě nepřipouštěla ani psem s PP, pokud by nebyl zdravej dle mojich představ....takže asi tak. bylo by mi to trapné...prostě.
Tuhle otázku právě řeším já - i když je fena lepší než půlka fen, co se připouští, tak furt váhám
lucie x
napsal(a):
masoterianka:
Ty jsi to napsala hezky - sice je miluješ všechny a neděláš rozdíly (a tak to má být), ale nechovné psy máš kastrované a ty s PP uchovňuješ => žádné množení vořechů atd. To je super, ale nepochopím., když si někdo cíleně na chov koupí bezpapíráka..
Masoterianka, Lucie x, Sabina:
souhlasím....milovat, nedělat rozdíly, nemnožit. A pochválit se tím, co máte doma!!!!! A že jsou to krasavci.
kerry
napsal(a):
asi by bylo lepší kdyby zůstaly dole.takhle vám ho vezme vítr.
Ještě bych chtěla dodat, že mu nestříhám srst kolem uší, která je sama od sebe dost dlouhá, uši by se ostříháním srsti podstatně zmenšili, ale to je jedno, vám to stejně asi nevysvětlím. Jeho rodiče jsou navíc oba papíroví, jenom nebyli na bonitaci, tak příště prosím bez rýpání.
badyna
napsal(a):
Masoterianka, Lucie x, Sabina:
souhlasím....milovat, nedělat rozdíly, nemnožit. A pochválit se tím, co máte doma!!!!! A že jsou to krasavci.
Ahoj. Naprosto souhlasim s tim, ze pes bez papiru je stejne hodnotny jako pes s papirama. Je stejne verny a mazlivy, je laskyplny a uprimny. Atd. Ale dal se psy bez PP uz nemnozit. Nepokracovat v linii , ktera nema smysl. Uz vubec cilene mnozit. Je nadherne, kdyz se udrzuje cista prava linii daneho plemene. Pokud pominu vystavy, malokdy vidim opravdu nadherne psy s rodokmeny. Nedavno jsem videl dobrmana, obrovsky hluboky hrudnik, nadherne uhleni. Cenich, uzasna postava, ta povaha... Je to nadherne. Tak to vnimam ja, pejskove, kteri by skoncili spatne nebo jsou v utulcich zachranovat a zahrnovat laskou. Nevtyvaret vsak nesmyslne pokracovani rodu, ktery nema rodokmen. To je pitomost. Nemam patnact tisic na psa, koupim za pet bezpapiraka. Blbost.
Richard
kerry
napsal(a):
Nehledě na to,že když je stříhání psů mé zaměstnání,je logické,že na nich vydělávám.vidím,že jsi bystrá
tak tohle je zase náš netopír
kerry
napsal(a):
A ještě s miláčkem
kerry
napsal(a):
Kdo nemá rád , nemá rád ani zvířata .
rebus
napsal(a):
Ahoj. Naprosto souhlasim s tim, ze pes bez papiru je stejne hodnotny jako pes s papirama. Je stejne verny a mazlivy, je laskyplny a uprimny. Atd. Ale dal se psy bez PP uz nemnozit. Nepokracovat v linii , ktera nema smysl. Uz vubec cilene mnozit. Je nadherne, kdyz se udrzuje cista prava linii daneho plemene. Pokud pominu vystavy, malokdy vidim opravdu nadherne psy s rodokmeny. Nedavno jsem videl dobrmana, obrovsky hluboky hrudnik, nadherne uhleni. Cenich, uzasna postava, ta povaha... Je to nadherne. Tak to vnimam ja, pejskove, kteri by skoncili spatne nebo jsou v utulcich zachranovat a zahrnovat laskou. Nevtyvaret vsak nesmyslne pokracovani rodu, ktery nema rodokmen. To je pitomost. Nemam patnact tisic na psa, koupim za pet bezpapiraka. Blbost.
Richard
Ano suhlasim, dalej nemnozit. Oni proste nechapu ze mi nemame proti bezpapierakom nic osobneho, ale len proti mnozitelom ktory chcu na nich ziskat.
Inak aj ja mam orieska, ktoreho som dostala od znamych. Vola sa Lilla a je to skvela kamaratka a rodinny priatel
janiska
napsal(a):
má drahá,v útulcích najdeš i psy čipované a uchovněné,pokud se z nich nestali šampioni,byli vyhoštěni z domu....Jinak psi s PP končí v množírnách,v klecích na sobě naskládaných,protože za jejich štěnda dostanou mnohem víc než za bezpapíráky a je hodně jednoduché vyrobit falešné průkazy původu nebo v nich jen vyměnit jméno matky nebo otce.Lidé jsou pro peníze schopni všeho
janiska o tomto mluvím když jsme před 8mi roky jeli kupovat pejsky teda půdovně jenom jednoho, o kterého jsem teďka přišla. Tak pán tvrdil, že má štěňata s papíry. A domů jsme si dovezly skoro roční nevychovaný hafany a místo jednoho rovnou dva a teda ještě jejich sestřičku, kterou si nakonec vzali známí, protože jim pejskej pošel věkem. A samozřejmě, že byly pejsci bez papírů. Takže z velkých řečí nikde nic nakonec. A to jsme teda ještě měly podezření, že pjesci byly týraní, protože se báli když člověk vzal něco do ruky a utíkaly před ním A je mi milejší rozhodně se ujmout takového to pejska, ikdyž ročního pejska asi bych si rozmyslela jeslti vezmu z nova, byla to docela fuška než se něco naučili a zvykli si.
A když píšu, že bych raději pejska bez pp tak já fakt ty papíry nepotřebuju a nepotřebuju výstavního psa. Já se s pejskem nechcu nikde chlubit, ukazovat apod. Ikdyž jak se tu píše, že takovej pejsek mi zaručí kvalitu a kdesi cosi, ale nemusí to být pravidlem. Chci kamaráda, hlídače a chytače myší. Tohle všechno jsem objevila u špiců navíc se mi tihle pejsci líbí. A rozhodně o nich nechcu, aby byly výstavní ono to na tom dvoře, kdy se párkrát prožene zahradou a vyválí kde v čem nepujde poznat. Spokojím se i se štěnětem, který nemá papíry nebo nebude mít výstavní předpoklady, ale když se na tohle zeptáte chovatele. Tak vás vyhodí, nechci pejska zadarmo, ale nechci ani pejska výstavního!
badyna
napsal(a):
To je náš Sam, labrador bez PP. Je poměrně dominantní, nerad vodu, neaportuje... teď v šesti začal kulhat... Je to naše zlatíčko, miláček
, plnoprávný člen rodiny, ale štěňátka mít prostě nebude!
A můžu zodpovědně prohlásit - je to můj poslední pes bez PP (kromě případných útulkářů)! Poučila jsem se a už nehodlám chov bez PP svými penězi podporovat, ani se na něm účastnit. Poptávka dělá nabídku a každý, kdo si koupí štěně bez PP nepřímo podporuje ty šílené nelidské množitele. A přispívá k degradaci plemene - kolik lidí dneska nesnáší labradory, původně milé a bezproblémové plemeno. Nejde jen o vzhled a zdraví, ale i o povahu!
Teď máme ještě beauceronku, s PP a DKK 0/0...
marcha
napsal(a):
To je náš Sam, labrador bez PP. Je poměrně dominantní, nerad vodu, neaportuje... teď v šesti začal kulhat... Je to naše zlatíčko, miláček
A můžu zodpovědně prohlásit - je to můj poslední pes bez PP (kromě případných útulkářů)! Poučila jsem se a už nehodlám chov bez PP svými penězi podporovat, ani se na něm účastnit. Poptávka dělá nabídku a každý, kdo si koupí štěně bez PP nepřímo podporuje ty šílené nelidské množitele. A přispívá k degradaci plemene - kolik lidí dneska nesnáší labradory, původně milé a bezproblémové plemeno. Nejde jen o vzhled a zdraví, ale i o povahu!
Tady Maggie a Matylda
marcha
napsal(a):
Marcho, opět musím souhlasit. Jsme na tom podobně, u kavalíra ve čtyřech letech zjistili dysplazii a poškození páteře. Nesmí na procházky, žádný stres, nachlazení, nechodit po schodech, a přesto může kdykoliv lehnout a už se nepostavit. Pořídili jsme mu aspoň dalšího psa, chtěli jsme s PP, ale nakonec jsme se rozhodli pro křížence. Ne kvuli penězům, ale láska na první pohled. Jezdíme se dívat na výstavy , co bychom si jednou pořídili. Jen mě mezi spoustou chovatelů zaráží pomlouvačnost a neférové chování lidí, kteří nemůžou překousnout, že jejich pes nebyl ten nejlepší. Tak už teď víme, že až budem řešit pořízení psa, půjdem do útulku a vezmem si toho nejsmutnějšího, nejstaršího, nemocného, prostě takového, co nemá moc šanci na umístění.
ambra
napsal(a):
janiska o tomto mluvím když jsme před 8mi roky jeli kupovat pejsky teda půdovně jenom jednoho, o kterého jsem teďka přišla. Tak pán tvrdil, že má štěňata s papíry. A domů jsme si dovezly skoro roční nevychovaný hafany a místo jednoho rovnou dva a teda ještě jejich sestřičku, kterou si nakonec vzali známí, protože jim pejskej pošel věkem. A samozřejmě, že byly pejsci bez papírů. Takže z velkých řečí nikde nic nakonec. A to jsme teda ještě měly podezření, že pjesci byly týraní, protože se báli když člověk vzal něco do ruky a utíkaly před ním A je mi milejší rozhodně se ujmout takového to pejska, ikdyž ročního pejska asi bych si rozmyslela jeslti vezmu z nova, byla to docela fuška než se něco naučili a zvykli si.
A když píšu, že bych raději pejska bez pp tak já fakt ty papíry nepotřebuju a nepotřebuju výstavního psa. Já se s pejskem nechcu nikde chlubit, ukazovat apod. Ikdyž jak se tu píše, že takovej pejsek mi zaručí kvalitu a kdesi cosi, ale nemusí to být pravidlem. Chci kamaráda, hlídače a chytače myší. Tohle všechno jsem objevila u špiců navíc se mi tihle pejsci líbí. A rozhodně o nich nechcu, aby byly výstavní ono to na tom dvoře, kdy se párkrát prožene zahradou a vyválí kde v čem nepujde poznat. Spokojím se i se štěnětem, který nemá papíry nebo nebude mít výstavní předpoklady, ale když se na tohle zeptáte chovatele. Tak vás vyhodí, nechci pejska zadarmo, ale nechci ani pejska výstavního!
ambra
Nějak nerozumím o čem tu píšeš.
Před lety sis koupila roční psy,nechala ses podvést a věřila,že jsou dokonce s papíry(zřejmě záměna za očkováky
).
Jak píšeš byly s nimi problémy-ono i věnovat se(výchova,socializace,péče) štěňatům je základ,v množírně to zřejmě neřešili.
Nevím kolik jsi přispěla množitelům týrajícím své psy,ale je to tvá věc kolik chceš dát za vořechy. Bereš to jako záchranu,ale dle mě jsi podpořila množírnu a přidala jim vodu na mlýn,aby zvesela množili dál.
V takové chvíli musí city stranou a pokud se ti psi zdáli týraní měla jsi poslat úřady na kontrolu. Přeci mě množitelé nezlomí když mi ukáží vyděšeného,utrápeného psa,který je podvyživený a já nevím co ještě! Takového psa si rozumný člověk nekoupí! Pokud tam takových psů měli víc tak jsi mohla zajistit záchranou akci přes další instituce.
Dnes si přeješ konkrétní plemeno pro jeho povahu,vlohy a vzhled a opět spěješ do "záhuby" koupí psa bez PP. Prosím tě pořiď si psa z útulku(tam se jedná o záchranu) nebo vezmi nechtěného chudáka křížence a nepodporuj podvodníky!
Už tu lidi x krát psali,že pes s PP není pro výstavy,není to snobské. Když si přeji konkrétní plemeno nebudu riskovat,nenechám se obalamutit a vyberu si štěně s PP z pečlivě prověřené Chs a mimo jiné získám i chovatelský servis.
Cena Špice s PP je od 4000,- to se mi nezdá příliš a věřím,že se dá sehnat štěně na mazlika o dost méně(s PP,nepíšu tu o voříšcích).
Na výstavy nikdo nikoho chodit nenutí.
Péče o srst na dvorku-ty nebudeš chodit se psem jinam? co bahno na poli,větvičky v lese atd. musí se vyčesávat.Asi jsi toho zatím zjistila velmi málo o tomto plemeni,pátrej dál.
Obhajuješ tu neobhajitelné.
martiiisek
napsal(a):
Je zvláštní,že zrovna čivava na čivavu skočila přes plůtek,že?
Nejsi množitelkou? A co potom tedy jsi?
Teď nabízíš karikatury labíků a před tím čivav...tak to mi tedy napiš co jsi.
Ta plamena teď frčí,tak co by ses nepřiživila na píly a práci pravých chovatelů!
Neuhlídat fenu-tak si pořiď psy pokud neuhlídáš feny hned několikrát za sebou!
melody
napsal(a):
Je zvláštní,že zrovna čivava na čivavu skočila přes plůtek,že?
Nejsi množitelkou? A co potom tedy jsi?
Teď nabízíš karikatury labíků a před tím čivav...tak to mi tedy napiš co jsi.
Ta plamena teď frčí,tak co by ses nepřiživila na píly a práci pravých chovatelů!
Neuhlídat fenu-tak si pořiď psy pokud neuhlídáš feny hned několikrát za sebou!
pro martiiisek () | Vloženo: 26.07.2008 22:38:05-komentář k fotce a osvětlení jejich "chovů"
badyna
napsal(a):
Marcho, opět musím souhlasit. Jsme na tom podobně, u kavalíra ve čtyřech letech zjistili dysplazii a poškození páteře. Nesmí na procházky, žádný stres, nachlazení, nechodit po schodech, a přesto může kdykoliv lehnout a už se nepostavit. Pořídili jsme mu aspoň dalšího psa, chtěli jsme s PP, ale nakonec jsme se rozhodli pro křížence. Ne kvuli penězům, ale láska na první pohled. Jezdíme se dívat na výstavy , co bychom si jednou pořídili. Jen mě mezi spoustou chovatelů zaráží pomlouvačnost a neférové chování lidí, kteří nemůžou překousnout, že jejich pes nebyl ten nejlepší. Tak už teď víme, že až budem řešit pořízení psa, půjdem do útulku a vezmem si toho nejsmutnějšího, nejstaršího, nemocného, prostě takového, co nemá moc šanci na umístění.
Tak jo, taky se přidám. Mám kříženku: úžasnou, nádhernou, pro mě prostě nejlepší. Kdybych chtěla psa čistokrevného, pořídím si psa s PP a to v podstatě z již zmiňovaných důvodů viz. Marcha a Badyna, tj. povahové vlastnosti typické pro dané plemeno a zdravotní stav. Ale čím dál víc to vypadá, že mám zkrátka slabost pro křížence, takže příp. další pejsek bude z největší pravděpodobností z útulku.
badyna
napsal(a):
Ahojda,
já jsem majitelkou dvou basset houndek bez PP (štěně a 11letá fenka), když jsme vybírali naši starší dámu tak jsme ani neprožívali zda má PP nebo ne, prostě zvítězilo srdce a dneska můžu jako hrdá majitelka úžasné fenky říci že srdce nesklamalo :)Ted máme 5 měsíční štěně viz foto a i u té jsme se řídili srdíčkem a plně doufám že z Agátky bude také zdravá bassetí holka pač povahově je to basset každým coulem. Nemyslím si že PP jsou vždy zárukou kvality a pevného zdraví. Nejsem zastáncem jen psíku s nebo bez PP ale všech úžasných a milých psíků s velkým srdcem. Domnívám se, že spousta majitelů by sama měla mít na stěně průkaz svého původu, pač někteří majitelé vyžadující papíráky by měli mít papíry na hlavu, taky je nikdo neomezuje v dalším šíření jejich potomků.
xmodroocka
napsal(a):
Ahojda,
já jsem majitelkou dvou basset houndek bez PP (štěně a 11letá fenka), když jsme vybírali naši starší dámu tak jsme ani neprožívali zda má PP nebo ne, prostě zvítězilo srdce a dneska můžu jako hrdá majitelka úžasné fenky říci že srdce nesklamalo :)Ted máme 5 měsíční štěně viz foto a i u té jsme se řídili srdíčkem a plně doufám že z Agátky bude také zdravá bassetí holka pač povahově je to basset každým coulem. Nemyslím si že PP jsou vždy zárukou kvality a pevného zdraví. Nejsem zastáncem jen psíku s nebo bez PP ale všech úžasných a milých psíků s velkým srdcem. Domnívám se, že spousta majitelů by sama měla mít na stěně průkaz svého původu, pač někteří majitelé vyžadující papíráky by měli mít papíry na hlavu, taky je nikdo neomezuje v dalším šíření jejich potomků.
a druhé foto naší malé potvůrky :)
xmodroocka
napsal(a):
Ahojda,
badyna
napsal(a):
Rotýsek 3,5 letá fenka RTW starám se oni spolu s mojí přítelkyní
badyna
napsal(a):
Chtěla bych jen říct, že jste se neprohřešili, že máte pejsky bez PP. Milujete je stejně jako by byli s PP. Chyba je, že je někdo množí. Bylo tady napsáno mnoho o genetice a \"kvalitě\" pejsků s PP - já s tím souhlasím, ale pro mě hlavní je, že pejsci bez PP nejsou nikde registrovaní. Na výboře jich moc přihlášených není a nebo nenosí známku. Těchto pejsků je pak velice snadné s zbavit, vyhodit atd. Naši s PP mají čipy nebo tetování a takový darebák co se ho zbaví vyhozením je lehce dohledatelný - a tím také možnost jeho potrestání. Dávala bych vysoké pokuty za to, že se někdo takhle zbavuje odpovědnosti za zvíře! .... jsi odpovědný za to co jsi k sobě připoutal...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proč množíte křížence, byť jsou štěňata pěkná?? Nebo jste je takzvaně neuhlídali? Předpokládám, že matky jsou fena vlčího špice a fena kavkazáka, a otec samojed.
laomy71
napsal(a):
Chtěla bych jen říct, že jste se neprohřešili, že máte pejsky bez PP. Milujete je stejně jako by byli s PP. Chyba je, že je někdo množí. Bylo tady napsáno mnoho o genetice a \"kvalitě\" pejsků s PP - já s tím souhlasím, ale pro mě hlavní je, že pejsci bez PP nejsou nikde registrovaní. Na výboře jich moc přihlášených není a nebo nenosí známku. Těchto pejsků je pak velice snadné s zbavit, vyhodit atd. Naši s PP mají čipy nebo tetování a takový darebák co se ho zbaví vyhozením je lehce dohledatelný - a tím také možnost jeho potrestání. Dávala bych vysoké pokuty za to, že se někdo takhle zbavuje odpovědnosti za zvíře! .... jsi odpovědný za to co jsi k sobě připoutal...
Laomy71, malinko nesouhlasím, ne všichni jsou neregistrovaní. Své 2psy mám čipované. A zdá se mi, že se stává trendem (aspoň já dost takových potkávám) čipovat i voříška nejvoříškovatějšího. Což je samozřejmě dobře. Ale je fakt, že je i hodně vychcánků, co psa nepřihlásí, aby ušetřili, tady je pak kámen úrazu.
laomy71
napsal(a):
Dobrý den Laomy71, Váš příspěvěl mě téměř dojal..... Opravdu mě kolikrát mrzí jak zde někteří chovatelé jdou do pejskařů kterří nemají papíráky.... jsem majitelkou dvou bassetích fenek, jedné důchodkyně a štěnda viz. foto výše.... Dovoluji si říci že moje holky mají vše, jen ne PP :) Naše starší Betka nikdy štěnatka neměla a Agátka také nejspíš mít nebude. Také odsuzuji množitele a psíka od množitelů bych nikdy nekoupila, měla jsem v kapse asi 7 inzerátů na malého basseta bez PP a a jen 2 byly regulérní k mým požadavkům. Fenku jsme si přivezli v 10 týdnech, odčervenou, očkovanou a očipovanou.. za původními majiteli jsme byli 3 x na návštěvě z Prahy v Náchodě... A tak by to mělo být... Zdravím Vaše hafany
xmodroocka
napsal(a):
Dobrý den Laomy71, Váš příspěvěl mě téměř dojal..... Opravdu mě kolikrát mrzí jak zde někteří chovatelé jdou do pejskařů kterří nemají papíráky.... jsem majitelkou dvou bassetích fenek, jedné důchodkyně a štěnda viz. foto výše.... Dovoluji si říci že moje holky mají vše, jen ne PP :) Naše starší Betka nikdy štěnatka neměla a Agátka také nejspíš mít nebude. Také odsuzuji množitele a psíka od množitelů bych nikdy nekoupila, měla jsem v kapse asi 7 inzerátů na malého basseta bez PP a a jen 2 byly regulérní k mým požadavkům. Fenku jsme si přivezli v 10 týdnech, odčervenou, očkovanou a očipovanou.. za původními majiteli jsme byli 3 x na návštěvě z Prahy v Náchodě... A tak by to mělo být... Zdravím Vaše hafany
Laomy71, až zase tak zcela s vámi nesouhlasím. U nás ve městě je spousta lidí, co má psy s PP a také je nemají přihlášené.
Takhle se to endá posuzovat. Je to pouze v lidech... A když pak vidíte, jak si někdo koupí psa za 20 000 a krmí ho šrotem typu ARO, znají jen svou zahradu ... Na druhou stranu ldié si koupí psa bez PP a krmí ho kvalitně, má se u nich dobře, chodí s ním na vychajdy... To samý platí u voříšků.
Tvrdím, že nezáleží na tom, jeslti má pes PP nebo ne, nebo jeslti je to voříšek, záleží na tom, jaké má páníčky....
Já sama mám psa bez PP, zlatého retrívra. V dubnu mu bylo šest let. Bohužel, když se přivalí "modní vlna", všechna plemena jsou v ohrožení.
Svého psa jsem si koupila od solidních lidí, kteří se o pejska zajímají dodnes. Viděla jsem otce i matku. Dostali jsme fotografie páření psů, porodu i štěňátek od prvních dnů...
Až se se svým čtyřnohým kamarádem ubdu muset jednou rozloučit, pořídím si zase GR bez PP, ale od lidí, kterým na plemeni záleží a ne od množitelů.
badyna
napsal(a):
Laomy71, malinko nesouhlasím, ne všichni jsou neregistrovaní. Své 2psy mám čipované. A zdá se mi, že se stává trendem (aspoň já dost takových potkávám) čipovat i voříška nejvoříškovatějšího. Což je samozřejmě dobře. Ale je fakt, že je i hodně vychcánků, co psa nepřihlásí, aby ušetřili, tady je pak kámen úrazu.
Ani nevíte jakou jste mi udělala radost, že i bez PP se čipují. I když ho nahlásí na výboře tak když mu sundají známku jsme tam kde jsme byli, ale ten čip to řeší. Víte v každém plemeni se najdou nestandartní mimina a ty na výstavy nechodí a nechová se na nich a jsou za zcela jiné ceny. Každý chovatel je rád když si takové mimino,( které miluje stejně jako budoucí šampiony) vezme někdo kdo ho bude milovat. Proto bych byla ráda, kdyby se nevhovalo na fenkách bez PP nebo nestandartech i když jsou někdy krásnější než standart jako třeba bílý boxer, modrý dobrman nebo doka šedý tygr.
xmodroocka
napsal(a):
Vám moc děkuji, protože bych byla opravdu moc ráda, kdybychom jako chovatelé nádherných zvířat jako je pes ať už s PP nebo bez PP našli společnou řeč a konečně společně "bojovali" proti těm nezodpověným co si myslí, že pes je věc (jak to říká zákon).
laomy71
napsal(a):
Vám moc děkuji, protože bych byla opravdu moc ráda, kdybychom jako chovatelé nádherných zvířat jako je pes ať už s PP nebo bez PP našli společnou řeč a konečně společně "bojovali" proti těm nezodpověným co si myslí, že pes je věc (jak to říká zákon).
No jo, jenže pak se tu objeví zase takoví rejpalové, co tu všechny proti sobě poštvou....
rachel
napsal(a):
Laomy71, až zase tak zcela s vámi nesouhlasím. U nás ve městě je spousta lidí, co má psy s PP a také je nemají přihlášené.
Takhle se to endá posuzovat. Je to pouze v lidech... A když pak vidíte, jak si někdo koupí psa za 20 000 a krmí ho šrotem typu ARO, znají jen svou zahradu ... Na druhou stranu ldié si koupí psa bez PP a krmí ho kvalitně, má se u nich dobře, chodí s ním na vychajdy... To samý platí u voříšků.
Tvrdím, že nezáleží na tom, jeslti má pes PP nebo ne, nebo jeslti je to voříšek, záleží na tom, jaké má páníčky....
Já sama mám psa bez PP, zlatého retrívra. V dubnu mu bylo šest let. Bohužel, když se přivalí "modní vlna", všechna plemena jsou v ohrožení.
Svého psa jsem si koupila od solidních lidí, kteří se o pejska zajímají dodnes. Viděla jsem otce i matku. Dostali jsme fotografie páření psů, porodu i štěňátek od prvních dnů...
Až se se svým čtyřnohým kamarádem ubdu muset jednou rozloučit, pořídím si zase GR bez PP, ale od lidí, kterým na plemeni záleží a ne od množitelů.
Osobne opravdu nechapu, jak muze komukoli zalezet na plemeni a chovat - mnozit bez PP. .. ale vec nazoru.
Nas prvni beardetak je taky bez PP, vzali jsme si ho v 1 roce od lidi, kterym se "nehodil" do chovu. Domu sel spis ze soucitu, protoze nebyl vubec chlupata koule, byl koule doslova plna hnoje. Bohuzel i kdyz se nam ho podarilo vykoupat, vycesat, ostrihat co uz neslo ucesat, zanedlouho jsme zjistili, co vse ma za zdravotni problemy. Exterierove s primhourenyma očima pripomina beardedku, povahove je to ten nejsenzacnejsi pes na svete, zdravotne je to opravdu chudak. Milujeme ho nade vse a i kdyz k nemu casem pribyly papirove holky (jeho senzacni povaha nas nenechala u jedne beardedky), nedelame mezi nimi rozdily.
Jedine s cim se potykame je, ze si u nas v okoli hodne lidi tuka na celo, proc proboha jezdime na kryti stovky kilometru (a jeste za to platime), kdyz mame doma psa...uz jsme vzdali jakekoli vysvetlovani.
Jedni znami s nami nemluvi, protoze jsme s nim odmitli nakryt jejich fenu bez PP. Ani by jim nevadilo, ze otec stenat by byl kardiak, s chronickymi exemy, hypofunkci slinivky, nema vyvinutou jednu kycelni jamku a spustu dalsich problemu. Matka by byla pouze nestandardne zbarvena, ale bez jakychkoli zdravotnich vysetreni. Jinak verim tomu, ze by byla stenata vypiplana a opecovana s plnou laskou a peci, po povahove skvelych rodicich, nasli by jim skvele nove majitele, kteri by je meli za ty nejlepsi chovatele na svete v duchu hesla vse pro plemeno. Maji chudaci smulu, protoze nas pesan je asi jediny beardetak v okrese a dal by nejeli.
Tohle je nase kompletni smecka, nejstarsi bez PP uprostred. Je to soucasna uvodni fotka na strankach nasi chovky, takze ho opravdu nediskriminujeme:)
rachel
napsal(a):
No jo, jenže pak se tu objeví zase takoví rejpalové, co tu všechny proti sobě poštvou....
musím tentokrát souhlasit s laomi, dobrý nápad, ale pochybuju o tom, začíná to tu být pro bez pp psi dost kruté
, místo aby se tu všeci bavili co se psi prožili, čím krmit.... atd. tak se tu jen hádaj o pp
emiel
napsal(a):
Osobne opravdu nechapu, jak muze komukoli zalezet na plemeni a chovat - mnozit bez PP. .. ale vec nazoru.
Nas prvni beardetak je taky bez PP, vzali jsme si ho v 1 roce od lidi, kterym se "nehodil" do chovu. Domu sel spis ze soucitu, protoze nebyl vubec chlupata koule, byl koule doslova plna hnoje. Bohuzel i kdyz se nam ho podarilo vykoupat, vycesat, ostrihat co uz neslo ucesat, zanedlouho jsme zjistili, co vse ma za zdravotni problemy. Exterierove s primhourenyma očima pripomina beardedku, povahove je to ten nejsenzacnejsi pes na svete, zdravotne je to opravdu chudak. Milujeme ho nade vse a i kdyz k nemu casem pribyly papirove holky (jeho senzacni povaha nas nenechala u jedne beardedky), nedelame mezi nimi rozdily.
Jedine s cim se potykame je, ze si u nas v okoli hodne lidi tuka na celo, proc proboha jezdime na kryti stovky kilometru (a jeste za to platime), kdyz mame doma psa...uz jsme vzdali jakekoli vysvetlovani.
Jedni znami s nami nemluvi, protoze jsme s nim odmitli nakryt jejich fenu bez PP. Ani by jim nevadilo, ze otec stenat by byl kardiak, s chronickymi exemy, hypofunkci slinivky, nema vyvinutou jednu kycelni jamku a spustu dalsich problemu. Matka by byla pouze nestandardne zbarvena, ale bez jakychkoli zdravotnich vysetreni. Jinak verim tomu, ze by byla stenata vypiplana a opecovana s plnou laskou a peci, po povahove skvelych rodicich, nasli by jim skvele nove majitele, kteri by je meli za ty nejlepsi chovatele na svete v duchu hesla vse pro plemeno. Maji chudaci smulu, protoze nas pesan je asi jediny beardetak v okrese a dal by nejeli.
Tohle je nase kompletni smecka, nejstarsi bez PP uprostred. Je to soucasna uvodni fotka na strankach nasi chovky, takze ho opravdu nediskriminujeme:)
Emiel,
bylo to myšlený tak, že jsou lidé, kteří psa připustí, ale se psem, kterého dobře znají. Není vyjímkou, že znají i jeho předky...
A ne s nějakým rádoby goldnem, kterýho neviděl ani z rychlíku...
Takhle psaním vám to těžko vysvětlím. Jak píšete, je to věc názoru, ale já si za tím stojím.
Stejně jako jsou dobří a špatní chovatelé psů s PP, tak jsou dobří a špatní chovatelé psů bez PP.
Ale to by bylo na delší debatu...
Ani chovy psů s PP nejsou bez kazu. Spousta chovatelů připouští psy s dědičnými vadami. Kamarádka má labradora s PP a má epilepsii. Chovatelka jí na to řekla, že to ví, že jeho matka to má taky....
No a pak se tady můžeme pořád hádat, či vyměňovat si názory...
rachel
napsal(a):
Emiel,
bylo to myšlený tak, že jsou lidé, kteří psa připustí, ale se psem, kterého dobře znají. Není vyjímkou, že znají i jeho předky...
A ne s nějakým rádoby goldnem, kterýho neviděl ani z rychlíku...
Takhle psaním vám to těžko vysvětlím. Jak píšete, je to věc názoru, ale já si za tím stojím.
Stejně jako jsou dobří a špatní chovatelé psů s PP, tak jsou dobří a špatní chovatelé psů bez PP.
Ale to by bylo na delší debatu...
Ani chovy psů s PP nejsou bez kazu. Spousta chovatelů připouští psy s dědičnými vadami. Kamarádka má labradora s PP a má epilepsii. Chovatelka jí na to řekla, že to ví, že jeho matka to má taky....
No a pak se tady můžeme pořád hádat, či vyměňovat si názory...
Mne na tom po hlubsim proniknuti do chovu zarazi jen to, ze vetsina plemen ma latku pro uchovneni nastavenou tak nizko, ze opravdu neprojde jen jedinec, na kterem by se nemelo chovat jak s PP tak bez PP, zkratka nijak. Nerikam vsechna plemena, ale vetsina. A pak takove ty reci, nemame na to cas...ruku na srdce, uchovnit fenuli je pohadka proti odchovu stenat.
Nekdo ma kladnou zkusenost, ja bohuzel negativni a opravdu bych si netroufla vybrat stene bez PP, at jsou jeho chovatele jakkoli sympaticti. Nerikam, ze u PP ma clovek jistotu, ale rozhodne vyssi pravdepodobnost.
Tady ma nas veteranek 12:) Ten litajici.
rachel
napsal(a):
Rachel: naprostý souhlas - taky mě to unavuje jde přece o naše miláčky a o zodpovědnos nás všech jak se k nim chováme - když Vás pokouš pes tak je jedno jestli je to PP nebo bez PP je to magor chovatel!
emiel
napsal(a):
Mne na tom po hlubsim proniknuti do chovu zarazi jen to, ze vetsina plemen ma latku pro uchovneni nastavenou tak nizko, ze opravdu neprojde jen jedinec, na kterem by se nemelo chovat jak s PP tak bez PP, zkratka nijak. Nerikam vsechna plemena, ale vetsina. A pak takove ty reci, nemame na to cas...ruku na srdce, uchovnit fenuli je pohadka proti odchovu stenat.
Nekdo ma kladnou zkusenost, ja bohuzel negativni a opravdu bych si netroufla vybrat stene bez PP, at jsou jeho chovatele jakkoli sympaticti. Nerikam, ze u PP ma clovek jistotu, ale rozhodne vyssi pravdepodobnost.
Pěkná fotka. Mě se ty "ve vzduchu" moc nevedou...
Nepsala jsem tu, že mi musí být člověk od kterého kupuji psa sympatický...
Když se jedu kouknout na štěně, dělám ze sebezačátečníka...
Potom vidíte, kolik vám toho ten člověk o psu a plemeni vůbec, řekne. Zda ukáže fotky štěňat. Spousta lidí má na kameře natočené i samotné páření.. Videozáznam ukáže víc, než tisíc fotek. Vidíte, jeslti pes neměl pohybové problémy atd...
Jestli jste ale zatvrdilec PP, tak tu nemá cenu diskutovat.
Když už neodepíšu, neberte to jako že nemám slov na váš příspěvek, musím se taky trošku věnovat práci.
emiel
napsal(a):
ano máš pravdu, ale někdy prostě mohou být rodiče kvalitní, jen prostě opravdu neuchovnění z důvodu lenosti majitele, nebo neuchovněný jen jeden rodič a už jsou štěnda bez pp, a myslím si, že tyto štěňata taky stojí za to a nemusejí být hned zatracováni jeden bobtail bez pp.
laomy71
napsal(a):
Rachel: naprostý souhlas - taky mě to unavuje jde přece o naše miláčky a o zodpovědnos nás všech jak se k nim chováme - když Vás pokouš pes tak je jedno jestli je to PP nebo bez PP je to magor chovatel!
Děkuji.
Někteří trdlové mě tu fakt kolikrát tak rozčílí, že se musím jít uklidnit ven se svým huňáčem
Foto: Vzpomínka na krutou zimu
michalasin
napsal(a):
musím tentokrát souhlasit s laomi, dobrý nápad, ale pochybuju o tom, začíná to tu být pro bez pp psi dost kruté
, místo aby se tu všeci bavili co se psi prožili, čím krmit.... atd. tak se tu jen hádaj o pp
Tak musím taky přispět, docela mě zaráží údiv nad tím, že se i psi bez PP a voříšci čipují. Myslím, že u většiny je to samozřejmost. Mám také fenku bez PP, plemene cane corso, klidně ji budu říkat voříšek. Je registrovaná, má čip, je pojištěná na škodu do 2 milionů, má "zdravotní pojištění" na 30 000kč.Kdyby to šlo víc, pojistím ji klidně na 5 milionů, pro mě je k nezaplacení, udělám pro ni všechno a ona naopak pro mě. Děláme zkoušky z poslušnosti a dogfrisbee. A to vše proto, že jí to baví. V listopadu ji budou dva roky, nikdy neměla žádné zdravotní potíže.......papíroví CC se uchovňují s DKK až 3/3, tak mi někdo vysvětlete jaký pak rozdíl mezi papírákem a bezpapírákem, znám spíše papíráky- mají problémy s očima, se všemi klouby co jde..................většině (neříkám že všem) jde hlavně o exteriér, ale k čemu to? Chovatelé ovčáků s PP neuvěřitelně zmršili celého psa jako takového, jen pro to, že jim se to líbilo, ale kdo by v dnešní době ovčáka využívá jako ovčáckého psa? Skoro nikdo, protože je nepoužitelný!!!A tak bych mohla pokračovat dál....výmaráci, každý druhý alergie...zajímá to někoho ..ne...má krásný exteriér a je to šampion, to že je celý život na hypoalergením krmivu a nesmí ani přičichnout k rohlíku nikoho nezajímá. Stejně tak množitelé psů nejsou jen mezi bezpapíráky, myslím, že všichni si tu pamatují na kauzu v Jarošově, kde chovali na bez PP psů i papírákách a dokonce byli jako CHS
. Je to hnus co se děje, ale děje se to všude, jak v chovech psů bez PP i s PP. A myslím, že každý to tu ví, je zbytečné napadat se navzájem. Každý se rád pochlubí svým mazlíčkem a je to dobře, alespoň víme, že tito psi se mají dobře a někdo se jimi chlubí ať to jsou voříšci či šampioni
michalasin
napsal(a):
ano máš pravdu, ale někdy prostě mohou být rodiče kvalitní, jen prostě opravdu neuchovnění z důvodu lenosti majitele, nebo neuchovněný jen jeden rodič a už jsou štěnda bez pp, a myslím si, že tyto štěňata taky stojí za to a nemusejí být hned zatracováni jeden bobtail bez pp.
Je krásnej
emiel
napsal(a):
Naprosto souhlasím s Emiel
...když někomu tak "záleží na plemeni", tak proč chová na neuchovněných zvířatech? Já mám čubinu s PP, nechtěla jsem jí na výstavy ani na chov, ale na hlavně na sport a jako skvělého parťáka. Nechala jsem jí zrentgenovat kyčle a absolvovali jsme 3 psí akce (svod, výstava, bonitace) a výsledkem je chovná fena... Na výstavy s ní chodit nebudu, protože mě to moc nebaví, ale fenu s PP jsem chtěla hlavně z důvodu toho že jsem měla vybrané plemeno. Nechovná zvířata se nevyřazují z chovu pro srandu králíkům... a pokud "chovatel" nemá těch pár chvilek na to aby s fenou šel na bonitaci a udělal zdravotní vyšetření, požadovaná u toho kterého plemene, tak mi opravdu nenamluvíte že mu "jde o plemeno".
sapinka
napsal(a):
Tak musím taky přispět, docela mě zaráží údiv nad tím, že se i psi bez PP a voříšci čipují. Myslím, že u většiny je to samozřejmost. Mám také fenku bez PP, plemene cane corso, klidně ji budu říkat voříšek. Je registrovaná, má čip, je pojištěná na škodu do 2 milionů, má "zdravotní pojištění" na 30 000kč.Kdyby to šlo víc, pojistím ji klidně na 5 milionů, pro mě je k nezaplacení, udělám pro ni všechno a ona naopak pro mě. Děláme zkoušky z poslušnosti a dogfrisbee. A to vše proto, že jí to baví. V listopadu ji budou dva roky, nikdy neměla žádné zdravotní potíže.......papíroví CC se uchovňují s DKK až 3/3, tak mi někdo vysvětlete jaký pak rozdíl mezi papírákem a bezpapírákem, znám spíše papíráky- mají problémy s očima, se všemi klouby co jde..................většině (neříkám že všem) jde hlavně o exteriér, ale k čemu to? Chovatelé ovčáků s PP neuvěřitelně zmršili celého psa jako takového, jen pro to, že jim se to líbilo, ale kdo by v dnešní době ovčáka využívá jako ovčáckého psa? Skoro nikdo, protože je nepoužitelný!!!A tak bych mohla pokračovat dál....výmaráci, každý druhý alergie...zajímá to někoho ..ne...má krásný exteriér a je to šampion, to že je celý život na hypoalergením krmivu a nesmí ani přičichnout k rohlíku nikoho nezajímá. Stejně tak množitelé psů nejsou jen mezi bezpapíráky, myslím, že všichni si tu pamatují na kauzu v Jarošově, kde chovali na bez PP psů i papírákách a dokonce byli jako CHS
. Je to hnus co se děje, ale děje se to všude, jak v chovech psů bez PP i s PP. A myslím, že každý to tu ví, je zbytečné napadat se navzájem. Každý se rád pochlubí svým mazlíčkem a je to dobře, alespoň víme, že tito psi se mají dobře a někdo se jimi chlubí ať to jsou voříšci či šampioni
Máte pravdu a plně s vámi souhlasím.
Kamarádka má fenu GR s PP a když jsme byli na jednom setkání, které navštívila i jedna porotkyně, co jezdí posuzovat na výstavy, tak řekla, že je "zmršená". Za to můj pes se jí moc líbil. Řekla, že je perfektně osvalenej, zbarvení také v poho a pohyb na svůj věk bez problémů.
Víte co nejvíc ale ocenila?? Povahu. Prý má typickou retrívří... Není ostrý a vyzařuje z něj radost.
Kdežto kamarádky fenu označila (jak jsem již psala za zmršenou),, agresivní a navíc prý neaportuje s chutí...
Tak se do mě pusťte, vy zatvrdilci... Já to snesu!
Jinak dodávám, ta posuzovatelka tam byla jen tak z vl. iniciativy se podívat, jinak je z Rakovníka.
sapinka
napsal(a):
Míšo, rozhodně s tebou souhlasím. Dnešní ovčáci to je fakt jedna velká hrůza! Taky se mi dřív líbili, ale teď bych si NO určitě nepořídila.
rachel
napsal(a):
Ona to spíš Laomy asi myslela takhle: většina lidí psy bez PP nečipuje, maximálně je nahlásí na obecní úřad (jistě, je pár světlých vyjímek, ale ti, kteří psa čipují, ho většinou mají jako kamaráda a těžko budou uvažovat nad tím, že se ho jednou zbaví). A nečipovaného psa je lehké se zbavit, třeba přivázáním v lese. Jak psala Laomy, obojek se známkou mu sundáte a on už pak není nijak identifikovatelný. Kdežto pes s PP, i když není přihlášený na obci, je čipovaný nebo tetovaný a tak je snáze dohledatelný jeho majitel, který se také ve většině případů najde. Ono jak zavedla některá města povinné čipovaní, tak je to podle mě dost užitečná věc. Myslím, že tu nikdo nebrojí proti bez PP psům jako takovým, ale proti špatným chovatelům (ať už odchovávají s PP či bez). Třeba jako jsou tihle: http://www.jorksiriacivavy.cz/. Když kliknete na obrázek jorka nebo čivavy, tak se pomějete jak z množství psů, tak jejich ,,příslušnosti" k plemeni. Věřte, že s těmi krásnými obrázky nemají nic společného. A kam si myslíte, že putují štěňata od 20 fen? Určitě ne k milujícím páničkům. Vadí mi i ti, kteří mají jednu fenu a připustí ji támhle psem od vedle, bez toho, aniž by se zajímali třeba o jejich zdraví, a to, že je i třeba odchovává s láskou na tom pro mě nic němění, kdyby zdraví zajišťovala láska, tak dnes je jen málo psů nemocných. Plemeno je nejen o vzhledu, příbuznosti daných jedinců, ale hlavně o povaze a zdraví (na to dneska máme plno testů) a to my může dát jen málokterý chovatel, který odchovává s PP, natož ten, kdo odchovává bez PP.
rachel
napsal(a):
Pěkná fotka. Mě se ty "ve vzduchu" moc nevedou...
Nepsala jsem tu, že mi musí být člověk od kterého kupuji psa sympatický...
Když se jedu kouknout na štěně, dělám ze sebezačátečníka...
Potom vidíte, kolik vám toho ten člověk o psu a plemeni vůbec, řekne. Zda ukáže fotky štěňat. Spousta lidí má na kameře natočené i samotné páření.. Videozáznam ukáže víc, než tisíc fotek. Vidíte, jeslti pes neměl pohybové problémy atd...
Jestli jste ale zatvrdilec PP, tak tu nemá cenu diskutovat.
Když už neodepíšu, neberte to jako že nemám slov na váš příspěvek, musím se taky trošku věnovat práci.
Litaci fotka je tady hodne nekvalitni, takhle je na netu:
http://www.emiel.ic.cz/vlcnov/img00004.htm
Nejsem zarputila proti psum bez PP, jen proti jejich dalsimu mnozeni, teda proti lidem, kteri je neuvazene rozsiruji. Ti psi jsou kolikrat senzacni, za nic nemuzou, ale bohuzel z chovatelskeho hlediska jsou slepou vetvi a diky neuvazenym rozhodnutim cloveka, ktery se je rozhodl privest na svet, dost casto trpi ruznymi nemocmi. Ale to sem opravdu nepatri, protoze ani chov s PP neni idealni, jsou chovatele, kteri to delaji vylozene pro plemeno, dalsi pro penize a jini sveho psiho kamarada uchovni a poridi mu potomky jen tak pro radost bez vetsiho chovatelskeho cile. Ale i tak je tam pravdepodobnost, ze stene s PP bude dal pokracovat v rozvoji sveho jedinecneho plemene:)
V poslednich 2 letech jsme do sirsi rodiny porizovali 2 pejsky, jednoho krizence, stene z utulku a druheho na inzerat, jako maltezaka bez PP(dospely, darovan za symbolickou cenu kvuli stehovani do ciziny). Je to uzasny kluk, dela v nove rodine spoustu radosti, jen z maltezaka ma asi jen barvu:)) Vazi 9,5 kg:) To bylo jasne uz pri vyberu, ale plemeno neplemeno, je to skvely kluk.
Tohle je ten utulkac
badyna
napsal(a):
Neustále se tu tvrdí, že majitelé psů s PP říkájí, že bezpapíráci jsou horší a méněcenní, ale to nikdo netvrdí. Pes bez PP je rovnocenný psu s PP. Já mám jak křížence, tak psa bez PP, tak i psa s PP, a rozdíli mezi nimi nejsou, pořád to jsou psi. Ale nikdy bych křížence a bezpapíráky nemnožila. Na co? Útulky jsou přeplněné. Taky jsem z vesnice a vím, jak končí plno psů, na řetězu a v kotci. Chov psů s PP je registrovaný a dá se i postihnout a dohledat. Můžu zjistit jací byli předci mého psa, sourozenci atd. Pokud se mi chovatel nelíbí, nebo produkuje nemocná zvířata, mohu na to upozornit.
Teď k těm NO. Je pracovní a exteriérová linie. Exterierové vidíme na výstavách, jsou to ti s "kapřím hřbetem". Pracovní mají hřbet rovnější. A jsou to psi povahou typickou pro NO, pracovití s výdrží, razantní obranáři, ne žadné chudinky jak to tady z několika příspěvků vyplívá. Znám i několik exteriéráku, kteří sice na fotkách vypadají jako kdyby je vzal někdo přes záda ( majitel je dokáže naaranžovat), ale normálně je jsou to typičtí ovčáci.
hortova
napsal(a):
Neustále se tu tvrdí, že majitelé psů s PP říkájí, že bezpapíráci jsou horší a méněcenní, ale to nikdo netvrdí. Pes bez PP je rovnocenný psu s PP. Já mám jak křížence, tak psa bez PP, tak i psa s PP, a rozdíli mezi nimi nejsou, pořád to jsou psi. Ale nikdy bych křížence a bezpapíráky nemnožila. Na co? Útulky jsou přeplněné. Taky jsem z vesnice a vím, jak končí plno psů, na řetězu a v kotci. Chov psů s PP je registrovaný a dá se i postihnout a dohledat. Můžu zjistit jací byli předci mého psa, sourozenci atd. Pokud se mi chovatel nelíbí, nebo produkuje nemocná zvířata, mohu na to upozornit.
Teď k těm NO. Je pracovní a exteriérová linie. Exterierové vidíme na výstavách, jsou to ti s "kapřím hřbetem". Pracovní mají hřbet rovnější. A jsou to psi povahou typickou pro NO, pracovití s výdrží, razantní obranáři, ne žadné chudinky jak to tady z několika příspěvků vyplívá. Znám i několik exteriéráku, kteří sice na fotkách vypadají jako kdyby je vzal někdo přes záda ( majitel je dokáže naaranžovat), ale normálně je jsou to typičtí ovčáci.
já jsem též zastánce chovu s PP, i když vlastním ,,exemplář,, papírový i bezpapírový.
miluju oba, srdeční záležitostí je však i nadále pejsek bez PP. nemůžu si pomoci.
avšak porovnávat ho se psem papírovým nemůžu, neměla bych argumenty nato, ho obhajovat, že je stejně krásný jako standart. standart je standart a ten bohužel málokterý pes bez PP dokáže obhájit. tak to prostě je!
proto jsem zastáncem množit pouze papírové a chovné jedince.
lucie x

XXX.XXX.40.28
rachel
napsal(a):
Máte pravdu a plně s vámi souhlasím.
Kamarádka má fenu GR s PP a když jsme byli na jednom setkání, které navštívila i jedna porotkyně, co jezdí posuzovat na výstavy, tak řekla, že je "zmršená". Za to můj pes se jí moc líbil. Řekla, že je perfektně osvalenej, zbarvení také v poho a pohyb na svůj věk bez problémů.
Víte co nejvíc ale ocenila?? Povahu. Prý má typickou retrívří... Není ostrý a vyzařuje z něj radost.
Kdežto kamarádky fenu označila (jak jsem již psala za zmršenou),, agresivní a navíc prý neaportuje s chutí...
Tak se do mě pusťte, vy zatvrdilci... Já to snesu!
Jinak dodávám, ta posuzovatelka tam byla jen tak z vl. iniciativy se podívat, jinak je z Rakovníka.
A můžeš napsat i to jméno rozhodčí??
jozka20
napsal(a):
Rotýsek 3,5 letá fenka RTW starám se oni spolu s mojí přítelkyní
ještě doplní o Rotině info .... rotina k nám přišla v listopadu 2007 od nějaké pani co měla hafec psů na malém dvorku a byli tam jak někde na sibiři žrádlo bylo vyjmečné. byla dost bazlivá bala se všeho a všech..... ale postupem času jsi zvykla na mě moji přítelkyni a hafec lidí co potkáváme když neni v kotci... ona totiž bydlí v arealu školy čily hodně cizích lidí..... je hodná, mazlivá, občas dosti paličata a tvrdohlavá, někdy až moc líná sama jde jak kdyby měla na místě zkolabovat či natáhnout tlapky... v momentě kdy je na vodítku tak šlape jak hodinky asi cití že musí jít a neloudat se ( netahnuju:) ) občas je aj dominantní což mě aj ze začátku překvapilo a je dost učenlivá a za to jsi vybírá krutou daň
piškoty
ale musí chtět se něco naučit
badyna
napsal(a):
Jožko, jen se chci zeptat....nejste nááááááááááhodou z moravy???? Nic ve zlém.....já jo....jen mi připadá, že váš styl psaní je moravský
Jo jsem s jižní Moravy = Slovácko.... jde to asi dost poznat .... moji spolužaci stoho měli ze začátku retro.. jak mluvím ... ale umím jak ,,česky"
ale raději mluvím a píšu jak jsem zvykli:)
rude
napsal(a):
já jsem též zastánce chovu s PP, i když vlastním ,,exemplář,, papírový i bezpapírový.
miluju oba, srdeční záležitostí je však i nadále pejsek bez PP. nemůžu si pomoci.
avšak porovnávat ho se psem papírovým nemůžu, neměla bych argumenty nato, ho obhajovat, že je stejně krásný jako standart. standart je standart a ten bohužel málokterý pes bez PP dokáže obhájit. tak to prostě je!
proto jsem zastáncem množit pouze papírové a chovné jedince.
tady muj 2mesicni boxik Muf, strasnej mazel
kitty2thorpe
napsal(a):
tady muj 2mesicni boxik Muf, strasnej mazel
Muj jorksir Ben, tady 3 mesice.
strnecka
napsal(a):
Muj jorksir Ben, tady 3 mesice.
Jeste jednou.
Je bez PP.
badyna
napsal(a):
Tak první fenka jezevčíka Betka, samo bez papírů, ale s výstavním postojem a krásnou čumandou :)
lilinkab
napsal(a):
Tak první fenka jezevčíka Betka, samo bez papírů, ale s výstavním postojem a krásnou čumandou :)
Druhá fotečka. Bohužel mojeho druhého hafana nemůžu v PC najít
lilinkab
napsal(a):
Druhá fotečka. Bohužel mojeho druhého hafana nemůžu v PC najít
a tohle je od ní 5 krásných štěňátek mimochodem bez PP
badyna
napsal(a):
Ahojte, tak tu je moj golden bez PP
badyna
napsal(a):
To je nas Badysek
badyna
napsal(a):
To je nas dobrmanek Hery
Ahojda tady mám fenečku bez pp Australskýho ovčáka.3letou fenku a taky vypadá jako papírová.Je to zlatíčko
Taky jsme bez PP a na kráse nám to neubralo! .. Můj (nyní už 8mi měsíční) švýcarák Caro :))
a náš jednooký bojovník, hlídač a mazlík Šmudla. U toho by PP asi nikdo ani nehledal
Ahoj,taky se přidám.první je 10 měsíční kříženec VK xNo(mimochodem oba papírový-dokonce uchovněni)Rufus-skvělý hlídač a naše zlato
Ahoj,tak já se taky přidám se svou bezPP dalmatinkou :) Je pravda,že teď už bych si dalšího pejska bezPP nepořídila,po zkušenostech s majitelkou jejich rodičů,ale i tak ji miluji, na štěňata ji nemám ( půjde kastrovat) a jediné co na ní není dalmatinovského je velikost..je prostě taková trošku "sraženější"-málo mohutná
shivatečka
napsal(a):
Ahoj,tak já se taky přidám se svou bezPP dalmatinkou :) Je pravda,že teď už bych si dalšího pejska bezPP nepořídila,po zkušenostech s majitelkou jejich rodičů,ale i tak ji miluji, na štěňata ji nemám ( půjde kastrovat) a jediné co na ní není dalmatinovského je velikost..je prostě taková trošku "sraženější"-málo mohutná
Já bych si už taky nekoupila psa bez pp.Ale tu maji bych už nedala.Už jedině s pp abychom mohly mít štěnátka.Australandu jsem nechala vykastrovat aby nehárala a neměla s někým štěnátka
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
Moje skoro tříletá bezpapírová čubinka Jessie.
Znovu bych již množitele ale nepodpořila!
Než se trošku rozepíšu, upozorním na to, že mám psa bez PP (omyl jenže oba rodiče !vyšetření očí a dysplazie!). Chovatelé zuří na množitele, ne přímo na ty psy kteří nemají PP, protože jim kradou možné zájemce o koupi. Jenže vy všichni, co zde vychvalujete psy bez pp si neuvědomujete váhu svých slov. Ono nejde o ten rodokmen, o výstavy ale o zdraví (samozřejmě i psi s PP můžou mít genetické vady, či se mezi chovateli najdou ti špatní, ale to už je problematika chovu jako takového). Přeci jen u spousty plemen mají pro uchovnění povinná určitá genetická vyšetření a ne asi nadarmo, že?! Zatímco poctivý chovatel své zvíře miluje, stará se o něj i o štěnda, dává si s tím nějakou práci, za to člověk co množí psy bez PP je líný prase který na tom chce vydělat, jinou hodnotu pro mě takový člověk nemá, a už vůbec nesnáším kecy o tom, jak chtěli feně alespoň jednou dopřát štěňata. Lidi pochopíte, že u takových jedinců máte vážně minimální záruku zdraví??? Nikdy totiž nedohledáte původ svého psa a tím pádem ani problematiku té linie (pokud nemáte omyl, který skutečně omylem byl a psi byli normálně chovní jedinci). Jenže vy všichni chcete furt jen šetřit (rozdíl bývá kolikrát minimální) a vymlouváte se na to, že k mazlíkovi nepotřebujete rodokmen, to že je pro vás jistou zárukou si neuvědomujete. Proč tohle píšu? Patřila jsem k těm, co si tohle mysleli, na co u koní a v hobby sportu psa s PP, když nemám vystavovatelské ani chovatelské ambice.. a tak jsem podle toho jednala a jako 2. psa jsem si pořídila fenku auo, bez PP, krásná, typová, jen ten průkaz chyběl a dodnes toho lituji, nikomu bych nepřála zažít to co jsem zažila já, u fenky se kromě hluchoty na jedno ucho projevilo zhoršené vidění a OCD. Takže pes trpící bolestí, bez možnosti na kvalitní život. V roce jsem jí raději nechala uspat. Náklady na veterináře nepočítám (ano, za tu částku bych si pořídila kvalitního zahraničního psa), ale to utrpení jak fenky tak naše?! A je to u všech psů, dobrmani srdce, spousta plemen hluchota, slepota, epilepsie, dysplazie, již zmíněné OCD, alergie, snížená imunita..... Ten skvělý chovatel mi zapomněl sdělit, že fenka byla z příbuzenského spojení (již několikrát propojeného). Milujte své psy, to je v pořádku, ale pokud chcete psa a nejde vám o určité plemeno ani o chov, pořizujte psy z útulku, zajisté se pro každého najde i tam vhodný jedinec. Pokud chcete dané plemeno, tak pořizujte jedině s PP, třeba nestadarda, pokud nechcete chovat, jsou mnohdy levnější, než ti bez PP! Vyvarujte se chybám které udělalo už mnoho lidí před Vámi.