Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2008 21:03
betkat

XXX.XXX.169.232

Ahojte, jsem majitelkou roční fenky bígla trikolora a mám s ní takov problém. Strašně špatně reaguje na přivolání. Bydlíme v domě se zahradou a když je puštěná na zahradě, tak strašně špatně reaguje na přivolání. Samozřejmě jsme si ji kupovali s tím, že povel ke mně nebude její silnou stránkou a tak bych vás chtěla požádat o názor. Myslíte že by bylo dobré kdybysme k ní koupili pejska, který by povel ke mně normálně naučila. Myslíte si že kdyby bígl viděl že když druhý pes přijde je za to chválen a dostává odměnu, že by přišel?
Jinak naše fenka kromě toho že jí nejde ke mně umí normálně sedni, lehni, převal se, popros, dej pac, plácni apod....prostě hodně různých psích kousků. Víte ona je strašně hodný pes, není vůbec nedobrá nic ale toto nám dělá problém. Druhý pejsek by nebyl vůbec obtíž, dostala by se mu veškerá péče. Které si myslíte že by bylo vhodné plemno. Děkuju za odpovědi.

23.8.2008 21:30
dagmar

XXX.XXX.60.63

betkat napsal(a):
Ahojte, jsem majitelkou roční fenky bígla trikolora a mám s ní takov problém. Strašně špatně reaguje na přivolání. Bydlíme v domě se zahradou a když je puštěná na zahradě, tak strašně špatně reaguje na přivolání. Samozřejmě jsme si ji kupovali s tím, že povel ke mně nebude její silnou stránkou a tak bych vás chtěla požádat o názor. Myslíte že by bylo dobré kdybysme k ní koupili pejska, který by povel ke mně normálně naučila. Myslíte si že kdyby bígl viděl že když druhý pes přijde je za to chválen a dostává odměnu, že by přišel?
Jinak naše fenka kromě toho že jí nejde ke mně umí normálně sedni, lehni, převal se, popros, dej pac, plácni apod....prostě hodně různých psích kousků. Víte ona je strašně hodný pes, není vůbec nedobrá nic ale toto nám dělá problém. Druhý pejsek by nebyl vůbec obtíž, dostala by se mu veškerá péče. Které si myslíte že by bylo vhodné plemno. Děkuju za odpovědi.

Když se vám nedaří naučit ročního psíka přivolání, jak chcete naučit totéž toho druhého?
Chyba není asi v pejskovi, ale tak trochu ve vás.
Chodila jste s ním na cvičák? jestli ne, tak stále máte čas, tam se naučíte spoustu věcí a také jak na to-
Pokud nemáte možnost na cvičák chodit, určitě se tady o výcviku přivolání psalo - včetně nácviku při vodění na desetimetrové šňůře a pod.

Pokud si teď pořídíte pejska, je předpoklad, že spíše odkouká od bígla že přijít nemusí, než naopak.

23.8.2008 21:41
nicolll

XXX.XXX.149.26

dagmar napsal(a):
Když se vám nedaří naučit ročního psíka přivolání, jak chcete naučit totéž toho druhého?
Chyba není asi v pejskovi, ale tak trochu ve vás.
Chodila jste s ním na cvičák? jestli ne, tak stále máte čas, tam se naučíte spoustu věcí a také jak na to-
Pokud nemáte možnost na cvičák chodit, určitě se tady o výcviku přivolání psalo - včetně nácviku při vodění na desetimetrové šňůře a pod.

Pokud si teď pořídíte pejska, je předpoklad, že spíše odkouká od bígla že přijít nemusí, než naopak.

Tak já mám nyní 3(budou mu uz4)letého bígla-pumra. Ze začátku nebyl problém, ale jak nastala puberta problém byl tu. Přivolání se nedařilo. Tak jsem ho to učila na stopovačce. Prostě jsem mu dala povel volno a pak na něj zavolala ke mě když neposlechl lehce jsem zatahla za stopovacku aby si uvedomil ze se po nem neco chce. Kdyz nereagoval zatahla jsem vic(pro rejpaly neskubala jsem se psem). Kdyz povel splnil dostal odmenu a tak to slo porad dokola(ale nemuzete to s nim delat treba 20minut,zkusim tak 10minut potom nechat). Takhle jsem to ucila svého.Nyní slyší na přivolání úplně krásně a nepotřebujeme ani odměnu.

druhého pejska bych urcite neporizovala mela by jste vice prace a nebyla se schopna plne venovat jednomu. A pokud mate moznost cvicaku takl bych doporucila(ja sice se psem na cvicak nechodila, ale pokud fenka v roce neposloucha bylo by to vhodne).

23.8.2008 22:04
luucka

XXX.XXX.200.115

nicolll napsal(a):
Tak já mám nyní 3(budou mu uz4)letého bígla-pumra. Ze začátku nebyl problém, ale jak nastala puberta problém byl tu. Přivolání se nedařilo. Tak jsem ho to učila na stopovačce. Prostě jsem mu dala povel volno a pak na něj zavolala ke mě když neposlechl lehce jsem zatahla za stopovacku aby si uvedomil ze se po nem neco chce. Kdyz nereagoval zatahla jsem vic(pro rejpaly neskubala jsem se psem). Kdyz povel splnil dostal odmenu a tak to slo porad dokola(ale nemuzete to s nim delat treba 20minut,zkusim tak 10minut potom nechat). Takhle jsem to ucila svého.Nyní slyší na přivolání úplně krásně a nepotřebujeme ani odměnu.

druhého pejska bych urcite neporizovala mela by jste vice prace a nebyla se schopna plne venovat jednomu. A pokud mate moznost cvicaku takl bych doporucila(ja sice se psem na cvicak nechodila, ale pokud fenka v roce neposloucha bylo by to vhodne).

Rada zní: stopovačka!
Druhého psa určitě nepořizuj. Problém totiž nebude ani tak v psovi, jako spíše v tobě. Nemyslím to nijak zle, ale kdybys sis teď pořídila druhého psa, dopadlo by to s největší pravděpodobností stejně.
Pes si z tebe dělá srandu, ví že na něj nemůžeš a tudíš si dělá co chce. Taky bude asi trochu problém v tom, že pes nemá dostatek volného pohybu. Bígl je pes, kterému rozhodně nestačí pouze volně běhat po zahradě. Je to pes nesmírně temperamentní.
Takže začni s ním chodit na procházky na stopovačce (10 metrová šňura) Můžeš si jí koupit ve zverimexu, nebo i sama doma vyrobit z prádelní šňůry.
Na psa normálka zavoláš povel ke mě, počkáš 2 vteřiny a pokud nepřijde donutíš ho přijít právě stopovačkou. I když tě pes neposlechne a ty ho budeš muset donutit cuknutím (ano doporučuji spíš škubnutí, než přitahování, přece jen tohle už není štěně ale dospělí pes, který si z tebe dělá prču) tak ho nezapomeň pochválit.
Jenom nechápu jednu věc. Jak jsi doteď mohla se psem fungovat aniž by měl přivolání? Chápu, že plno psů má s přivoláním problémy ( i já jsem je měla se svým psem), ale hlavně mě zaráží, že o tom jak ho to naučit vůbec nic nevíš...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2008 23:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

betkat napsal(a):

druhého psa určitě nepořizuj. Pravděpodobnost, že tohle neposlouchání odkouká je daleko větší, než že by šel fence příkladem. Můžete se zkusit domluvit s někým, kdo má psa dobře ovladatelného a cvičit spolu, aby to odkoukala od něj. Jinak vám nezbývá než přivolání znova a znova nacvičovat, článků a diskusí s dobrými radami na toto téma tu najdete víc než dost, a co tam nebude, můžete se zeptat.
Možná je trochu problém v tom, že jste ji kupovali s tím, že přivolání nebude její silná stránka. Podvědomě jí tu neposlušnost u přivolání víc tolerujete a ona toho jen využívá. Taky jsem měla psa který když chtěl tak uplně ohluchl, zvlášť když zaslechl to "ke mně". Na něj fungovalo stát na místě a čekat. Po pěti minutách začal být nervózní, proč nepokračuju v procházce, po deseti minutách připustil, že ke mě asi bude muset přijít. Po příchodu jsem ho pochválila, a pokračovala v procházce. Stačilo tohle udělat asi třikrát, a hluchota byla rázem pryč, běhal ke mě jak splašenej, jen aby tím povelem zbytečně neztrácel drahocený čas určený k procházce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík