nasta
napsal(a):
Co si myslite o ludoch , ktori ohovaraju psa / fenu / ktoru / ktoreho /ani nazivo nevideli ? Nemaju znalost standardu a nesleduju aj inych podobnych psov ?
A co si myslíte o lidech, kteří na prostý dotaz, v jaké konkurenci získal jejich pes tituly, kde je víc zástupců vzácného plemene k vidění, neodpoví a jde si hojit komplexy tím, že založí diskusi na jiné téma
nasta
napsal(a):
Co si myslite o ludoch , ktori ohovaraju psa / fenu / ktoru / ktoreho /ani nazivo nevideli ? Nemaju znalost standardu a nesleduju aj inych podobnych psov ?
nemyslím si o nich nic. Je to každého věc a člověk, který psa-psy nezná mi je odborně posuzovat nebude. Takže vlastně mi to je jedno.
eavy
napsal(a):
Já si naopak myslím,že je to čirá závist ,či strach z konkurence...
Mám pocit, že ty pomluvy proběhly zde na diskuzi a nevypadalo to jako strach z konkurence nebo závist, ale názor několika lidí na jedno zvíře, které, pravda, asi živé neviděli, ale zase je tak odlišné od jiných, stejného plemene, že je to divné. Ale nebylo řečeno nic konkrétního, tak proč se kvůli tomu vzrušovat. A je-li to opravdu to , co si myslím, standart je těžko sehnat.
jirina
napsal(a):
Mám pocit, že ty pomluvy proběhly zde na diskuzi a nevypadalo to jako strach z konkurence nebo závist, ale názor několika lidí na jedno zvíře, které, pravda, asi živé neviděli, ale zase je tak odlišné od jiných, stejného plemene, že je to divné. Ale nebylo řečeno nic konkrétního, tak proč se kvůli tomu vzrušovat. A je-li to opravdu to , co si myslím, standart je těžko sehnat.
No nevím. Připadá mi to jako hon na čarodějnice.... Pokud se někomu pes od jiného chovatele nelíbí,budiž. Na svůj názor má svaté právo. Ale proč znevažovat něčí výstavní ocenění? Kdo z vás dělá posuzovatele??? Pokud ten pes nějaký titul dostal,tak asi posuzovatel věděl proč to dělá. Jen tak na potkání se tituly nerozdělují...
eavy
napsal(a):
No nevím. Připadá mi to jako hon na čarodějnice.... Pokud se někomu pes od jiného chovatele nelíbí,budiž. Na svůj názor má svaté právo. Ale proč znevažovat něčí výstavní ocenění? Kdo z vás dělá posuzovatele??? Pokud ten pes nějaký titul dostal,tak asi posuzovatel věděl proč to dělá. Jen tak na potkání se tituly nerozdělují...
Tady je přece oblíbenou zábavou hon na čarodějnice, ne? Pokud není k dispozici standard, podle čeho asi posuzovatel posuzuje? Podle toho jak je mu sympatická vystavovatelka? To je často i u plemen, u kterých je standard známý.
Mít radost z titulů, když není konkurence může jen velmi samolibý člověk.
ruspes
napsal(a):
Tady je přece oblíbenou zábavou hon na čarodějnice, ne? Pokud není k dispozici standard, podle čeho asi posuzovatel posuzuje? Podle toho jak je mu sympatická vystavovatelka? To je často i u plemen, u kterých je standard známý.
Mít radost z titulů, když není konkurence může jen velmi samolibý člověk.
opravdu je to podle mě věc vkusu a to každý pes. A každý může a má právo mít názor a pokud se mu můj pes nelíbí, nemohu přeci hned nadávat. Soudnost by měla být hlavním potenciálem.
nasta
napsal(a):
Ono je tříd na výstavách poměrně dost a tedy aby se sešlo více psů v jedné třídě, musí jich být na výstavě opravdu celkem dost. Jinak se dá předpokládat, že i když tam bude třeba 5 zástupců daného plemene, budou po jednom v každé třídě. Myslím, že to není "starost" majitele zajistit si konkurenci - větší počet chovaných psů. Proč by měl jezdit jen na výstavy, kde je ta konkurence největší? Je to výhoda na výstavách, ale zase nevýhoda při chovu (při hledání vhodného krycího psa ap.). Málopočetnost vidím jako nevýhodu, ne jako výhodu! Já jim to, že jich je málo na výstavách a mají blíže k titulům nezávidím, ani bych to nechtěla, protože jek jsem psala, problémy mají jinde.
A proč se neradovat z titulu, i když byl ten který pes sám ve třídě? Vždyť od rozhodčího dostal titul a přitom nemusel. Klidně mohl dostat V bez titulu nebo VD či dokonce D...
A že není k dispozici standard (což se mi ale nechce věřit...)? To je problém především rozhodčích a ČMKU a pod.-kdo organizuje výstavy a koho jako posuzujícího pozve.... Co si budeme říkat, stejně lidé vystavují u těch rozhodčích, u které mají největší šance na hezké ocenění. Proč by jezdili k rozhodčímu, u kterého ví, že se mu jeho pes nelíbí a nemá šanci na titul, když u jiných rozhodčích tu šanci má? A že je rozdíl v názoru na ideál vzhledu i u plemen početných, kde je standard dobře znám, to je taky zřejmé.