Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2008 19:47
rebus

XXX.XXX.71.78

Ahoj, tak tohle se mnou celkem zatraslo. Pokud to, co ta zena natocila povazovali za utociciho psa, pak by jich museli postrilet pomerne dost! Nejak jsem nezaregistroval, ze by se jednalo o napadeni cloveka, vzdyt ten pes kroutil ocasem a to skekani? To snad neni pravda...Je mi toho psa lito, takhle nemusel skoncit a jen doufam, ze pripad bude radne prosetren.

2.8.2008 20:27
kloaka

XXX.XXX.219.130

rebus napsal(a):
Ahoj, tak tohle se mnou celkem zatraslo. Pokud to, co ta zena natocila povazovali za utociciho psa, pak by jich museli postrilet pomerne dost! Nejak jsem nezaregistroval, ze by se jednalo o napadeni cloveka, vzdyt ten pes kroutil ocasem a to skekani? To snad neni pravda...Je mi toho psa lito, takhle nemusel skoncit a jen doufam, ze pripad bude radne prosetren.

Ahoj!
Je mi tale líto toho psa,koukala jsem na TN take a docela mě to zamrzelo a aji šokovalo!
A podle nahrávky na mobil,jsem zaregistrovala,že může být agresivní,ale všude jsem viděla jen same lidi na kole!!!!!!...asi neměl rád kola jako můj pes a taky to takhle vypadá,když ho mám puštěneho a někdo projede na kole,dělá tohle same,naježí se,začně škat a vrčet,ale vrtí u toho ocasek,nechce napadnout člověka,ale kolo!!!!!!
Myslím si,že v tomhle bude určitě tohle!..a o napadení člověka?? taky jsem to tam nepochitila,ty lidi už nevím co by o psech napsaly za fámy atd..ale nevíme na druhou stranu jestli opravdu zautočil na toho polijacta?? hmm???.ale i kdyby přece ho chtěly odchytit,pes se lekl,nedal se a bylo to,ale to ho nemusely přece střílet

3.8.2008 06:05
makki

XXX.XXX.1.106

rebus napsal(a):

Tak tedy nevím. Nebyli jsme u toho, jen jsme viděli to, co bylo v televizi. Pokud tohle považujete za normální a budete to svým psům tolerovat, tak se nedivím, že se bude střílet. Pro kontakt nepejskař a pes je to jasný nepřátelský akt a nikdo nebude spoléhat na to, že třeba nekousne, nebo že se mu třebe nelíbí jenom to kolo. A ta žena, co se nemohla nějakou dobu dostat z auta, taky nebyla normální stav věci. Ten pes na tom volném prostranství neměl co dělat a asi tam nebyl jenom tak chvilku, když strážníci stačili nejenom přijet, ale pokusit se ho odchytit. Mám 3 psy podobné velikosti, ale takovéto chování bych jim NETOLEROVALA! Když se před vás postaví útočník s nožem, taky budete přemýšlet, jestli se vás chce jenom zeptat, kolik je hodin a on vás přitom s rádoby přátelským úsměvem bodne. I když z toho radost nemám, v tomto případě jsem na straně strážníka.

3.8.2008 09:16
impact

XXX.XXX.178.82

makki napsal(a):
Tak tedy nevím. Nebyli jsme u toho, jen jsme viděli to, co bylo v televizi. Pokud tohle považujete za normální a budete to svým psům tolerovat, tak se nedivím, že se bude střílet. Pro kontakt nepejskař a pes je to jasný nepřátelský akt a nikdo nebude spoléhat na to, že třeba nekousne, nebo že se mu třebe nelíbí jenom to kolo. A ta žena, co se nemohla nějakou dobu dostat z auta, taky nebyla normální stav věci. Ten pes na tom volném prostranství neměl co dělat a asi tam nebyl jenom tak chvilku, když strážníci stačili nejenom přijet, ale pokusit se ho odchytit. Mám 3 psy podobné velikosti, ale takovéto chování bych jim NETOLEROVALA! Když se před vás postaví útočník s nožem, taky budete přemýšlet, jestli se vás chce jenom zeptat, kolik je hodin a on vás přitom s rádoby přátelským úsměvem bodne. I když z toho radost nemám, v tomto případě jsem na straně strážníka.

No tak já se přikláním k Makki. Vy to možná jako pejskaři vidíte tak, že by snad nic neudělal, ale pro ty kolemjedoucí cyklisty to muselo být hrozný... Jako dědula tvrdí, že psa zavřel do garáže a že ho musel někdo pustit. Jak pustit? To si jako tu garáž nezamčel? Co to je za zabezpečení psa?! Vždyť stačí, aby skočil po klice a je venku... A manželka majitele? To jako je doma, pes jí s řevem lítá po ulici a vysírá do cyklistů a ona si toho ani nevšimne?

Nevim, nebyla jsem tam, nemůžu soudit, ale prvotní dojem z toho nic moc. Jasně, chudák pes. Ale jsem na straně strážníka...

3.8.2008 09:33
rebus

XXX.XXX.71.78

impact napsal(a):
No tak já se přikláním k Makki. Vy to možná jako pejskaři vidíte tak, že by snad nic neudělal, ale pro ty kolemjedoucí cyklisty to muselo být hrozný... Jako dědula tvrdí, že psa zavřel do garáže a že ho musel někdo pustit. Jak pustit? To si jako tu garáž nezamčel? Co to je za zabezpečení psa?! Vždyť stačí, aby skočil po klice a je venku... A manželka majitele? To jako je doma, pes jí s řevem lítá po ulici a vysírá do cyklistů a ona si toho ani nevšimne?

Nevim, nebyla jsem tam, nemůžu soudit, ale prvotní dojem z toho nic moc. Jasně, chudák pes. Ale jsem na straně strážníka...

Jiste netvrdim, ze stekajici pes je neco privetiveho. To obzvlaste pro cloveka, ktery psa zna z rychliku. Nejsem si vubec jist, zda musel byt pes zastrelen, ale to ostatne at posoudi organ cinny v trestnem rizeni. Pes nebyl zajisten, to je urcite chyba trestuhodna. Ale pro me to stale neni signal k zastreleni psa. Situaci z mista cinu neznam, nejsem tedy na strane psa ani straznika. Mam k dispozici pouze video, ktere zachytil svedek a dle tohoto neshledavam patricne duvody k takto razantnimu kroku. Chovani psa bych prisoudil spise k tomu, ze nebude vencen a nezna okolni prostredi. Spise je zavreny a pak to takhle dopadlo. Cely rozjanceny zacal stekat a dorazet na vsechno kolem. Rozhodne je za psa odpovedny clovek, to nespochybnuji.

3.8.2008 10:03
impact

XXX.XXX.178.82

1, Majitel psa tvrdí, že musel někdo dveře otevřít - otázkou zůstává, jak byl takovej pes zabezpečen, že "někomu" stačilo otevřít dveře a pustit ho ven...?

3.8.2008 10:05
impact

XXX.XXX.178.82

rebus napsal(a):

http://www.nova.cz/tvarc hiv/?238d=02.08.20 08&238m=d&238p=TNOVI NY&238v=142199

3.8.2008 10:12
michalasin

XXX.XXX.149.167

impact napsal(a):
http://www.nova.cz/tvarc hiv/?238d=02.08.20 08&238m=d&238p=TNOVI NY&238v=142199

tak jsem to našla , a jestli tohle je agresivní pes, který se musel zastřelit, tak to nevyděli mojeho když k nám vleze někdo cizí, myslím že to bylo přehnané.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2008 12:09

rebus napsal(a):

bůh ví jak to bylo. Je tam víc věcí, který "smrdí".
1) sousedi přece museli vědět čí je to pes, proč policie nepožadovala nejdřív odchyt po majiteli psa a místo toho střílela? A vůbec, proč volali policii místo aby zazvonili na souseda?
2) pes po postřelení přišel domu - tam to vyznělo jako že měl otevřeno
3) majitelé byli doma - jak mohli tohle všechno přehlídnout? Nebo věděli, co jejich pes dělá?
Mě to trochu přijde jak sousedská pomsta. Do jaký míry je to vina majitele, který psa nechá otravovat okolí, a do jaký míry jen paranoia sousedů že má někdo psa "zabijáka", nechcu soudit. Ten pes nevypadal agresivně, a podle záběrů v televizi nebylo vůbec nutný střílet, kdyby takhle postupovali při odchytu toulavých psů, tak máme útulky poloprázdný a kafilerky maj napilno.

3.8.2008 14:38
nicolll

XXX.XXX.149.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
bůh ví jak to bylo. Je tam víc věcí, který "smrdí".
1) sousedi přece museli vědět čí je to pes, proč policie nepožadovala nejdřív odchyt po majiteli psa a místo toho střílela? A vůbec, proč volali policii místo aby zazvonili na souseda?
2) pes po postřelení přišel domu - tam to vyznělo jako že měl otevřeno
3) majitelé byli doma - jak mohli tohle všechno přehlídnout? Nebo věděli, co jejich pes dělá?
Mě to trochu přijde jak sousedská pomsta. Do jaký míry je to vina majitele, který psa nechá otravovat okolí, a do jaký míry jen paranoia sousedů že má někdo psa "zabijáka", nechcu soudit. Ten pes nevypadal agresivně, a podle záběrů v televizi nebylo vůbec nutný střílet, kdyby takhle postupovali při odchytu toulavých psů, tak máme útulky poloprázdný a kafilerky maj napilno.

Teda já newím, ale mě ten pes nepřišel ok. Tohle je agresivní pes, ptž pes který není agresivní neútočí na ciklysty, na auto.A pokud si myslíte, že je to v pořádku tak chci vidět jak bude vypadat ČR za pár let. Ale zase je to jen výchovou. Nechápu proč si lidé pořizují takové psy které nezvládají.
No a sousedi na majitele zazvonit nemohli ptž byli zavření v autě.
Tímhle nechci omlouvat strážníka , ale nikdo newíte(ani já) co se stalo takže bych řekla proč se tady zase řeší věci druhých??Proč se první všichni nepodívají na sebe a na své psi a pak soudí druhé.
Je to tvrzení proti tvrzení tak to neřešte a počkejte si jak to dopadne.

3.8.2008 20:59

nicolll napsal(a):
Teda já newím, ale mě ten pes nepřišel ok. Tohle je agresivní pes, ptž pes který není agresivní neútočí na ciklysty, na auto.A pokud si myslíte, že je to v pořádku tak chci vidět jak bude vypadat ČR za pár let. Ale zase je to jen výchovou. Nechápu proč si lidé pořizují takové psy které nezvládají.
No a sousedi na majitele zazvonit nemohli ptž byli zavření v autě.
Tímhle nechci omlouvat strážníka , ale nikdo newíte(ani já) co se stalo takže bych řekla proč se tady zase řeší věci druhých??Proč se první všichni nepodívají na sebe a na své psi a pak soudí druhé.
Je to tvrzení proti tvrzení tak to neřešte a počkejte si jak to dopadne.

já netvrdím, že by majitelé měli tolerovat psovi to, že štěká a pronásleduje cyklisty, ale tady byl pes sám, bez pána. Cyklisty pronásleduje hodně psů, nejde říct o psovi že je agresivní jen na základě videa kde štěká na projíždějící kolo.
I kdyby sousedi nemohli z auta vylézt (a nikdo nevíme jestli opravdu nemohli, nebo jen "nemohli", znám člověka co tři dny nemohl do svého bytu protože tam měl pavouka), tak mohli říct čí je to pes. Přijde mi divný, že psa který pobíhá před domem majitele nikdo z okolí nepozná. Na druhou stranu mi přijde stejně divný, že majitel si nevšimne co se mu děje před barákem až do chvíle, kdy mu do kuchyně napochoduje jeho umírající pes...

