v pátek jsem nechala odejít mého milého pesana Aránka...umřel mi v náručí bezbolestně. Teď to na mě dolehlo, co že se vlastně stalo....moc mi ten čumáček chybí....ale už ho nic nebolí...
danan
napsal(a):
v pátek jsem nechala odejít mého milého pesana Aránka...umřel mi v náručí bezbolestně. Teď to na mě dolehlo, co že se vlastně stalo....moc mi ten čumáček chybí....ale už ho nic nebolí...
Tohle je mi líto, ale zase.......hlavně že už ho nic nebolí.........v tom máte pravdu.
Kolik mu bylo??? Byl moc hezkej.....mám taky NO, 11 a půl roku starou feňulu a tohodle se bojím, jak čert kříže......i když už sem si odchod pejsků bohužel párkrát zažila, né vždycky byl takovej, jakej bych si představovala......
danan
napsal(a):
Cítím s Tebou. Já nechala odejít svého prvního psa minulou neděli. Taky bezbolestně a doma na křesle. Na tomto světě by se už jen trápila, ale taky mě to bolí. Hlava prostě srdce v určitých situacích nepřemůže.
aktak
napsal(a):
Cítím s Tebou. Já nechala odejít svého prvního psa minulou neděli. Taky bezbolestně a doma na křesle. Na tomto světě by se už jen trápila, ale taky mě to bolí. Hlava prostě srdce v určitých situacích nepřemůže.
Měl 12 let a tři měsíce. Bolely ho záda, špatně chodil...pohled už měl takový, že to vzdává......
danan
napsal(a):
Měl 12 let a tři měsíce. Bolely ho záda, špatně chodil...pohled už měl takový, že to vzdává......
Krásnej věk!!
Škoda, že ty potvůrky s náma nejsou někdy déle, i když.....mají-li bolesti a přestane je bavit život, nemá cenu to nějak prodlužovat....no jo, hezky se to říká, ale realita moc bolí........taky s váma cítím.......je to smutný.
danan
napsal(a):
Já jsme nechala svého milovaného pesana odejít přesně před rokem a 9 měsíci a stále mám v očích slzy když si ta to vzpomenu. Je to těžké a člověk se s tím nikdy nesmíří, realita je krutá...
eavy
napsal(a):
Doopravdy zarmoutit
vás dokáže každý z nich jen jednou -
a to když odchází naposledy.
Buď u něj a říkej mu,že se nezlobíš,
protože i v téhle chvíli
jeho oči prosí za odpuštění.
Ví totiž dobře,že to neměl dělat.
A jizvy pálí....
hrnou se mi slzy do očí,tak jsem si to prožila...
na to je jen jedinej lék-nové štendo, alepoň trochu to tu bolest zmírní...
berunka
napsal(a):
hrnou se mi slzy do očí,tak jsem si to prožila...
na to je jen jedinej lék-nové štendo, alepoň trochu to tu bolest zmírní...
Zůstalo mi doma ještě psů dost...dva briardi a foxlík....takže štěndo neplánuju...ale stejně mi moc chybí, bambula můj...
danan
napsal(a):
Zůstalo mi doma ještě psů dost...dva briardi a foxlík....takže štěndo neplánuju...ale stejně mi moc chybí, bambula můj...
leden 2004
jannah
napsal(a):
krasavec
opravdu krásný pesan, ber to tak,že je již v psím nebíčku a nic ho nebolí..
.jo kdyby byla povolená euthanasie u lidí....pracuji jako zdravotní sestra...když vidím trpícího pacienta s rakovinou v posledním stádiu,tu euthanasii bych opravdu povolila...ale to sem nepatří,promiňte mi.
danan
napsal(a):
leden 2006
Vím co to je, před 2 roky jsem se taky musela rozloučit se svým 10,5 letým boxírkem.Nejhorší bylo, že jsem byla měsíc úplně bez psa, což se mi v životě ještě nestalo.Tak jsem si pořidila zrovna dva.Čas ubíhá, ale na své zemřelé psy nikdy nezapomenu.
danan
napsal(a):
leden 2006
Proč odcházíš teď pryč, když slunce vychází
proč odcházíš teď pryč, když nám nic neschází
proč nechceš mi ještě jednou tlapku na pozdrav dát,
proč nechceš si už nikdy na honěnou hrát.
Proč oči tvoje zakrývá ten závoj neměnný,
proč život bez tebe se stává bezcenný.
Proč v duši mé je temno,
temno, ticho, chlad,
vždyť já měl tě tolik, tolik rád..........
danan
napsal(a):
vím, jak ti je...mě vloni umřela fena 14. dní po porodu štěnátek na torzo. i když jsem s ní byla u veterináře a ten mi tvfdil, že to torzo není. dal jí injekci a jeli domů. za pár hodin umřela.
nejhorší bylo, že tu zůstaly po ní její 14. denní miminka. dala jsem si práci a vypiplala je. nechala jsem si po ní fenku, ta mi ji stále připomíná. a ted se mi vrátila souhrou náhod fenka- její sestra. takže mám dvě fenky a pořád v nich vidím její skvělou mámu.
mám 9. letého psa a nevím, jak to přežijeme, až odejde, máme ho moc rádi. to loučení je hrozné, nemám to ráda, moc to bolí....
stredoasiati
napsal(a):
vím, jak ti je...mě vloni umřela fena 14. dní po porodu štěnátek na torzo. i když jsem s ní byla u veterináře a ten mi tvfdil, že to torzo není. dal jí injekci a jeli domů. za pár hodin umřela.
nejhorší bylo, že tu zůstaly po ní její 14. denní miminka. dala jsem si práci a vypiplala je. nechala jsem si po ní fenku, ta mi ji stále připomíná. a ted se mi vrátila souhrou náhod fenka- její sestra. takže mám dvě fenky a pořád v nich vidím její skvělou mámu.
mám 9. letého psa a nevím, jak to přežijeme, až odejde, máme ho moc rádi. to loučení je hrozné, nemám to ráda, moc to bolí....
Tak tohle radši ani nepiš, když máme štěnda, tak se celou dobu bojím jak o maminu tak o štěnda, vlastně už se bojím celé dva měsíce březosti, dávám na ni pozor, a když se dozvím že je březí dávám pozor ještě větší, u prvního porodu jsme přišli hned o jedno štěndo, které se narodilo poslední,bylo menší, zřejmně se zakleslo někam prý pod žebra a už se pár dní nevyživovalo,nechtěla jsem ji dát z ruky, byla to holčička,pořád jsem doufala a doufala, ale nic. No tohle se dá ještě myslím přežít, ale to že by odešla mamina, vím že se to také stává, to si fakt nedovedu představit a budu doufat, že nás to nikdy nepotká.Jinak , také jsme nechali před třemi lety odejít pudličku,měla rakovinu plic,byla čilá skoro až dokonce, špatně jí bylo až tak tři dny před....už jsme to nemohli vydržet, dal nám veterinář vybrat, buď půjdem domů a počkáme, nebo ukončit, rozhodli jsem se pro ukončení, přece ji nenecháme trápit, ale nikdy na to nezapomenu.Také mám slzy jak o tom píši.No jo no, co s tím člověk nadělá, bylo jí necelých 11let.Takže také docela dobrý věk. Váš pes byl fakt moc pěkný.
emikami
napsal(a):
Tak tohle radši ani nepiš, když máme štěnda, tak se celou dobu bojím jak o maminu tak o štěnda, vlastně už se bojím celé dva měsíce březosti, dávám na ni pozor, a když se dozvím že je březí dávám pozor ještě větší, u prvního porodu jsme přišli hned o jedno štěndo, které se narodilo poslední,bylo menší, zřejmně se zakleslo někam prý pod žebra a už se pár dní nevyživovalo,nechtěla jsem ji dát z ruky, byla to holčička,pořád jsem doufala a doufala, ale nic. No tohle se dá ještě myslím přežít, ale to že by odešla mamina, vím že se to také stává, to si fakt nedovedu představit a budu doufat, že nás to nikdy nepotká.Jinak , také jsme nechali před třemi lety odejít pudličku,měla rakovinu plic,byla čilá skoro až dokonce, špatně jí bylo až tak tři dny před....už jsme to nemohli vydržet, dal nám veterinář vybrat, buď půjdem domů a počkáme, nebo ukončit, rozhodli jsem se pro ukončení, přece ji nenecháme trápit, ale nikdy na to nezapomenu.Také mám slzy jak o tom píši.No jo no, co s tím člověk nadělá, bylo jí necelých 11let.Takže také docela dobrý věk. Váš pes byl fakt moc pěkný.
My museli udělat to těžké rozhodnutí, když našemu jezevčímu klukovi bylo 13 let. Poslední rok jeho života měl nemocné srdce a ledviny. Musel brát denně několik prášků, ale mi jsme ho nechtěli nějak nechat odejít. Nakonec se jeho stav natolik zhoršil, že jsme ho museli vysvobodit. Náš veterinář nám tenkrát řekl, musíš být s ním, jsi mu to dlužný. Máš se už dobře ty nejvěrnější pejsku, už je to pět let a pořád to bolí. Teď hladím jeho nástupkyně a doufám, že tu bolest nebudu muset ještě dlouho zažít.
emikami
napsal(a):
já jsem si nikdy nemyslela, že nás totto potká, ale bohužel se to stalo díky veterináři který nepoznal že to je torzo. náš veterinář byl na dovče...
máme jí pohřbenou doma, a já brečela týden a nejhorší bylo pro mě, když jsem se podívala na štěnátka a brečela jsem znovu a znovu....někdo by to zabalil a nechal je....
ale mě to nedalo, každý tri hodiny krmit inj. stříkačkou, masírovat..
pak na kojeckou láhev..když se napapalo poslední, tak to první mělo zase hlad. spala jsem v kuchyni u nich, to nebyl spánek, jakmile zavrněli, už jsem byla vzhůru... těžko jsem se s nima loučila....kdyby to šlo, nechala bych si je všechny...
stredoasiati
napsal(a):
já jsem si nikdy nemyslela, že nás totto potká, ale bohužel se to stalo díky veterináři který nepoznal že to je torzo. náš veterinář byl na dovče...
máme jí pohřbenou doma, a já brečela týden a nejhorší bylo pro mě, když jsem se podívala na štěnátka a brečela jsem znovu a znovu....někdo by to zabalil a nechal je....
pak na kojeckou láhev..když se napapalo poslední, tak to první mělo zase hlad. spala jsem v kuchyni u nich, to nebyl spánek, jakmile zavrněli, už jsem byla vzhůru... těžko jsem se s nima loučila....kdyby to šlo, nechala bych si je všechny...
Také vím co to je, loni v létě jsem se loučil s 6 letou bordeauxskou dogou (selhání ledvin) a 11 letou dobrmankou (rakovina) v rozmezí dvou měsíců, před třemi lety s 9 letou brazilskou filou. Vzpomínky jsou pořád živé , i když dnes už mám další psy, pořád myslím na ty tři.
paskal
napsal(a):
Také vím co to je, loni v létě jsem se loučil s 6 letou bordeauxskou dogou (selhání ledvin) a 11 letou dobrmankou (rakovina) v rozmezí dvou měsíců, před třemi lety s 9 letou brazilskou filou. Vzpomínky jsou pořád živé , i když dnes už mám další psy, pořád myslím na ty tři.
Je to strašně smutné,ale Aránek už běhá nahoře se svými psími kamarády.Každé úmrtí psího kamaráda strašně bolí a nikdy bolet nepřestane.
stredoasiati
napsal(a):
Dnes je to přesně týden, co mi umřela dvouletá fenka u porodu. Vlastně se po císařském řezu se neprobrala z narkozy. Podařilo se nám zachránit dvě štěňata, které vychovává adoptivní matka, ale pořád to hrozně bolí a s manželem naši fenku všude vidíme. Měli jsme však štěstí v neštěstí, že známá měla jen o čtyři dny starší štěňata a že naše štěňátka její fenka tak dobře přijala. Dneska jsme se za nimi byli s manželem podívat (50 km) a už zdvojnásobila svoji váhu. Pejsek je podobný mamince tak, že ho prostě nedám i když to asi bude problém máme další dvě feny. Fenku dám kamarádce , která bydlí kousek od nás. Tak budu mít alespoň potomky pod dohledem. Z toho co se nám stalo se ale asi dost dlouho nevzpamatuji.
Jara
danan
napsal(a):
Ach jo,chce se mi bulet.My s Rituskou ted bojujem-se zapalem plic a slabym srdickem.Je to tezky a po pravde-nevim,nevim... Ale dokud se pere Rita,peru se s ni.Jen prosim aby to nevzdala.
stredoasiati
napsal(a):
Pro Deborah - to máme ale podobnou zkušenost. Mě taky veterinář nepoznal u fenky, že se jedná o torzi žaludku, i když jsem na ni poukazovala. Pichl jí injekci, že bude do rána v pořádku a do 4 hodin fenka umřela.Pořád si vyčítám, že se musela tak trápit. Operace tehdy nebyla možná, tak ji mohl alespoň usnadnit odchod ze světa a ne nechat ji trápit v bolestech.Zkrátka vidím, že jsem neměla smůlu na veta jen já.
To byla moje Ketty.
berta
napsal(a):
Pro Jery.
Nedávno jsem se probírala www stránkama o českých teriérech. Našla jsem tam podobný případ, naštěstí štěňata adoptovala jagdteriérka. Nejste to náhodou vy? Jinak držím pěsti, aby mimina ve zdraví rostla.
Ano je to naše Dáda.
V tomto případě platí heslo v nouzi poznáš přítele. Známou jsme ubreční tahali o půlnoci z postele a zkoušeli přikládat štěňata její feně. Bylo to hrozně emotivní.
Ps: přihlašuji se z jiného počítače náš domáci je nastaven na manželovo přihlášení proto jiné jméno
jara
napsal(a):
Ano je to naše Dáda.
V tomto případě platí heslo v nouzi poznáš přítele. Známou jsme ubreční tahali o půlnoci z postele a zkoušeli přikládat štěňata její feně. Bylo to hrozně emotivní.
Ps: přihlašuji se z jiného počítače náš domáci je nastaven na manželovo přihlášení proto jiné jméno
Já jenom nechápu jednu věc, když jsem nechala odejít Rexíka, tak mi bylo smutno, ale po Ariškovi je to horší.... Rexik je pryč 6 let...
danan
napsal(a):
Já jenom nechápu jednu věc, když jsem nechala odejít Rexíka, tak mi bylo smutno, ale po Ariškovi je to horší.... Rexik je pryč 6 let...
To je lehký, milujeme svoje psy všechny.....ale jsou jedinci, kteří nám prostě přirostou k srdíčku víc, takové naše "druhé já".......to potom bolí příšerně moc......
jery
napsal(a):
Taky držím pěsti.
Tak Rituska dnes v noci dobojovala.Je mi hrozne a vim,ze to jen tak nepomine.Ritusko,vim ze jsi v zivote prozila to-co nikdo (vcetne veterinare) neveril,ze prezijes.Az mi bude lip,mozna napisu cely tvuj pribeh.Ale ted opravdu ne.Ted jen vim,ze se mnou budes na porad.A jeste neco-koupila jsem Cardi stajovku (ma 2leta kobylka) a kovani na ni zvoni jak tvuj obojek o kastrolek,kdyz jsi jedla.Nikdy na TEBE nezapomenu a pozdravuj v tom nebicku Conynku.Ver,ze jeste posmrkam spoustu kapesniku...
Diky Vsem,kteri nam drzeli pesti a tlapicky.
jarka
napsal(a):
Tak Rituska dnes v noci dobojovala.Je mi hrozne a vim,ze to jen tak nepomine.Ritusko,vim ze jsi v zivote prozila to-co nikdo (vcetne veterinare) neveril,ze prezijes.Az mi bude lip,mozna napisu cely tvuj pribeh.Ale ted opravdu ne.Ted jen vim,ze se mnou budes na porad.A jeste neco-koupila jsem Cardi stajovku (ma 2leta kobylka) a kovani na ni zvoni jak tvuj obojek o kastrolek,kdyz jsi jedla.Nikdy na TEBE nezapomenu a pozdravuj v tom nebicku Conynku.Ver,ze jeste posmrkam spoustu kapesniku...
Cítím s tebou...
jarka
napsal(a):
Moc dobře vím, jak ti je...naši pesani už jsou oba spolu...
jarka
napsal(a):
je mi to moc a moc líto.....
vím jak ti je.....hrozně to bolí, to vím, všichni jsme to zažily u našich věrných kamarádů.
ted je ve psím ráji a bude na tebe stále dohlížet a určitě jí tam už nic nebolí a má se tam skvěle.
když toto píšu, brečím, protože jsem si vzpomněla na mou gapču, i když mám spousta jiných holek, stále mí chybí a bude chybět. ne jen proto, že dávala super štěnátka, ale byla to hlavně naše kamarádka, na kterou byl spoleh a její lásku nám předávala, když se nám zrovna nedařilo, nebo jsme měli blbou náladu. vždy nár tím povzbudila a bylo nám líp....
nevím, na toto si nikdo z nás nezvykne...........
drž se!!!!!!!
stredoasiati
napsal(a):
je mi to moc a moc líto.....
vím jak ti je.....hrozně to bolí, to vím, všichni jsme to zažily u našich věrných kamarádů.
ted je ve psím ráji a bude na tebe stále dohlížet a určitě jí tam už nic nebolí a má se tam skvěle.
když toto píšu, brečím, protože jsem si vzpomněla na mou gapču, i když mám spousta jiných holek, stále mí chybí a bude chybět. ne jen proto, že dávala super štěnátka, ale byla to hlavně naše kamarádka, na kterou byl spoleh a její lásku nám předávala, když se nám zrovna nedařilo, nebo jsme měli blbou náladu. vždy nár tím povzbudila a bylo nám líp....
nevím, na toto si nikdo z nás nezvykne...........
drž se!!!!!!!
Je to fakt,nikdy si na to nezvykneme.Jejich odchody nas budou porad bolet.Ale stejne si z toho nebereme "ponauceni" a vzdy se bude okolo nas nejaky ten bafan motat,a mnohdy ne jeden.Ze by jsme bez nich nedokazali byt?Je to kolotoc a asi kazdy z nas tady,ho za svuj zivot zazije vicekrat.
jarka
napsal(a):
Je to fakt,nikdy si na to nezvykneme.Jejich odchody nas budou porad bolet.Ale stejne si z toho nebereme "ponauceni" a vzdy se bude okolo nas nejaky ten bafan motat,a mnohdy ne jeden.Ze by jsme bez nich nedokazali byt?Je to kolotoc a asi kazdy z nas tady,ho za svuj zivot zazije vicekrat.
je to pravda, ale my už nedokážeme bez těch našich hafanů být. nějak ten život by byl bez nich nudný a jednotvárný co???
a já jsem ráda, když se jich kolem mě motá více/ ted mám 7. středoasiatů- 9.letý pes,5. letá fena, 2. sestry 15,5-měsíční, polosestru 16-měsíční, štěně- pejsek-ted mu budou 4. měsíce a fenku- odchov-3. měsíční. je to fajn, mít takovou smečku, jsou hodní, žádné problémy mezi nima nejsou.jednomu by bylo smutno,ale takle si už vystačí....nedovedu si představit, že bych byla bez hafanů, už by mě to chybělo....život s nima je fajn!!!
stredoasiati
napsal(a):
je to pravda, ale my už nedokážeme bez těch našich hafanů být. nějak ten život by byl bez nich nudný a jednotvárný co???
a já jsem ráda, když se jich kolem mě motá více/ ted mám 7. středoasiatů- 9.letý pes,5. letá fena, 2. sestry 15,5-měsíční, polosestru 16-měsíční, štěně- pejsek-ted mu budou 4. měsíce a fenku- odchov-3. měsíční. je to fajn, mít takovou smečku, jsou hodní, žádné problémy mezi nima nejsou.jednomu by bylo smutno,ale takle si už vystačí....nedovedu si představit, že bych byla bez hafanů, už by mě to chybělo....život s nima je fajn!!!
Je to 17 let, co se narodil Sir. Ve 13 jsem ho nechala uspat. Hodně trpěl a to nesnesu. Tehdy jsem chodila na brigády, abych si ho mohla koupit. Ještě dnes po 4 letech, co není, mám v očích slzy. Týden po tom, co odešel jsem si domů vezla nového lumpa a protože už nechci (i manžel) zažít to smutno bez psa, tak jsme si pořídili ještě druhého psa. Té jsou nyní 4 měsíce.
mirka
napsal(a):
Je to 17 let, co se narodil Sir. Ve 13 jsem ho nechala uspat. Hodně trpěl a to nesnesu. Tehdy jsem chodila na brigády, abych si ho mohla koupit. Ještě dnes po 4 letech, co není, mám v očích slzy. Týden po tom, co odešel jsem si domů vezla nového lumpa a protože už nechci (i manžel) zažít to smutno bez psa, tak jsme si pořídili ještě druhého psa. Té jsou nyní 4 měsíce.
A dnešní lumpíci
stredoasiati
napsal(a):
My mame ted pejsky dva- 4letou fenku bileho svyc.ovcaka a 17ti mesicniho amstafa.Ale musim priznat,ze jeste s manzelem uvazujeme o alabajce.
jarka
napsal(a):
My mame ted pejsky dva- 4letou fenku bileho svyc.ovcaka a 17ti mesicniho amstafa.Ale musim priznat,ze jeste s manzelem uvazujeme o alabajce.
to neuděláte chybu, když si koupíte alabajku/ sao/. jsou to nádherní psi, jak povahově, tak i exterierově. akorát nesmíte udělat chyby při výchově,ted jsem si byla pro fenu, kterou si braly jako štěnátko a nezvládly její výchovu, ač jsem jim to několikrát říkala....je to krásná fena, tam byla ostrá, u nás se chová jinak, výborně se spřátelila s ostatními psy.
asiat se musí vychovávat, ne drilem ale pamlsky, hrou a mazlením, pak je z něho super pes, na kterýho je spolehnutí.
mirka
napsal(a):
A dnešní lumpíci
jsou moc krásní!!!! a s tou kočičkou to je super!!!!!!!
posílám mé štěnátka z d. vrhu
stredoasiati
napsal(a):
to neuděláte chybu, když si koupíte alabajku/ sao/. jsou to nádherní psi, jak povahově, tak i exterierově. akorát nesmíte udělat chyby při výchově,ted jsem si byla pro fenu, kterou si braly jako štěnátko a nezvládly její výchovu, ač jsem jim to několikrát říkala....je to krásná fena, tam byla ostrá, u nás se chová jinak, výborně se spřátelila s ostatními psy.
asiat se musí vychovávat, ne drilem ale pamlsky, hrou a mazlením, pak je z něho super pes, na kterýho je spolehnutí.
Myslim,ze s vychovou bych problem mit nemela (i kdyz kazda rada je dobra).Ale spise nevim,kam se obratit abych ziskala kvalitni a vyrovnane zvire.S vasi navracenou fenou drzim palce.Ne kazdy by se do toho takhle oprel,srdcem.
stredoasiati
napsal(a):
Ti "medvědi" jsou naprosto úžasní.
jarka
napsal(a):
Myslim,ze s vychovou bych problem mit nemela (i kdyz kazda rada je dobra).Ale spise nevim,kam se obratit abych ziskala kvalitni a vyrovnane zvire.S vasi navracenou fenou drzim palce.Ne kazdy by se do toho takhle oprel,srdcem.
až bude fakt pěkné počasí, přijedte se podívat na naše holky a pak se rozhodnete...myslím že by jste si pak vybrali, budu krýt 3. fenky. na ceně se domluvíme, to není problém, pro mě je rozhodující, aby seštěndo mělo skvěle, ne jen ty peníze za něj.
mirka
napsal(a):
Ti "medvědi" jsou naprosto úžasní.
moje mimčo Erinka, to jí bylo 14. dní
jarka
napsal(a):
My jsme na naši fenku čekali více než rok a je úžasná (laskavá, vyrovnaná a navíc Ich), máme i její dceru a to je to samé. Takže si myslím, že je lepší nespěchat.
Chce to obejít pár výstav (asiati už se pomalu objevují ve větším počtu), zeptat se na aktuální vrhy v klubech (moloss club, KRAOP, KMDP), kouknout na internet a ideálně navštívit pár chovatelů osobně (i když někdy to jde těžko, když je to přes celou republiku).