Biewer Yorkshire Terrier a Yorkshire Terrier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2008 11:48
andys

XXX.XXX.123.98

Ahojda,dávejte sem fotky těchto dvou krásných plemen
díky

8.8.2008 01:25
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

Ahoj, tak začínám. Máš taky biewry?

8.8.2008 01:26
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

a další ...

8.8.2008 01:27
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

další ...

8.8.2008 01:28
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

a poslední ...

8.8.2008 07:08
kerry

XXX.XXX.224.4

mandy napsal(a):
a poslední ...

Ahoj,Jorky máš moc pěkný,ale co je to to druhý?vypadá to jako kříženec s šitzu..Je to uznaný?

8.8.2008 08:55
kalliope

XXX.XXX.235.85

kerry napsal(a):
Ahoj,Jorky máš moc pěkný,ale co je to to druhý?vypadá to jako kříženec s šitzu..Je to uznaný?

pokud vím tak Biewer je uznaný pouze v zemi původu a to v Německu, jinak nikde jinde uznán není, u nás je to voříšek, ale v SRN k němu normálně dostaneš "průkaz původu", ale nevim jestli neplácám kraviny, je to dávno co jsem to někde četla, tak třebas mlžim, už si to přesně také nepamatuji

8.8.2008 09:09
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

kalliope napsal(a):
pokud vím tak Biewer je uznaný pouze v zemi původu a to v Německu, jinak nikde jinde uznán není, u nás je to voříšek, ale v SRN k němu normálně dostaneš "průkaz původu", ale nevim jestli neplácám kraviny, je to dávno co jsem to někde četla, tak třebas mlžim, už si to přesně také nepamatuji

http://www.biewer-york.estranky.cz/
stranka/puvod-a-standard-plemene

8.8.2008 09:09
mandy

XXX.XXX.158.58

kalliope napsal(a):

Jsou z Německa s PP, ale ne FCI není to kříženec jorka a shih-tzu, ale tříbarevný jork. A když se zamyslíš, tak přece všechna plemena vznikla křížením něčeho, ne?

8.8.2008 09:11
mandy

XXX.XXX.158.58

kovbojicek napsal(a):
http://www.biewer-york.estranky.cz/
stranka/puvod-a-standard-plemene

Přidejte se někdo s fotkama, ráda se podívám.

9.8.2008 17:21
inalu

XXX.XXX.92.236

andys napsal(a):
díky

Ahoj můj halb Biewer Jmenuje se Trejsi

9.8.2008 19:46
andelaskoloudova

XXX.XXX.55.18

mandy napsal(a):
Jsou z Německa s PP, ale ne FCI není to kříženec jorka a shih-tzu, ale tříbarevný jork. A když se zamyslíš, tak přece všechna plemena vznikla křížením něčeho, ne?

Na nemoderce se o tom už bavilo a někdo namítl, že neexistuje gen, který by z jorka udělal barevného bez přikřížení jiného plemene (vzhledem ke kvalitě srsti to vypadá na maltézáčka - srst nemá byt zvlněná!)

9.8.2008 20:27
mumie

XXX.XXX.121.162

andelaskoloudova napsal(a):
Na nemoderce se o tom už bavilo a někdo namítl, že neexistuje gen, který by z jorka udělal barevného bez přikřížení jiného plemene (vzhledem ke kvalitě srsti to vypadá na maltézáčka - srst nemá byt zvlněná!)

Maltéz, jako jednobarevné plemeno určitě ne. Musel to bý geneticky tříbarevné zvíře.

9.8.2008 21:22
andys

XXX.XXX.123.98

mandy napsal(a):
Ahoj, tak začínám. Máš taky biewry?

Ne ne nemám , ale tohle plemeno Biewer yorkshire teriéra mě zaujalo.Mám totiž jen jorkandu spp .

9.8.2008 21:24
andelaskoloudova

XXX.XXX.55.18

mumie napsal(a):
Maltéz, jako jednobarevné plemeno určitě ne. Musel to bý geneticky tříbarevné zvíře.

Samozřejmě jsem nemyslela jako jediného přikříženého, jelikož spousta z nich opravdu vypadá jako mix s shi-tzu

9.8.2008 23:23
mandy

XXX.XXX.202.102

andelaskoloudova napsal(a):
Samozřejmě jsem nemyslela jako jediného přikříženého, jelikož spousta z nich opravdu vypadá jako mix s shi-tzu

Ani jeden z našich biewrů nemá zvlněné chlupu, mají srst jako klasický jork, na fotkách to vypadá možná jako částečně vlnité, ale to jen proto, že není srst ve výstavní úpravě. Jinak skoro každý jork má vlohu pro bílé znaky(nebo chcete-li pro tříbarevné zbarvení.Myslím, že shi-tzhu by jste v něm nenašli, vzledem k velikosti a typu hlavy to dost těžko představitelné.Biewrů jsem viděla dost a u žádného jsem znaky shodné se Shi tzu nepozorovala, vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně mladé plemeno by se je asi tak snadno vyselektovat nepodařilo.Samozřejmě nelze vyloučit, že se na jeho vzniku podílelo i nějaké jiné podobné plmeno, ale takto vzniká většina plemen.V případě zájmu, ale lze kontaktovat chovatele v Německu, kteří stáli u vzniku plemene a Ti Vám rádi vše vysvětlí. Dohadovat se tady jako kříženec čeho s čím mi to přijde je v celku k ničemu...

10.8.2008 06:34
mumie

XXX.XXX.121.162

mandy napsal(a):
Ani jeden z našich biewrů nemá zvlněné chlupu, mají srst jako klasický jork, na fotkách to vypadá možná jako částečně vlnité, ale to jen proto, že není srst ve výstavní úpravě. Jinak skoro každý jork má vlohu pro bílé znaky(nebo chcete-li pro tříbarevné zbarvení.Myslím, že shi-tzhu by jste v něm nenašli, vzledem k velikosti a typu hlavy to dost těžko představitelné.Biewrů jsem viděla dost a u žádného jsem znaky shodné se Shi tzu nepozorovala, vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně mladé plemeno by se je asi tak snadno vyselektovat nepodařilo.Samozřejmě nelze vyloučit, že se na jeho vzniku podílelo i nějaké jiné podobné plmeno, ale takto vzniká většina plemen.V případě zájmu, ale lze kontaktovat chovatele v Německu, kteří stáli u vzniku plemene a Ti Vám rádi vše vysvětlí. Dohadovat se tady jako kříženec čeho s čím mi to přijde je v celku k ničemu...

Souhlas, možná stačila malá genetická mutace ( větší podíl bílých znaků,, které se u yorků dost objevují) a "nové" plemeno je na světě . Mimochodem, odkazy na německé stránky by nebyly ? Děkuji

10.8.2008 06:38
kerry

XXX.XXX.224.4

mandy napsal(a):

Ale říct svůj názor zde můžeme ne?Moc se mi tedy ten Biewr nelíbí,nepasuje mi tam ta bílá barva.Vypadá to jako jork se silnou vadou.(neurazte se )To je jako u pudlů harlekýn a black and tan,vypadají jako vořeši a lidi z toho udělali zvláštnost,ale nikdy nedosahnou kvalit klasických pudlů.Nemají kvalitní srst,postavu,kulaté oko,neelegantní hlava a další,nevim jak je to u těchto plemen.Ale jo,někdo toho využije a udělá z toho modu a vydělá na tom pár korun

10.8.2008 13:54
mandy

XXX.XXX.158.58

mumie napsal(a):
Souhlas, možná stačila malá genetická mutace ( větší podíl bílých znaků,, které se u yorků dost objevují) a "nové" plemeno je na světě . Mimochodem, odkazy na německé stránky by nebyly ? Děkuji

Zkus dhd24.com je tam spousta inzerátů na biewry, u některých jsou odkazy na www

10.8.2008 16:27
mandy

XXX.XXX.158.58

inalu napsal(a):
Ahoj můj halb Biewer Jmenuje se Trejsi

Halbíka máte z Čech nebo z Německa?

10.8.2008 19:22
mumie

XXX.XXX.121.162

kerry napsal(a):
Ale říct svůj názor zde můžeme ne?Moc se mi tedy ten Biewr nelíbí,nepasuje mi tam ta bílá barva.Vypadá to jako jork se silnou vadou.(neurazte se )To je jako u pudlů harlekýn a black and tan,vypadají jako vořeši a lidi z toho udělali zvláštnost,ale nikdy nedosahnou kvalit klasických pudlů.Nemají kvalitní srst,postavu,kulaté oko,neelegantní hlava a další,nevim jak je to u těchto plemen.Ale jo,někdo toho využije a udělá z toho modu a vydělá na tom pár korun

No, bude to víc, než jen "pár" korun. Já se nehodlám chovem zatěžovat, protože je otázka, kolik jedinců jhe "standardních" a kolik "nestandardních". Předpokládám, že rozumíte, co tím míním. Ale budu oponovat tomu, že NIKDY nedosáhnou pudlové black and tan a harlekýni klasických pudlů .Samozřejmě to jednou bude, je to ale otázka řady let šlechtění. Mimochodem - black and tan se mi moc líbí. A co červení a černí pudlové? Také barevná varieta, která tady není dlouho

10.8.2008 19:34
inalu

XXX.XXX.92.236

mandy napsal(a):
Halbíka máte z Čech nebo z Německa?

Mandy, halbík je odsud kde sídlíte Vy samaJeště se neznámeAle v podstatě,jsme od sebe kousínek a máme společného známého

10.8.2008 21:45
mandy

XXX.XXX.158.58

inalu napsal(a):
Mandy, halbík je odsud kde sídlíte Vy samaJeště se neznámeAle v podstatě,jsme od sebe kousínek a máme společného známého

Aha, tak už jsem doma ... Dej sem víc fotek.

11.8.2008 09:00
inalu

XXX.XXX.92.236

mandy napsal(a):
Aha, tak už jsem doma ... Dej sem víc fotek.

Musím napřed něco nafotit a hlavně se donutit O všechny fotky jsem přišla při zhroucení PC.Nějaký kamarád manželův je prý má doma uložený,tak stále doufám a čekám...Ale potřebuju stejně nafotit zvíře k prodeji takže budu muset něco podniknout

11.8.2008 09:11
inalu

XXX.XXX.92.236

inalu napsal(a):
Musím napřed něco nafotit a hlavně se donutit O všechny fotky jsem přišla při zhroucení PC.Nějaký kamarád manželův je prý má doma uložený,tak stále doufám a čekám...Ale potřebuju stejně nafotit zvíře k prodeji takže budu muset něco podniknout

11.8.2008 09:17
inalu

XXX.XXX.92.236

inalu napsal(a):

Hele moc se mi líbí zvíře focené na trávě-biewer Je moc pěkně zbarvený i v kostře a hlavě vypadá dobře.Mě jen štvě, že tu není nepříbuzný pejsek.Trejsík má 1.90 a má 7 měsíců.Musím na ni sehnat malinkatého pejska.Potřebuju trpajzlikááá
ale nechvátá to určitě až příští rok

11.8.2008 12:44
kerry

XXX.XXX.224.4

mumie napsal(a):
No, bude to víc, než jen "pár" korun. Já se nehodlám chovem zatěžovat, protože je otázka, kolik jedinců jhe "standardních" a kolik "nestandardních". Předpokládám, že rozumíte, co tím míním. Ale budu oponovat tomu, že NIKDY nedosáhnou pudlové black and tan a harlekýni klasických pudlů .Samozřejmě to jednou bude, je to ale otázka řady let šlechtění. Mimochodem - black and tan se mi moc líbí. A co červení a černí pudlové? Také barevná varieta, která tady není dlouho

Mne se taky pálení pudlové moc líbí,ale jen barva.To ostatní je tu ještě v plenkách..bude to chtít hodně let práce,ale obávám se že moc chovatelů kteří se budou snažit plemeno někam dostat je málo.Červení pudlové jsou tu krátce,to je fakt,ale černí???ty mne zkoušíš?vždyt to je snad nejzákladnější barva u pudlů ze které později vznikly ta ostatní...

11.8.2008 15:18
lineta

XXX.XXX.138.213

inalu napsal(a):
Hele moc se mi líbí zvíře focené na trávě-biewer Je moc pěkně zbarvený i v kostře a hlavě vypadá dobře.Mě jen štvě, že tu není nepříbuzný pejsek.Trejsík má 1.90 a má 7 měsíců.Musím na ni sehnat malinkatého pejska.Potřebuju trpajzlikááá
ale nechvátá to určitě až příští rok

A proč malinkatého, fenka ještě něco poroste a osvalí se, přes ty dvě kila by měla mít takže standart. Hrozně se mi líbí jak někdo kryje standartně ideální fenku(což je střed kolem těch 2,50Kg) psem naprosto nestandartním který má 1,30Kg. Podle mě stačí najít podobně velkého psa a mít zdravá štěňátka než mrňavé chudáčky.

11.8.2008 15:24
lineta

XXX.XXX.138.213

lineta napsal(a):
A proč malinkatého, fenka ještě něco poroste a osvalí se, přes ty dvě kila by měla mít takže standart. Hrozně se mi líbí jak někdo kryje standartně ideální fenku(což je střed kolem těch 2,50Kg) psem naprosto nestandartním který má 1,30Kg. Podle mě stačí najít podobně velkého psa a mít zdravá štěňátka než mrňavé chudáčky.

Tohle je moje jorčí smečka

11.8.2008 17:22
inalu

XXX.XXX.92.236

lineta napsal(a):

Jo s nějakýma max 2.40Kg já počítám v dospělosti.Nestěžuju si.Je bezva jak povahou tak kvalitou.Ale snad lidi pochopí,že na ni nemohu dát psa který má standadně přez 3kila.Někdo pokládá za pojem "trpaslík" 1.30 a někdo 2.50.

11.8.2008 19:03
asteka

XXX.XXX.171.110

inalu napsal(a):
Jo s nějakýma max 2.40Kg já počítám v dospělosti.Nestěžuju si.Je bezva jak povahou tak kvalitou.Ale snad lidi pochopí,že na ni nemohu dát psa který má standadně přez 3kila.Někdo pokládá za pojem "trpaslík" 1.30 a někdo 2.50.

Tak z leva
-Kenzzie,Sheilla,Megie,Acornelo,
Gouií,Cerry.
Nedivte se bordýlku za nimi,právě měla Cerry a Acornelo miminka....

11.8.2008 22:44
mandy

XXX.XXX.158.58

asteka napsal(a):
Tak z leva
Gouií,Cerry.

Naše miminko, v pátek šel k novým páníčkům

11.8.2008 22:50
mandy

XXX.XXX.158.58

asteka napsal(a):
Tak z leva
Gouií,Cerry.

Naše stará babča v novém účesu

14.8.2008 13:38
mandy

XXX.XXX.158.58

mandy napsal(a):
Naše stará babča v novém účesu

Tak kde jsou další fotky?

21.8.2008 13:04
andys

XXX.XXX.123.98

mandy napsal(a):
Tak kde jsou další fotky?

Kde to vázne? posouvám

30.9.2008 18:05
bibinka

XXX.XXX.203.58

mandy napsal(a):
další ...

Pro Mandy. Prosím,mohu se zeptat odkud máš biewerky?Měla bych zájem o štěňátko, nejspíš na jaře. Ale nevím na kterou chovatelku se mám obrátit.Německy neumím, abych štěně kupovala tam, jak někdo psal www.dhd.com. Děkuji.

2.10.2008 19:30
bibinka

XXX.XXX.203.58

andys napsal(a):
Kde to vázne? posouvám

HALÓ,HALÓ OZVĚTE SE PROSÍM NĚKDO.DÁVEJTE FOTKY TOHOTO KRÁSNÉHO PLEMENE.

9.10.2008 12:08
saarkaa

XXX.XXX.135.201

andys napsal(a):
díky

Moje holčičky..

11.10.2008 10:42
jowana

XXX.XXX.218.83

saarkaa napsal(a):
Moje holčičky..

Ahoj, chci se zeptat, jak jsou vaši jorci na tom s nožkama a luxací patel? Mají nějaké problémy? Co tak koukám po hafanech, tak jsem si všimla, že jich dost poskakuje po třech a teď začala občas i ta moje :-( Dáváte jim nějaké vitamíny nebo kloubní preparáty? Popř. co vám pomáhá?

7.11.2008 13:44
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

Tak za posouvám ...

7.11.2008 13:45
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

A ještě jednu

7.11.2008 13:56
mandy

XXX.XXX.158.58

andys napsal(a):
díky

A poslední

28.5.2009 09:36
fam

XXX.XXX.176.150

andys napsal(a):
díky

Ahojda,myslíte,že jde o BYT,rodiče a potomek,já jsem na vážkách,hrozně si ho přeju,ale fakt nevím.

28.5.2009 09:37
fam

XXX.XXX.176.150

fam napsal(a):
Ahojda,myslíte,že jde o BYT,rodiče a potomek,já jsem na vážkách,hrozně si ho přeju,ale fakt nevím.

fotky:

28.5.2009 09:37
fam

XXX.XXX.176.150

28.5.2009 09:38
fam

XXX.XXX.176.150

fam napsal(a):
rodič

další rodič

28.5.2009 22:08
mandy

XXX.XXX.5.233

fam napsal(a):
fotky:

Rodiče jsou biewři, ale štěně má hodně nízko nasazené uši, těžko se asi budou stavět. Řekni si o víc fotek, i z profilu.

30.5.2009 11:59
atlanta

XXX.XXX.164.155

mandy napsal(a):
Rodiče jsou biewři, ale štěně má hodně nízko nasazené uši, těžko se asi budou stavět. Řekni si o víc fotek, i z profilu.

moje Siska

30.5.2009 12:00
atlanta

XXX.XXX.164.155

30.5.2009 12:04
pupule

XXX.XXX.109.81

mandy napsal(a):
další ...

To jsou takový myšky na baterky...ale některý uměj bejt roztomilý mam radši molossíky ale taková hračka upískáná může dělat radost to věřím

Přidejte reakci

Přidat smajlík