3.8.2008 21:41
nicolll

XXX.XXX.149.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
já netvrdím, že by majitelé měli tolerovat psovi to, že štěká a pronásleduje cyklisty, ale tady byl pes sám, bez pána. Cyklisty pronásleduje hodně psů, nejde říct o psovi že je agresivní jen na základě videa kde štěká na projíždějící kolo.
I kdyby sousedi nemohli z auta vylézt (a nikdo nevíme jestli opravdu nemohli, nebo jen "nemohli", znám člověka co tři dny nemohl do svého bytu protože tam měl pavouka), tak mohli říct čí je to pes. Přijde mi divný, že psa který pobíhá před domem majitele nikdo z okolí nepozná. Na druhou stranu mi přijde stejně divný, že majitel si nevšimne co se mu děje před barákem až do chvíle, kdy mu do kuchyně napochoduje jeho umírající pes...

Mě nepřijde normální aby pes ,,útočil"(uvozovky pro vás) na ciklysty. Dříve jsem s tím měla taky problém(i když nemám psa ,,bojového"plemene), ale prostě to nebudu tolerovat. A kdybych měla být jako jiní majitelé(třeba ten z TV Nova), tak bych si jen řekla proč se trápit tím, abych to psa odnaučila když můj pes není jediný??
To, že lidé neřekli čí je to pes mě vůbec nepřekvapuje jelikož lidi jsou dnes bezohlední a je jim jedno co se děje.
A pes jen na kolo neštěkal, pes se proti němu rozběh a pro ciklystu je to jiný pocit než pro pejskaře. Já když vidím cizí psy tak jim také nevěřím. A proč bych měla když je neznám?? Tohle(nemyslím střílení- ale reakce ciklysty) je normální věc, že člověk se bojí cozího psa a brání se(tentokrát kolem).
Majitele taky nechápu. Myslím, že kazdý člověk když slyší vyrvál před domem koukne z okna co se děje, ale majiteli to bylo asi jedno. A to, že má dojem, že mu psa někdo pustil mi příjde až směšné. Manželka majitele byla v domě takže by slyšela kdyby se něco dělo v garáži.
Nevím zda pes na strážníka zaútočil, to na videu nebylo. Ale pokud ano a nebo i když tam byl třeba jen náznak tak si myslím, že se strážník zachoval tak , že se bráil.(pes kdyby ho napadl jiný pes by se taky bránil a nečekal až ho ten druhý roztrhá) Pro lidi co obhajují psa by byl jediný argument kdyby pes strážníka prvně kousl a až pak se strážník bránil. Takže z mého hlediska pokud pes trážníka napadl se strážník zachovat dobře.

4.8.2008 12:30
hortova

XXX.XXX.131.159

rebus napsal(a):

Takže za hromadnou debilitu lidí zaplatil pes? Pes si nedokáže domyslet důsledek svých činnů, od toho tu jsme my. Většina psů kteří nejsou vychovaní honí vše co se hýbe. Cyklista je pro ně lákadlo, takže já si nemyslím, že strážník se zachoval správně. Stačilo se zeptat čí je ten pes.
To se začnem chovat jako v Americe, kde se psovi nedostane výchovy a když se začne projevovat, tak se utratí?
Nebo mám právo každého, o kom si budu myslet, že mě může ohrozit zastřelit? Projede okolo mně nějáký debil v autě, pojede rychle div mě nesrazí, tak vytáhnu kulovnici a našiju to do něj.
Dnešní doba je tákové kladivo na psy. Vše se strašně řeší a hned se volá Nova a policie, aby se každý vidlák dostal do telky. Dřív se běžně stávalo, že někomu pes utek a lítal po vesnici, ale nikoho to nezajímalo, maximálně se zaběhlo pro majitele.
Neobhajuji majitele, ale obhajuji psa. Majitel udělal chybu, ale zaplatil za ni pes.

4.8.2008 12:34
michalasin

XXX.XXX.149.167

hortova napsal(a):
Takže za hromadnou debilitu lidí zaplatil pes? Pes si nedokáže domyslet důsledek svých činnů, od toho tu jsme my. Většina psů kteří nejsou vychovaní honí vše co se hýbe. Cyklista je pro ně lákadlo, takže já si nemyslím, že strážník se zachoval správně. Stačilo se zeptat čí je ten pes.
To se začnem chovat jako v Americe, kde se psovi nedostane výchovy a když se začne projevovat, tak se utratí?
Nebo mám právo každého, o kom si budu myslet, že mě může ohrozit zastřelit? Projede okolo mně nějáký debil v autě, pojede rychle div mě nesrazí, tak vytáhnu kulovnici a našiju to do něj.
Dnešní doba je tákové kladivo na psy. Vše se strašně řeší a hned se volá Nova a policie, aby se každý vidlák dostal do telky. Dřív se běžně stávalo, že někomu pes utek a lítal po vesnici, ale nikoho to nezajímalo, maximálně se zaběhlo pro majitele.
Neobhajuji majitele, ale obhajuji psa. Majitel udělal chybu, ale zaplatil za ni pes.

souhlasím

4.8.2008 12:47
makki

XXX.XXX.15.50

hortova napsal(a):

Možná tady teď pletete hrušky s jabkama. Nikdo netvrdí, že mu není psa líto, nebo že to snad byla i zbytečná smrt. Jenže tady od počítače se to pěkně radí. Ono koukat do počítače a nebo koukat rozjivenému psisku do zubaté tlamy, to je sakra rozdíl. To měl jako ten policista podle vás vyčkat, až se rozdováděné psisko zakousne do cyklisty, babky vystupující z auta, nebo do něj? Nebo říct kolemjdoucím a kolemjedoucím "lidičky rychle někam zalezte, zavřete se nebo šup na stromy", já musím jít hledat majitele?"Jak by pak obhajoval svou nečinnost? Místo této zprávy by byla obratem v médiích informace o tom, že si policista neplnil svou povinnost a svou nečinnosti zapříčinil blablabla a já nevím ještě co všechno. Pokud jsem dobře pochopila, nebyla to otázka vteřin, příjdu a střílím. On ani ten příjezd strážníků není teleportem jako ve StarTreku, taky to od nahlášení nějaký čas trvá. Psa se odchytit nepodařilo. Řešení se jistě hledalo, protože vystřelit mezi lidmi je vždy problém, to si každý strážce zákona velmi zváží, aby to byl schopen zdůvodnit do protokolu. Takže vážená, netahejte nám se rychlostřelce z Ameriky, tohle tomu neodpovídá. Ale pokud si my, pejskaři, nebudeme své kožichy hlídat nebo zabezpečovat lepším způsobem, než zavíráním do garáže a následnou výmluvou, že ho určitě někdo cizí pustil, může se to opakovat a takovéto zprávy a zprávičky jsou v dnešní době vděčným mediálním tématem a zbytečně ženou vodu na mlýn protipsím aktivistům.

4.8.2008 12:53
jazzinka

XXX.XXX.71.176

hortova napsal(a):

Nesouhlasím.
Pes se pohyboval, kde neměl a choval se tak, jak neměl. To musí ten pes někomu prokousnout nohu, abyste pochopili, že jde o útok? Cyklisti minimálně na tom videu stojí - tj. řeči o přirozené honbě za kořistí jsou blbost.
Samozřejmě je to chyba majitele, ale pokud taková situace nastane, musí to strážníci nějak řešit. Jak byste se cítili vy, kdyby na vás (nebo vaše děti) útočil cizí pes?
Psi jsou náš koníček a nikdo jiný není povinnen snášet kvůli nim jakékoliv omezení nebo se učit, jak se k nim chovat (pokud je na veřejném prostranství).
Kdyby nepejskaři viděli, že své psy umíme vychovat nebo je máme zajištěné tak, aby se toto nestávalo nebo alespoń dokážeme přiznat, že nějaké chování není OK, nevznikali by takové třenice. Dokud ale bude stát pro některé pejskaře jejich pes nad ostatními lidmi, budou problémy, které nakonec odnesou i slušní pejskaři, kteří nenechávají své psy obtěžovat okolí.

maťa

4.8.2008 13:55
maťa

XXX.XXX.31.114

jazzinka napsal(a):
Nesouhlasím.
Pes se pohyboval, kde neměl a choval se tak, jak neměl. To musí ten pes někomu prokousnout nohu, abyste pochopili, že jde o útok? Cyklisti minimálně na tom videu stojí - tj. řeči o přirozené honbě za kořistí jsou blbost.
Samozřejmě je to chyba majitele, ale pokud taková situace nastane, musí to strážníci nějak řešit. Jak byste se cítili vy, kdyby na vás (nebo vaše děti) útočil cizí pes?
Psi jsou náš koníček a nikdo jiný není povinnen snášet kvůli nim jakékoliv omezení nebo se učit, jak se k nim chovat (pokud je na veřejném prostranství).
Kdyby nepejskaři viděli, že své psy umíme vychovat nebo je máme zajištěné tak, aby se toto nestávalo nebo alespoń dokážeme přiznat, že nějaké chování není OK, nevznikali by takové třenice. Dokud ale bude stát pro některé pejskaře jejich pes nad ostatními lidmi, budou problémy, které nakonec odnesou i slušní pejskaři, kteří nenechávají své psy obtěžovat okolí.

"Psi jsou náš koníček a nikdo jiný není povinnen snášet kvůli nim jakékoliv omezení nebo se učit, jak se k nim chovat (pokud je na veřejném prostranství)."

To je sice pravda, ale kde je potom ta spravedlnost ve všem ostatním? Motorky, jsou koníček, děti jsou koníček, auta, cyklistika....
Takže začnu teda střílet děti, protože kolem mne zvěsile pobíhají s klackem a chtějí umlátit moji čivavu, ale to je v pořádku, já musím brát ohledy, ale rodiče spratků ne, jsou to přece DĚTI!!!
Začnu střílet motorkáře, protože mne ohrozili při předjíždění, řidiče za volantem, protože vezu malé dítě a "ten cvok mě málem vytlačil ze silnice", tož ho zastřelím, ohrozil mé dítě, že!

Pejskaři pořád musí brát na kohosi ohledy, a je to tak v pořádku, dělám to tak, ale je fakt dost na háá, že ti ostatní, co tu žijí a mají jiné "koníčky" a "styl života", ohledy brát nemusí!
Přitom minulý týden zemřelo na silnicích tolik lidí, že to je hnus, ale tohle nikdy neřeší, to evidentně rozhodně nikomu žíly netrhá

Je divná doba, lidi jsou čím dál tím horší a všichni umí jen jedno: Házet svoji vinnu a své problémy na druhé, na to jednodušší řešení....

maťa

4.8.2008 14:37
maťa

XXX.XXX.31.114

rebus napsal(a):

http://www.novinky.cz/ clanek/146470-muz- vyhodil-z-nuselskeho-mostu- dva-psy.html
/ 3 mezery /

Tohle je něco! Takový lidi bych střílela na potkání Zajímavý, že když ten chlap napadl policisty, tak ho neodstřelili, že?

4.8.2008 15:42
hortova

XXX.XXX.131.159

rebus napsal(a):

Souhlasím s Maťou, pejskaři musí brát ohled na toho a támletoho a nikdo nebere ohled na nás a naše psy. Čím více se snažíme brát ohledy, tím více požadují. Každý majitel má mít svého psa vychovaného a pod kontrolou, ale když to ten majitel nezvládne, potrestán má být pes? Pokud příznáme, že ten strážník jednal dobře, vezme se to jako normál a postupem času vám psa zastřelí, když náhodou zaštěká.
Už několikrát jsem musela řešit situaci když se předemnou objevil ne příliš dobře naladěný pes, ale nikdy jsem to neřešila zastřelením nebo jiným způsobem usmrcení psa.
Jednou mi začal mého 7 měs. ovčáka honit pyrenejský horský pes, bylo to trochu o nervy, ale taky se to zvládlo bez újmy na zdraví.
Ten pes se (alespoň co jsem viděla) před ciklistou zastavil a věřím, že kdyby se všichni uklidnili a přestali panikařit uklidnil by se i pes. Kdyby chtěl kousnout, taky by asi kousnul už před příjezdem policie.
Jinak i když se televize hodně snaží odvysíla, tak jednu reportáž o napadení psem (ať skutečným nebo přitaženém za vlasy) za 14 dní. Ale denně se stávají vážné autonehody ale o tom se tolik nepíše. Řidiči ohledy neberou.

4.8.2008 21:56
nicolll

XXX.XXX.149.26

hortova napsal(a):
Souhlasím s Maťou, pejskaři musí brát ohled na toho a támletoho a nikdo nebere ohled na nás a naše psy. Čím více se snažíme brát ohledy, tím více požadují. Každý majitel má mít svého psa vychovaného a pod kontrolou, ale když to ten majitel nezvládne, potrestán má být pes? Pokud příznáme, že ten strážník jednal dobře, vezme se to jako normál a postupem času vám psa zastřelí, když náhodou zaštěká.
Už několikrát jsem musela řešit situaci když se předemnou objevil ne příliš dobře naladěný pes, ale nikdy jsem to neřešila zastřelením nebo jiným způsobem usmrcení psa.
Jednou mi začal mého 7 měs. ovčáka honit pyrenejský horský pes, bylo to trochu o nervy, ale taky se to zvládlo bez újmy na zdraví.
Ten pes se (alespoň co jsem viděla) před ciklistou zastavil a věřím, že kdyby se všichni uklidnili a přestali panikařit uklidnil by se i pes. Kdyby chtěl kousnout, taky by asi kousnul už před příjezdem policie.
Jinak i když se televize hodně snaží odvysíla, tak jednu reportáž o napadení psem (ať skutečným nebo přitaženém za vlasy) za 14 dní. Ale denně se stávají vážné autonehody ale o tom se tolik nepíše. Řidiči ohledy neberou.

Tím, že si pořídíš psa za něj přebíráš zodpovědnost. Čili musíš brát ohledy na druhé. Pokud ti to nedochází a nemůžeš se s tím smířit tak si psa nepořizuj.
Ten pes se před cyklistou zastavil a štěkal, ale zastavil se jen proto, protože ten cyklista zastavil jinak by cyklistu honil. Není normální střílet po psovi, (když všechno přikláníte k přirozenému chování)tak se strážník zachoval přirozeně, bránil se. Žádné zvíře nečeká až to druhé ho napadne. Jedná v pudu sebezáchovy.
Rozhodně je vinen majitel a ten by měl být v první řadě potrestán. Ale jelikož naše zákony jsou na hov.. Tak to za majitele odnese pes.

5.8.2008 07:10
makki

XXX.XXX.15.50

rebus napsal(a):

Je to trochu zvláštní diskuze, ale povaha česká je neskutečná. Pokud se budeme neustále ohánět příměrem "když řidiči tohle, nebo když děti tohle, tak já si taky můžu dělat co chci", tak se možná opravdu dočkáme toho, že po sobě budeme střílet místo pozdravu. Ono je to o vzájemné toleranci, i když se stane, že z toho sem tam někdo vykukuje. Zajímavé je, že majitel psa ani omylem nepřipustil, že by jeho konání v něčem selhalo. Takže pokud budeme neustále poukazovat na druhé a nezamyslíme se sami nad sebou, budou problémy. A jak ukazuje praxe, čecháček potřebuje represi, jinak nefunguje (ať už jsou to řidiči, puberťáci, nebo i někteří pejskaři).

Přidejte reakci

Přidat smajlík