Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2008 15:29
pajik142

XXX.XXX.157.89

Jakého byste doporučila psa, mé požadavky:
- panelákový byt
- střední až velký pes
- aby hlídal
- učenlivý, chápavý
Líbil by se mi dobrman, ale nevím jak je to z jeho výchovou.
Tak prosím poradte

11.8.2008 15:37
efka

XXX.XXX.131.253

pajik142 napsal(a):
- panelákový byt
- střední až velký pes
- aby hlídal
- učenlivý, chápavý
Tak prosím poradte

Bylo by fajn nastínit co pejskovi hodláte nabídnout - jakým aktivitám se chcete věnovat, kolik času s pejskem jste ochotni trávit, případně jaké máte zkušenosti se psy apod. On dobrman je fajn pes, ale gaučáka z něj neuděláte a budete-li se o to snažit, budete nešťatní vy i váš pes

11.8.2008 15:53
pajik142

XXX.XXX.157.89

efka napsal(a):
Bylo by fajn nastínit co pejskovi hodláte nabídnout - jakým aktivitám se chcete věnovat, kolik času s pejskem jste ochotni trávit, případně jaké máte zkušenosti se psy apod. On dobrman je fajn pes, ale gaučáka z něj neuděláte a budete-li se o to snažit, budete nešťatní vy i váš pes

Ráda jezdím na kole takže pokud by to šlo určitě by pejsek šel semnou, i mezi ostatní psy i lid.Já studuju takže bych se pejskovi mohla vjenovat většinou odpoledne a přítel jezdí autobusem takže bych se o pejska především starala já, ale když by byl přítel doma určitě by ho také vzal na nějakou delší vycházce či výlet(tůru)Určitě bych s ním chodila na cvičák a v případě dobrmana bych chtěla zkusit i "obranu (na rukáv)".Máme doma rhodeského ridgebacka takže to je moje jediná zkušenost s výcvičením psa

11.8.2008 16:35
mrsniky

XXX.XXX.109.146

pajik142 napsal(a):
Ráda jezdím na kole takže pokud by to šlo určitě by pejsek šel semnou, i mezi ostatní psy i lid.Já studuju takže bych se pejskovi mohla vjenovat většinou odpoledne a přítel jezdí autobusem takže bych se o pejska především starala já, ale když by byl přítel doma určitě by ho také vzal na nějakou delší vycházce či výlet(tůru)Určitě bych s ním chodila na cvičák a v případě dobrmana bych chtěla zkusit i "obranu (na rukáv)".Máme doma rhodeského ridgebacka takže to je moje jediná zkušenost s výcvičením psa

Ahoj,
dobrmana doma mam, takze z vlastni zkusenosti:
Potrebuje hodne pohybu a to denne, takze ne jen KDYBY TO SLO.
Je urcite dobre s nim chodit na cvicak, hodne vam tam poradi a pomhou v zacatcich...
Urcite dobre hlida-ma to vrozene, ale jinak je to mily a perfektni rodinny pes...
Je ucenlivy, inteligentni a podle me je urcen do bytu, dobrmana bych nikdy na zahradu nedala. Mimochodem nas spi v posteli :-D
Dobrmana tedy vrele doporucuji, pokud jsi ochotna mu venovat svuj volny cas.
Kdybys jeste cokoli chtela vedet, klidne se zeptej, kdyz nebudu vedet, pokusim se zjistit.
Jinak preji hodne stesti pri vyberu!

11.8.2008 16:48
misule

XXX.XXX.160.1

pajik142 napsal(a):
- panelákový byt
- střední až velký pes
- aby hlídal
- učenlivý, chápavý
Tak prosím poradte

S tím dobrmanem nevím, je fakt třeba ho hodně dobře vychovat. Co se týče požadavku, aby hlídal. Tak hlídá snad každý pes. Možná bys mohla přemýšlet i o kokrovi - tam je taky třeba důsledně vychovat, protože bývá dost tvrdohlavý se sklonem dělat si co chce, pokud nad sebou necítí autoritu. Ale ze své zkušenosti vím, že je aktivní venku, zvládne velké výlety, běh u kola (ten náš bývalý kokr dokázal během běhu u kola i odskočit si do nedalekého rybníku, vykoupat se a rychle se vrátit zase zpárky ke kolu:) a na druhou stranu je doma velmi klidný. U dobrmana se obávám,že bude velmi aktivní i doma, což by mohl být problém, pokud by někdy nebyl dost "utahán". Těžko se radí plemena, protože ač mají mít určitou povahu, může se jedinec od jedince úplně lišit. Pokud by vám nevadilo mít bezpapíráka, tak bych spíš uvažovala o nějakém kříženci a zamířila bych do útulku. Myslím,že tam by vám poradili toho nejideálnějšího a udělala byste něco dobrého.

12.8.2008 08:42
liska

XXX.XXX.71.51

misule napsal(a):
S tím dobrmanem nevím, je fakt třeba ho hodně dobře vychovat. Co se týče požadavku, aby hlídal. Tak hlídá snad každý pes. Možná bys mohla přemýšlet i o kokrovi - tam je taky třeba důsledně vychovat, protože bývá dost tvrdohlavý se sklonem dělat si co chce, pokud nad sebou necítí autoritu. Ale ze své zkušenosti vím, že je aktivní venku, zvládne velké výlety, běh u kola (ten náš bývalý kokr dokázal během běhu u kola i odskočit si do nedalekého rybníku, vykoupat se a rychle se vrátit zase zpárky ke kolu:) a na druhou stranu je doma velmi klidný. U dobrmana se obávám,že bude velmi aktivní i doma, což by mohl být problém, pokud by někdy nebyl dost "utahán". Těžko se radí plemena, protože ač mají mít určitou povahu, může se jedinec od jedince úplně lišit. Pokud by vám nevadilo mít bezpapíráka, tak bych spíš uvažovala o nějakém kříženci a zamířila bych do útulku. Myslím,že tam by vám poradili toho nejideálnějšího a udělala byste něco dobrého.

Kokr? Do bytu? Podle mě má kokr minimálně stejné nároky na pohyb jako dobrman!!!

12.8.2008 10:20
misule

XXX.XXX.160.1

liska napsal(a):
Kokr? Do bytu? Podle mě má kokr minimálně stejné nároky na pohyb jako dobrman!!!

Ano, jistěže kokr do bytu :)

Neříkám, že nemá nároky na pohyb. Ale pod správnou výchovou a dostatkem pohybu není doma desktruktivní. Ten náš přišel z venku domů, lehl a spal a nebylo ani poznat, že tam je.Dobrman je dle mě větší šídlo.

12.8.2008 11:27
danarny

XXX.XXX.81.79

pajik142 napsal(a):

A co dalmatin, ke kolu je ideální, hlídat umí taky, hlas mají pěkně hluboký, je to sportovní plemeno ale v posteli dokážou ti moji prochápat půl dne

12.8.2008 12:10
misule

XXX.XXX.160.1

danarny napsal(a):
A co dalmatin, ke kolu je ideální, hlídat umí taky, hlas mají pěkně hluboký, je to sportovní plemeno ale v posteli dokážou ti moji prochápat půl dne

Přítel má dalmatina a upřímně bych si ho do bytu asi nepořizovala. To množství chlupů,co z něho padá je neuvěřitelné. Nevím, jak ostatní,co mají dalmatina, ale ten "můj" se jen otřepe a padájí z něho oblaka chlupů :(
Co se týče potřeby pohybu, myslím,že je na tom stejně jako kokr i dobrman.Taky potřebuje utahat.

12.8.2008 12:11
liska

XXX.XXX.71.51

misule napsal(a):
Ano, jistěže kokr do bytu :)

Neříkám, že nemá nároky na pohyb. Ale pod správnou výchovou a dostatkem pohybu není doma desktruktivní. Ten náš přišel z venku domů, lehl a spal a nebylo ani poznat, že tam je.Dobrman je dle mě větší šídlo.

No...podle mne se pinč do bytu hodí více než španěl...

12.8.2008 12:24
gupka

XXX.XXX.71.6

pajik142 napsal(a):
- panelákový byt
- střední až velký pes
- aby hlídal
- učenlivý, chápavý
Tak prosím poradte

Ak bude mat dostatok pohybu a aktivit tak do bytu takmer cokolvek.
Pozri sa po ovciakoch, inak aj ten doberman by mohol byt, aj koker. Ale pozor-treba vyberat. Takmer vsetky plemena maju nejake choroby, ktore by sa mali sledovat. u kokrov ak sa nemylim dysplazka a u dobikov ako velkeho plemena tiez a myslim ze oni maju aj so srdcom cosi.
Ja mam momentalne v panelaku holandana a nevidim v tom problem. Obcas daco znici, ale holt je to stena

12.8.2008 12:25
gupka

XXX.XXX.71.6

misule napsal(a):
Přítel má dalmatina a upřímně bych si ho do bytu asi nepořizovala. To množství chlupů,co z něho padá je neuvěřitelné. Nevím, jak ostatní,co mají dalmatina, ale ten "můj" se jen otřepe a padájí z něho oblaka chlupů :(
Co se týče potřeby pohybu, myslím,že je na tom stejně jako kokr i dobrman.Taky potřebuje utahat.

No tak chlpy to je vec druha... Ale plzne temer vsetko-nieco celorocne, ine sezonne. Holt ked kupujem psa, viem ze kupujem aj chlpy

12.8.2008 14:19
misule

XXX.XXX.160.1

liska napsal(a):
No...podle mne se pinč do bytu hodí více než španěl...

Pinč? tady se někde mluví o pinčovi? Nebo tím myslíte dobrmana? Ten ale nemá s pinčem nic společného.

12.8.2008 14:21
misule

XXX.XXX.160.1

gupka napsal(a):
No tak chlpy to je vec druha... Ale plzne temer vsetko-nieco celorocne, ine sezonne. Holt ked kupujem psa, viem ze kupujem aj chlpy

Jasně, všichní línají....ale pokud byste měla u sebe aspon na den dalmatina, věděla byste, jak zásadní rozdíl je mezi línáním ostatních plemen a dalmatina. To není, že by po něm zůstalo pár chlupů na zemi, ale ten i kýchne a zvedne se OBLAK chlupů.

12.8.2008 16:46
andelaskoloudova

XXX.XXX.55.18

misule napsal(a):
Jasně, všichní línají....ale pokud byste měla u sebe aspon na den dalmatina, věděla byste, jak zásadní rozdíl je mezi línáním ostatních plemen a dalmatina. To není, že by po něm zůstalo pár chlupů na zemi, ale ten i kýchne a zvedne se OBLAK chlupů.

Zvláštní, pár dalmatinů znám, a ani jeden tenhle ,,problém" nemá

12.8.2008 23:20
danarny

XXX.XXX.81.79

andelaskoloudova napsal(a):
Zvláštní, pár dalmatinů znám, a ani jeden tenhle ,,problém" nemá

Dalmatini línají jako jiné plemena, musejí se obden vyčesat (moji to milují) mám doma tři a že bych měla byt plný chlupů se mi nezdá.
Nemůže to být ve vašem případě stravou?

13.8.2008 10:26
dejna

XXX.XXX.111.1

pajik142 napsal(a):
- panelákový byt
- střední až velký pes
- aby hlídal
- učenlivý, chápavý
Tak prosím poradte

Co takhle chodský pes?

13.8.2008 11:18
liska

XXX.XXX.71.51

misule napsal(a):
Pinč? tady se někde mluví o pinčovi? Nebo tím myslíte dobrmana? Ten ale nemá s pinčem nic společného.

Evidentně se v plemenech vyznáte

13.8.2008 14:32
andelaskoloudova

XXX.XXX.55.18

misule napsal(a):

Nebo tím myslíte dobrmana? Ten ale nemá s pinčem nic společného.

- nic jiného se na to říct nedá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík