Prosím, máte někdo nastudované, jak přesně musí být pozemek zabezpečen, abych v případě, že mi spoluobčan vleze přes plot a pes ho počochní nemusela dotyčného zbavit utrpení a zahrabat ve strachu z placení bolestného a postihu za to, že si chráním majetek? ( samozřejmě zmíněný postup byl pouze vtip, to pro citlivé povahy)
zuzi
napsal(a):
Já mám právě pocit, že to takhle jednoduché není, že cedule musí být v určitém rozestupu ( zajímalo by mne jakém) po celém plotě, jaký má být plot je také nějak dáno a i tak to není úplně bez problémů, proto se takhle ptám
Máte pravdu, není!
Cedule na plotě musí být každých pět metrů a musí na nich být i nějaký piktogram, nebo aspoň obrázek psa (co, kdyby byl zloděj negramotný...). Navíc byste měla mít plot dvojitý, tak aby pes nemohl až k člověku za ním a nezranil třeba dovniř strčenou ruku. (To není sranda!)
Kdysi se to probíralo na nemoderce, zkuste pohledat.
Lucie
to ovšem víte vy, ne naši právníci. zato zloději zřejmě ano - někdy mám dojem, že se nechají pokousat schválně, aby vám ty prachy nemuseli tak složitě krást a udělal to za ně advokát a náš skvělý právní systém a bohužel je to tak, pokud pes na vašem pozemku někoho pokouše, byť by byl pozemek sebechráněnější, nejspíš budete na vině vy a ne dotyčný nenechavka
A na to jste přišla až teď ? Vždyť se podívejte kamkoliv .... a všechno stojí za kulové.
Kdysi jsem to tady zjišťovala a co si vzpomínám, tak opravdu, jak píše Lucie, cedule co 5metrů.A buď dvojplot, aby si zloděj všiml, že nejde po chodníku s překážkama a u druhého plotu si měl možnost rozmyslet jestli lézt nebo ne.
Nebo mít psa na úvazu tak, aby se nedostal až k plotu. Tuším to by 5m od plotu.
Pokud ho budete mít v kotci a zloděj mu tam prostrčí ruku a bude pokousán tak platíte vy, protože psa musíte mít zajištěného tak, aby nikomu nemohl ublížit.
Pes je prostě nepřiměřený způsob obrany a od toho se to odvíjí.
Vy se můžete akorát snažit útok odvrátit nebo mu zabránit, nikoliv bránit sebe a majetek všemi dostupnými prostředky.
Bohužel ! Zloději a jiná verbež jsou v našem státě chráněni !
Kdyby byl alespoň jejich výskyt vzácný, ale takhle ? ......
Dotaz byl asi směřován na mě.
Mezi těmi ploty musí být rozestup teď nevím kolik metrů. Takže pokud máte ten živý přilípnutý na dřevěném, tak asi ne.
A zda se živý plot považuje za PLOT to je další otázka. Kdyby v něm bylo pletivo tak určitě.
No a jak píšete, že se bezpečněji cítíte se psem, tak to je samozřejmé. Ale pes by neměl na případného zloděje útočit a řešit situaci, ale jen upozornit, že někdo vnikl na pozemek a další byste měla řešit vy. Vpodstatě by měl zastávat úlohu čidla.
Je to blbý, ale je to tak. Zákonodárci mají hlavně strach ze zneužití zákona, kdy by se člověk mohl bránit všemi dostupnými prostředky. Vyřizování účtů, sousedské spory apod. Nikdo nedokáže, že tam dotyčný vnikl sám, když bude po smrti, že ?
Jenže ono by se to možná zpočátku vytřískalo jako chodci na přechodech a pak by si nikdo nedovolil vstoupit na pozemek, kde by bafal nějaký pesan.
