Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2005 23:03

Ahoj,mám už 10. měsíční hovawartku .Chtěla bych se zeptat . Na cvičáku máme dlouhodobý odložení.A já mám někdy pocit,že je to moc dlouhý.Pro tu naší potvůrku. Jak dlouhý by mělo být dlouhodobý odložení?
Dík
Alena

9.5.2005 11:32

chibet napsal(a):
Ahoj,mám už 10. měsíční hovawartku .Chtěla bych se zeptat . Na cvičáku máme dlouhodobý odložení.A já mám někdy pocit,že je to moc dlouhý.Pro tu naší potvůrku. Jak dlouhý by mělo být dlouhodobý odložení?
Dík
Alena

No dlouhodobe odlozeni je opravdu dlouhodobe v tom smyslu, ze pes lezi jak pribity dokud panik nedorazi, takze treba i hodinu.
JInak ve zkouskove praxi se to odviji od toho na jakou zkousku pujdete.. Pes je odlozeny po celou dobu cviku cviciciho psa, takze opravdu zalezi na zkousce. Odlozeni je ale treba trenovat postupne pokud se vam zda, ze povel nemate jest edostatecne upevnen, tak dobu zkratte. Hlavne po cviku velka pochvala. Pokud ale fena vi co udelat a dela si z vas pouze srandu je treba ji to vysvetlit. ale u 10m stenda bych to asi jeste moc nenatahovala. Tak pet - deset minut.

9.5.2005 23:03

chibet napsal(a):
Dík
Alena

Ta délka odložení (časová i vzdálenost) se musí odvíjet od pokročilosti ve výcviku. Tedy se nedá moc usuzovat podle věku. Záleží, kolik kdo cvičí a jaké má pes vlohy. Ale všeobecně, dá se souhlasit s těmi 5-10 minutami. Pokud se vám zdá postup při prodlužování času odložení příliš rychlý, klidně ukončujte dlouhodobé odložení dříve a postupujte pomaleji, s ohledem na konkrétní povahu psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík