Na kavalíří diskuzi se teď rozebíraly nemoci plemene, jedna chovatelka dala odkaz z youtube pro ukázku, jak vypadá syringomyelie, ale myslím si, že toto video je zajímavé pro všechny chovatele (není to jen o této nemoci). Je to dokument BBC s názvem Pedigree Dogs Exposed (na youtube má 6 částí). Mně hlavně dostali NO na konci 1. dílu - sražený zadky, nohy do X. A rozhodčí to odůvodňoval tím, že to jsou psi na výstavy, takže to nevadí (ptali se ho, proč tak vypadají, že by měli vypadat jinak - viz. pracovní psi nebo něco v tom smyslu).
dejna
napsal(a):
Na kavalíří diskuzi se teď rozebíraly nemoci plemene, jedna chovatelka dala odkaz z youtube pro ukázku, jak vypadá syringomyelie, ale myslím si, že toto video je zajímavé pro všechny chovatele (není to jen o této nemoci). Je to dokument BBC s názvem Pedigree Dogs Exposed (na youtube má 6 částí). Mně hlavně dostali NO na konci 1. dílu - sražený zadky, nohy do X. A rozhodčí to odůvodňoval tím, že to jsou psi na výstavy, takže to nevadí (ptali se ho, proč tak vypadají, že by měli vypadat jinak - viz. pracovní psi nebo něco v tom smyslu).
Ještě odkaz: http://www. youtube.com/watch?v=SpR5su -PQ0g&NR=1 (2 mezery)
Toto je 3, po boku jsou ty další.
dejna
napsal(a):
Tak jsem se na to jukla. Ovčáci jsou opravdu odstrašující případ. Docela by mne zajímalo, jestli i u nás výstaváci mají takto deformované nohy a problémy s pohybem.
dejna
napsal(a):
no tak to je fakt síla ty ovčáci teda chudáci psi! některý chovatele fakt nechápu - hlavně nechápu dnešní "módu" výstavních postojů - nejen u německých ovčáků ale už jsem takhle viděla stát i rotwajlery!
dejna
napsal(a):
Moc hezky udělané-i když v některých místech trochu nadnesené, s tou příbuzenskou to osobně nevidím tak strašně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

holly
napsal(a):
Opravdu zajímavé. Nejšílenější jsou ti NO, baseti, pekinéz......je hrůza vidět, kam směřuje přešlechtění některých plemen. Kde je zdravý rozum??
já se koukala jen na kousek, neměla jsem moc času, ale dostala mě ta chovatelka RR s tvrzením, že psi bez ridge jsou geneticky vadní a proto by se měli utrácet co nejdříve. Nevim jak moc je u nich běžný utrácet nestandardní jedince, ale ty důvody jako špatný zbarvení, RR bez ridge, jiná barva očí, jestli je to pravda jen u jednoho zvířete, tak je to hnus. A ještě to mít ve stanovách klubu...
napsal(a):
já se koukala jen na kousek, neměla jsem moc času, ale dostala mě ta chovatelka RR s tvrzením, že psi bez ridge jsou geneticky vadní a proto by se měli utrácet co nejdříve. Nevim jak moc je u nich běžný utrácet nestandardní jedince, ale ty důvody jako špatný zbarvení, RR bez ridge, jiná barva očí, jestli je to pravda jen u jednoho zvířete, tak je to hnus. A ještě to mít ve stanovách klubu...
tam ale asi jde spíš o tu genetickou vadu (s těma kanálkama)

holly
napsal(a):
tam ale asi jde spíš o tu genetickou vadu (s těma kanálkama)
jenže tahle vývojová vada - ten kanálek do míchy, je spojená právě s existenci ridže, podobně jako např. bílá barva některých plemen s hluchotou, psi bez ridže jsou z genetického hlediska zdravější a tuto vadu nepřenáší. Proto mě dostalo to tvrzení že psi bez ridge jsou geneticky vadní.
napsal(a):
jenže tahle vývojová vada - ten kanálek do míchy, je spojená právě s existenci ridže, podobně jako např. bílá barva některých plemen s hluchotou, psi bez ridže jsou z genetického hlediska zdravější a tuto vadu nepřenáší. Proto mě dostalo to tvrzení že psi bez ridge jsou geneticky vadní.
Já jsem to taky někde četla. Ale bylo to, že psi bez ridge mají problémy s míšním kanálkem.

muchomurka
napsal(a):
Já jsem to taky někde četla. Ale bylo to, že psi bez ridge mají problémy s míšním kanálkem.
tak v tomhle dokumentu tvrdili, že psi bez ridge to nemají, ale když jsem si to dala vyhledat googlem, tak na většině stránek jen říkají, že kromě ridgebacků se to vyskytuje velmi vzácně, a na jedné stránce se zmiňují, že se to může objevit i u štěňat bez ridge, takže si možná tvůrci pořadu chtěli jen trochu přisadit, každopádně psi s ridgem to přenáší určitě.
dejna
napsal(a):
Mě pro změnu dostal nemocný mops po nemocném otci-a množit vesele dál, dyk je krásnej, co na tom, že sotva leze-týrání chovem. Ještě že mám zdravé plemeno. Nebo ho mám právě proto?