Teoreticky: máme za barákem zahradu, zakončenou plotem. Za ní ještě jeden velký lán zahrady, také oplocený, až na krátký úsek příjezdové cesty. Když na příjezd dám ceduli soukromý pozemek, objekt střežen psy, samozřejmě s obrázkem, na plot y po pěti metrech rozvěsím cedulky s upozorněním na psa, také s obrázky a oběma psům přivážu k obojkům cár provazu Mělo by to být v pořádku, kdyby něco? Bylo by to přes dva ploty, případně příjezdovku označenou zákazem vstupu a přes jeden označený plot, plus pesani byli uvázaní, ale urvali se?
zuzi
napsal(a):
Teoreticky: máme za barákem zahradu, zakončenou plotem. Za ní ještě jeden velký lán zahrady, také oplocený, až na krátký úsek příjezdové cesty. Když na příjezd dám ceduli soukromý pozemek, objekt střežen psy, samozřejmě s obrázkem, na plot y po pěti metrech rozvěsím cedulky s upozorněním na psa, také s obrázky a oběma psům přivážu k obojkům cár provazu Mělo by to být v pořádku, kdyby něco? Bylo by to přes dva ploty, případně příjezdovku označenou zákazem vstupu a přes jeden označený plot, plus pesani byli uvázaní, ale urvali se?
Hele, ale ještě na jednu věc pozor, pokud na cedulce s nápisem upozorňujícím na psa, který střeží objekt bude napsáno zlý-agresívní-ostrý-zase máte problém vy, protože sám podle té cedulky víte, že máte zlého, ostrého a agresivního psa. A nebo, pokud si necháte udělat na ceduli obrázek psa plemene, které máte doma, a nááááhodou to bude "bojový" pes, tak máte zse a jenom problémy vy.
corinka
napsal(a):
Hele, ale ještě na jednu věc pozor, pokud na cedulce s nápisem upozorňujícím na psa, který střeží objekt bude napsáno zlý-agresívní-ostrý-zase máte problém vy, protože sám podle té cedulky víte, že máte zlého, ostrého a agresivního psa. A nebo, pokud si necháte udělat na ceduli obrázek psa plemene, které máte doma, a nááááhodou to bude "bojový" pes, tak máte zse a jenom problémy vy.
S tím počítám. Na vrata, přes která tutově nikdo nepoleze dám krásnou cedulku nese@te prosím mého psa, na zbytek poctivě " objekt střežen psy" a obrázek DVOU psů, aby mě někdo nenařknul, že případný negramotný zloděj čekal jen jednoho
maťa

XXX.XXX.31.114
zuzi
napsal(a):
Prosím, máte někdo nastudované, jak přesně musí být pozemek zabezpečen, abych v případě, že mi spoluobčan vleze přes plot a pes ho počochní nemusela dotyčného zbavit utrpení a zahrabat ve strachu z placení bolestného a postihu za to, že si chráním majetek? ( samozřejmě zmíněný postup byl pouze vtip, to pro citlivé povahy)
Si tam dej něco takového, měla jsem to na dveřích v bytě, s ovčandama, mám to na brance na baráku, s touto smečkou a nejen, že my sem nevleze ani noha, ale ještě jsem pobavila pošťáka, vodaře, plynaře.....a sousedy, že beru život s humorem
maťa

XXX.XXX.31.114
zuzi
napsal(a):
maťa

XXX.XXX.31.114
maťa
napsal(a):
.....mi sem nevleze ani noha.....už na ty písmenka nevidím
maťa

XXX.XXX.31.114
zuzi
napsal(a):
Budu si nechávat dělat cedulku novou, aktuálnější....už bez Batulky, zato s Eframem, a už ne s maličkým Agbíškem, ale s dospělě vypadajícím Agbíškem
maťa
napsal(a):
Budu si nechávat dělat cedulku novou, aktuálnější....už bez Batulky, zato s Eframem, a už ne s maličkým Agbíškem, ale s dospělě vypadajícím Agbíškem
Jak již napsáno výše, cedulky na plotě nesmí obsahovat žádné názvy typu - Pozor zlý pes ( agresivní, ostrý, atd. ) , prostě jen objekt střežen psem, Vy přece nevíte, že je pes ostrý nebo zlý nebo agresivní ( to tam být nesmí ). Jinak jste věděli, že Váš pes je zlý nebo agresivní a měli jste hop mít lépe zabezpečeného. Nejlépe je když pes třeba v noci běhá na volno, aby měl u obojku uvázáno kousek provazu a druhý delčí kus uvázaný u boudy, jako že byl uvázaný a když v noci slyšel zloděje, tak že se utrhl nebo provat překousal, tudíž jste měli psa za plotem zabezpečeného jako ještě u boudy přivázaného a nemůžete za to, že když se na pozemek někdo vloupal a on provaz přetrhl nebno překousal ..... Takže v tomto případě byste byli u soudu s pachatelem co vnikl na Váš pozemek ( opatřenými těmi správnýma cedulema ) a pes ho pokousal vyhrávající.
Prostě tvrdit, že pes byl přivázaný a že se utrhl, za to nemůžete.
petr33
napsal(a):
Jak již napsáno výše, cedulky na plotě nesmí obsahovat žádné názvy typu - Pozor zlý pes ( agresivní, ostrý, atd. ) , prostě jen objekt střežen psem, Vy přece nevíte, že je pes ostrý nebo zlý nebo agresivní ( to tam být nesmí ). Jinak jste věděli, že Váš pes je zlý nebo agresivní a měli jste hop mít lépe zabezpečeného. Nejlépe je když pes třeba v noci běhá na volno, aby měl u obojku uvázáno kousek provazu a druhý delčí kus uvázaný u boudy, jako že byl uvázaný a když v noci slyšel zloděje, tak že se utrhl nebo provat překousal, tudíž jste měli psa za plotem zabezpečeného jako ještě u boudy přivázaného a nemůžete za to, že když se na pozemek někdo vloupal a on provaz přetrhl nebno překousal ..... Takže v tomto případě byste byli u soudu s pachatelem co vnikl na Váš pozemek ( opatřenými těmi správnýma cedulema ) a pes ho pokousal vyhrávající.
Prostě tvrdit, že pes byl přivázaný a že se utrhl, za to nemůžete.
Prostě lhát, a to je špatné.
andelaskoloudova
napsal(a):
Prostě lhát, a to je špatné.
A můžu já za to , že jsou u nás zákony jaké jsou ??? To si jako myslíš, že když by mi tam šli krást třeba nepřizpůsobiví tmavší spoluobčané, a pes by je po přelezení plotu pokousal, že jim budu ještě k podpoře a přídavkům na 6 dětí platit ještě já ( oni by také lhali, že nešli krást, že jen zabloudili ... ) ??? Tak to rozhodně nebudu, pes byl za plotem kam oni vlezli přivázaný a utrhl se ..... Tvrzení proti tvrzení ( a hlavně kus přetrženýho špagátu u obojku a druhý u boudy
).
petr33
napsal(a):
A můžu já za to , že jsou u nás zákony jaké jsou ??? To si jako myslíš, že když by mi tam šli krást třeba nepřizpůsobiví tmavší spoluobčané, a pes by je po přelezení plotu pokousal, že jim budu ještě k podpoře a přídavkům na 6 dětí platit ještě já ( oni by také lhali, že nešli krást, že jen zabloudili ... ) ??? Tak to rozhodně nebudu, pes byl za plotem kam oni vlezli přivázaný a utrhl se ..... Tvrzení proti tvrzení ( a hlavně kus přetrženýho špagátu u obojku a druhý u boudy
).
Já ti nevím, podle mě jak to u nás všechno bezvadně funguje, tak by ten překousaný špagát (nebo přetržený) brali u soudu jako to, žes ho měl špatně zabezpečeného psa, který měl být nejspíš na nějakém ocelovém laně nebo řetězu. Jinak ještě, kdyby k tobě přes plot "náhodou" vlezli občané tmavší pleti a tvůj pes by je pokousal, tak by tě určitě ještě obvinili z rasizmu, že vedeš psy, aby napadali jejich komunitu
Velmi často si připadám v našem státě jak někde v kocourkově, bohužel my poplatníci daní se nemůžeme spoléhat ochranu a pomoc od státu a když se snažíme zabezpečit svůj vlastní majetek, tak jsme za to ještě potrestání
hankad
napsal(a):
Já ti nevím, podle mě jak to u nás všechno bezvadně funguje, tak by ten překousaný špagát (nebo přetržený) brali u soudu jako to, žes ho měl špatně zabezpečeného psa, který měl být nejspíš na nějakém ocelovém laně nebo řetězu. Jinak ještě, kdyby k tobě přes plot "náhodou" vlezli občané tmavší pleti a tvůj pes by je pokousal, tak by tě určitě ještě obvinili z rasizmu, že vedeš psy, aby napadali jejich komunitu
Velmi často si připadám v našem státě jak někde v kocourkově, bohužel my poplatníci daní se nemůžeme spoléhat ochranu a pomoc od státu a když se snažíme zabezpečit svůj vlastní majetek, tak jsme za to ještě potrestání
Asi takhle: koupili jsme barák a posléze zjistila, že v sousedství máme komunitu cca minimálně padesáti těhhle šikulů, namačkanou v jednom baráku Za jeden týden vykradené auto a ukradené věci na pozemku, to tam ještě nebyli psi. Takže je pro mne tohle téma hodně aktuální. Buď se proti těmhle nájezdům začnu nějak bránit, nebo mi rozeberou dům pod zadkem
zuzi
napsal(a):
Asi takhle: koupili jsme barák a posléze zjistila, že v sousedství máme komunitu cca minimálně padesáti těhhle šikulů, namačkanou v jednom baráku Za jeden týden vykradené auto a ukradené věci na pozemku, to tam ještě nebyli psi. Takže je pro mne tohle téma hodně aktuální. Buď se proti těmhle nájezdům začnu nějak bránit, nebo mi rozeberou dům pod zadkem
Tak to vám takovou situaci nezávidím, nejhorší je, že stát svým nesmyslným přístupem jejich chování podporuje a z nás dělá jen blbce, kteří platí daně (a tudíž jim platíme přídavky) a pak bychom se s nimi asi podle představ našich zákonodárců měli o náš majetek podělit a by bylo vše v pohodě, ale holt se najdou mezi námi někteří lidé, kteří se nechtějí jen tak nechat okrást a v takových případech je tu náš stát, aby pro ti nim zasáhl
.
Byla by v tom případě všechna odpovědnost zase na mně? J
Bohužel byla !
Vy víte co máte doma za psa a čeho je schopen a musíte ho mít podle toho zajištěného nebo zvládnutého.
Sama mám Šarplanince, takže jsem si zjišťovala co a jak, protože nám lehce přežvýknul zedníka. Vina byla jasně na jeho straně. Vešel k nám přes dvě branky jasně označené cedulemi. No, tu druhou (vnitřní) už nestihnul zavřít.
Abych řekla pravdu, mám docela strach z toho, že k nám někdo v noci přeleze plot a nepřežije. On se fakt nezdržuje štěkáním ani uvažováním či trapným ceněním zubů ve stylu komisaře Rexe a jde hned natvrdo. Takže co pak ? Fakt nevím. (bezradný)
No jo, žijem ve státě kde to všechno jde ke dnu a podle toho to vypadá. V parlamentu se řeší totální kraviny, soudy trvaj věčnost, korupce kvete jak třešně na jaře ..... je to fakt
Někdo mi tu radil, že je dobrý třeba takový fígl. Rotrhnout provaz a jednu část dát psovi na obojek a druhou k tyčce uprostřed pozemku. Jakože se pes utrhl. Ale ani tak bych to neviděla nijak růžově.
Takže hodně štěstí !
veras
napsal(a):
Byla by v tom případě všechna odpovědnost zase na mně? J
Bohužel byla !
Vy víte co máte doma za psa a čeho je schopen a musíte ho mít podle toho zajištěného nebo zvládnutého.
Sama mám Šarplanince, takže jsem si zjišťovala co a jak, protože nám lehce přežvýknul zedníka. Vina byla jasně na jeho straně. Vešel k nám přes dvě branky jasně označené cedulemi. No, tu druhou (vnitřní) už nestihnul zavřít.
Abych řekla pravdu, mám docela strach z toho, že k nám někdo v noci přeleze plot a nepřežije. On se fakt nezdržuje štěkáním ani uvažováním či trapným ceněním zubů ve stylu komisaře Rexe a jde hned natvrdo. Takže co pak ? Fakt nevím. (bezradný)
No jo, žijem ve státě kde to všechno jde ke dnu a podle toho to vypadá. V parlamentu se řeší totální kraviny, soudy trvaj věčnost, korupce kvete jak třešně na jaře ..... je to fakt
Někdo mi tu radil, že je dobrý třeba takový fígl. Rotrhnout provaz a jednu část dát psovi na obojek a druhou k tyčce uprostřed pozemku. Jakože se pes utrhl. Ale ani tak bych to neviděla nijak růžově.
Takže hodně štěstí !
Aha ! Tak jsem diskuzi dočetla do konce a causa provaz se tam probírala.
zuzi
napsal(a):
zuzi tak to tedy "upřímnou soustrast " .
Doufám, že máte alespoň smečku SAO.
Nejhorší je, že když je nenecháte, aby si vzali co jim hodí, tak vám "alespoň" rozbijí okna ! (případ našich sousedů)
Osobně bych je nastěhovala tam, kde se jich nejvíce zastávají. Ať si také užijí trochu té srandy !
veras
napsal(a):
zuzi tak to tedy "upřímnou soustrast " .
Doufám, že máte alespoň smečku SAO.
Nejhorší je, že když je nenecháte, aby si vzali co jim hodí, tak vám "alespoň" rozbijí okna ! (případ našich sousedů)
Osobně bych je nastěhovala tam, kde se jich nejvíce zastávají. Ať si také užijí trochu té srandy !
dvouletou border teriérku a sedmiměsíční boxerku Jestli boxina nezačne hlídat, budu muset chtě nechtě pořídit třetího pesana jako hlídače
zuzi
napsal(a):
dvouletou border teriérku a sedmiměsíční boxerku Jestli boxina nezačne hlídat, budu muset chtě nechtě pořídit třetího pesana jako hlídače
No, tyto dvě plemena moc hlídací nebudou, znám několik boxerů, a odnesl bych si je v noci i s majitelem. Takže bych to viděl v budoucnu asi na třetího psa, třeba brazilskou filu nebo kavkaze nebo SAO.
zuzi
napsal(a):
Ahoj,
nastudované to nemám. Ale vím, že musím mít buď dvojitý plot a nebo 2m vysokou zeď. Označené fotkou dalného psa. A jen upozornění na psa. A ne na zlého psa.
Ale kdo má tak velkou zahradu aby mohl mít jeden plot, 2m mezeru a pak druhý plot..?
Jinak podle našich zákonů je pes jen věc.
A pokud k Vám vleze zloděj, bude si vybírat něco u Vás ve skříni a spadne na něj lustr, je to Váš problém. Stejně jako by uklouzl po mokrých schodech. Zase za to můžete Vy. A Vy budete muset prokazovat, že ten člověk k Vám přišl, aby něco ukradl..
lakukacka
napsal(a):
Ahoj,
nastudované to nemám. Ale vím, že musím mít buď dvojitý plot a nebo 2m vysokou zeď. Označené fotkou dalného psa. A jen upozornění na psa. A ne na zlého psa.
Ale kdo má tak velkou zahradu aby mohl mít jeden plot, 2m mezeru a pak druhý plot..?
Jinak podle našich zákonů je pes jen věc.
A pokud k Vám vleze zloděj, bude si vybírat něco u Vás ve skříni a spadne na něj lustr, je to Váš problém. Stejně jako by uklouzl po mokrých schodech. Zase za to můžete Vy. A Vy budete muset prokazovat, že ten člověk k Vám přišl, aby něco ukradl..
tak než tam budou stálé cedulky, natiskla jsem prozatím tohle Myslíte že je to tak srozumitelné???
zuzi
napsal(a):
tak než tam budou stálé cedulky, natiskla jsem prozatím tohle Myslíte že je to tak srozumitelné???
Dobrý !
Ale ten negramotný si těžko přečte, že je to pro něj.
Takže ta věta je tam asi zbytečně a ještě tě nařknou, že jsi rasista, ptž víš, že neumí číst.
A ta lebka už předem oznamuje co z nich zbyde ..... no, nevím.
Zkus normálně fotku psa, k tomu nápis " Pozor pes ". Pro začátek to polep z obou stran izolepou a připevni na plot. Třeba ti to nešlohnou !
veras
napsal(a):
Dobrý !
Ale ten negramotný si těžko přečte, že je to pro něj.
Takže ta věta je tam asi zbytečně a ještě tě nařknou, že jsi rasista, ptž víš, že neumí číst.
A ta lebka už předem oznamuje co z nich zbyde ..... no, nevím.
Zkus normálně fotku psa, k tomu nápis " Pozor pes ". Pro začátek to polep z obou stran izolepou a připevni na plot. Třeba ti to nešlohnou !
já to zatím pojala jako recesi, do budoucna to budu muset pořešit na vážno
Jsem zvědavá, jestli to tam zítra ještě bude
zuzi
napsal(a):
já to zatím pojala jako recesi, do budoucna to budu muset pořešit na vážno
Jsem zvědavá, jestli to tam zítra ještě bude
Já jsem vytvořila toto:
zuzi
napsal(a):
S tím počítám. Na vrata, přes která tutově nikdo nepoleze dám krásnou cedulku nese@te prosím mého psa, na zbytek poctivě " objekt střežen psy" a obrázek DVOU psů, aby mě někdo nenařknul, že případný negramotný zloděj čekal jen jednoho
A platí to pouze pro plot do ulice, nebo je to potřeba i na plot, který mám k sousedovi? Pro případ že by zloděj lezl přes něčí pozemek? Dík
zuzi
napsal(a):
Nevíte někdo, kde najdu přesné znění zákona, který řeší tuhle problematiku?
nikoliczenka
napsal(a):
Nevíte někdo, kde najdu přesné znění zákona, který řeší tuhle problematiku?
zkus www.justice.cz tam je vše o zákonech
zuzi
napsal(a):
znám jednoho chlapíka. má snad 15 psů, má to uvázaný kolem dokola baráku, jsou zabezpečný uvázaný, ale jestli by zloděj se chtěl dostat k jeho baráku, ta by musel jít přes ty psy a to si myslím, že by dobře nedpopadl, roztrhali by ho na padrt, je tohle taky proti zákoné???? např. pes psí, najednou se zbudí, vyběhne zboudy s dlouhým řetězem a..... a třeba když tam má i cedule???? musí tam být plot????
To co tady čtu, mě prijdou zákony na hlavu, za tohle bych šla klidně protestovat protože tohle není normální aby zákon chránil zloděje a drzouny, co si lezou na cizí pozemek a otravují tím ostatním život.